Solgt: 4 150 000 kr

Enoks vei 30

4 100 000 kr
54 m²
2 soverom
Stue med åpen kjøkkenløsning
Kristine Mevik
Presenteres av
Kristine Mevik
Lille Ekeberg
Delikat og praktisk 3-roms med solrik vestvendt terrasse. Parkeringsplass med mulighet for elbil-lader.
 • Prisantydning
  4 100 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  26 000 kr
 • Omkostninger
  8 457 kr
 • Totalpris
  4 184 457 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1971
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  54 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 764 kr
 • Energimerke
  Rød F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Lys og romslig leilighet i 1. etasje med trappefri adkomst. Stue med god plass til stort spisebord og sittegruppe.
  Fasiliteter:
 • IKEA-kjøkken med nye glatte fronter og laminat benkeplate samt hvitevarer fra 2020
 • 7 meter overbygd vestvendt markterrasse med markise og plass til sittegruppe og gassgrill
 • Takhøyde i stue: 2,36 m
 • Bad fra 2000 med badekar og ny servant
 • To soverom med skyvedørsgarderobe
 • Kjellerbod
 • T-We Telenor leverer kabel-tv og fibernett
 • Borettslaget har en hybel for korttidslån ved behov
 • Utvendig biloppstillingsplass med mulighet for elbil-lader
 • Godt kollektivtilbud: ca. 100 m til bussholdeplass med linje 23 og 34
 • 4 min til Spar og legesenter
 • 2 barnehager og skoler rett ved
 • Gangavstand til Ekebergparken

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Enoks vei 30, 1181 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 134, bruksnummer 32
Andelsnummer 5, Enoks vei 30 og Røhrts vei 35 Borettslag, organisasjonsnummer 948 859 300

Innhold

Totalt bruttoareal: 60 kvm
Totalt bruksareal: 54 kvm
Primærrom: 54 kvm
Entré, stue/ kjøkken, bad og to soverom: 54 kvm
I tillegg disponerer boligen 1 kjellerbod på 1,6 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 03.12.2020 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Eiere disponerer også rett til lagring på dekkrommet, ski-og kjelkerommet og flere andre store felles bod arealer i kjelleren.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre/mur/betong.
Boligbygg over 3 etasjer samt underetasje. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende vegger og skillende dekker av betong og murkonstruksjoner. Yttervegger av pussede flater, fasadeplater og felter med liggende panel. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med takpapp/ membran (taket er ikke besiktiget). Glatt entrédør fra byggeår i brannklasse B30 og lydklasse 39dB. Balkongdør og vinduer med karmer/ rammer av tre og to-lags glass fra 2017/2018. Vannrør av typen rør-i-rør system og kobber. Synlige avløpsrør av plast. Fordelerskap til rør-i-rør system plassert på kjøkken. Hovedstoppekran plassert på bad. Oso varmtvannsbereder på 116 liter fra 2005. Tilluftsventiler i yttervegger og vinduer i kombinasjon med mekanisk avtrekk på kjøkken og bad. Sikringsskap med skrusikringer og strømmåler plassert i felles trappeoppgang. Leiligheten har hovedsakelig skjult med noe synlig elektrisk anlegg. Oppvarmes med elektrisitet.
Leilighet beliggende i byggets 1. etasje. Adkomst via felles trappeoppgang. Oppgangen har calling anlegg med videooverføring. Leiligheten består av entré, stue/ kjøkken, bad og to soverom. Utgang fra stue til vestvendt markterrasse på ca. 10 kvm. Takhøyder er på tilfeldige steder målt til: 2,29 meter på bad. 2,36 meter i øvrige rom.
Leiligheten disponerer i tillegg en biloppstillingsplass merket nr. 32 og en kjellerbod.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder følgende som har fått TG2:
- Bad: vegger og gulv hovedsakelig pga. bomlyd bak fliser, samt lavt fallforhold og alder.
- Varmtvannsbereder og vannrør pga. alder.
- Elektrisk anlegg pga. alder.
- Entrédør pga. alder. Borettslaget har planer om utskifting ifølge selger.
Selger opplyser at skadedyrfirma behandlet hele bygget med middel mot maur i 2017. Ingen problem etter det. Konferer med megler for ytterligere informasjon.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Nydelig 3-roms leilighet med god planløsning, pent vedlikeholdt. Alle rom er malt i 2019/2020. Stue med utgang til vestvendt terrasse og videre utgang til hage, åpen kjøkkenløsning med innredning med rikelig med skap-og benkeplass.
To romslige soverom med garderobeskap, bad/wc og entré. Med leiligheten følger kjellerbod. Felles tørkerom, sykkelparkering og sportsbod i borettslaget. Det er tilgang til å leie gjesterom med for andelseiere og deres gjester. Parkering på fast plass nr. 32 med mulighet for elbil-lader.
Stue med åpen kjøkkenløsning (ca. 23 kvm): Romslig stue med store vindu som gir rikelig med dagslys og utgang til terrasse. Plass til sittegruppe og stort spisebord. Takhøyde på 2,36 m.
Overbygd terrasse (ca. 10 kvm): Vestvendt og solrik uteplass med port ut til hagen. God plass til utemøbler og gassgrill. Gulvflate belagt med terrassebord. Rekkverk av tre. Terrassen har stikkontakt, utebelysning og elektrisk markise.
Kjøkken: Åpen løsning mot stue. Kjøkkeninnredning fra IKEA med nye glatte fronter. Benkeplater av laminat. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur. Laminert plate mellom kjøkkenbenk og overskap. Benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Frittstående hvitevarer fra 2020 som kan følge med etter nærmere avtale med selger. Kjøleskap med frysedel, oppvaskmaskin, komfyr, mikrobølgeovn i høyskap. Vegghengt ventilator. Brannslange under oppvaskkum. Oppgraderinger: byttet skapfronter, benkeplate og plate mellom benkeplate og overskap i 2020.
Soverom I (ca. 11 kvm): Plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord. Skyvedørsgarderobe. Vindu mot syd.
Soverom II (ca. 10 kvm): Plass til seng og skrivepult. Skyvedørsgarderobe. Vindu mot vest.
Dusjbad/wc (ca. 5 kvm): Ny vegghengt servantskap med ovenpåliggende servant og ett-greps armatur. Vegghengt speilskap over servant. Gulvstående toalett. Frittstående badekar. Armatur tilkoblet hånddusj og regndusj. Avtrekksvifte på vegg. Opplegg for vaskemaskin. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Nedsenket himling med downlights.
Entré (ca. 4 kvm): Garderobeskap.
Lagringsplass: Godt med garderobeskap i soverom. Kjellerbod på ca. 1,6 kvm.
Himlinger: Malte flater. Downlights-kasse i entré og stue/kjøkken.
Vegger: Malte flater. Keramiske fliser på badet.
Gulv: Gulvflater belagt med 3-stavs parkett i stue/kjøkken og entré med gulvvarme. 3-stavs laminat på soverom. Keramiske fliser med elektrisk gulvvarme på badet.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 16.02.1973. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser med unntak av det som er tinglyst på borettslagets eiendom:
Dagboknr 12259, tinglyst 13.07.1971, type heftelse: festekontrakt med flere vilkår. Festetiden skal være 90 år. Festeavgiftens størrelse og sikkerhet, hvor avgiften kan reguleres etter gjeldende prisforskrifter og ikke oftere enn 10 års mellomrom. Skatter m.v. hvor festerne bærer alle skatter og avgifter og alle andre forpliktelser som påligger eller måtte bli pålagt grunneieren, dog ikke utgifter til gateopparbeidelse og grunnverv. Festeren plikter å holde alle bygninger fullverdig forsikret i selskap som kommunen godkjenner. Fremleie eller bortleie av det festede området må godkjennes av kommunen. Dersom festeren eller dets bo ønkser å overdra sin festerett til andre enn ektefelle, foreldre, etterkommere i rett nedstigende linje eller søsken, har kommunen forkjøpsrett. Etter at pris er fastsatt, treffer kommunen bestemmelse om at den vil overta. Andre overdragelser enn nevnt punkt 1 skal godkjennes av kommunen. Denne forkjøpsrett går foran andelseiernes forkjøpsrett. Kommunen kan i samsvar med reguleringsplan pålegge festeren å bygge parkeringshus, samt flere bestemmelser om parkering. Det følger flere bestemmelser i festekontrakten.
Dagboknr 18046, tinglyst 20.10.1971, type heftelse: obligasjon som gjelder feste, hvor ABC-bank er panthaver med beløp stort kr 872.000,-. Anført prioritet etter obligasjonen til husbanken som til enhver tid hviler på eiendommen.
Dagboknr 1136370, tinglyst 07.12.2016, type heftelse: pantedokument som gjelder feste, hvor OBOS-banken AS er panthaver beløp stort kr 1.718.329,-.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på borettslagets eiendom. Dagboknr 20421, tinglyst 27.11.1970, type heftelse: erklæring/avtale som er et vedtak av Oslo kommunes vann-og kloakkreglement. Servitutten kan ikke slettes uten kommunes samtykke.
Dagboknr 20422, tinglyst 27.11.1970, type heftelse: Erklæring/avtale med bestemmelser angående kloakkledninger over tomten. Servitutten kan ikke slettes uten kommunes samtykke.
Dagboknr 12259, tinglyst 13.07.1971, type heftelse: bestemmelse om bebyggelse, som inneholder servitutten bestemmelser om adkomstrett, vann og kloakkledninger, bestemmelser om vei, samt flere bestemmelser.
Dagboknr 12259, tinglyst 13.07.1971, type heftelse: festekontakt. Se oversikt over innhold nevnt under pengeheftelser.
Servituttene vil følge eiendommen.Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.
Det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er målt radonverdi på mellom 160 og 180 Bq/m3 i boligen, og dette er over angitt tiltaksverdi.
Selger har gjennomført radonreduserende tiltak: Montert ekstra ventil i stue og soverom.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Enoks vei 30 ligger i meget rolig omgivelser i et lite trafikert område. Her har man det meste rett i nærheten. Dagligvarehandelen kan enkelt gjøres ved Spar Simensbråten, som ligger ca. 100 meter unna. Nærmeste kjøpesenter er Manglerud Senter. I tillegg er det kjøpesentre på Lambertseter og Bryn. Ytterligere forretnings- og servicetilbud er det på Holtet med matvarehuset Jacob's, Åpent bakeri, spisesteder, trenings-og legesenter, detaljhandel mm.
Det er god tilgang til offentlig transport med ca. 2 minutters gange til Simensbråten busstopp, buss nr. 23 (Lysaker - Simensbråten) og buss nr. 34 (Ekeberg hageby - Tåsen). Det er ca. 10 minutters reisetid til Oslo sentrum. Det er t-banestasjon på Ryen. Trikken stopper ved Sportsplassen. Fra Ekeberg er kort og effektiv reisetid til Oslo sentrum og andre sentrale deler av Oslo.
Det er flere barnehager i nærområdet. Boligen sogner til populære Ekeberg barneskole og Brannfjell ungdomsskole (hentet fra utdanningsetaten for skoleåret 2017-2018). Skolen ble bygget som ungdomsskole i forbindelse med overgangen til 9-årig grunnskole i Oslo, og sto ferdig i 1972. Skolen tar primært inn elever fra barneskolene Ekeberg, Bekkelaget og Nedre Bekkelaget.
Det er flotte turområder i umiddelbar nærhet, og kun få minutters gange til Ekebergsletta med fotballbaner, rideskole, friidrettsbane og Ekeberghallen. Åpen Gård er også mye besøkt av barnefamilier. I nærområdet ligger Blafre kafé- og barnebutikk. Ekebergparken/skulpturparken ligger en kort spasertur unna. Lysløype på Brannfjell og kort avstand til Byskogen hvor man kan nyte fantastisk utsikt i usjenerte omgivelser. Ekeberg restauranten ligger i naturskjønne omgivelser med sin flotte utsikt over Bjørvika, og er en fin spasertur unna boligen.
Det er turvei ned Ekebergskrenten til sentrum/Bjørvika/gamlebyen og Middelalderparken.
Det er kort vei til Oslofjorden med populære badestrender som bl.a. Nordstrand bad, Hvervenbukta og Katten. Østmarka ligger en kort sykkeltur unna. For hyggelige søndagsturer anbefales nevnte områder samt turmuligheter ved Nøklevann, Østensjøvannet med et rikt fugleliv med over 200 ulike fuglearter.
Det er et mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger, som f.eks.: Bekkelaget Sportsklubb (BSK) - håndball, fotball, langrenn, m.m. Anlegg på Sportsplassen samt Ekeberghallen. Treningsstudio: Fresh Fitness på Ryen. 2 stk Elixia på Lambertseter senter. Treningssenter på Holtet (Best Helse). EVO treningssenter på Sæter, samt flere andre i nærmiljøet. Nordstrand IF på 'Niffen' med håndballhall og fotballbane med kunstgress. NIF har et stort miljø for håndball og fotball for barn i alle aldre.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
Vårveien barnehage (1-6 år) 1 min
- 90 barn, 6 avdelinger 0.1 km
Lille Ekeberg barnehage (0-6 år) 5 min
- 133 barn, 9 avdelinger 0.4 km
De ni musene familiebhg. Ekeberg (1... 7 min
- 10 barn, 1 avdeling 0.6 km
Skoler:
Ekeberg skole (1-7 kl.) 3 min
- 550 elever, 23 klasser 0.3 km
Ryenberget skole (1-10 kl.) 19 min
- 182 elever, 10 klasser 1.5 km
Bekkelaget skole (1-7 kl.) 24 min
- 535 elever, 28 klasser 2 km
Høyenhall skole (1-10 kl.) 5 min
- 594 elever, 23 klasser 2.4 km
Brannfjell skole (8-10 kl.) 14 min
- 477 elever, 16 klasser 1.2 km
Holtet videregående skole 18 min
- 325 elever, 21 klasser 1.5 km
Lambertseter videregående skole 9 min
- 825 elever, 30 klasser 4.8 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Festet tomt på 8.155 kvm. (gnr. 134, bnr. 31 og 32) som er pent opparbeidet med asfalterte internveier, sittegrupper, plenarealer, trær, prydbusker og diverse beplantning.
Festeavgiften er kr 90.000,- pr. år. Festeavgiften kan reguleres hvert 10 år iht konsumprisindeksen
Festeavtalen ble inngått 01.07.1971 og har en varighet på 90 år.
Grunneier, Oslo kommune, har forkjøpsrett. De har bekreftet skriftlig at de ikke benytter seg av forkjøpsretten på denne leiligheten.
Samtykke til overdragelse fra grunneier kreves.
Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.

Regulering av feste

Festet tomt på 8.155 kvm. (gnr. 134, bnr. 31 og 32) som er pent opparbeidet med asfalterte internveier, sittegrupper, plenarealer, trær, prydbusker og diverse beplantning.
Festeavgiften er kr 90.000,- pr. år. Festeavgiften kan reguleres hvert 10 år iht konsumprisindeksen
Festeavtalen ble inngått 01.07.1971 og har en varighet på 90 år.
Grunneier, Oslo kommune, har forkjøpsrett. De har bekreftet skriftlig at de ikke benytter seg av forkjøpsretten på denne leiligheten.
Samtykke til overdragelse fra grunneier kreves.
Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.

Parkering

Det følger med en utendørs parkeringsplass med leiligheten (nr. 32). Det er tilrettelagt infrastruktur for ladbare biler i borettslaget. Kontakt styret for tilkobling til ladbar plass. Den enkelte betaler for stolpen og borettslaget benytter seg av Ladeklar AS. Nærmeste kommunale ladestasjon er i Vårsvingen, ca. 100 m. unna. Nærmest gratis ladestasjon fra Oslo kommune er i Røhrts vei ca. 400 meter fra leiligheten, med 6 ladeplasser. For øvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei og via felles privat vei med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-1667 datert 03.12.1970 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Naboeiendommen i øst eies av Oslo kommune og er regulert til anlegg for lek og opphold i henhold til reguleringsplan S-3382. I henhold til kommuneplanen KDP-17 er området avsatt til lokale torg og møteplasser. Dette er områder skal tilrettelegges for opplevelse, rekreasjon, lek og fysisk aktivitet for allmennheten. Dette kan være naturområder, turdrag, friområder og parker.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 2 764,- pr. mnd. og inkluderer: kabel-tv, biloppstillingsplass, trappevask, kommunale avgifter, forretningsførsel, bygningsforsikring, festeavgift m.m.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter, og ble sist justert 01.01.2021.
Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer kr 750,- pr mnd. (ca. 9.300 kWh. pr. år.)
Boligen er tilknyttet T-We Telenor som leverandør av kabel-tv og grunnpakken er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av Internett, og har en avgift på kr 350,- pr mnd. Internett er ikke inkludert i felleskostnadene, og kjøper må selv tegne abonnement.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 852 745,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 3 069 882,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 81 907,- pr. 31.12.2019
Andel fellesgjeld er kr 26 000,- pr. 01.11.2020
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 1.442.414,- pr. 23.11.2020 og lånevilkårene er:
Lånenr. OBBK01-98207573868
Rentebetingelser: Flyt 2,05%
Lånets løpetid: 16 år 4 md.
Avdragsfrihet: nei
Festetomt utgjør 15.680 kr av gjeld og betjenes ikke med renter og avdrag.
Borettslaget er ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.325,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 4.134.457,-. Av dette beløpet utgjør kr 26 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Dijana Vesovic

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Enoks vei 30 og Røhrts vei 35 Borettslag, org.nr. 948859300.
Borettslaget består av 55 leiligheter fordelt på to bygårder.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 86 55 00.
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Innbetaling av kr 100,- hvis ikke mulig å delta på dugnad.
Felles tørketrommel i kjelleren som kan brukes av alle (stor industri tørketrommel).
Dyrehold er tillatt så lenge det ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne.
Radon måles med 2 års mellomrom.
Foretatt påkostninger de senere år:
- 2020: Opparbeidet parkeringsplasser med mulighet for elbil-lader.
- 2018: Installert brannvarslere og brannslanger i alle leilighetene. Montert brannslanger i begge kjellere.
- 2018: Utskifting av vinduer.
Planlagte påkostninger:
- Felleskostnadene økte med 12 % fra nyttår pga bytte av inngangsdører.
- Neste plan er utbedring av verandaer en gang etter 2021.
- Styret har fått inn forslag om installasjon om luft til luft varmepumpe for andelseiere som ønsker dette. Styret har gitt tillatelse til installasjon av varmepumper for de som ønsker det, i tråd med gitte retningslinjer.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Oslo Kommune (ikke benyttet), øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Kontakt megler for ytterligere informasjon.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informajonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 54-0173/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Løren
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR54.20173

Dato

Sist oppdatert: 27. oktober 2021 kl. 17:19

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.