Solgt: 4 625 000 kr

Sigurd Jorsalfares gate 11

4 350 000 kr
112 m²
2 soverom
Krogsveen v/Sondre Trøseng Gjellum har gleden av å presentere Sigurd Jorsalfares gate 11!
Danvik
Delikat 1/2 - tomannsbolig med egen inngang og hage. Garasjeplass - 2 soverom - Bad fra 2013 - Utsikt - Gode solforhold
 • Prisantydning
  4 350 000 kr
 • Omkostninger
  110 092 kr
 • Totalpris
  4 735 092 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1936
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  112 m²
 • Type
  Halvpart horisontaldelt bolig
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Sigurd Jorsalfares gate 11!
 • Arealeffektiv og praktisk planløsning
 • Bad pusset opp i 2013
 • Kjøkken pusset opp i 2017
 • Etterisolert i 2020.
 • Danvik skolekrets
 • Garasjeplass
 • Hage
 • Utsikt
 • Svært gode solforhold Velkommen til visning!
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Sigurd Jorsalfares gate 11, 3046 DRAMMEN
  Kommunenummer 3005, gårdsnummer 18, bruksnummer 145, seksjonsnummer 2

  Innhold

  Totalt bruksareal: 112 kvm
  Totalt primærrom: 112 kvm
  Primærrom:
  2. etasje 112 kvm: Inneholder: Entré, kjøkken, stue, gang, 2 kontorer, bad, og 3 soverom (ett av soverommene er ikke byggesøkt og godkjent for rom til varig opphold)
  I tillegg disponerer boligen hele loftet med god lagringsplass.
  De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 02.11.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Byggemåte

  Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført med støpt gulv mot grunn. Grunnmur av betong/murkonstruksjoner. Etasjeskiller av trekonstruksjoner. Yttervegger i trekonstruksjoner med stående trekledning. Yttertak av trekonstruksjoner med valmtakform tekket med takstein. Ytterdør med glassfelt av tre fra 2020. Boligen ligger i byggets 2 etasje og har adkomst via egen utvendig trapp, svalgang og ytterdør.
  Utgang fra stue til nord-vendt overbygget balkong på ca. 7 kvm. Utgang fra entré til syd-vendt overbygget svalgang på ca. 13 kvm. Syd-vendt markterrasse på ca. 28 kvm.
  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på og det er fastsatt ulike tilstandsgrader (TG) for å angi eventuelle byggetekniske avvik. TG2 betyr at det er avdekket vesentlige avvik fra dagens byggetekniske krav, mens TG3 betyr at det er avdekket store eller alvorlige avvik. For denne eiendommen er det angitt TG3 på noen av bygningsdelene, herunder overflater gulv på kjøkkenet med omfattende knirk i gulvet. Det elektriske anlegget har fått TG3 grunnet enkelte sikringer som tidvis løses ut og manglende dokumentasjon på hele anlegget. Flere av bygningsdelene har fått TG2, herunder fordelerskap på badet har åpninger/utettheter til omsluttende veggkonstruksjon. Det er registrert for lite fall lokalt i dusjsonen. Det er bemerket TG2 på kjøkkenet grunnet manglende instalasjon av "waterguard" og observert enkelte sprekker i flis over benkeplate. Soverom C har fått TG2 grunnet manglende ventilasjon. Enkelte vegger i øvrige rom bærer preg av alder/slitasje og har behov for overflatebehandling. Det er stedvis knirk i gulvet. Stedvise hakk, riper og skader er observert. Loft har fått TG2 grunnet observert fuktmerker. Det er noe merkbare skjevheter i boligen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 18 mm i stue og 23 mm på kjøkkenet. Takstmannen påpeker "Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert". Vindu på bad har en defekt hengsel. Resterende bygningsdeler har fått TG 0 og 1.
  Selger opplyser at det ble byttet tak i 2010, drenert i 2011, nytt bad i 2013, bygget tak over veranda på fremsiden og bygget kontoret, nytt kjøkken 2017, påbygging med bruksendring, ny inngang med overbygget svalgang og skiftet kledning, etterisolering i 2020.
  Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Standard

  Inngang til boligen via egen trappesats og svalgang i 2 etasje.
  Entre: Gulvflater belagt med heltregulv. Veggflater malte flater. Himlingsflater panel. Romslig entre med god plass til yttertøy.
  Stue: Gulvflater belagt med 3-stavs parkett. Veggflater med malte falter. Himlingsflater panel. Stuen er adskilt i to stuer. Peis i spisestuen er ikke tilkoblet pipen grunnet ny pipeforing i 2020. Det bør settes inn innsats i peisen. peis nr 2 i tv-stuen er funksjonibel. Utgang fra stue til nord-vendt overbygget balkong på ca. 7 kvm.
  Overbygget balkong: Balkongen er blitt overbygget og delvis innlemmet i senere tid. God utsikt over Drammen sentrum.
  Kjøkken: Gulvflater belagt med heltregulv. Veggflater med malte slette flater. Himling med panel. Kjøkkeninnredning fra 2017 med slette fronter. Benkeplater belagt med laminat. Nedfelt oppvaskkum. Fliser mellom kjøkkenbenk og overskap. Benkeskapsbelysning under overskap. Stikkontakt på vegg. Integrert oppvaskmaskin. Kjøleskap med frysedel. Komfyr med platetopp. Ventilator på vegg. Vannrør med rør-i-rør system. Varmtvannsbereder på 120 liter fra høyax fra 2006
  Soverom A: Gulvflater belagt med heltregulv. Veggflater med tapet. Himlingsflater med malte plater. Profilerte innerdører. God plass for skapinnredning på soverommet.
  Soverom B: Gulvflater belagt med 3-stavs parkett. Veggflater med malte slette flater. Himlingsflater panel. Profilerte innerdører. Rommet er oppført ved å dele av en del av stuen til soverom.
  Soverom C: Gulvflater belagt med 1-stavs heltre furugulv. Veggflater med malt panel. Himlingsflater panel. Dør til trappegang til loft på dette soverommet. Rommet er i byggetegning markert som bod og ikke offisielt blitt byggesøkt og godkjent for rom til varig opphold. Dette rommet er ikke tatt med i beregningen for antall soverom.
  Bad: Bad fra 2013. Flislagt gulv med varme. Flislagte vegger. Nedsenket himling med malt panel og downlights. Vegghengt servantskap med skuffer. Ovenpåliggende servant. Speilskap med lys og stikkontakt på vegg over servant. Badekar. Dusjbatteri tilkoblet veggmontert hånddusj. Vegghengt toalett fra innebygget sisterne. Opplegg for vaskemaskin. Avtrekksventil plassert i vegg.
  Kontor 1: Gulvflater belagt med 1-stavs heltre furugulv. Veggflater med malte slette flater. Himlingsflater panel. Rommet er blitt innlemmet fra tidligere balkong med vegger og tak.
  Kontor 2: Gulvflater belagt med 3-stavs parkett. Veggflater med malt panel. Himlingsflater panel. rommet er beliggende i mellomgang til soverom C.
  Det er kun de integrerte hvitevarene på kjøkkenet som medfølger. Kjøleskap og komfyr er frittstående og kan eventuelt medfølge etter videre avtale. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.
  Taklampe på kjøkkenet, retro kjøkkenhylle med skuffer, vegghengte bokhyller og vegghengte lampetter medfølger ikke i handelen.

  Oppvarming

  2 stk peiser. Peisovn fra Jøtul plassert i stue på plate av metall. Åpen peis plassert i stue (ikke tilkoblet pipe). Varmekabler på bad.
  Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 01.01.1938
  Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det finnes av den grunn ikke dokumentasjon over eiendommens lovlighet.
  Det foreligger ferdigattest datert 06.03.2019 for arbeider med påbygg med fasadeendring av tomannsbolig som omhandler utvidelse av balkong med takoverbygg som i dag blir brukt som kontor.
  Det er ikke utstedt ferdigattest for arbeider som omhandler ny inngang med overbygget svalgang. I søknaden ble det søkt om å oppføre en understøttet balkong med overhengende tak og trapp ned til bakkenivå, på fasade sør-øst. Denne skal benyttes som ny hovedinngang for seksjon 2. Soverom i andre etasje blir endret til ny gang. Trappeoppgang til andre etasje blir endret til ny bod. I første etasje (seksjon 1) beholdes gang/entré. Trappeoppgang som er blitt endret til bod er i dag innredet som soverom (soverom C på plantegningen). Arbeidene er utført, men ikke mottatt ferdigattest.
  En del av stuen er det oppført en lettvegg med dør. Dette rommet er brukt som soverom uten at det er bruksendret eller godkjent for i kommunen (Soverom B på plantegningen)
  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
  Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
  Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
  I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
  Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom.
  Dagboknr 7913, tinglyst 02.12.1975, type heftelse: "Best. om vann/kloakkledninger" som omhandler bestemmelser om elektriske ledninger og telefonledninger såvel luft-ledninger som jordkabel. Likeledes som vann- og kloakkledninger. Ledningene må ikke overbygges.
  Dagboknr 1035331, tinglyst 14.12.2007, type heftelse: Seksjonering. Denne omhandler seksjoneringen til 2 leiligheter. Kjeller ble tillagt 1. etasje og loft ble tillagt 2. etasje. Denne seksjonen disponerer garasjeplass til venstre (sett forfra).
  Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

  Eventuell adgang til utleie

  Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Boligen er beliggende i et meget attraktivt, stille og rolig boligområde på Danvik med fantastisk utsikt over byen, fjorden og Lierdalen. Gangavstand til sentrum, jernbanestasjon, skoler og markaområder.
  Praktisk avstand til nærbutikk og marka med lysløyper og flott turterreng i umiddelbar nærhet. Kort vei til Haukåsløypa med aktivt alpinmiljø samt Blektjern for en dukkert på varme sommerdager.
  Nærmeste kjerne finnes på Union Brygge som har flere spesialforretninger, universitet og hyggelig torg. Strømsø torg ved Jernbanestasjonen er en liten gåtur unna. Gågatene i Drammen sentrum kan friste med et stort utvalg av sentrumsfasiliteter som caféer, dagligvareforretninger, restauranter, nisjébutikker m.m., i tillegg er det kino, minigolf, skøytebane (vinterstid) og teater. Strandpromenade langs Drammenselva, som er pent opparbeidet med grøntområder, lekeplasser, volleyballbane og badeplass.
  Drammen har en rekke fritids- og sportstilbud. Drammen Strong og Drammen Ballklubb er idrettslag i nærmiljøet med diverse tilbud. Ytterligere tilbud og anlegg på Marienlyst med kunstis og kunstgressbane, Drammensbadet, Marienlyst stadion, Turnhallen, etc.. Drammen slalåmklubb i Haukåsløypa slalåmbakke med egentrening og kurstilbud. Nærhet til flotte turmuligheter samt. rekreasjonsområder i Bragernesåsen, Drammensmarka og Elveparken.
  Gode bussforbindelser til sentrum, som korresponderer videre til andre deler av byen, se www.brakar.no for rutetider. 15 min gange til jernbanestasjonen. Toget tar ca. 30 min til Oslo og 15 min til Asker, se www.vy.no for rutetider. Flytog fra Drammen til Gardermoen, for rutetider se: www.flytoget.no. Ellers er det kort vei til påkjøring på E18 og E134 ved Bangeløkka. 20 min gange til Bragernes Torg. Det er også kort gangavstand til alle servicetilbud, både for barn og voksne.

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager, skoler og fritid

  Det er full barnehagedekning i Drammen kommune, et godt sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager.
  Barnehager: Bikkjestykket barnehage, Danvik barnehage, Marienlyst barnehage.
  Skoler: Danvik barneskole, Drammen montessoriskole, Heltberg barne- og ungdomsskole, Marienlyst ungdomsskole, Galterud ungdomsskole.
  Det ligger flere videregående skoler i Drammen og Lier, samt Universitet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no.
  Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på 689 kvm som tilhører sameiet.Boligen har eiet skrånet tomt opparbeidet med blant annet hellelagt internsti, trapper i tre, trær, plenarealer og diverse beplantning. Boligen har bruksrett til halvpart av dobbelgarasje (til venstre sett forfra). Det foreligger skriftlig avtale mellom seksjonseierne som gir denne seksjonen bruksrett til hagen ved inngangspartiet.

  Parkering

  Disponerer del av en frittstående garasje. Selger opplyser at det er en eldre garasje, litt trang i forhold til dagens standard.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen i samsvar med naboen i første etasje.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 05.10.2015 er avsatt til: Boligbebyggelse nåværende.
  Arbeidet med arealdelen i ny kommuneplan er nå i gang. Oppstart av planarbeid ble kunngjort 22.07.21.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Kommunale utgifter

  Kommunale avgifter ca. kr.6.545,- pr. år (2020). Installert vannmåler slik at de kommunale avgiftene vil variere etter vannforbruket i boligen.
  Renovasjon ca. kr. 2.915,- pr. år.
  Feieravgift ca. kr 1.000,- pr. år.
  Selgers forsikringspremie for bygninger (ikke innbo) utgjør ca. kr 4.992,- pr. år.
  Boligen er tilknyttet Altibox fra Viken Fiber som leverandør av kabel-tv og bredbånd. Eget abonnement må tegnes av ny eier.
  Selgers strømforbruk utgjør ca. 18.000 kWh pr. år.
  Ovenstående er basert på nåværende eier/hustands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2019 var kr 808 326,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2019 kr 2 909 973,-
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
  - Pantattest kr. 172,-
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.460.092,-
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

  Tilbud om lånefinansiering

  Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Ragnhild Risholm og Ronny Sokki

  Informasjon om sameiet

  Eiendommen er seksjonert, og Leiligheten er tilknyttet Eierseksjonssameiet Liaveien 11 sameie, med sameiebrøk 100/200.
  Sameiet består av 2 leiligheter.
  Sameiet har ikke forretningsfører eller styre, og det føres ikke regnskap eller budsjett. Dersom det mottas felles regninger til sameiet vil kostander bli fordelt etter nærmere regler angitt av sameiet, vanligvis etter sameiebrøk eller vedtekter.
  Det har ikke blitt avholdt årlige møter. seksjonseierene har hatt god kommunikasjon og snakket med hverandre i de tilfellene de har tenkt på og utbedre noe for felles regning.
  Kopi av seksjonsbegjæringen og vedteker kan fås ved henvendelse til megler.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
  Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
  Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Avhendingsloven
  Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
  Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: kr. 44.000,-
  Tilrettelegging kr 14.900,-
  Oppgjør: kr 5.550,-
  Markedspakke: kr 14.750,-
  Visninger: kr 3.125,- pr. visning
  Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 20-0447/21
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR20.21447

  Dato

  Sist oppdatert: 18. november 2021 kl. 12:38

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

  Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

  Lignende boliger

  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █

  Jakter du lignende boliger?

  Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.