Solgt: 4 250 000 kr

Rugdeveien 19

4 400 000 kr
99 m²
3 soverom
Rugdeveien 19 formidles av Krogsveen.
Egil Andre Horgmo
Presenteres av
Egil Andre Horgmo
Store Brevik
Enderekkehus over 2 plan med vidstrakt utsikt, Oslofjorden inkludert. Nytt kjøkken i 2020, bad/toalettrom fra 2019.
 • Prisantydning
  4 400 000 kr
 • Omkostninger
  111 342 kr
 • Totalpris
  4 361 342 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1978
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  99 m²
 • Bruksareal
  104 m²
 • Tomteareal
  231,2 m² (eiet)
 • Type
  Rekkehus
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Nylig oppgradert rekehusbolig over to plan på Store Brevik
 • Attraktiv plassering ved husrekkens ende, med hage på tre sider
 • Familievennlig romløsning over to plan med tre soverom
 • Vestvendt balkong med vidstrakt utsikt som inkluderer Oslofjorden
 • Østvendt og skjermet platting, nyoppført i 2020
 • Terrassen har til sammen sol dagen gjennom sommerstid
 • Kjøkkeninnredning fra august 2020 med integrerte hvitevarer
 • Nytt, tidsaktuelt laminatgulv i stue og kjøkken i 2020
 • Moderne bad og toalettrom, pusset opp i sin helhet i 2019
 • Trygg skolevei; få hundre meters gange til nye Brevik skole
 • Bredt aktivitetstibud i området
 • Gangavstand til fine badestrender
 • 10 min. med sykkel til sjarmerende Son sentrum
 • 37 min. med tog til Oslo fra Son

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Rugdeveien 19, 1555 SON
Kommunenummer 3019, gårdsnummer 132, bruksnummer 561, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 114 kvm.
Totalt bruksareal: 104 kvm.
Totalt primærrom: 99 kvm.
Bruksareal pr. etasje:
U. etasje: 52 kvm.
1. etasje: 52 kvm.
Følgende rom inngår i primærromsdelen:
U. etasje: Vindfang, gang, bad, toalettrom og to soverom.
1. etasje: Stue, kjøkken og soverom.
Følgende rom inngår som sekundærrom:
U. etasje: Bod.
I tillegg disponerer boligen 1 bod ca. 3,5 kvm i utvendig bodbygg.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 28.04.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Byggemåte iht. boligsalgsrapport:
Rekkehus over 2. Etasjer. Grunnmur av betongkonstruksjon fundamentert på ukjent byggegrunn. Yttervegger av bindingsverkkonstruksjon utvendig kledd med liggende panel.
Yttertak av saltakskonstruksjon tekket med shingel. Boligen har entredør med glassfelt. Vinduer, verandadør og terrassedør med rammer av tre, og to-lags glass fra byggeår.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.
I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
Bad: Fukt i fordelerskap. Årsak ukjent. Baderomsplater ikke tilstrekkelig fuget i våtsone. Ikke tilstrekkelig fuget i plateskjøter i våtsone. Viser antydning til svelling. Hjørnelistvi våtsone ikke tilstrekkelig fuget. TG:2.
Angående bemerkninger i tilstandsrapport på kjøkkenet og badet – Så har selger tatt kontakt med firmaet som har utført arbeidene for å se over og eventuelt utbedre. Det stilles ingen garantier fra selgers side, men saken blir sett på og eventuelt utbedret de kommende ukene.
Enkelte utdrag fra selgers egenerklæring:
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Svar: Ja, kun faglært: Østfold Oppussing Fredrikstad. Totalrenovering av baderom samt toalett i august 2019.
Tilleggskommentar:
Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til
å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Boligen er oppgradert innvendig med oppussing av flere rom gjennom de seneste årene, deriblant bad og kjøkken. Sistnevnte så nylig som i august 2020, med helt ny innredning som er svært stilrent utført og omfatter et rikt antall skap og skuffer. Kjøkkenet har mange oppbevaringsmuligheter for utstyr til daglig bruk og er utstyrt med integrerte hvitevarer som medfølger. I tillegg til ny innredning ble kjøkkenet for øvrig også oppgradert med nytt, tidsaktuelt én-stavs laminatgulv som er lagt gjennomgående til stuen.
I stuen finnes god plass til både sofagruppe og spisebord, og sentralt i rommet en oppmuret peis som antas å være fra byggeåret. Siden stuen er gjennomgående og har vinduer med store flater i begge ender, er lysforholdene gode dagen gjennom. De store vinduene ivaretar også utsynet mot vest, innsyn fra naboer er nærmest fraværende.
En ny platting ble oppført utenfor stuens østside i 2020 og har sol første del av dagen sommerstid. Den senere ettermiddags- og kveldssolen titter ned på balkongen utenfor stuens vestside, som også har nær 180 grader vid utsikt som inkluderer Oslofjorden.
Stuen og kjøkkenet utgjør til sammen mye av arealet i første etasje, som også inneholder ett av boligens tre soverom. Dette soverommet er størrelsemessig velegnet til barneromsformål, som hjemmekontor eller som en sekundær stue. De øvrige to er samlet omkring gangen i underetasjen, av større areal og velfungerende som henholdsvis barnerom og hovedsoverom.
I underetasjen finnes både bad og et separat toalettrom som begge ble pusset opp i sin helhet i august 2019. Rommene er utført med stilmessig likhet, blant annet mørke grå gulvfliser og flis-imiterende plater på vegger. Badet har i tillegg innfelt belysning i himlingen. Stilmessig likhet har også baderomsmøblene, som på badet har oppbevaringsplass i både servantskuffer, speilskap og sideskap. Badet er også påkostet med et ekstra romslig dusjhjørne med både hånd- og regndusj.
Overflater og innredninger:
Gulv: Fliser på bad og i toalettrom, for øvrig laminat.
Innervegger: Våtromsplater på bad og i toalettrom, flisfelt på kjøkken, for øvrig malte flater.
Himlinger: Malte plater. Downlights på bad og kjøkken.
Kjøkken: Skapinnredning med profilerte grå fronter og vitrineskap. Laminerte lyse benkeplater. Integrert platetopp, stekeovn, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin og kombiskap. Avtrekksventilator i overskap.
Bad: Servantskap med glatte grå fronter og heldekkende servant med ett-greps blandebatteri. Sideskap med glatte grå fronter. Speilskap med integrert belysning. Dusjhjørne med faste skjermvegger og to-greps blandebatteri med hånd- og regndusj. Tilkoblingsmulighet for vaskemaskin.
Toalettrom: Servantskap med glatte grå fronter og heldekkende servant med ett-greps blandebatteri. Speilskap med integrert belysning. Gulvmontert klosett.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet og peisovn.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 02.10.1978.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.
24.04.1980 - Dagboknr 3588, tinglyst 24.04.1980 - Erklæring/avtale.
Bestemmelser om telefonledninger/stolper/kabler/grøfter m.v. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Bestemmelse om adkomstrett. Pliktig medlemskap i velforening/grendelag. Med flere bestemmelser. Med flere bestemme
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Det gjøres oppmerksom på liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Vinskap på kjøkken medfølger ikke.
Angående bemerkninger i tilstandsrapport på kjøkkenet og badet – Så har selger tatt kontakt med firmaet som har utført arbeidene for å se over og eventuelt utbedre. Det er nå utbedret av firmaet.
Eiendommen inngår i et dødsbo hvor arvingene er selgere. Arvingene har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har energiattest. Det foreligger imidlertid ikke energiattesten for denne boligen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Rugdeveien er en rolig adkomstvei for det umiddelbare nabolagets veletablerte rekkehusbebyggelse og sperret for annen gjennomgangstrafikk enn gående og syklende. Veien er dermed lite trafikkert og har et barnevennlig miljø med mulighet for lek og utfoldelse allerede rett utenfor porten.
Nye Brevik skole og grendesenter er en del av nærmiljøet og lett tilgjengelig, få hundre meters gange unna. I tillegg til ny skole er også ny skolegård opparbeidet med aktivitetsområder som kan benyttes utenom skoletid, deriblant fotballbane og skate-rampe. Vinterstid er det i tillegg mulig å stå på skøyter på Breviktjernet når forholdene tillater.
Nærområdets bredde av øvrige aktivitetstilbud inkluderer tennisanlegg med hall for innendørs spill, ridesenter, golfbane og svømmehall. Det er også flere treningssentre nærheten, det nærmeste på Cato-senteret som også ligger i nærmiljøet. Soon Seilforening har i tillegg et veletablert maritimt miljø for unge, og innerst i Sonskilen ligger en av de større småbåthavnene på denne siden av fjorden som kan være et godt utgangspunkt for utflukter på fjorden. Nærheten til nettopp sjøen innebærer for øvrig enkel tilgang til flere fine badesteder sommerstid.
Til sentrumskjernen av Son er det knappe 10 minutter med sykkel eller gode fem minutter med bil. Følger du Brevikveien langs vannet passerer du Son Spa som også er en hyggelig møteplass, samt Sonsstranda som er ypperlig for en frisk morgendukkert og solbading på svaberget. Enda nærmere er den barnevennlige OBOS-stranden med gressbakke.
Sentrum av Son er kjent for å være en sommeridyll med sørlandspreg og har et godt utvalg restauranter og butikker, et rikt maritimt miljø samt flere gallerier og utstillinger av ulike størrelser. Sentrum har også et godt tilbud innenfor helse som lege, tannlege og apotek i sentrumskjernen. Flere dagligvareforretninger i nærområdet gjør det enkelt å utføre hverdagslige innkjøp.
Son og Store Brevik har en sentral beliggenhet på Østlandet, med den flotte skjærgården rett utenfor og praktisk pendleavstand til Oslo. Av- og påkjøring til E6 ved Tegnebyholtet er ikke mer enn syv minutter unna og kjøretiden videre til Oslo er cirka 35 minutter utenom rushtid.
Ved E6 ligger Sonsveien stasjon som etter den pågående utbyggingen av Follobanen vil få redusert reisetid til Oslo S fra dagens 37 minutter. Til stasjonen kan du ta 540-bussen som har timesavganger mellom Moss bussterminal og Vestby stasjon store deler av dagen. For øvrig kjører du til Moss med ferge til Vestfold på cirka 15 minutter, og til svenskegrensen på omlag tre kvarter.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 231,2 kvm.

Parkering

Parkeringsplass i felles garasjeanlegg.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

I henhold til informasjon fra Vestby kommune datert 21.04.2021 omfattes eiendommen av bebyggelsesplan "Store Brevik I" med formål boliger, vedtatt 07.12.1973 med plannr. 0073. Reguleringsplan "Store Brevik felt A til K" med formål offentlig friområde, gangvei og boliger, vedtatt 18.09.1975 med plannr. 0074. Eiendommen omfattes i tillegg av "Kommuneplan 2019-2030" med formål boligbebyggelse nåværende, vedtatt 18.03.2019 med plannr. KPLAN2019. Reguleringsplaner under arbeid er "Store Brevik", status er planlegging igangsatt, plantype områderegulering, med plannr. 0253.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 6 766,- for inneværende år.
I dette inngår gebyr for vann, avløp og feiing/tilsyn.
I tillegg kommer renovasjon som faktureres direkte fra Movar. Standard renovasjon for 2021 er kr 3.836,-.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 832 167,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 2 995 801,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.511.342.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger mindre enn 230 kvm. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Joachim Nygaard og Marius Alexander Nygaard

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet boligselgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: fastpris kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr. 9.900,-
Markedspakke: kr 8.500,-
Oppgjørshonorar: kr. 5.550,-
Foto/plantegning/stylingrådgivning: kr. 4.500,-
Offentlige opplysninger: kr. 3.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 30-0134/21
Krogsveen avd. Moss AS
NO 992 616 733 MVA
Oppdragets KR-kode KR30.21134

Dato

Sist oppdatert: 12. oktober 2021 kl. 06:04

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.