Solgt: 4 330 000 kr

Munkedamsveien 61

3 800 000 kr
40 m²
1 soverom
Velkommen til Munkedamsveien 61! Presentert av Morten Møller-Olsen v.Eiendomsmegler Krogsveen
Morten Møller-Olsen
Presenteres av
Morten Møller-Olsen
Vika
Stilren & gjennomgående 2-roms toppleilighet med fjordutsikt | Selveier | Lave felleskostnader
 • Prisantydning
  3 800 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  19 298 kr
 • Omkostninger
  95 470 kr
 • Totalpris
  4 444 768 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  1884
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  40 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fellesutgifter
  1 677 kr
 • Energimerke
  Rød E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Munkedamsveien 61! En lys og luftig 2- roms selveier leilighet på Vika med flott fjordutsikt. Leiligheten er gjennomgående og har en god standard, og oppleves som arealeffektiv. Her har man "overraskende lite støy utenfra tross av sentral beliggenhet". Fra vinduet på hovedsoverommet våkner man til fuglesang og det gamle eiketreet som står i bakgården. Fra stuen kan man nyte vakker kveldshimmel og Tjuvholmen skyline. På tross av nærhet til Tjuvholmen og Aker brygge, vil man snart oppleve at Vika/Ruseløkka har sitt eget nærmiljø der naboene kjenner hverandre og med glede slår av en prat på lekeplassen/bordtennisbordet/treningsplassen i Lassonsgate. Stor bod på 9,4 kvm gir rikelig med lagring. Et supert førstegangskjøp eller utleieobjekt. Bør sees!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Munkedamsveien 61, 0270 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 209, bruksnummer 237, seksjonsnummer 9, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 44 kvm
Totalt bruksareal: 40 kvm
Totalt primærrom: 40 kvm
Primærrom:
4. etasje 40 kvm: Entré, stue med åpen kjøkkenløsning, bad og soverom.
I tillegg disponerer leiligheten en bod i kjeller på ca. 9,4 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 08.11.2021 utført av Anticimex AS.

Byggemåte

Bygård over 5 plan. Bygningen har støpt gulv mot grunn, grunnmur og bærende vegger av naturstein og murkonstruksjoner. Yttervegger av pussede og malte flater. Takkonstruksjon tekket med takplater/ takstein (taket er ikke besiktiget). Trenor glatt entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Vinduer med karmer/ rammer av tre og to-lags glass fra 2004 i stue og 1982 på soverom. Oppvarmet med elektrisitet. Naturlig oppdriftsventilasjon.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder punkter med tilstandsgrad 2 (TG2):
- Bad: Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket.
- Kjøkken: Kullfilter, og ikke eget utkast ut av bygget.
- Øvrige rom: Gulvet bærer preg av alder/slitasje. Dørbladet til innerdør ved bad har kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes.
- Vinduer: Vinduer på soverom er av eldre dato, og det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på vinduer hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.
Alle øvrige kontrollpunkter har fått tilstandsgrad 1 (TG1).
Selger informerer om at naboen har fått en sprekk i sitt tak i 2021. Naboen hadde da en takstmann innom som da hadde målt fuktighet i naboens tak. Takstmannen var da også innom denne leiligheten, hvor det ikke ble konstatert noe fukt.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Velkommen til Munkedamsveien 61! En lys og luftig 2- roms selveier leilighet på Vika med flott fjordutsikt. Leiligheten er gjennomgående og har en god standard, og oppleves som arealeffektiv. Her har man "overraskende lite støy utenfra tross av sentral beliggenhet". Fra vinduet på hovedsoverommet våkner man til fuglesang og det gamle eiketreet som står i bakgården. Fra stuen kan man nyte vakker kveldshimmel og Tjuvholmen skyline. På tross av nærhet til Tjuvholmen og Aker brygge, vil man snart oppleve at Vika/Ruseløkka har sitt eget nærmiljø der naboene kjenner hverandre og med glede slår av en prat på lekeplassen/bordtennisbordet/treningsplassen i Lassonsgate, eller kanskje slår seg løs med en lørdagssjakk i Huitfeldtsgate. Et supert førstegangskjøp eller utleieobjekt. Denne leiligheten bør sees!
Entré:
Velkommen inn! Hyggelig og innbydende entré med skyvedørsgarderobe som sikrer godt med lagringsplass for sko og yttertøy. Leilighetsdøren er av typen trenor glatt entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Sikringsskapet med automatsikringer og strømmåler er plassert i felles tavle i gangen.
Stue/kjøkken:
Leiligheten har en romslig stue med god plass til sittegruppe, salongbord og tilhørende møblement. Dette er et sosialt oppholdsrom, som preges av store vindusflater utført med to-lags isolerglass fra 2004 som slipper inn rikelig med dagslys. På gulvet er det lagt tre-stavs parkett og lyse vegger som tilfører rommet en lun atmosfære. Åpen stue/kjøkkenløsning hvor spiseplassen er med på å danne et fint og naturlig skille mellom stue og kjøkken.
Kjøkkeninnredningen er praktisk med hvite glatte fronter og benkeplater i nyslipt eik med nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Både benkeplater og spisebord er nyslipt høsten 2021. Videre er kjøkkenet innredet med integrerte hvitevarer, kjøleskap med fryser, frittstående oppvaskmaskin, stekeovn og platetopp. Arealet er smart utnyttet, så her får man godt med skap- og benkeplass. Praktisk overbelysning og stikkontakter over benkeplaten. Ventilator er plassert i overskapet og vannrør er av typen rør-i-rør system. Synlige avløpsrør av plast.
Bad:
Baderom fra 2007, med hvite flislagte vegger og gulv. Badet har gulvvarme, gulvmontert toalett og dusjhjørne med innfellbar glassdør. Den øvrige baderomsinnredningen består av vegghengt servant med ett-greps armatur, speil og overbelysning over servant. Det er opplegg for vaskemaskin på badet, dusjarmatur tilkoblet hånddusj og vannrør av forkrommede rør. Romhøyden på badet er på 2,30 meter, himlingen er malt flate og ventilasjonen på badet er av typen avtrekksventil plassert i vegg. Synlige avløpsrør av plast.
Soverom:
Stort og behagelig soverom med god plass til dobbeltseng, nattbord og garderobeskap som sikrer godt med lagringsplass. På soverommet er det store vindusflater utført med to-lags isolerglass fra 1982 som slipper inn rikelig med dagslys. Kombinasjonen av de lyse veggene og lysinslippet gir rommet en lun og herlig atmosfære. Her vil du sove godt!
Gulv: Gulvflater belagt med tre-stavs parkett.
Vegger: Vegger i malte flater.
Himling: Himling i malte flater. Takhøyder er på tilfeldige steder målt til: 2,30 meter på bad. 2,35 meter på stue, kjøkken og soverom.
Diverse:
- Vinduer med karmer/ rammer av tre og to-lags glass fra 2004 i stue og 1982 på soverom.
- Profilerte innerdører
- Sikringsskap med automatsikringer og strømmåler plassert i felles tavle i gang.
- Leiligheten har delvis synlig og delvis skjult elektrisk anlegg.
- Leiligheten har røykvarsler tilknyttet felles sentral og brannslukkningsaparat.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1912.
Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 21.03.1912, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.
Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter at ekspedisjonsdokumentet ble gitt, men selger opplyser at det ikke er gjort endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 1 servitutt på sameiets eiendom. Denne omhandler bestemmelse om kloakkledning
Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

Vaskemaskin medfølger. Iht. selger fungerer kjøleskapet helt fint, men opplever raskt kondens. Oppvaskmaskin medfølger også.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten har en flott beliggenhet på Vika, midt mellom Filipstad og Solli Plass. Fra leiligheten har du gangavstand til alt du måtte trenge. Skillebekk byr på Joker, Jernia, Åpent Bakeri, Café Fransken, Skillebekk Sushi, flere frisører og den nyåpnede og populære vinbaren 100. Her kan du nyte en øl på gaten på vei hjem fra jobb, eller et glass vin i helgene. Hopstock Helse har også akkurat åpnet i Drammenveien, med fysioterapi og et eksklusivt treningssenter. Videre er det kort vei til Solli Plass med Coop Mega, Kiwi, Sats og er bredt utvalg av cafeer, restauranter og butikker.
Fra leiligheten er det for øvrig gangavstand til det aller meste Oslo har å tilby. Det tar 4 minutter til Tjuvholmen og Aker Brygge, hvor du kan hoppe på 21-bussen som tar deg raskt opp til Bislett, St. Hanshaugen, Grünerløkka og Helsfyr. Ellers er det god dekning av offentlig kommunikasjon på Solli Plass. Vuss 32 fra Vika Atrium tar deg rett til CC-vest via Skøyen.
Det er mulig å ta et kveldsbad på Tjuvholmen eller på Kongen Marina hvor det er etablert en badebrygge om sommeren som mange lokale benytter seg av. Promenaden langs Frognerstranda er en flott tur som tar deg videre til Bygdøy, Skøyen, eller mot Akershus Festning og videre til Operaen og Barcode.
Området foran Skillebekk, Filipstad og Hjortnes kommer til å få et meget stort estetisk løft når igangsettingen av Filipstadutbyggingen starter. Det skal bygges skoler, leiligheter, butikker, parker, badestrender og næring. Det er ikke planlagt oppstart, og det er ikke klart når planleggingen blir ferdig. Prosjektet har pågått i mange tiår, og det ryktes at det ikke skjer med det første.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Se vedlagt nabolagsprofil. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 610,7 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Fellesområder opparbeidet med gruslagt og brosteinbelagt bakgård med sykkelparkering.

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 900,- pr år. Motorsykkel og moped kr. 2.700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr. 450,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med senere endringer i henhold til S-2937 datert 01.10.1987. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo Sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/
Eiendommen kan ha verneverdi da den er registrert på byantikvarens gule liste (obs liste). Dette kan medføre at større endringen av bygningen må godkjennes av kommunen før igangsetting. Eiendommen er SEFRAK-registrert, som er et register over eiendommer meg byggeår før 1900-tallet.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Kontakt megler for mer informasjon.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 1 677,- pr. mnd. og inkluderer: Varmtvann, Fibernett(fra 01.01.2022), kommunale avgifter, trappevask, vaktmestertjenester, byggforsikring, forretningsførsel, generell drift og vedlikehold av sameiet.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 3.457,- pr. år. / 3.953 kwh. pr. år.
Det er allerede fibernett i gården, og det vil dermed ikke medføre noen kostnader å få fibernett installert. 1000/1000mbps kollektivt, som vil koste 399,- per leilighet som vil faktureres automatisk via felleskostnadene. Med andre ord vil felleskostnadene øke med kr. 399,-.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1 037 939,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 3 736 580,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 5 473,- pr. 31.12.20
Andel fellesgjeld er kr 19 298,- pr. 15.10.2021
Total fellesgjeld for sameiet er kr 636 839,- pr. 15.10.2021 og lånevilkårene er:
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats: per 15.10.2021: 3.35% pa.
Antall terminer til innfrielse: 69
Saldo per 15.10.2021: 636 839
Andel saldo: 19 298
Første termin/første avdrag 01.07.2019 (siste termin 01.01.2039)

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.916.380-. Av dette beløpet utgjør kr 19 298,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger/hytter med seksjonsnummer.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Mona Holm

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet sameie Munkedamsveien 61, med sameiebrøk 294/1371.
Sameiet består av 10 seksjoner.
Forretningsfører er Oslo og Omegn Boligforvaltning AS, tlf. 479 12 476.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt.
Foretatt påkostninger de senere år:
- Generell vedlikehold av tak, dører. vann og avløp, el-anlegg, bygningsmessig vedlikehold, ventilasjon, forsikringsskader, brannsikring, vinduer og porttelefon i 2019/2020.
Planlagte påkostninger:
Sameie vurderer å utbedre vinduer i 2022, men har ikke blitt vedtatt ifølge styre. Det er heller ikke vedtatt hvordan dette vil finansieres.
Fibernett (Homenett) vil bli inkludert i felleskostnadene per. 01.01.2022 og vil ha en økning i fellesutgifter på kr 399,- ifølge styre.
Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 15 000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Salgsoppgave: kr 2 500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 40-0260/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Majorstuen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR40.21260

Dato

Sist oppdatert: 24. november 2021 kl. 13:12

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.