Solgt: 2 700 000 kr

J. L. Mowinckels vei 27

2 490 000 kr
74 m²
2 soverom
Sentralt beliggende 3-roms endeleilighet med solrik altan og nydelig utsikt, samt fast parkeringsplass i garasje.
 • Prisantydning
  2 490 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  277 182 kr
 • Omkostninger
  1 632 kr
 • Totalpris
  2 978 814 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1986
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  74 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 490 kr
 • Energimerke
  Rød F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Leiligheten har en rolig plassering i et veletablert borettslag, med alt tilrettelagt for en enkel tilværelse. Her finner man buss og butikk like i nærheten, samt fine turområder. En liten familie vil ha kort vei til barnehager og skoler, og borettslaget har egen koselig lekeplass for byggets minste beboere.
Plasseringen i byggets tredje etasje gir nydelige utsiktsforhold, og man nyter herlige solforhold tilnærmet hele dagen. Leiligheten fremstår godt vedlikeholdt, og har en gjennomtenkt planløsning med god størrelse på alle rom. Plasseringen på husets ende gir flere vinduer som tilfører et ekstra godt lysinnslipp, hvilket skaper en lys, romslig og innbydende bolig. I byggets underetasje er det garasje og leiligheten disponerer fast parkeringsplass med el. bil lader.
Velkommen!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

J. L. Mowinckels vei 27, 5145 FYLLINGSDALEN
Kommunenummer 4601, gårdsnummer 23, bruksnummer 320, ideel andel 1/1
Andelsnummer 36, Fyllingen terrasse, organisasjonsnummer 953 199 467

Innhold

Totalt bruttoareal: 86 kvm
Totalt bruksareal: 79 kvm
Totalt primærrom: 74 kvm
Primærrom:
3. etasje
74 kvm: Entré, gang, 2 soverom, vaskerom, bad, kjøkken og stue.
Sekundærrom:
3. etasje
5 kvm: Bod
I tillegg disponerer boligen 1 bod i kjeller, samt en på altanen.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 10.10.2020 utført av Erik Furnes Anticimex Bergen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. rapport fra takstmann boligbygg oppført i 1986. Grunnmur av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av betong/trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med fasadeplater. Flatt tak (ikke besiktiget). Entrédør med sikkerhetslås og glassfelter. Vinduer og balkongdør med karmer av tre og to-lags glass.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
- Bad Tg2: Sprekk i veggflis. Eksakt årsak ukjent. Alder på vannrør, sluk og avløp.
- Vaskerom Tg2: Alder på vannrør, avløp og sluk. Materialer som er benyttet i våtsonen er uegnet. Det er ikke etbalert membran i våtsone rundt utslagsvask.
- Kjøkken Tg2: Alder på vannnrør og avløpsrør. Tegn til svelleskader etter vannsprut i skap under oppvaskekum.
Ifølge selger egenerklæringsskjema er innebygget oppvaskemaskin av eldre dato og virker ikke på alle program.
Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Leiligheten fremstår godt vedlikeholdt, og har en utmerket planløsning med god størrelse på alle rom. Leiligheten ligger i byggets 3. etasje, men det er kun 1 trapp opp fra inngangen på husets bakside, hvilket gir forholdsvis enkel adkomst. Den høye og frie plasseringen gir også en strålende utsikt over nærområdet.
Dette er en heldig plassert endeleilighet, og man har et pent overbygget inngangsparti utenfor inngangsdøren. Her er det rom for et cafésett og ifølge selger nyter man her herlig morgensol fra ca. kl. 08.00 til 12.00 midtsommers.
Det første som møter deg er en romslig entré og tilstøtende mellomgang som byr på god plass til oppheng av yttertøy, og plassering av sko. Herfra er det tilkomst til alle øvrige rom. Vi fortsetter rett frem inn i den store stuen.
Stuen er av meget god størrelse med god plass til sittegruppe, lesekrok og annet øvrig ønsket møblement. Her blir man møtt av store vinduer langs hele fronten som slipper den flotte utsikten inn i rommet, og man har i tillegg vindu på endeveggen. Fra stuen er det utgang til den store altanen som byr på nevnte utsiktsforhold, og ikke minst sol fra ca. kl. 14.00 til 21.30 midtsommers.
Tilbake i stuen er det videre delvis åpen løsning mot spisestuen og kjøkkenet. I spisestuen er det god plass til et større spisebord, og plasseringen ved siden av kjøkkenet gjør serveringen til en lek. Når man nyter middagen skuer man også ut over det fine nærområdet.
Kjøkkenet har en klassisk innredning med hvitmalte slette fronter. Benkeplaten er i slitesterk sort laminat, og bakveggen er dekorert med mosaikkfliser. Det er også belysning over benkeplaten. Kjøkkenet er videre utstyrt med kjøleskap, oppvaskmaskin og komfyr som medfølger salget.
Boligens baderom ble ifølge selger modernisert i 2008 og er av god størrelse. Rommet er helfliset med varmekabler i gulv, og er videre utstyrt med servant med underskap, toalett, samt et praktisk dusjhjørne skjult bak en vegg i glassbyggerstein. Det er også ytterlige oppbevaringsplass i en stor veggmontert innredning. Leiligheten har også et separat vaskerom med plass til både vaskemaskin og tørketrommel. I tillegg har man en innvendig bod med god oppbevaringsplass.
Boligens to soverom er begge lyse, innbydende rom. Hovedsoverommet har god plass til dobbeltseng, og er utstyrt med garderobe. Gjesterommet har også garderobe.
Oppsummert en svært innholdsrik leilighet med strålende utsikts- og solforhold!

Oppvarming

Varmekabler på bad. Ellers elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 03.10.1986 Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten har en sentral beliggenhet i Fyllingsdalen med kort gangavstand til kollektivtransport, flotte turområder og nærbutikk. Oasen bydelssenter ligger kun ca. 5 minutters kjøring unna, og dette handlesenteret tilbyr et rikholdig utvalg av handlemuligheter med over 70 butikker, samt legesenter og treningsstudio. Oasen er også knutepunktet for busstrafikk til og fra Fyllingsdalen med et meget godt rutetilbud, og man finner også to bussholdeplasser i kort gangavstand fra leiligheten. Til Bergen sentrum reiser man på ca. 7 min.
Turglade vil nyte godt av nærheten til idylliske Kanadaskogen, samt fine turstier opp Løvstakken og Damsgårdsfjellet. På varme sommerdager er det kort vei til en forfriskende dukkert ved Krohnegården friluftsområde, her finner man både sandstrand og badeflåte. Vinterstid er akebakken lenger borte i Krohnegården en populær destinasjon. Området byr videre på flere idrettsanlegg med et bredt og godt idrettsmiljø, for både små og store. Både små og store vil finne et godt utvalg av ulike idretts- og aktivitetstilbud i regi av både idrettslag, kulturskole og andre foreninger.
Se vedlagte nabolagsprofil for ytterligere informasjon om skoler, barnehager og annet nærområdet tilbyr.

Adkomst

Fra sentrum kjører man igjennom Løvstakkstunnelen til Fyllingsdalen. Ved første rundkjøring tar man til venstre inn i J. L. Mowinckelsvei. Ta så første vei inn til høyre og kjør til parkeringsplassen. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
Betanien barnehage (0-6 år)
Løvåsen 1 barnehage - Storhammeren
Løvås oppveksttun barnehage (0-6 år)
Skoler:
Løvås skole (1-7 kl.)
Seljedalen skole (1-7 kl.)
Sælen skole (1-7 kl.)
Lynghaug skole (8-10 kl.)
Fyllingsdalen videregående skole
Amalie Skram vidergående skole
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 5 104 kvm som tilhører borettslaget opparbeidet med støpte veier og trapper, asfalterte veier, diverse beplantninger, plenområder, lekeplass og sittegrupper.

Parkering

Parkeringsplass i garasje som er tilrettelagt med el. bil lader. Det må tilkobles ny bruker, styreleder anslår ca. kr. 5000.- i tilkoblingsavgift, og siden velger man ønsket abonnement med strømleverandør Ohmia charging. Gjesteparkeringer på borettslagets tomt, eller er det gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til småhusbebyggelse 1 og 1/2 etasjer i henhold til reguleringsplan Fyllingsdalen. boligfelt VIII datert 29.07.1967 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Hensynssoner Faresone i kommuneplanen
Faresone ras 16,6 %
Hensynssoner Gul støy i kommuneplanen
Vei støy - gul sone 47,3 %
Hensynssoner Rød støy i kommuneplanen
Vei støy - Rød sone 12,3 %
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr. 4 490,- pr. mnd. og inkluderer: Grunnpakke kabel-TV/internett, renter og avdrag på felleslån, normal drift og vedlikehold, kommunale avgifter, eiendomsskatt og dugnad.
Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 9.500,- pr. år. / 12000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og internett og er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 676 517,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2018 kr 2 435 461,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 63 741,- pr. 31.12.2019
Andel fellesgjeld er kr 277 182,- pr. 28.09.2020
Total fellesgjeld for boligselskapet er 15.647.210,- pr. 29.08.2020 og lånevilkårene er:
Handelsbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 28.09.2020: 2.1% pa.
Antall terminer til innfrielse: 39
Saldo per 28.09.2020: 15 647 210
Andel av saldo: 277 182
Planlagt nedbetalt 30.12.2039

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500 pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr. 2 491 632.-
Av dette beløpet utgjør kr 277 182,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-.
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.188,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Astrid Gundersen Furdal

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Fyllingen terrasse.
Borettslaget består av 58 leiligheter.
Forretningsfører er Bergen og Omegn Boligbyggelag.
Dugnad må påregnes.
Det er i utgangspunktet søknadsplikt ved ønske om dyrehold. Styreleder opplyser om at det er innkatter, samt hunder i laget.
Foretatt påkostninger de senere år:
- Styret opplever større etterspørsel etter El. bil ladere og har i den anledning vært i dialog med BKK og leverandører av ladetjenester for å oppklare hvilke muligheter borettslaget har.
Planlagte påkostninger:
- Takettersyn vil bli gjort til sommeren
- Varmekabler ved postkassene og til inngang til nr. 3 må repareres
- Sylinderen som åpner garasjeporten må byttes.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie tilsammen en andel i borettslaget og tilknyttede borettslag. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Denne er forhåndsutlyst, 4 medlemmer har meldt seg. Endelig avklaring om forkjøpsretten blir benyttet vil gjøres etter budaksept. Da vil de som har meldt seg få beskjed og videre ha 24 timer på å bestemme seg om de ønsker å benytte forkjøpsretten. Konferer gjerne megler for mer informasjon rundt forkjøpsrett.
Borettslaget er tilknyttet Klare Finans sikringsfond som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring).
For alle boligtyper unntatt tomter inneholder den i tillegg innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 79-0123/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bergen Sentrum
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR79.20123

Dato

Sist oppdatert: 09. desember 2020 kl. 13:22

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.