Solgt: 4 750 000 kr

Sølmondvegen 39

4 850 000 kr
148 m²
4 soverom
Fasade
Godøya/Flatebøen
Påmeldingsvisning| Tiltalende nyere funkis enebolig| Takterrasse| 4 soverom| 2 bad| Garasje| Flott utsikt
 • Prisantydning
  4 850 000 kr
 • Omkostninger
  122 592 kr
 • Totalpris
  4 872 592 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2018
 • Soverom
  4 soverom
 • Primærrom
  148 m²
 • Bruksareal
  187 m²
 • Tomteareal
  838 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje C

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Tiltalende nyere funkis med takterrasse beliggende i rolige og barnevennlige omgivelser på Flatebøen på Godøya. Boligen går over 2 etasjer og inneholder i 1.etasje entrè/hall, bad, vaskerom, garderoberom og 3 soverom. På gulvene er her flis og parkett mens veggflater og himlinger er malte - downlights i himlinger i entrè/hall og bad. Badet er flislagt og har innredning m/servant, vegghengt wc, badekar og dusjvegger. 2.etasje inneholder stue/kjøkken, soverom og bad. På gulvene er her parkett mens veggflater og himlinger er malte - downlights på stue/kjøkken. Kjøkkenet har en flott innredning fra HTH m/integrerte hvitevarer. Fra stuen har man utgang til terrasse på ca 48 kvm samt takterrasse på ca 32 kvm. Badet er flislagt og har innredning m/servant, vegghengt wc og dusjvegger. Flott utsikt

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Sølmondvegen 39, 6055 GODØYA
Kommunenummer 1532, gårdsnummer 125, bruksnummer 94

Innhold

Totalt bruksareal: 187 kvm
Totalt primærrom: 148 kvm
Bruksareal:
Bolig 187 kvm
Primærrom:
Bolig:
1. etasje 74 kvm: Bad, hall m/trapp, vaskerom, garderoberom, 3 soverom.
2. etasje 74 kvm: Bad, stue/kjøkken, soverom.
Sekundærrom:
Bolig:
1. etasje 39 kvm: Garasjerom
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 23.02.2020 utført av Takstmann Frode Mauren.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført på følgende måte:
Boligen har støpt plate og ringmurselementer. Bygget er oppført i en bindingsverkkonstruksjon som var vanlig på utførelsestidspunktet og er utvendig kledd med stående bordkledning. Yttertak er tekket med papptekking. Vinduer og terrassedør, skyvedør,er av pvc og har 3-lags glass, er selvrensende og noen har soldempende glass. Det er trebjelkelag i etasjeskillet. Garasjen har montert en stor leddport i metall med portåpner. Boligen har terrasse på ca 48 kvm og her er det en kombinasjon av trerekkverk og rekkverk av stål og glass. Her er også en takterrasse på ca 32 kvm med rekkverk av stål og glass.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på. Takstmannen skriver at boligen fremstår generelt i god stand og her er ingen bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 3. Det er kun et avvik som fremkommer fra tilstandsrapporten og dette er at det er påvist noe bom(hulrom under) i flis på gulv på bad i 2.etasje. Da boligen er kun knappe 2 år gammel er her 3 år igjen av garantien på huset og nåværende eiere har meldt fra om dette forholdet til utbygger.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Nyere og tiltalende funkisbolig oppført i 2018 beliggende i rolige og barnevennlige omgivelser på Flatebøen. Boligen holder en god standard med moderne og smakfulle innredninger.
1.etasje har følgende overflater og innredninger:
Entrè og gang har flotte store fliser i str 60x60 på gulv, malte veggflater og himlinger med listefri løsning mellom vegg og himling - det er montert led-downlights i himling. God plassutnyttelse i entrèen med skapordning under trappen.
Badet har flislagte gulv- og vegger med varmekabler i gulv samt malt himling med listefri løsning mellom vegg og himling. Av fasiliteter på badet er her innredning med nedfelt servant, vegghengt wc, badekar og dusjvegger - led-downlights i himling.
Vaskerom har flislagt gulv med varmekabler, malte vegger og himling med listefri løsning mellom vegg og himling - opplegg for vaskemaskin.
Soverommene har parkett på gulv, malte vegger og himlinger med listefri løsning mellom vegg og himling.
Tretrapp i eik med tette trinn og rekkverk med stålspiler.
2.etasje har følgende overflater og innredninger:
2.etasje fremstår som lys og luftig med store vinduer og ekstra takhøyde, her er ca 2,6 meter oppunder taket. Kjøkken/stue har parkett på gulv, malte veggflater og himlinger med listefri løsning mellom vegg og himling - det er montert led-downlights i himlinger. På kjøkkenet finner man en flott innredning fra HTH med integrerte hvitevarer som kjøl/fryseskap, komfyr, induksjonstopp og oppvaskmaskin - benkeplate av laminat. Det er montert waterguard mot vannlekkasjer i skap under vasken samt komfyrvakt på ventilator over platetopp. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen. På stuen er her montert en flott peisovn og fra stuen har man utgang først til en terrasse på ca 48 kvm med videre oppgang til takterrasse på ca 32 kvm.
Badet har flislagte gulv- og vegger med varmekabler i gulv samt malt himling med listefri løsning mellom vegger og himling. Av fasiliteter på badet er her innredning med nedfelt servant, vegghengt wc og dusjvegger.
Soverom har parkett på gulv, malte veggflater og himling med listefri løsning mellom vegger og himling.
Garasjerom har betonggulv, åpne trekonstruksjoner og leddport i metall med portåpner.
Tekniske installasjoner:
Peisovn i stue. Stålpipe.
Rør-i-rør system fra byggeår. Avløpsrør av plast.
Ca 200 l varmtvannstank fra byggeår.
Sentralstøvsuger.
Balansert ventilasjon med varmegjenvinning.
El anlegg fra byggeår.

Oppvarming

Boligen har peisovn i stue og varmekabler i gulv på begge badene samt på vaskerom. Det er også montert balansert ventilasjon med varmegjenvinning i boligen.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 17.12.2018.
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår: Ferdigattest kan søkes om når tomten er ferdig opparbeidet. Det er gitt dispensasjon for plassering av forstøtningsmur mot vei.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
1532/125/94:
19.02.2020 - Dokumentnr: 2130952 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Eiendomsmegler Krogsveen AS
Org.nr: 950 007 613
Elektronisk innsendt
16.05.2013 - Dokumentnr: 394995 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:1532 Gnr:125 Bnr:1

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Selger opplyser at om ønskelig kan inventar eller deler av dette kjøpes med boligen. Konferer megler om dette er ønskelig.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Nyere tiltalende enebolig fra 2018 beliggende på Flatebøen på Godøya i Giske kommune. Boligen er beliggende i et nyere boligfelt som består i hovedsak av frittliggende eneboliger samt noe konsentrerte boliger. Fra eiendommen har man gangavstand til flotte tur- og rekreasjonsområder både langs sjøen, Godøyfjellet og langs "Fjellfotveien". På Godøya finner man også barnehage, skole og dagligvarebutikk.

Adkomst

Når du kommer ut fra tunnelutslaget på Godøya så følger man hovedveien ca 3,5 km. ta så til venstre ned på Sølmondvegen og du vil få boligen på venstre hånd.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Skoler:
Godøy skule: 1,9 km
Giske skule: 9,1 km
Ålesund videregående skole avd Volsdalsberga: 21,1 km
Ålesund videregående skole: 20,5 km
Barnehager:
NLM - Tryggheim barnehage: 3,3 km
Giske barnehage: 9,3 km
Skjong barnehage: 11,8 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 838 kvm.
Eiendommen ligger i relativt plant terreng og er opparbeidet med gruset/singlet areal, forstøtningsmur samt grovplanert areal. Tomten er som et "blankt lerret" som man kan sette sitt eget preg på.

Parkering

Parkering i garasje samt det er godt med biloppstillingsplasser på tomten forøvrig.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan for Fløterevet datert 08.03.2012 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 11 998,- for år 2019. I dette inngår gebyr for vann, avløp, eiendomsskatt, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 15 000 kwh. pr. år.
Boligen er forsikret gjennom Frende forsikring i dag.
Boligen er tilknyttet Tafjord som leverandør av fiber og har avgift på kr 499,- pr. mnd.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 224 000,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 806 400,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Formuesverdien for denne eiendommen vurderes til å være satt lavt sammenlignet med markedsverdien. Kjøper må derfor påregne at formuesverdien vil øke.
Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomskatten utgjør kr. 166,- pr år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.972.592,-.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 14.300,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.500,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Sandra Elise Hoggen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,9% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 76-0020/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ålesund
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR76.2020

Dato

Sist oppdatert: 03. februar 2021 kl. 11:52

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.