Solgt: 4 750 000 kr

Edvard Griegs allé 25

4 400 000 kr
57 m²
2 soverom
Øystein Thorsen
Presenteres av
Øystein Thorsen
Torshov
Fin 3-r med balkong sentralt beliggende på Torshov - Kjøkken 2013 og Bad 2009 - Varmtvann inkl. - Attraktiv beliggenhet
 • Prisantydning
  4 400 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  269 616 kr
 • Omkostninger
  118 082 kr
 • Totalpris
  5 137 698 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1932
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  57 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 719 kr
 • Energimerke
  Rød F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Herlig 3-roms selveier som er sentralt beliggende på Torshov i et rolig og tilbaketrukket område:
 • Gjennomgående leilighet med utmerket planløsning og god intern arealfordeling
 • Nymalt i 2020/21
 • Bad oppusset i 2009 i regi av sameiet
 • Nytt kjøkken i 2013 med integrerte hvitevarer
 • Store vindusflater i stue som gir godt med naturlig lys og gir leiligheten en åpen og luftig atmosfære.
 • Leiligheten har en liten og koselig balkong på ca 1,5 kvm
 • Nærhet til parker
 • Individuell nedbetalingsordning (IN-ordning)
 • Varmtvann a-konto er inkl. i felleskostnadene

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Edvard Griegs allé 25, 0479 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 224, bruksnummer 119, seksjonsnummer 100, ideel andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 62 kvm
Totalt bruksareal: 58 kvm
Totalt primærrom: 57 kvm
Primærrom 57 kvm:
Entré, stue/kjøkken, bad og to soverom
Sekundærrom 1 kvm:
Kott/walk in closet
I tillegg disponerer boligen én bod i kjeller.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 19.01.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen har iht. boligsalgsrapport støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende vegger og skillende dekker av betong og murkonstruksjoner. Yttervegger forblendet med teglstein. Takkonstruksjon i valmtaksform utvendig tekket med metallplater (taket er ikke besiktiget). Swedoor glatt entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 35dB med kikkhull. Balkongdør og vinduer med karmer/ rammer av tre og to-lags glass fra 2010 og 1987.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
TG2:
Bad
- Vannrør: Fordelerstammer for rør-i-rør-systemet er plassert i himling uten mulighet for sikker avrenning til sluk (hensikten er å unngå følgeskade ved en eventuell lekkasje fra systemet).
- Sanitærutstyr og innredning: Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert.
- Membran, tettesjikt og sluk (i gulv og vegger) ink. rørgjennomføringer: Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og membran er uoversiktlig, og det kan derfor ikke ved visuell kontroll verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer. Det er hull etter tidligere innfestinger i dusjsonen. Det er ukjent om hvorvidt hullene er tilfredsstillende tettet.
Kjøkken
- Ventilasjon: Kullfilter, og ikke eget utkast ut av bygget.
Vinduer/ytterdører
- Vinduer: TG2 gjelder vindu fra 1987. Vinduet er av eldre dato, og det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på vinduer hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.
- Dører: TG2 gjelder balkongdør. Døren er av eldre dato, og det må forventes høyere varmetap fra denne sammenlignet med dører fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på vinduer hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.
TG ikke undersøkt:
Bad
- Informasjon: Dørlister har svellet noe i bunn.
- Fallforhold (gulv): Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 35 mm. Dette er vurdert til å være tilfredsstillende.
Etasjeskiller
- Skjevhetsmåling: Det er kun registrert mindre målbare skjevheter i leiligheten. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til totalt 11 mm i stue og 5 mm på soverom.
Fra selgers egenerklæring:
13. Kjenner du til forslag eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller av eiendommens omgivelser?
Ja. Beskrivelse: Skifte av vinduer i regi av sameiet ila 2021
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Moderniseringer og påkostninger

Leiligheten er nymalt i 2020/21.
Installert fiber i 2019.

Standard

Entré:
Romslig entré med gulvfliser hvor det et er plass til ytterklær og sko etc. Fra gangen kommer man videre til alle øvrige rom.
Stue:/ Kjøkken:
Hyggelig stue med god plass til både sofagruppe og spisestue. Store vinduer og godt lys i stuen. Massive gulv og taklister som passer fint med det flotte kjøkkenet.
Åpen kjøkkenløsning. IKEA kjøkkeninnredning fra 2013 med hvite profilerte fronter. Benkeplate i laminat. Nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Flislagt flate med mosaikkflier mellom benkeplate og overskap. Overbelysning og stikkontakter over benk. Integrert kjøleskap med fryser, stekeovn, og platetopp. Frittstående oppvaskmaskin. Ventilator i overskap. Vannrør av typen rør-i-rør system. Synlige avløpsrør av plast. Avløpspumpe og lekkasjestopper under oppvaskkum. Komfyrvakt tilkoblet platetopp. Alle hvitevarer på kjøkken medfølger boligen.
Bad:
Pent bad som ble renovert i regi av sameiet i 2009. Flislagt gulv med varmekabler og flislagte vegger. Nedsenket himling med downlights. Vegghengt servantskap med ovenpåliggende servant og ett-greps armatur. Speil, overbelysning og stikkontakt over servant. Vegghengt toalett. Dusjhjørne med innfellbare glassdører. Dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Vannrør av typen rør-i-rør system og forkrommede rør. Synlige avløpsrør av plast. Avtrekksventil i himling. Opplegg for vaskemaskin hvor vaskemaskinen medfølger.
Soverom 1:
Meget romslig og fint hovedsoverom med plass til dobbeltseng og garderobeskap. Adkomst til balkong på ca 1,5 kvm som vender mot rolig bakgård. Walk-in closet/bod som passer perfekt til oppbevaring av klær. Soverommet er malt i en moderne og behagelig farge.
Soverom 2:
Rom med fin størrelse med plass til seng, garderobeskap og eventuelt skrivebord om dette er ønskelig.
Leiligheten disponerer en kjellerbod for ytterligere oppbevaring.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming og elektriske varmekabler på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1931.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen, men det foreligger et ekspedisjonsdokument datert 06.06.1931.
Avvik fra originale bygningstegninger:
- Leiligheten er gjort om fra 2-roms til 3-roms ved at kjøkken er flyttet ut til stue, og at opprinnelig kjøkken er gjort om til soverom.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av andel fellesgjeld.:
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Meget attraktiv og sentral beliggenhet på Torshov i et rolig, flott og tilbaketrukket område. Området har et spennende kulturtilbud, med blant annet kulturslottet Soria Moria og Torshovteateret. Det er en rekke spisesteder og kafeer på Torshov, blant annet "Grisen" og Trikkestallen som begge har flotte uteserveringer om sommeren, såvel som Åpent Bakeri. Slakterforretningen Strøm-Larsen er også i nærheten.
Sandaker Senter er nærmeste kjøpesenter med vinmonopol, apotek, bibliotek, Coop Mega, bokhandel og andre forretninger.
Det er kort avstand til både Bjølsen, Sagene og Grünerløkka med alle sine forretninger, kafeer, restauranter og yrende uteliv. Gangavstand til Handelshøyskolen BI i Nydalen og Storo Storsenter. Det er en rekke treningssentre i området, blant annet Myrens Sportssenter (med Klatreverket), og SATS Elixia Storo, Ringnes Park og Carl Berner
For den som er glad i friluftsliv og aktivitet, byr området på rike muligheter for rekreasjon. Det er mange vakre grøntområder i umiddelbar nærhet, f.eks. Torshovdalen som er en av Oslos største parker, med flotte grøntområder og med utsikt ut over Oslofjorden. Torshovdalen ligger 100 meter fra leiligheten. Fra Akerselva kan du gå ned til sentrum, eller helt opp til Maridalen (5 km) og videre til Nordmarka. Til Grefsen stasjon kommer man etter ca. 5 min gange fra leiligheten. Derfra går toget direkte til Nordmarka. Om vinteren stopper toget også på Stryken, som er et godt utgangspunkt for den aktive som vil gå på ski "hjem" gjennom Nordmarka. Et annet alternativ er idylliske Lillomarka som kan nås med buss 31 på ca. 15 min.
Godt tilbud av offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet med trikkens linjer 11, 12, 13 og 17 som tar deg raskt til og fra sentrum, buss nr 20 som kjører til og fra Galgeberg i øst til Skøyen i vest og buss nr 30 som kjører fra Bygdøy gjennom sentrum og opp til Nydalen.
Torshov er en bydel i vekst og utvikling, stadig flere oppdager den behagelige følelsen av et tilbaketrukket og stille miljø kombinert med nærheten til byen. Med kort vei til servicetilbud, trivelig bomiljø, hyggelige parker og friområder er dette et området som har "alt".

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Skolekrets:
Barne- og ungdomsskole: Nordpolen skole
Barnehager:
Askeladden barnehage (2-6 år) 1 min
45 barn, 5 avdelinger 0.1 km
Torshovtoppen barnehage 5 min
66 barn, 5 avdelinger 0.4 km
Ragnas hage (0-6 år) 6 min
114 barn, 6 avdelinger 0.5 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 6.992,2 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 900,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 450,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan datert 09.06.2020 med tilhørende reguleringsbestemmelser S-2255 datert 28.07.1977.
Planen er helt eller delvis opphevet og erstattes av ny plan "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn" som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262. Mer informasjon om ny kommuneplan finner du på kommuneplan.oslo.kommune.no.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler. Eiendommen reguleres og av kommunedelplan for torg og møteplasser, KDP-17.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 3.719,- pr. mnd. og inkluderer: Varmtvann (a-konto), internett, nedbetaling av andel fellesgjeld, trappevask, vaktmestertjenester, drift og vedlikehold, bygningsforsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel m.m. Varmtvann er inkludert med a-konto beløp på kr 325,- pr. mnd. Nøyaktig forbruk avregnes årlig.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
- Renter IN 2: kr. 654,-
- Felleskostnader: kr 1.916,-
- Avdrag IN 2: kr. 824,-
- Varmtvann a konto: kr 325,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 6.500,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Lynet som leverandør av internett, dette er inkludert i felleskostnadene.
Det er mulig å bestille Riks tv hvor egen tv-pakke bestilles og betales av hver enkelt beboer. Tv-tuner medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Ved hjelp av Skatteetatens kalkulator er formuesverdien for 2019 beregnet til kr 1 099 976,- når eier er fast bosatt på eiendommen.(primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3 959 913,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2021 på 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen i 2020 er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-dubetale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg imellom.
Ved bruk av eiendommen som primærbolig, er det ikke eiendomsskatt for 2021 på denne eiendommen.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 21 772,- pr. 31.12.2019
Andel fellesgjeld er kr 269 616,- pr. 13.01.2021
Total fellesgjeld for sameiet er kr 41.360.021,- pr. 13.01.2021 og lånevilkårene er:
Bank: Handelsbanken
Lånenr. 83987163103
Rentebetingelser: 2,95%
Lånets løpetid: 30.06.2020-28.02.2041
Avdragsfrihet: Nei
IN-ordning: Ja
Sameiet har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld. kr 269.616,- av fellesgjelden kan innløses. Dette vil medføre en reduksjon i felleskostnadene med kr. 1.478,-. Det er anledning til å nedbetale på lånet den 15. mars og 15. september, forutsatt flytende rente. Usbl må kontaktes senest to uker før nedbetaling.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4.787.698,-.
Av dette beløpet utgjør kr 269 616,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Sindre Nordseth

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Søndre Åsen Kvartal VI, med sameiebrøk 60/10225.
Sameiet består av 188 leiligheter og 1 næringsseksjon.
Forretningsfører er USBL, tlf. 22 98 38 00
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er ikke tillatt uten skriftlig tillatelse fra styret. Dyrehold kan godkjennes dersom gode grunner taler for det, og det ikke er til ulempe for de øvrige beboerne.
Foretatt påkostninger de senere år:
- Sameiet har gjennomført en rehabilitering av baderom, rørstammer til kjøkken, elektrisk anlegg på fellesareal, ny calling og oppussing trapperom (2009-2010)
- Rehabilitering av piper ble gjennomført i 2015.
Planlagte påkostninger:
- Sameiet skal skifte vinduer helt eller delvis i alle seksjoner samt balkongdør med oppstart i løpet av våen 2021. Megler har mottatt informasjonsbrev vedr. utskiftning av vinduer fra styret:
Alle vinduer på utsiden av bygget må byttes, ettersom over 70% av vinduene er i dårlig forfatning, og at dette er fasade ut mot gatene, og fasaden har vernestatus.
For å redusere kostnader har styret vurdert en løsning der halvparten av vinduer i bakgård ikke skiftes ut etter rapport som viser at kun 50% var i så dårlig forfatning at de måtte byttes ut snarlig. Nåværende eier har fått beskjed om at alle vinduer i denne leiligheten planlegges byttet. Styret anslår en totalkostnad på rundt 14-16 mill. kroner medregnet påkrevet løsning fra Plan- og bygningsetaten som nå prosjekteres, og dette skal fordeles etter sameiebrøken. Dette antas p.t. å medføre en kostnad på mellom kr 50 000,- og 100 000,- per sameier avhengig av seksjonens størrelse – dette er et foreløpig anslag, og styret vil komme tilbake til endelig kostnad når entreprenør har en bestilling klar. (Styreleder opplyser i mail 22.01 at en leilighet som denne på rundt 55 kvm vil få en kostnad på ca kr 70.000-80.000,-). I den forbindelse vil hver sameier få to valg:
a) Engangsbetaling. Her kan sameier betale summen kontant. Her kan sameier høre med sin bank om dette kan lånes på eksisterende boliglån.
b) Bli med på et felleslån i regi av sameiet. ( Dette vil evnt. bli uten IN-mulighet)
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning)
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,2% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.000,-
Visninger: kr 2.000,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 49-0002/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Kolbotn
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR49.212

Dato

Sist oppdatert: 02. februar 2021 kl. 14:03

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.