Komplett salgsoppgave

Brekkevegen 21 A - D

2 400 000 kr
69 m²
2 soverom
Ny 4-mannsbolig med utvendig bod og parkering med El-bil lader
Ny 4-mannsbolig med utvendig bod og parkering med El-bil lader
Kart
Del
Telavåg
Nye og smakfulle 3-roms eierleiligheter i 4-mannsbolig med utgang til uteplass og egen biloppstilling med el-billader.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  2 400 000 kr
 • Omkostninger
  8 842 kr
 • Totalpris
  2 408 842 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  2022
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  69 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  1 500 kr
 • Energimerke
  Grønn B

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til lyse og moderne eierleiligheter med enkel adkomst som ble ferdigstilt juni 2022. Kjøreavstand på ca. 7 min til dagligvarebutikk og skole og ca. 15 min. til Sund senter med apotek, frisør, blomsterbutikk, dagligvare, malerbutikk og klær og interiør. Leilighetene har egen inngang fra bakside av bygget direkte til hver av enhetene. De fremstår i lys og moderne stil med lyse gulv og malte flater i tillegg til helfliset bad/wc. Hver av enheten har gang, 2 stk. sov., bod, bad/wc med opplegg for vaskemaskin, stue med åpen kjøkkenløsning og utgang til terrasse/veranda. Hvit kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer. Utvendig sportsbod ved inngangspartiet.
- Alt på ett plan
- 2 soverom
- Helfliset bad/wc
- Biloppstilling for 2 biler
- En el-bil lader
- Lave omkostninger

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Brekkevegen 21 A - D, 5380 TELAVÅG
Kommunenummer 4626, gårdsnummer 138, bruksnummer 96, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 72 kvm
Totalt primærrom: 69 kvm
Primærrom:
1. etasje 69 kvm: Gang, Bad/WC, soverom 1, soverom 2, stue/kjøkken,
I tillegg disponerer boligen 1 utvendig bod.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra byggetegninger.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligene hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen. Avvik i rapporten er fremlagt for de som har utført arbeidet og det avventes tilbakemelding på dette.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med betongsåle og veggkonstruksjoner med isolert bindingsverk. Utvendig gips, utlekting kledd med liggende og stående dobbeltfalset trekledning. Innvendig platet med gips.
Det gjøres spesielt oppmerksom på avvik som kan kreve tiltak:
Det er gitt TG2 på følgende punkter:
Brekkevegen 21A:
Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Våtrommet fungerer med dette avviket og lekkasjevann vil renne til sluk.
Brekkevegen 21 C:
Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Våtrommet fungerer med dette avviket og lekkasjevann vil renne til sluk.
Brekkevegen 21 D:
Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Våtrommet fungerer med dette avviket og lekkasjevann vil renne til sluk.

Standard

Vi i Krogsveen har gleden av å kunne presentere nye og praktiske 3-roms eierleiligheter med adkomst fra gateplan enten direkte inn til 1. etg. eller via trapp til leiligheter i 2. etg. Sportsbod i rekke på bakkeplan ved trapp.
Inngang via platting til gang med fliser og varme på gulv, malte vegger og malt tak med spotter. Langs gang er det inngang til 2 stk. soverom, bad/wc, bod/teknisk rom og stue med åpen kjøkkenløsning.
Bad/wc har fliser og varme på gulv, fliser på vegger og malt tak med spotter. Baderomsinnredning med skuffer og speil overskap. Dusjnisje i hjørnet av rommet med nedsenket gulv, vegghengt toalett og mekanisk avtrekk i tak. Opplegg for vaskemaskin.
Hovedsoverom har laminat på gulv, malte vegger og malt tak.
Soverom 2 har laminat på gulv, malte vegger og malt tak.
Bod/teknisk rom har fliser på gulv, malte vegger og malt tak. Sikringsskap med automatsikringer, inspeksjonsskap for rør-i-rør og aggregat for balansert varmegjenvinning. Kombinert varmtvannstank tilkoblet vannbåren varme til stue/kjøkken, bad/wc og gang.
Stue med åpen kjøkkenløsning har laminat og varme på gulv, malte vegger og malt tak. Lys kjøkkeninnredning med under- og overskap med slette fronter. Integrerte hvitevarer som komfyr, platetopp, oppvaskmaskin og kjøl- og fryseskap. Utgang til terrasse/veranda. Leilighetene i 2. etg. har høy himling i stue.
Hjertelig velkommen til visning i nye og ubrukte leiligheter!
Leilighet A nede til venstre kr. 2 400 000,-
Leilighet B nede til høyre er SOLGT!
Leilighet C oppe til venstre kr. 2 500 000,-
Leilighet D oppe til høyre kr. 2 500 000,-

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Telavåg er et tettsted og fiskevær ved bukta av samme navn på vestsiden av øya Sotra i Øygarden kommune. Brekkevegen ligger i et etablert byggefelt med eldre trehusbebyggelse kombinert med nyoppførte boliger. Avstanden er ca. 5 km til Spildepollen skule som åpnet i november 2019. Utfra innhentede opplysninger er det skolebuss for 1. klasse ved avstand lengre enn 2 km fra hjemmet og 4 km for 2. til 10. klasse. Store deler av veien til skolen er med fortau for dem som vil sykle. Ved utkjøring på Fv201 ved Spildepollen i retning skolen er det nærbutikk ved Bunnpris med Post i butikk.
Tar man kjøreturen videre i motsatt retning på Fv201 og over i Fv555 i ca. 15 minutter med bil så er man ved Skogsvåg med Sund senter med diverse butikker, apotek, dagligvarehandel, bensinstasjoner og treningssenteret Sprek og Blid Skogsvåg i tillegg en avdeling av Sotra videregående.
Kjører man ytterligere i 15 minutter nordover så er man ved Sartor senter ca. 145 butikker og tjenestenæringer. I 2. etg. på senteret finner en Odeon kino med sine 5 moderne saler.

Adkomst

Fra Fjell følg riksvei 560 Eidespollen og ta til høyre inn i Spildepollveien. Ta deretter til høyre inn i Tælavågvegen og følg denne over broen og et lite stykke etter broen kommer avkjørsel ti Midttveit på høyre hand. Ta inn i Midttveit og etter et lite stykke kommer avkjørsel til Brekkevegen til høyre. Se google maps - det er enkelt å finne frem i kartet.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
Telavåg barnehage (1-5 år)
Glesnes barnehage (0-6 år)
Skoler:
Spildepollen skule (1-10 kl.)
Skogsvåg skule (1-7 kl.)
Sotra vidaregåande skule - Avdeling Sund.
Sotra vidaregåande skule.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 060 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Boligen disponerer 2 parkeringsplasser. Det er satt opp 1 el-bil lader pr. seksjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse i henhold til reguleringsplan for gnr. 38. bnr. 5. - Midttveit datert 01.02.1977 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse iht. kommuneplan.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Da boligene ikke er tatt i bruk, foreligger det ingen eksakt oversikt over faste, løpende kostnader.
Når sameiet er etablert, blir det opp til sameiet å vedta om man skal betale fellesutgifter, eller om seksjonene selv betaler sine egne kostnader tilknyttet seksjonen (kommunale avgifter, bygningsforsikring, kabel-tv osv.). Hvor store evt. felleskostnader blir, avhenger av hvor mange ytelser sameiet rekvirerer.
I tillegg til fellesutgifter må sameierne dekke egne kostnader til strøm, forsikring og kabel-tv/bredbånd. Det vil bli lagt trekkerør for kabel-TV/internett til nærmeste stolpe. Kjøper må selv bestille via Altibox / Bergen Fiber bekoste installasjon.
Iht. Fjordkraft er gjennomsnittlig strømforbruk for leiligheter ca. 9.000 kWh, for rekkehus/tomannsboliger ca. 15.000 kWh. og for eneboliger ca. 20.000 kWh pr. år.
Kostnadene til strøm vil variere avhengig av antall medlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.
Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Kommunale utgifter

Boligen er nyoppført og kommunale avgifter er ikke fastsatt av kommunen.

Formuesverdi

Da boligen er nyoppført er formuesverdien ikke fastsatt på nåværende tidspunkt.
Formuesverdi fastsettes med utgangspunkt i en formel for kvadratmeterpris som fastsettes av SSB. Den estimerte kvadratmeterprisen er fastsatt ut fra flere kriterier (beliggenhet, alder, areal og boligtype) som danner markedsverdien i området. Boligens faktiske markedspris vil derfor ikke være Skatteetatens grunnlag for den første fastsettelsen av formuesverdi.
Det første året boligeiendommen skal formues verdsettes, må skatteyter påse å gi tilstrekkelig med opplysninger om boligen til skattemyndighetene slik at korrekt estimert markedsverdi og formuesverdi kan beregnes. Formuesverdien vil senere automatisk justeres i takt med prisutviklingen på boliger og beregnet formuesverdi vil fremgå av forhåndsutfylt skattemelding.
Formuesverdien for boligeiendommer for inntektsåret 2021 skal ikke overstige 25 % av dokumentert markedsverdi for primærbolig (der man bor fast). Formuesverdien for sekundærboliger (øvrig bruk av eiendommen, f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) skal for inntektsåret 2021 ikke overstige 90% av dokumentert markedsverdi. For nærmere opplysninger om formuesverdi kontakt skatteetaten.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av tomteverdi (kr. 300.000,-), samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning av leilighet nede: kr 2 408 842,-. Ved kjøp av leilighet i 2. etg. er totalpris kr. 2 508 842,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger/hytter med seksjonsnummer.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Blomstring AS

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring og eventuelle reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven i tillegg til tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen er en nyoppført bolig som selges innen 6 måneder etter fullføring. Boligen selges etter avhendingslovens bestemmelser. Dersom boligen selges til forbruker stiller selger garanti jf. avhendingslova §2-11 jf. buofl. §12.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæring og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres Interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: Kr. 60.000,- i fastpris av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 7.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19 400,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 79-0088/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bergen Sentrum
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR79.2288

Dato

Sist oppdatert: 27. januar 2023 kl. 16:08

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.