Solgt: 2 500 000 kr

Ekebergveien 37 B

2 380 000 kr
29 m²
Hamdi Kaptan
Presenteres av
Hamdi Kaptan
Ekebergskrenten - Lekker og arealeffektiv 1-roms selveier oppusset i 2017 - Utsikt over Oslo - inkl. fyring/varmtvann
 • Prisantydning
  2 380 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  8 670 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1936
 • Primærrom
  29 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fellesutgifter
  2 970 kr

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Ekebergveien 37 B, 0192 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 233, bruksnummer 147, seksjonsnummer 5

Innhold

Totalt bruttoareal: 35 kvm
Totalt bruksareal: 29 kvm
Totalt primærrom: 29 kvm
Primærrom:
Bad, kontor, stue/kjøkken: 29 kvm
I tillegg disponerer boligen 2 boder. En kjellerbod og en loftsbod.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 08.02.2018 utført av Martens Takst & Byggtjenester AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Standard

Lys stue med plass til sofa/sovesofa og tilhørende bord. Vindu som slipper inn naturlig dagslys. Det er også plass til spisebord og stoler i stuen. Laminatparkett på gulvet, malte vegger og malt himling.
Fin, nyere kjøkkeninnredning satt inn i 2017. Laminat benkeplate med innfelt servant og malte fronter. På kjøkkenet er det integrert komfyr og platetopp. Flislagt vegg mellom over- og underskap. Laminatparkett på gulvet, malte vegger og malt himling.
Flislagt bad med gulvstående toalett og vegghengt servant. Dusjnisje med forheng. Under vask er det et skap med plass til oppbevaring. Fliser på gulv og vegg, samt malt himling.
Innenfor kjøkkenet ligger det et lite rom med skyvedør som kan benyttes som kontor eller til oppbevaring. Også her er det et vindu som slipper inn naturlig dagslys. Laminatparkett på gulvet, malte vegger og malt himling.
Lys entré med mulighet til å for eksempel ha et skoskap eller knagger. Fliser på gulvet, malt vegg og malt himling.

Oppvarming

Vannbåren oppvarming med radiatorer. To stykk. Det planlegges omlegging til biofyring.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 1934, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.
Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter at ekspedisjonsdokumentet ble gitt, men selger opplyser at det ikke er gjort endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av Sameiets panterett uten opptrinnsrett på kr.5.000,-.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst 3 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om vei, bestemmelse om benyttelse og bestemmelse om brannvegg/dør.
Alle servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger sentralt og tilbaketrukket til ved foten av Ekebergskrenten i Gamlebyen. Området er et av Oslos mest spennende vekstområder med et rikt utvalg av diverse service- og rekreasjonsmuligheter. Det er kort vei til bl.a. Middelalderparken og Svartdalsparken, velkjente Ekebergrestauranten, Ekebergsletta, operaen, Sørenga, Barcode og Oslo sentrum. Godt utviklet servicetilbud og kort avstand til nærbutikk. Nyåpnet Kiwibutikk få minutter unna. Turløypene i Ekebergskogen starter et steinkast fra leiligheten og går opp til Ekebergparken. Her er det flere hyggelige stier i naturskjønne omgivelser. Vinterstid er det skiløyper på Ekebergsletta.
Ned til Oslo S er det en hyggelig gåtur på 15-20 minutter. På Grønland finnes det flere matbutikker å velge mellom, som for eksempel Rema 1000, Kiwi, Bunnpris og Meny og frukt- og grønthandlere. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Grønland Basar et variert utvalg med blant annet matbutikk, post, minibank, apotek, helsekost, klær, interiør, vinmonopol, kafé/restaurant og lege. Ølhuset Olympen ligger rett borti gaten og er et populært samlingspunkt på Grønland. Teaterplassen er Grønlands nye "piazza", hvor folk møtes. Teaterplassen har kaffebar, restaurant og populære Oslo Mekaniske. Det er også gangavstand til "sentrum" av hyggelige Gamlebyen med diverse servicetilbud og Barcode, hvor det har kommet en rekke spennende tilbud som Nodee Sky, Vaaghals, Il Vero, Stock m.m.
Gode offentlige kommunikasjonsmuligheter med buss og trikk rett i nærheten. Bussrute 34 og 74 hvert 7. min (8 min til sentrum) fra Utsikten, samt 18- og 19-trikken (8 min til sentrum) fra Oslo Hospital.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Bhg. Smilet familiebarnehage (0-3 år) 0.2 km
Bhg. Utsikten barnehage (3-6 år) 0.4 km
Bhg. Hakkebakkeskogen f.bhg. - Stamhusv. 0.5 km
1-7 kl. Gamlebyen skole 1 km
1-7 kl. Vålerenga skole 1.1 km
1-7 kl. Ekeberg skole 1.2 km
1-10 kl. Høyenhall skole 3.1 km
8-10 kl. Brannfjell skole 1.7 km
8-10 kl. Jordal ungdomsskole 1.7 km
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med bydelsadministrasjonen.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 741 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Sameie disponerer 21 plasser som fordeles av styrets leder etter ansiennitet, kr.1.250,- pr plass som faktureres i januar etter liste som er utarbeidet av styret.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.7.77. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn).
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fyring, varmtvann, grunnpakke kabel-tv, forretningsførsel, strøm til fellesarealer, kommunale avgifter, renhold fellesarealer, gjeldsnedbetaling lån rehabilitering rørfornyelse, vedlikehold m.m .

Kommunale utgifter

Fellesutgiftene er kr 2.970,- pr. mnd. og inkluderer: Fyring, varmtvann, grunnpakke kabel-tv, forretningsførsel, strøm til fellesarealer, kommunale avgifter, renhold fellesarealer,gjeldsnedbetaling lån rehabilitering rørfornyelse, vedlikehold m.m .
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2016 var kr 533.594,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2017 bli kr 1.920.938,40. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2016.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 13.366,- pr. 31.12.2017
Andel fellesgjeld er kr 8.670,- pr. 31.12.2017
Sameiet har ikke felleslån.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 724,- pr. stk.
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.000,-.
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 2.454.419. Av dette beløpet utgjør kr 8.670,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 7.100,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Sameiet 37B som er en del av Velforeningen driftsfellesskapet for de 8 sameiene Ekebergveien 31-37B.
De 8 sameiene består totalt av 56 leiligheter og 2 næringsseksjoner.
Forretningsfører er S & J Eiendomsforvaltning AS.
Dugnad må påregnes.
Dyr kan ikke holdes i leiligheten uten forhåndssamtykke fra alle beboere i oppgangen. Eventuelt samtykke kan trekkes tilbake når som helst dersom dyreholdet er til ulempe, forstyrrelse eller sjenanse for beboerne.
Foretatt påkostninger de senere år:
Soilrør ble rehabilitert med strømpeløsning i 2012 i regi av sameiet.
Planlagte påkostninger:
Styret har utarbeidet et forslag til en vedlikeholdsplan for perioden 2017-2022, som ble framlagt for sameietmøtet i april 2017. Vedlikeholdsplanen består av omlegging til biofyr (2019), utskiftning av dører (2019-2020), nytt låssystem og dørcalling (2019-2020), utskiftning av tak (2021) og oppussing av fasade (2022). Den samlede rammen for vedlikeholdsplanen er ca. kr. 6 000 000,-. Styret foreslo at dette skal finansieres med låneopptak, økning i felleskostnader og ev. ekstraordinære innbetalinger.
Fra protokollen fremgår det at årsmøtet tar styrets forslag til vedtak om vedlikeholdsplan til orientering, og styret gis fullmakt til å jobbe videre med de første punktene, dvs. styret får fullmakt til å planlegge omlegging til biofyr, utskiftning av dører, nytt låssystem og dørcalling. Styret anser det nødvendig å engasjere en ekstern konsulent for å vurdere anbudene før kontraktsinngåelse, og for å holde den daglige kontakten med entreprenør. Kostnadene for konsulent antas å bli i størrelsesorden NOK 50.000 pr.prosjekt.
Vi gjør oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiene Ekebergveien 31-37B.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.
Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: Fastpris: kr 35.000,-
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 56-0007/18
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Gamle Oslo
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR56187

Dato

Sist oppdatert: 19. august 2020 kl. 13:35

Dokumenter

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.