Komplett salgsoppgave

Helgerødgata 2

4 740 000 kr
72 m²
3 soverom
Leiligheten i Helgerødgata 2 formidles av Krogsveen.
Leiligheten i Helgerødgata 2 formidles av Krogsveen.
Knut Dahl
Presenteres av
Knut Dahl
Glassverket 2, Jeløy
Ny, innflyttingsklar 4-roms ved idylliske Kanalen. Sydvendt balkong, sjøgløtt fra de fleste rom. Ladepunkt+bod i garasje

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  4 740 000 kr
 • Omkostninger
  128 842 kr
 • Totalpris
  4 868 842 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  2021
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  72 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Heis
 • Fellesutgifter
  3 173 kr

Visning

Smittevern tas på alvor, og det inviteres kun til individuelle visninger etter gitte forhåndsregler. Trykk på linken VISNINGSPÅMELDING her for avtale om tid. Les salgsoppgaven digitalt, da papirform utgår pga smitterisiko. Dersom ingen melder seg til visning, vil ikke visning bli avholdt.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Ny og moderne 4-roms eierseksjon i Glassverket 2
 • Sydvendt balkong med gode solforhold på dagtid
 • Sjøgløtt både mot syd og mot nord
 • Gjennomgående og arealeffektiv romløsning med 3 soverom
 • Standarden er vesentlig oppgradert fra ordinær nybygg-leveranse
 • Påkostet, delikat Norema-kjøkken med benkeplater i marmor samt grep, kjøkken-armatur og ventilator i messing. Fullt utstyrt med integrerte hvitevarer som medfølger.
 • Plassbesparende skyvedører til alle soverom
 • Garasjeplass med Zaptec lader til EL-bil
 • Umiddelbar nærhet til idylliske Kanal-parken, badestrender og vakre turområder
 • I området finnes blant annet bakeri, slakterbutikk, fiskebutikk i tillegg til at det er gangavstand til sentrumskjernen, togstasjon og diverse skoler

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Helgerødgata 2, 1515 MOSS
Kommunenummer 3002, gårdsnummer 1, bruksnummer 3761, seksjonsnummer 35, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 72 kvm
Totalt primærrom: 72 kvm
Følgende rom inngår i primærromsdelen:
3. etasje: Entré, bad, stue/kjøkken, tre soverom.
Leiligheten disponerer i tillegg en bod på ca. 5 kvm merket med nr.313.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 18.01.2022, utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Byggemåte iht. boligsalgsrapport:
Boligbygg over fire etasjer samt parkeringskjeller. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i
hovedsak av betong med utfyllende bindingsverk av trekonstruksjoner. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med takpapp/membran (taket
er ikke besiktiget). Glatt entrédør med kikkehull i lydklasse 40dB. Heve-skyvedør og vinduer med karmer av tre og aluminium i 3-lags glass fra
byggeår.
Selger gjør oppmerksom på at inngangsdør/entrèdør skal byttes. Det er noe leveringstid, men døren vil bli montert så snart som mulig.

Standard

Leiligheten ble ferdigstilt sent i 2021 og har moderne standard som blant annet inkluderer gulv av hvitpigmentert tre-stavs eikeparkett alle i rom utenom badet, samt sparklede og glatte vegger som er malt i tidsaktuelle farger.
Romløsningen utnytter det disponible arealet effektivt, blant annet er stuen og kjøkkenet samlet i åpen en sosial sone. Stuens vinduer vender mot syd og har store flater som både gir gløtt av sjøen og slipper sollyset inn store deler av dagen. De samme sol- og utsiktsforholdene gjelder for øvrig også for balkongen som er tilgjengelig rett fra stuen og er utført med flislagt gulv på ca. 13 kvm.
For best mulig utnyttelse av arealet er kjøkkenet montert i stuens indre hjørne, til fordel for en åpen gulvflate i rommet for øvrig som kan disponeres til møblering fritt etter egne ønsker. Kjøkkenet er av typen Aspekt fra Norema med glatte hvite fronter og vesentlig oppgradert fra standard leveranse, blant annet med benkeplater i hvit carrera-marmor samt grep, armatur og Røroshetta Luna ventilator i dekorativ messing. Innredningen er ferdig utstyrt med integrerte hvitevarer fra Siemens og AEG som alle medfølger.
Av leilighetens tre soverom vender to mot svalgangen og har nesten 7 kvm. gulvflate som gjør rommene velegnet som barnerom, gjesterom eller hjemmekontor. Begge har sjøgløtt mot nord. Hovedsoverommet har ca. 12,5 kvm. gulvflate og høyreiste vinduer som gir det samme utsynet som i stuen - sjøgløtt inkludert. Verdt å fremheve er at samtlige soverom har adkomst via innfelte og plassbesparende skyvedører.
Badet er i likhet med kjøkkenet oppgradert fra standard leveranse, blant annet med sorte detaljer, INR dusjdører i sort profil og Villeroy & Boch toalettsete med soft close. Tidsaktuell sort utførelse er det også på badets håndkletørker og blandebatteriene til servanten og dusjhjørnet, hvorav sistnevnte har både regn- og hånddusj. Innredningen inkluderer for øvrig et Norema 100 cm. servantskap av typen Lotus i hvit utførelse og med sorte grep.
Overflater og innredninger:
Gulv: Fliser på bad, for øvrig hvitpigmentert tre-stavs eikeparkett.
Innervegger: Fliser på bad, for øvrig malte glatte flater.
Himlinger: Malte glatte flater.
Kjøkken: Skapinnredning med glatte hvite fronter og grep i messing. Benkeplater i hvit carrera marmor. Underlimt oppvaskkum i kompositt med ett-greps armatur i messing. Integrert platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kombiskap. Veggmontert ventilator i messing.
Bad: Servantskap med glatte hvite fronter og heldekkende servant med sort ett-greps blandebatteri. Veggspeil med overbelysning. Dusjhjørne med svingbare glassdører og to-greps blandebatteri med hånd- og regndusj. Veggmontert håndkletørker. Klosett montert på innbygget sisterne. Tilkoblingsmulighet for vaskemaskin.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Oppvarming med vannbåren gulvvarme. Tilknyttet felles varmtvann. Balansert ventilasjon.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 22.12.2021.
Brukstillatelsen gjelder for deler av tiltaket herunder boligdel A og B1 samt utomhus- og fellesarealer.
Leiligheter 203-213, 301-307, 401-412 samt næringsdel N03-N06 inngår ikke i denne brukstillatelsen og vil ferdigstilles senere.
Det fremkommer av den midlertidig brukstillatelsen at følgende arbeider gjenstår:
• Mindre kompletteringer av murarbeider, inkl puss på utvendig fasade. Ferdigstilles så snart været tillater det.
• Beplantning og gressplen er ikke ferdigstilt. Ferdigstilles så snart været tillater det.
• Reasfaltering av asfalterte flater. Ferdigstilles før næringslokaler tas i bruk.
• Komplettering av balkonger bygg B del 2. Ferdigstilles før neste søknad.
• Igangkjøring og testing av ventilasjonsanlegg i næring N03-N06.
• Brann og nødlys i næring N03-N06.
• Komplettering av sanitær- og varmeutstyr i næring N03-N06.
• Arbeider som fremgår av vedlegg Q50
Gjenstående arbeider skal være utført og ferdigattest omsøkt innen 01.05.2022.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom.
Dagboknr 1413272, tinglyst 09.11.2021, type heftelse: Bruksrett.
Eksklusiv bruksrett for 4 stk seksjoner (markareal).
Dagboknr 1418784, tinglyst 10.11.2021, type heftelse: Erklæring/avtale.
Vedlikeholdsplikt for sameiet, ovenfor Moss kommune, å vedlikeholde felles uteområde på eiendommens takterrasse i plan 2.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.
I tillegg er det tinglyst følgende på eiendommen:
Dagboknr 1413272, tinglyst 09.11.2021 - Seksjonering.
Opprettet seksjoner: Snr: 35.
Formål: Bolig.
Sameiebrøk: 71/5108.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand. Kjøper må derfor kunne påregne at det kan være flere feil og mangler som normalt oppdages ved bruk av boligen, men som selger ikke har mulighet til å vite om. Kjøper overtar derfor all risiko for denne type feil og mangler.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har energiattest. Det foreligger imidlertid ikke energiattest for denne boligen, men hvis kjøper krever det kan energiattest innhentes for selgers regning.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

I det historiske kanalområdet som vokste frem etter at kanalen og broen sto ferdig i 1855, utviklet Jeløya seg videre som et attraktivt og sentralt sted å bo. På folkemunne blir Jeløya omtalt som Oslofjordens perle og har blitt et populært område for rekreasjon.
I flere generasjoner har Sjøbadet gitt mange «mosseungdommer» lyse sommerminner herfra. Alle som kjenner Moss vet at om sommeren blir dette et område med yrende liv av besøkende båtturister og lokale mossinger. Stranden er nå tildelt merket Blått Flagg som kvalitetsstempel blant annet vannkvalitet og omgivelsene. Det er ikke bare behagelig å bo i GV2 med god tilgang til sjø, naturopplevelsene utover mot Reiertangen og Jeløys kjente kulturtilbud. Det er også praktisk. Foruten Bunnpris i bygningen du bor, ligger i tillegg KIWI i Sjøgata og REMA 1000 ved kanalen bare minutter unna. Det samme gjelder for den gode kjøttforretningen Ertnes og Jeløy Fisk og Vilt ved kanalen. Til Moss Amfi tar det kun rundt fem minutter med bil, eller omlag ett kvarter om du velger å gå gjennom byen.
I nærmiljøet, rett nede i Sjøgata, ligger ditt eget lokale treningsstudio, Lasses gym. Et personlig og hyggelig treningssted som kundene anbefaler, og der et sunt miljø vektlegges. Ett minutt unna, også i Sjøgata, ligger den lokale og nesten legendariske Mors Café. Her kan du stikke innom for nybakt brød, hjemmelagde kaker og verdens beste kaffe – som de selv sier. I tillegg finnes nylig åpnede Glassverket Bakeri rett over gaten.
Med nybygde Glassverket barnehage i nabolaget kan det ikke bli enklere å hente og levere om du har behov for det. Hoppern ungdomsskole på Jeløy er splitter ny og ligger 1,3 kilometer unna. Til Jeløy barneskole tar det ca. 20 minutter å gå, mens Ramberg skole ligger to kilometer unna.
Området rundt Kanalen har mye å by på; et idyllisk parkmiljø, bystranden Sjøbadet og den lokale, nesten legendariske Mors Café - for å nevne noe.
På østsiden blir det felles tun med morgensol, sittegrupper og lekeplass.
Leiligheten vil vende inn mot tunet på motsatt side og være skjermet fra gatene omkring.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 4 609 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Biloppstillingsplass med elbillader merket L313 i parkeringskjeller.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

I henhold til informasjon fra Moss kommune datert 10.01.2022 omfattes eiendommen av reguleringsplan "Glassverket" med formål kjørevei, fortau, gatetun og annen veigrunn - grøntareal, vedtatt 20.06.2016 med plannr.366. Reguleringsplan "Glassverket 2" med formål gatetun, kjørevei, fortau, annen veigrunn - grøntareal og kombinert bebyggelse og anleggsformål, vedtatt 26.02.2019 med plannr.404. Reguleringsplan "Glassverket" med formål felles gårdsplass og bolig/forretning/kontor, vedtatt 29.04.2003 med plannr.294. Kommunedelplan "Sentrumsplan Moss" med formål kombinert bebyggelse og anleggsområde nåværende og fremtidig, vei nåværende, vedtatt 15.06.2015 med plannr.363. Eiendommen omfattes i tillegg av kommuneplan "Kommuneplanens arealdel 2021-2032" med formål vei nåværende og bebyggelse og anlegg nåværende, vedtatt 24.03.2021 med plannr. KP3002.
Eiendommen ligger i gul og rød støysone iht. T-1442, samt avvikssone støy med hjemmel byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav. Eiendommen ligger i tillegg i hensynssone for bevaring kulturmiljø og frisikt.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene inkluderer i henhold til forretningsfører: forretningsførsel, revisjon, styrehonorar, tv/data, renhold fellesareal, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring og teknisk forvaltning samt serviceavtaler teknisk anlegg.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Felleskostnader er fordelt på følgende måte:
Parkeringskostnad utgjør kr 170,- pr. mnd. og er inkludert i det ovennevnte beløp.
Felleskostnader drift kr 1.704,- pr. mnd.
Fjernvarmekostnader kr 1.299,- pr. mnd.
I tillegg må seksjonseier betale kommunale avgifter som er oppgitt av Moss kommune til kr 19.096,- for året 2021.
I dette inngår gebyr for vann, avløp og eiendomsskatt.
Vann og avløp kan variere da dette er forbruksrelatert.
Eiendomsskatten utgjorde kr 13.972,- for 2021 og er inkludert i det ovennevnte beløp.
Det er 6 terminer i Moss kommune.
I henhold til forretningsfører tilkommer det renovasjon som faktureres direkte til seksjonseier. I henhold til Moss kommune sitt betalingsregulativ utgjør standard renovasjon kr 3.474,- pr. år.
I dette beløpet ligger kostnad for restavfall, papp og papir, plast, glass og metall.
Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Ved hjelp av Skatteetatens kalkulator er formuesverdien for 2020 beregnet til kr 881 311,- når eier er fast bosatt på eiendommen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 3 172 719,60.
Da boligen er helt ny foreligger det ikke noen formuesverdi ved søk på Altinn.no. Av den grunn er Skatteetatens kalkulator benyttet.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.228.842,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Camilla Rør Hølen

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Eierseksjonssameiet GV2, med sameiebrøk 71/5108.
Sameiet består av 50 boligseksjoner og 7 næringsseksjoner, hvorav èn av næringsseksjonene er en parkeringsseksjon (snr. 57).
Forretningsfører er Fram Forvaltning AS.
Dugnad må påregnes.
Kjøper skal ikke godkjennes av sameiets styre, men eierskiftemelding skal oversendes Fram Forvaltning for registrering av eierskifte.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Ledig omgående eller etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,6% av salgssum
Tilrettelegging: kr. 13.500,-
Markedspakke: kr 8.500,-
Oppgjørshonorar: kr. 5.550,-
Foto/plantegning/stylingrådgivning: kr. 6.000,-
Offentlige opplysninger: kr. 3.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 30-0429/21
Krogsveen avd. Moss AS
NO 992 616 733 MVA
Oppdragets KR-kode KR30.21429

Dato

Sist oppdatert: 10. mai 2022 kl. 09:50

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Smittevern tas på alvor, og det inviteres kun til individuelle visninger etter gitte forhåndsregler. Trykk på linken VISNINGSPÅMELDING her for avtale om tid. Les salgsoppgaven digitalt, da papirform utgår pga smitterisiko. Dersom ingen melder seg til visning, vil ikke visning bli avholdt.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.