Solgt: 950 000 kr

Nensethveien 628

990 000 kr
48 m²
2 soverom
Idyllisk beliggenhet med egen strandlinje ved Bamblevann
Thomas Johan Nilsen
Presenteres av
Thomas Johan Nilsen
Bamble - Bamblevann
Enkel hytte med fantastisk beliggenhet ved vannet.
 • Prisantydning
  990 000 kr
 • Omkostninger
  26 092 kr
 • Totalpris
  976 092 kr
 • Byggeår
  1961
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  48 m²
 • Bruksareal
  48 m²
 • Tomteareal
  1 316 m² (eiet)
 • Type
  Fritidseiendom innlandet
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Eiendommen ligger idyllisk til med umiddelbar nærhet til Bamblevann. Det er gode solforhold på eiendommen. Vestvendt veranda med takoverbygg hvor sene kvelder kan nytes. Hytta har enkel standard og oppgraderingsbehov. I tillegg er det oppført et uthus med hyttetoalett fra Vera og en adskilt bod. Bamblevann har gode bade- og fiskemuligheter. Kun en kort båttur unna har du en fin badeplass med sandstrand, badeflåte og en stor gresslette med flere aktivitetsmuligheter.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Nensethveien 628, 3967 STATHELLE
Kommunenummer 3813, gårdsnummer 53, bruksnummer 54, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 51 kvm.
Totalt bruksareal: 48 kvm.
Totalt primærrom: 48 kvm.
Primærrom:
48 kvm: Stue, kjøkken og 2 soverom.
Kommentar til areal:
Det ene soverommet er under anbefalt areal og har for lite vindu til rømningsvei.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 04.06.2021 utført av Terje Sandersen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført på pilarer av stein, teglstein og betongblokker. Den bærende konstruksjonen består av lett bindingsverk med stående tømmermannskledning. Saltak tekket stålplater og noe takpapp.
Uthus er oppført på pilarer av lecablokker og tre, som er forsterket med vaier. Den bærende konstruksjonen består av enkel reisverksvegger med stående tømmermannskledning. Pulttak tekket med takpapp.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av fritidsboligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder at hytta og uthus har store behov for oppgraderinger og det må påregnes kostnader til vedlikehold.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Moderniseringer og påkostninger

Følgende påkostninger er foretatt de senere år:
- Nytt tak over verandaen.
- Nytt tredekke på fast bryggedel.
- Nytt vedskjul.

Standard

Hytta har en enkel standard og det må påregnes kostnader til oppgraderinger. På gulvene er det tregulv, belegg og gulvteppe. Vegger med malt panel, panel og malt tapet. Himlinger har malt panel, panel og malte plater. Spisebord med idyllisk utsikt utover Bamblevann. Malt kjøkkeninnredning med profilerte fronter. Kjøkkenet er utstyrt med komfyr, kjøleskap og kokeapparat med tre bluss på gass. To soverom, samt hems med direkte adkomst fra stua. Det er innlagt strøm. Uthus med utedo og verktøybod.

Oppvarming

Vedovn i stue. Ellers elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til fritidsboligformål siden 1961.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Eiendommen selges møblert med unntak av to lysestaker, vase, bordbrikker og en utelykt, og uten ytterligere rydding eller rengjøring.
Nåværende eier har oppdaget muselort inne i hytta.

Energimerking

Frittstående bygninger med bruksareal mindre enn 50 kvm er unntatt fra energimerkingsplikten og energiattest er derfor ikke innhentet.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger idyllisk til med egen strandlinje ved Bamblevann. Dette er en innsjø som har mange bademuligheter med opparbeidede og naturlige badestrender samt svaberg. Kun en kort båttur unna ligger en fin badeplass med sandstrand, badeflåte og en stor gresslette med lekestativ, volleyballbane og fotballmål. Det er også gode fiskemuligheter i Bamblevann. Nærområdet byr på fine tur- og friluftsmuligheter i skog og mark. I nærheten ligger Bambles høyeste topp, Hørsfjell, som er et populært turmål. Fra Hørsfjell kan du se store deler av Telemarkskysten og havet. Området er stille og rolig.

Adkomst

Fra Grenlandsbrua: Følg gamle E18 mot Valle. Ta veien til høyre rett ved Bamble kirke. Kjør ca. 7,1 kilometer og ta til venstre ved Nensethveien 712, grusveien mellom det hvite bolighuset og den rød låven. Følg veien ca. 415 meter til gruset biloppstillingsplass. Fra biloppstillingsplassen er det ca. 450 meter å gå til båtfeste. Det tar ca. 5 minutter fra båtfeste med hurtiggående båt til eiendommen. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1.316 kvm. Egen strandlinje og fin utsikt utover innsjøen. Koselig veranda med takoverbygg hvor sene kvelder kan tilbringes. Uthus med utedo og verktøybod. Vedskjul. Naturtomt med fjell, gress, lyng, furu- og bjørketrær.

Parkering

Flytebrygge på eiendommen med mulighet til fortøyning av mindre båt.
Parkeringsplass på felles biloppstillingsplass på grunneiers eiendom. Vi gjør spesielt oppmerksom på at det ikke foreligger skriftlig avtale eller tinglyst rett til parkeringsplassen, men nåværende eier har parkert her hele sin eiertid.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar og båt. Eiendommen har foreløpig ikke avgift for vedlikehold av veien, men grunneierne vurderer forskjellige løsninger.
Eiendommen har ikke innlagt vann eller avløp. Vann medbringes eller hentes fra Bamblevann via pumpe installert på eiendommen. Uthus med Vera hyttetoalett.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 18.6.2015 avsatt til: nåværende LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 0,- for inneværende år, fordi det ikke er innlagt vann eller avløp, samt som eiendomsskatten er satt til kr. 0,-. Eiendomsskatten er satt til kr. 0,- ettersom den utgjør mindre enn kr. 300,- pr. år.
Brannvesenet er pålagt å føre tilsyn med, og å feie pipeløp i alle fritidseiendommer. Det vil kunne medføre kostnader for kjøper til utbedring av evt. fremtidige pålegg og anmerkninger.
Nåværende eier hadde et strømforbruk som tilsvarte ca. 280 kWh for 2020.
Hytta har en årlig forsikringspremie på kr. 2.478,-.
Hytta har installert parabolantenne fra Allente, og har et aktivt hytteabonnement på sommerstid og prisen varierer ut fra antall uker abandonment er aktivt. TV-dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr. 105.971,- ifølge skatteetaten.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr. 585,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr. 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 1.016.092,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring, for hytter er prisen på If Hyttepakke kr. 9.900,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler to virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Hans Kristian Austad

Konsesjon

Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt i Bamble kommune. For at eiendommen skal kunne overskjøtes, må kjøper signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet om at boplikten ikke gjelder for denne eiendommen.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring – i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven:
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler:
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, for eksempel tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr. 45.000,-.
Tilrettelegging: kr. 12.500,-.
Oppgjør: kr. 5.550,-.
Markedspakke: kr. 15.550,-.
Oppslag eiendomsregister: kr. 1.250,-.
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 27-0066/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Porsgrunn
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR27.2166

Dato

Sist oppdatert: 28. juni 2021 kl. 16:10

Dokumenter

If Hyttepakken
PDF 264 KB
Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende fritidsboliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.