Solgt: 1 320 000 kr

Langårdvegen 81

1 300 000 kr
50 m²
1 soverom
Kjetil Thorsen
Presenteres av
Kjetil Thorsen
Risinglia
Skien - Langård. Selveiet 2-roms leilighet i 1. etg. Solrikt og rolig. Entre, stue, kjk, 1 sov, bad, bod. Terrasse
 • Prisantydning
  1 300 000 kr
 • Omkostninger
  33 842 kr
 • Totalpris
  1 353 842 kr
 • Byggeår
  2000
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  50 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Rød E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Eiendommen ligger i et veletablert boligstrøk på Langård ved Sommerfryd og Rising i Skien. Solrikt, rolig og fin utsikt. Kort veg til Gjerpen barne- og ungdomsskole, samt Gjerpen idrettsanlegg. Dagligvarebutikker rett ved. Sentralt til byens sentrum.
Bolighus med 3 boenheter. Leiligheten som skal selges ligger i 1. etasje mot syd. Bygget i isolert bindingsverk og leca. Betong takstein. Stål takrenner og nedløp. 2-lags isolerglass vinduer. Drenert rundt såle østvegg og sydvegg for 7 år siden. El.anlegg med automatsikringer. Terrasse mot vest med leskjermer og terrassemarkise. Overbygget inngangsparti. Frittstående sportsbod
1. etasje 55 kvm: Entre, stue, kjøkken, 2 soverom, bad-/vaskerom
I tillegg har leiligheten en bod.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Langårdvegen 81, 3716 SKIEN
Kommunenummer 3807, gårdsnummer 57, bruksnummer 295, seksjonsnummer 2

Innhold

Totalt bruttoareal: 63 kvm
Totalt bruksareal: 56 kvm
Totalt primærrom: 50 kvm
Primærrom:
1. etasje 50 kvm: Vindfang, stue, kjøkken, 1 soverom, baderom.
Sekundærrom 6 kvm: Iinnredet bod
Eier har benyttet boden som soverom - boden er ikke godkjent til varig opphold. Det må i tilfelle søkes bruksendring, samt settes inn et større vindu.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert utført av Jørn Hansen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bolighus med 3 boenheter. Leiligheten som skal selges ligger i 1. etasje mot nord. Bygget i isolert bindingsverk og leca. Betong takstein. Stål takrenner og nedløp. 2-lags isolerglass vinduer. Drenert rundt . El.anlegg med 8 kurser automatsikringer. Vannledninger i kobber og rør i rør system. Vanninntak i plast. Avløpsrør i plast. Terrasse mot vest . Terrassemarkise. Overbygget inngangsparti. Frittstående bod. Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder bad/vaskerom ikke fall mot sluk og manglende fuktsikring ved dør, samt kommentarer vedrørende terrasse, levegg og utebod. Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Fliser på gulv i entre og baderom. Ellers eikeparkett på gulv. Fliser på vegger i baderom. Øvrige vegger har malte plater. Malt i himlinger. Heltre furu kjøkkeninnredning.
Ingen hvitevarer følger boligen. Dusjkabinett, wc og innredning med servant i bad/vaskerom. Skyvedørsgarderobe i soverom. Boden er innredet. Terrassemarkise.

Oppvarming

Varmekabler i stue, kjøkken, baderom og entre. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen som ble gitt 14.02.2000.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3807/57/295/2:
26.07.2000 - Dokumentnr: 10544 - Bestemmelse iflg. skjøte
Pliktig medlemskap i velforening m.v.
Overført fra: Knr:3807 Gnr:57 Bnr:295
Gjelder denne registerenheten med flere
14.12.2020 - Dokumentnr: 3479597 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Eiendomsmegler Krogsveen AS
Org.nr: 950 007 613
Elektronisk innsendt
31.08.2000 - Dokumentnr: 12485 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 2
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 64/256

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et veletablert boligstrøk på Langård ved Sommerfryd og Rising i Skien. Solrikt, rolig og fin utsikt. Kort veg til Gjerpen barne- og ungdomsskole, samt Gjerpen idrettsanlegg. Dagligvarebutikker rett ved. Sentralt til byens sentrum.

Barnehager, skoler og fritid

Gjerpen barne- og ungdomsskole
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 652 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Plen og prydvekstyer - gruset p-plass.

Parkering

Felles parkeringsplass

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan 728 for et område inntil Luksefjellvegen og et område langs Langårdsvegen med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Fellesutgiftene er kr 5.675,- pr. år og inkluderer: Bygningsforsikring og avsetning til vedlikeholdsfond.
Kommunale avgifter kr. 9.300,- , eiendomsskatt og gebyr for renovasjon , vann og avløp
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 10.000,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv og har avgift på kr 500,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 476.490,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 1.715.364,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 1.333.842,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-/kr.14.650,- for eneboliger/hytter mindre/større enn 230 kvm. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Line Cecilie Haugen Herre

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert og leiligheten er tilknyttet et sameie bestående av 3 leiligheter, med sameiebrøk 1/4.
Sameiet har et styre, men det føres ikke regnskap eller budsjett. Dersom det mottas felles regninger til sameiet vil kostnader bli fordelt etter nærmere regler angitt av sameiet, vanligvis etter sameiebrøk eller vedtekter.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt, men det må vises hensyn.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informajonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: KR. 45.000,-.
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 16.000,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 26-0165/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Skien
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR26.20165

Dato

Sist oppdatert: 14. januar 2021 kl. 10:38

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.