Solgt: 11 150 000 kr

Solligrenda 50

10 750 000 kr
139 m²
2 soverom
Jan Egil Røttingsnes
Presenteres av
Jan Egil Røttingsnes
Solligrenda - Kjelsås
Innholdsrikt enderekkehus med flott beliggenhet rett ved Akerselva. 3-plan, 2 bad, fin hage og god intern beliggenhet.
 • Prisantydning
  10 750 000 kr
 • Omkostninger
  275 952 kr
 • Totalpris
  11 425 952 kr
 • Byggeår
  1985
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  139 m²
 • Bruksareal
  139 m²
 • Tomteareal
  205 m² (eiet)
 • Type
  Rekkehus
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Pent og innholdsrikt enderekkehus over 3 plan i et særdeles attraktivt boligområde i naturskjønne og rolige omgivelser ved Akerselva.
Boligen har en flott intern beliggenhet med fin hage mot vest, fint utsyn mot Akerselva og gode solforhold.
Solligrenda er et svært barnevennlig boligområde med fine fellesområder, gangstier og lekeplasser. Grenda er bilfri og skjermet for biltrafikk.
Unike turmuligheter langs Akerselva opp Maridalen og i marka, eller ned langs Akserelva til Nydalen og videre langs Grünerløkka og helt ned til sentrum.
Rekkehuset ble påbygget i ca 2000 med inngangsparti og spisestue samtidig som det ble det foretatt nytt takoppløft mot øst og utvidet takoppløft mot vest.
Boligen fremstår i god stand, men noe modernisering må påregnes.
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Solligrenda 50, 0491 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 73, bruksnummer 984

Innhold

Totalt bruttoareal: 154 kvm
Totalt bruksareal: 139 kvm
Totalt primærrom: 139 kvm
Primærrom:
1.etasje: Vindfang, wc, hall m/trapp, kjøkken, spisestue og stue med utgang balkong.: 60 kvm
Loft: Loftstue, innredet loftsrom og bad/wc: 35 kvm
Underetasje: Trapperom, vaskerom, bad, wc og 2 soverom hvorav et med utgang terrasse/hage.: 44 kvm
I tillegg disponerer boligen garasjeplass i garasjerekke samt en utebod ved inngangsparti.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 11.08.2020 utført av takstmann Jan Berby. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført med betongsåle med støpt plate på fast masse. Bindingsverk i bærende konstruksjoner og yttervegger utvendig kledd med trepanel og isolert med mineral ull etter byggeårs byggeskikk.Saltak med tresperrekonstruksjoner tekket med takstein fra byggeår.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på,. Ifølge rapporten er det avdekket få symptomer på svikt og avvik fra normal standard. Det er gjennomgående registrert TG 1 med noe TG 2 som er gitt pga alder og generell slitasje på den enkelte bygningsdel. Bortsett fra dette er det ikke er avdekket noen alvorlige symptomer på svikt i henhold til dagens byggeforskrifter, men at enkelte bygningsdeler kan påregnes utskiftning i løpet av noen år.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Pent og innholdsrikt enderekkehus over 3 plan i et særdeles attraktivt boligområde. Solligrenda er en meget barnevennlig, hyggelig og bilfri grend beliggende ned mot Akerselva og turstien som går fra Maridalsvannet i nord til Vaterland/sentrum i sør.
Boligen har en flott intern beliggenhet med fin hage mot vest og fint utsyn mot Akerselva og gode solforhold.
Rekkehuset ble påbygget i ca 2000 med inngangsparti og spisestue samtidig som det ble det foretatt nytt takoppløft mot øst og utvidet takoppløft mot vest. Boligen er godt vedlikeholdt og fremstår i god stand, men noe modernisering må påregnes.
Inneholder:
1.etasje:
Entré med plass til garderobe. Fliser på gulv med gulvvarme.
Mellomgang/hall med fliser på gulv med gulvvarme.
Fra mellomgang er det inngang til et meget praktisk wc med fliser på gulv med gulvvarme. Vegghengt toalett montert ca 2007 og servantskap med speil.
Romslig vestvendt stue med god plass til sittegruppe og tv-møbel. En effektiv peisovn fra ca 2014 gir god varme på ekstra kalde dager. Fra stuen er det utgang til en vestvendt balkong med flott utsyn mot hagen, turstien og Akerselva.
Stort spisekjøkken med innredning fra ca 2000. Meget god skap- og benkeplass og integrerte hvitevarer som stekeovn i høyskap, koketopp og oppvaskmaskin, Plass til kjøl/kombiskap i nisje. Kjøkkenet er pent holdt og fronter ble i 2019 profesjonelt spraylakkert. Innmat i ventillator ble skiftet i 2018. I 2014 ble gavlvegg mot nord etterisolert og det ble satt inn to vinduer på kjøkkenet.
I ca 2000 ble kjøkkenet bygget ut slik at det nå er en flott spisestue i tilknytning til kjøkkenet. God plass til stort spisebord.
Loftsetasje:
Ca 2000 ble loftet utvidet med nytt takoppløft mot øst og utvidet takoppløft mot vest. Loftet er innredet som en loftstue og innredet rom som i dag benyttes som soverom. Etasjen er godkjent som loftsrom.
Flislagt bad etablert i 2007 med grå fliser på gulv og hvite fliser på vegg. Gulvvarme, dusjhjørne med innfellbare dusjvegger i glass, vegghengt toalett og servantskap med speil.
Underetasje:
Praktisk etasje med blant annet to soverom av god størrelse. Det ene soverommet har utgang til boligens flotte hage som er meget pent opparbeidet med terrasseplatting, plen, prydbusker og blomster. Hagen er vestvendt og har meget gode solforhold. Bod for hageredskaper etablert ca 2007.
Flislagt bad med badekar og gulvvarme. God lagring i flere høyskap og servantskap med speil.
Separat wc/toalettrom.
Meget praktisk vaskerom/bod med fliser på gulv med gulvvarme. Skapinnredning, utslagsvask i stål og opplegg for vaskemaskin/vaskesøyle. Varmtvannsbereder fra 2019 og plass til ekstra kjøleskap/fryser i dette rommet.
Det er også en fin bod/kott under trappen.
Det medfølger også en sportsbod på ca 4 kvm ved inngangsparti samt garasjeplass i felles garasjerekke mot Solligrenda.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming via gulvvarme på badene, vaskerom, wc, vindfang og utbygget del av 1.etasje samt noe panelovner. Effektiv peisovn montert i stue. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 06.01.1988. Det foreligger også ferdigattest for balkonger datert 07.10.1987 samt ferdigattest for innsetting av vinduer i gavlvegg på kjøkken datert 11.12.2014. Disse kan fås ved henvendelse til megler.
Det foreligger rammetillatelse datert 01.03.1999 og igangsettingstillatelse datert 16.12.1999 for tilbygg og takoppløft. Saken ble ikke ferdigmeldt etter utbygging slik at det ikke er utstedt ferdigattest på saken. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
I rammesøknaden for loftet er etasjen vist som "loftstrom". Dagens og tidligere eier har benyttet deler av loft som soverom, men innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt. Innredning av bad på loft i 2007 er ikke byggemeldt.
Trapp på siden av boligen fra inngangsside og til hage, samt platting på nedsiden av denne går i hovedsak inne på naboens eiendom (nr 49). Trappen har vært benyttet av begge boliger fra den ble etablert, men det kan ikke garanteres videre bruk av denne for ny eier. Tomtegrense er ca 1 meter på utsiden av husvegg.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
11.04.1985 - Dokumentnr: 19623 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:0301 Gnr:73 Bnr:3

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. Leietaker må følge huseierlagets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger.
Bokhyller og veggmonterte hyller/seksjoner i stuen medfølger
Lysekrone medfølger ikke.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Flott og meget solrik beliggenhet i naturskjønne og rolige omgivelser ved Akerselva. Denne boligen ligger spesielt godt til i Solligrenda med utsikt mot Akerselva.
Solligrenda er et svært barnevennlig boligområde med flotte fellesområder, gangstier og lekeplasser. Grenda er bilfri og skjermet for biltrafikk.
Flere hyggelige badeplasser langs Akerselva som f.eks. "badestenen" og "tauet" rett nedenfor huset eller en forfriskende dukkert under "fossen". Teknisk museum og badeplassen på Stilla er kun en kort rusletur unna.
Unike turmuligheter langs Akerselva opp Maridalen og i marka, eller ned langs Akserelva til Nydalen og videre langs Grünerløkka og helt ned til sentrum. Nordmarka og Lillomarka byr på et eldorado av trenings- og turmuligheter både for ski, sykkel og til fots. Kort vei til Trollvann/Grefsenkollen alpinsenter. Flere treningssentre og andre fritidstilbud i nærområdet med allsidige tilbud til barn og voksne. Svært gode oppvekstsvilkår for barn og unge.
Kort vei til togstasjonen og trikkeholdeplassen på Kjelsås og bussholdeplassen i Kjelsåsveien. Gangavstand langs elven til Stillatorget med det meste man trenger av butikker og servicetilbud som en av områdets beste Rema 1000 butikker, legesenter, frisør, apotek m.m. Kort vei til Storo Storsenter. Korte avstander til barnehage, barneskole og ungdomsskole.
Bydelen byr på et utvalg av Oslos beste skoler, og sammen med Kjelsås idrettslag tilbyr området svært gode oppvekstvilkår for barn og unge. Kjelsås Idrettslag har et bredt tilbud til alle aldersgrupper.
Barn av medlemmer i Stilla Huseierforening har prioritert plass i Stilla Barnehage.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Boligen sogner til populære Kjelsås barneskole (1-7 klasse) og Engebråten ungdomsskole (8-10 klasse). Gangavstand til begge skoler. Flere kommunale og private barnehager i nærheten slik som Stilla barnehage, Engebråten barnehage og Kjelsås skole barnehage. Barn av medlemmer i Stilla Huseierforening har prioritert plass i Stilla Barnehage.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 205 kvm som er pent opparbeidet med plen, prydbusker og blomster. Flott vestvendt hage med tilgang via soverom i underetasje.
Stenlagt plass ved inngangssiden.
Husierlaget har også meget fine fellesområder med plener, fotballbane og lekeplasser.

Parkering

Parkering i garasje i garasjerekke (nr 51). Mulighet for å etablere lading for ladbart kjøretøy i garasjen. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for huseierlaget .Dette styres gjennom Stilla Huseierforening.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-2383 datert 30.05.84 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Frysja industriområde står foran en transformasjon fra bilbasert industri- og lagervirksomhet til et tett byområde med stor andel boliger, skole og nærmiljøkvaliteter som parker, gater, forbindelser, torg og møteplasser.
Se saksnummer 201213588 på Plan og Bygningsetatens hjemmesider for mer informasjon.
Pågående plansak:
Saksnr: 201709746
Saken gjelder: Frysjaveien 31. Oppføring av skole - Frysja skole. Sakstype: Foreløpig plan
https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?mode=&caseno=201709746

Økonomi

Eiendommens utgifter

Eiendommen er tilknyttet Stilla Huseierforening som gjelder alle rekkehus og tomannsboliger i Solligrenda. Huseierforeningen har blant annet ansvar for garasjerekkene, fellesområdene, inngåelse av avtaler som omhandler kabel tv/bredbånd med mer. Det planlegges garasjevedlikehold sammen med Stilla Boligsameie i løpet av 2021/22. Huseierforeningen har vedtekter og husordensregler og dokumenter for foreningen kan fås ved henvendelse til megler.

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 6 660,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 7 858 for 2020.
Fellesutgiftene for huseierforeningen er kr 5.600- pr. kvartal. og inkluderer: Bygningsforsikring, kabel-tv/bredbånd, forretningsførsel, brøyting, drift og vedlikehold av huseierlagets fellesområder samt garasjerekke.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 13.200,. kr pr. år. /13.200 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet GET som leverandør av kabel-tv/bredbånd og grunnpakke er inkludert i felleskostnadene.
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap. Kjøper tegner egen avtale med disse dersom de ønsker å videreføre dette.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 2 364 148,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 8 510 932,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendommen er tilknyttet Stilla Huseierforening som gjelder alle rekkehus og tomannsboliger i Solligrenda. Huseierforeningen har blant annet ansvar for garasjerekkene, fellesområdene, inngåelse av avtaler som omhandler kabel tv/bredbånd med mer. Det planlegges garasjevedlikehold sammen med Stilla Boligsameie i løpet av 2021/22. Huseierforeningen har vedtekter og husordensregler og dokumenter for foreningen kan fås ved henvendelse til megler.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
- Eierskiftegebyr forretningsfører huseierlaget kr. 5.860,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 11.025.952,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-. Kun rettshjelspdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Einar Vegard Sviland og Unni Haug

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet selgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,75 % av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.500,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 41-0059/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Grefsen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR41.2059

Dato

Sist oppdatert: 07. desember 2020 kl. 10:08

Dokumenter

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.