Solgt: 6 900 000 kr

Badebakken 28

6 700 000 kr
80 m²
3 soverom
Velkommen til Badebakken 28, en pen 4-roms pusset opp i 2015 med garasje, heis og balkong
Tommy Løvli
Presenteres av
Tommy Løvli
Badebakken/Nydalen
Pen 4-roms leilighet med heis, balkong og garasje. Gode solforhold og meget sentral beliggenhet
 • Prisantydning
  6 700 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  192 737 kr
 • Omkostninger
  173 642 kr
 • Totalpris
  7 266 379 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  2001
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  80 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 283 kr
 • Energimerke
  Rød D

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Pen 4-roms i veldrevet sameie med sentral og rolig beliggenhet skjermet for bilstøy. Det er kort vei til kollektivtilbud, badeplasser, treningstilbud, turveier, grøntområder, butikker, restauranter og kulturliv.
Leiligheten er i all hovedsak pusset opp i 2015 og har meget god planløsning med alle tre soverom adskilt fra stue/kjøkkendel. Romslig og tidsriktig bad, stor stue/kjøkkenløsning med kjøkkenet fint plassert i nisje adskilt fra stuen. Store vindusflater gir godt med dagslys i leiligheten. Fra stuen er det utgang til en stor balkong med gode solforhold om sommeren, med sol til ca. kl.21.30.
Det medfølger garasjeplass som er klargjort for montering av ladeboks for el-bil og det er heisadkomst fra garasjen til leilighetsplan. Ny heis og oppussing av fasader utført i 2020.
Velkommen!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Badebakken 28, 0467 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 57, bruksnummer 400, seksjonsnummer 199

Innhold

Totalt bruttoareal: 88 kvm
Totalt bruksareal: 80 kvm
Totalt primærrom: 80 kvm
Primærrom:
3. etasje: 80 kvm - entré, kjøkken, stue/spisestue, omkledningsrom, 3 soverom og baderom
I tillegg disponerer boligen en utvendig bod på balkongen på ca. 2 kvm. Sameiet leier også ut boder til beboerne.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert utført av Anticimex Oslo. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført over 5 etasjer samt kjeller og loft, oppført i 2001. Gulvflater i kjeller og etasjeskillere av betong. Yttervegger og bærende konstruksjoner av betong og bindingsverkskonstruksjon, utvendige fasader består av panelte og malte overflater. Takkonstruksjon i tilnærmet flatt tak utvendig tekket med membran/papp (ikke besiktiget).
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten skal takstmannen angi tilstandsgrader (TG1-TG3) på forskjellige overflater/installasjoner. I vedlagte rapport er det ikke gitt TG3 og det er i all hovedsak gitt TG1. Takstmannen har gitt TG2 for stedvis noe gulvknirk og merker i gulv, avskalinger/hakk i benkeplate og skapfront kjøkken og at det er bom i enkelte fliser på bad. Det er byttet heis i bygget i 2020.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Meget pen 4-roms leilighet pusset opp i 2015. Ny heis og fasade pusset opp i 2020 Leiligheten har god planløsning med 3 soverom adskilt fra den sosiale stue/spisestue/kjøkken-delen.
Inneholder:
3. etasje:
Romslig entré med flislagt gulv ved ytterdøren. God plass til oppheng av yttertøy, skoskap, kommode eller garderobe.
Fra entréen er det adgang til en meget praktisk innvendig bod/garderobe/omkledningsrom med tilpasset innredning.
Alle tre soverom ligger adskilt fra stue/kjøkkendelen og vender ut mot den svale siden av blokka som ikke oppvarmes av kveldssolen. Rommene er av normal størrelse og det medfølger garderobeskap på to av rommene hvorav det ene er en skyvedørsgarderobe.
Lekkert bad pusset opp i 2015. Badet er av god størrelse og det er opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.
Pent kjøkken fra 2015 med masse skap- og benkeplass. Hvitevarer medfølger.
Ved kjøkkenet er det god plass til langbord for hyggelige middagsselskaper. Det er lagt fin enstavs parkett i stue/kjøkken/spisestue og det er en skade i gulvet etter en potteplante.
Store vindusflater mot balkongen gir godt med dagslys og gir god romfølelse.
Stor vinkelstue med god plass til sofa og mediemøbel. Fra stuen er det utgang til en romslig balkong med gode solforhold og god plass til utemøblement og solsenger. Balkongen er overbygget, noe som forlenger utesesongen med flere uker. Nytt gulvbelegg i 2020.
Det medfølger garasjeplass i oppvarmet garasjeanlegg og plassen er klargjort for montering av ladeboks for el-bil.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet og varmekabel på baderom.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 13.05.2003. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Følgende 3 servitutter er tinglyst på tomten, og ingen av disse anses å ha betydning for bruken av seksjonen med unntak av seksjonerings- begjæringen som viser hva som tilhører den enkelte seksjon i bygningsmassen:
Dagbok nr 12883, tinglyst: 03.03.2000: Erklæring/avtale (bestemmelse om veg)
Dagbok nr 29895 tinglyst: 26.05.2000: Erklæring/avtale (forbud mot å bygge/grave på eiendommen uten samtykke fra Statens forurensingstilsyn)
Dagbok nr 66906, tinglyst: 10.11.2000: Erklæring/avtale (seksjoneringen).
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Badebakken ligger i grønne og frodige omgivelser ved Akerselva, og er ett perfekt sted for den som ønsker nærhet til både natur og storbyliv. Noe av det beste med leiligheten er beliggenheten som er akkurat i grensen mellom kulturbydelen Sagene og marka i bydelen Nordre Aker. Fra leiligheten har man ro, lys og luft, og en behagelig utsikt mot grøntareal og Akerselva. Når man går ut kommer du til et rolig bomiljø. Nydalen ligger rett ved via gangvei langs Akerselva og Storo med alle dets servicetilbud, Handelshøyskolen BI og arbeidsplasser. På den andre siden, mot Sagene er det små lokal butikker, søndagsåpne butikker, kolonihager, spisesteder, parker og kulturtilbud.
Butikker/serveringssteder/Kino:
Det er gangavstand til alt man trenger i hverdagen. I enden av kvartalet har man Kiwi, Meny og Bjølsenhallen blant annet. I Nydalen er det ett nyåpnet torg, Norges største kino, ODEON Imax kino, hoteller, Storo Storsenter (som i dag huser 130 butikker fordelt på 50 bransjer), og plantasjen blant mye annet. Dette bare ca. 5 minutters gange fra Badebakken. Det er mange populære serveringssteder for alle anledninger beliggende i begge bydelene og innen kort gange.
Barnehager og skoler:
Det er flere barnehager og skoler i nærområdet. Badebakken barnehage er den nærmeste barnehagen. Fernanda Nissen skole og Bjølsen skole, samt Nydalen videregående ligger under 1 km unna. På andre siden av Voldsløkka legger nå Oslo kommune til rette for en ungdomsskole med en av de største satsningene innen idrett, kultur og skole i nyere tid.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med bydelsadministrasjonen.
Kommunikasjon:
God kommunikasjon i området med hyppige avganger både med T-bane (Nydalen T-banestasjon), buss, tog og trikk (trikketrasé i Grefsenveien og Nydalen stasjon for tog på Gjøvikbanen). Bussholdeplass like ved leiligheten med buss nr. 51, 54 og 37. Bussrute 54 og 37 har også nattruter. Kort vei til flybussen samt 23 og 24-bussen på Ring 3. Og enkel tilgang til 30, 20 og 21 bussen med flere.
Turområder/trening:
Badebakken ligger inntil fine turstier langs Akerselva, som går helt fra Maridalsvannet i Nord til Oslo Sentrum og Bjørvika i sør. Her kan man følge elven og finne urørt natur, badeplasser, parker og urbant storbyliv. Rundt Voldsløkka går det en 1460 m lang tursti, og her blir det også tråkket ski spor på vinteren. Alternativt kan man hoppe på 54 bussen til Maridalen og nå flotte tur- og ski løyper der. Det er tilrettelagt sykkelveinett til sentrum, som en del av by-rutene innen ring 3. Det er by- sykkel stativer ved busstoppet, samt ved Moldegata. For den som er glad i å trene innendørs ligger treningsstudioet SATS både på Storo senteret og i Nydalen, i tillegg til Fitnesspoint, EVO, Myrens sportssenter og Fitness Express i gangavstand unna.
Parker:
Det er flere parker innen kort gangavstand og som har en rekke tilbud for rekreasjon og trening. Det er konserter i enkelte parker med jevne mellomrom, og det er tilrettelagt for aktivitet, eller avslapping. Voldsløkka blant annet er ett flott friområde med kunstgressbane, gressbaner, gressletter, tennisbane, skatepark, sandvolleyballbane, ballbinge, lekeplass, bandy bane med mer.
Kort vei til tilbud på Sandaker, Bjølsen, Ullevål, Nydalen, Sagene og St. hans haugen, gangavstand til Grünerløkka.
Beliggenheten er perfekt for deg som ønsker en kombinasjon av en sentral beliggenhet og et grønt, rolig bomiljø!

Barnehager, skoler og fritid

Boligen sogner til Bjølsen barne- og ungdomsskole. Badebakken barnehage ligger like ved og er en del av sameiet. Det er også andre barnehager i området, for eksempel Mor Go`hjertas barnehage og Margarinfabrikken. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med bydelsadministrasjonen.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 18 323,7 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal er pent opparbeidet med internveien, gressplener og sittegrupper.

Parkering

Parkeringsplass nr. 199 i felles garasjeanlegg. Garasjen er klargjort for montering av ladeboks for el-bil. For øvrig parkering i gate og tilliggende gater med beboerbevis.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringskart datert 30.08.2019 og reguleringsplan S-3620 datert 19.11.1997 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 4 283,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter, kabel-tv (Get), vaktmestertjenester, trappevask/vask av fellesarealer, felles forsikring, forretningsførsel, garasje.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og øker med 10% fra 01.01.2021.
Eiendomsskatten er kr 641,- for inneværende år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 6.000,- pr. år. / 10.000 kWh. pr. år.
Boligen er tilknyttet GET som leverandør av kabel-tv og internett. Grunnpakke er inkludert i fellesutgiftene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 504 957,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 5 417 845,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomskatten utgjør kr. 641,- for inneværende år.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 14 974,- pr. 31.12.19
Andel fellesgjeld er kr 192 737,- pr. 01.09.2020
Sameiets gjeld består p.t. av to annuitetslån.
1 - Restsaldo kr 8.725.197,- med restløpetid på 16 år og 1 md. Det er 12 terminer årlig, flytende rente på 2,7% (pr. 10.09.20)
2 - Restsaldo kr 40.646.204,- med restløpetid på 23 år og 3 md. Det er 12 terminer årlig, fllytende rente på 2,7% (pr. 10.09.20)

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 7.066.379,-.
Av dette beløpet utgjør kr 192 737,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Øyvind Tønsager og Inger Oustad

Informasjon om forkjøpsrett

Sameiet består av 259 leiligheter og 1 næringsseksjon (Badebakken barnehage).
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 002333.
Sameiet har egen hjemmeside: www.badebakken.com
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt så lenge det ikke er til sjenanse for ande beboere.
Foretatt påkostninger de senere år:
- Omtekking av tak i Badebakken 24
- Bytting av råtten og dårlig panel
- Utbedring av tak i garasje
- Utbedret infrastruktur for ladning av elbil
- Utbedret og forebygget råteskader i utvendige boder på terrasse grunnet konstruksjonsfeil i utvendige terrasseboder i nest øverste etasje i langblokken.
- Utskiftning av heiser og oppussing av fasade i 2019/2020.
Det pågår omfattende vedlikehold i sameiet Badebakken 2-34:
- Ett lån på opprinnelig 10 mill. som er tatt ut i sin helhet i 2016 (er fordelt med andel fellesgjeld på seksjonseiere) og et annet lån på 50 mill. hvor det per 19.08.20. er tatt ut 42 mill. De 42 millionene har gått til oppussing av fasader og utskiftning av 17 heiser og andel fellesgjeld av 42 mill er fordelt på seksjonseiere.
- I tillegg til de eksisterende rammelånene på tilsammen 60 mill. ga årsmøtet i 2020 aksept til et nytt tredje rammelån på 40 mill. til fremtidig vedlikeholdsarbeider. I første omgang skal alle mark- og takterrasser rehabiliteres. Dette lånet vil tas ut etterhvert som utbedring/vedlikehold utføres og det vil bli ytterligere økning i fellesgjeld på bakgrunn av dette. Felleskostnadene vil til enhver tid reflektere det kostnadsnivået sameiet har og styret vil med bakgrunn i det beslutte rett nivå for felleskostnader.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.
I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Angi ønsket dato for overtagelse i budskjema ved innsendelse av bud.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.500,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 41-0094/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Grefsen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR41.2094

Dato

Sist oppdatert: 29. desember 2020 kl. 12:10

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.