Solgt: 3 000 000 kr

Uranienborgveien 26

3 000 000 kr
28 m²
Velkommen til Uranienborgveien 26! Presentert av Sara Marie Zachariassen Østbye v/ Krogsveen Eiendomsmegling.
Ypperlig førstegangskjøp på Uranienborg!
Lys og arealeffektiv selveier i fine omgivelser. Supersentralt, men rolig. Generøs takhøyde! VV og fyring inkl.
 • Prisantydning
  3 000 000 kr
 • Omkostninger
  76 342 kr
 • Totalpris
  3 076 342 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1894
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  28 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fellesutgifter
  2 474 kr
 • Energimerke
  Grønn G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Uranienborgveien 26!
En lys og arealeffektiv selveierleilighet i høy 1.etg (oppleves som 2.etg) i fine omgivelser på Uranienborg. Her bor du i umiddelbar nærhet til pulserende Bogstadveien med et bredt utvalg av servicetilbud, men likevel tilbaketrukket fra by støy. Leiligheten holder en fin standard og har en praktisk rominndeling med separat kjøkken og oppholdsrom. Store vindusflater som tilfører rikelig med naturlig lys i kombinasjon med generøs takhøyde på 2,92 m. er med på å gi en god romfølelse. Lave fellesutgifter med blant annet fyring (fjernvarme), varmtvann, kabel-tv og internett (100 mbps) inkludert!
Dette er et fornuftig førstegangskjøp, men også ypperlig for utleie.
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Uranienborgveien 26, 0259 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 213, bruksnummer 425, seksjonsnummer 7, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 31 kvm
Totalt bruksareal: 28 kvm
Totalt primærrom: 28 kvm
Primærrom:
1. etasje 28 kvm: Entré, bad, kjøkken, stue
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 3,4 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 12.08.2021 utført av Takstportalen Aleksander Olsen.

Byggemåte

Bygård med saltak tekket med korrugerte blikkplater. Yttervegger i teglstein med utvendig fasade i pusset utførelse. Etasjeskillere i tre. Bygget er fundamentert til antatt faste masser.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder punkter med tilstandsgrad 2( (TG2):
-Tg 2 er gitt på vinduer og innvendige dører grunnet alder og gjenværende forventet levetid.
-Tg 2 er gitt på badet grunnet alder, nevnte forhold og gjenværende forventet levetid.
-Tg 2 er gitt på røropplegg grunnet alder og normal forventet levetid.
-Synlig slitasje på benkeplate/kjøkken.
Alle øvrige kontrollpunkter har fått tilstandsgrad 1 (TG1)
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Velkommen til Uranienborgveien 26!
En lys og arealeffektiv selveierleilighet i høy 1.etg i fine omgivelser på Uranienborg. Her bor du i umiddelbar nærhet til pulserende Bogstadveien med et bredt utvalg av servicetilbud, men likevel tilbaketrukket fra by støy. Leiligheten holder en fin standard og har en praktisk rominndeling med separat kjøkken og oppholdsrom. Store vindusflater som tilfører rikelig med naturlig lys i kombinasjon med generøs takhøyde på 2,92 m. er med på å gi en god romfølelse. Lave fellesutgifter med blant annet fyring (fjernvarme), varmtvann, kabel-tv og internett (100 mbps) inkludert!
Dette er et fornuftig førstegangskjøp, men også ypperlig for utleie.
Entré:
Romslig entré med plass til skap og oppheng for ytterklær og skotøy. I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 3,4 kvm.
Oppholdsrom:
Et lyst oppholdsrom med flere møbleringsmuligheter. Stort garderobeskap som sørger for god lagringsplass medfølger ved salg. Nåværende eier har møblert med sovesofa, men det er også plass til en seng i tillegg til sofa med tilhørende møblement. Overflatene i leiligheten oppleves fine med nyere laminatgulv og malt panel. Praktisk, innebygget hylle i stue sørger for ekstra lagringsplass.
Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med hvite/slette fronter, laminert benkeplate med nedfelt benkebeslag og ettgreps blandebatteri. Frittstående kjøleskap medfølger ved salg. Mekanisk avtrekk fra kjøkkenventilator.
Bad:
Tidløst bad med belegg på gulvet, flislagt dusjnisje og fliser på vegg. Badet er utstyrt med heldekkende servant på underskap, speil, toalett, opplegg for vaskemaskin og dusjnisje. Vaskemaskin kan evt. medfølge.
Diverse
- Vegger: Malte flater. Fliser på bad. Gulv: Laminat. Belegg på bad. Himlinger: Malte flater på innvendig himling.
- Innvendig utstyr: Kabel-tv, røykvarsleranlegg, brannslukkingsapparat og porttelefon.
- Fabrikkmalte vinduer med 2-lags isolerglass fra 1980-tallet.
- Fabrikkmalt/slett entredør, B-30/dB-35, fra nyere årstall.

Oppvarming

Leiligheten blir oppvarmet med sentralvarme via radiatorer.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Iht. originale byggetegninger har leiligheten opprinnelig vært en del av en større leilighet. I senere tid har leiligheten blitt delt opp til to seksjoner. Det foreligger byggetegninger og ferdigattest på oppdelingen datert i 2016.
Byggetegningene fra 2016 samstemmer med tegninger som ligger ved seksjoneringen i 2011. Rommet som idag benyttes som oppholdsrom er godkjent iht. tegninger som oppholdsrom/klesbod.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 4 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om benyttelse, bestemmelse om vannledning og bestemmelse om veg.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten har en svært sentral beliggenhet.
Dette er den perfekte beliggenheten for deg som ønsker å bo "midt i smørøyet", men samtidig tilbaketrukket fra støy og trafikk. Denne delen av Uranienborgveien er godt skjermet uten gjennomgangstrafikk.
Her bor man med gangavstand til det aller meste byen har å by på; Majorstuen med Bogstadveien og alle fasiliteter i Hegdehaugsveien, Frogner, sentrum med Karl Johans gate, Aker Brygge, Tjuvholmen, Bislett og St. Hanshaugen. Dette betyr en unik tilgang til svært gode shoppingmuligheter, restauranter, kafeer, servicetilbud, kino, teater, kollektivtrafikk osv. Restaurantene Lorry, Plah og Rust ligger alle rett oppe i gaten, i tillegg til et meget rikt utvalg serveringssteder innen en kort radius.
Trikkeholdeplassene Bogstadveien og Rosenborg (linje 11 og 19) er få minutters gange unna. Det samme er busstoppet Uranienborgveien (rute 21).
For dem som liker parklivet, ligger Frognerparken, Slottsparken, Uranienborgparken, Stensparken og St. Hanshaugen innen få minutters gange. Høyskolen i Oslo finner du like rundt hjørnet, og Universitetet (UiO), Veterinærinstituttet og Tannlegehøyskolen kan nåes til fots.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Se vedlagt nabolagsprofil. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 693,9 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Sameie har 2 parkeringsplasser som leies ut for 600,- mnd. P.t. er det ingen ledige plasser, men kontakt styret om det er av interesse på sikt.
Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 900,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 450,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med senere endringer i henhold til S-2937 datert 01.10.1987. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo Sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 2 474,- pr. mnd. og inkluderer: Varmtvann og fyring, kabel-tv og bredbånd (100 mbps), kommunale avgifter, vedlikehold av fellesområder, forretningsførsel, forsikring, m.m.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 4 000,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1 373 680,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 4 945 248,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 7 324,- pr. 17.08.2021
Ingen fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.076.342,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Annar Hansen og Joakim Hansen

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Eierseksjonssameiet Uranienborgveien 26, med sameiebrøk 40/1397
Sameiet består av 27 boligseksjoner.
Forretningsfører er Hegdehaugen Boligforvaltning AS.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt.
Planlagte påkostninger:
- Vurderer å få tilbud på fasadeoppussing og ny felles port. Det er ikke avtalt om dette kommer til å skje, eller hvordan de vil bli finansiert, i følge styre.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet boligselgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,1" av salgssummen
Tilrettelegging kr 15 000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Salgsoppgave: kr 2 500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 40-0207/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Majorstuen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR40.21207

Dato

Sist oppdatert: 14. oktober 2021 kl. 13:10

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.