Solgt: 3 800 000 kr

Salmakertunet 4

3 990 000 kr
62 m²
2 soverom
Velkommen til Salmakertunet 4!
Ragnhild S. Fjeldvig
Presenteres av
Ragnhild S. Fjeldvig
SKI
Fin 3-roms i attraktivt og sentrumsnært område / Sørvendt balkong / Fjernvarme / Garasjeplass / Heis fra garasje
 • Prisantydning
  3 990 000 kr
 • Omkostninger
  101 092 kr
 • Totalpris
  3 901 092 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2006
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  62 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 690 kr
 • Energimerke
  Grønn D

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Salmakertunet 4!
Fin 3-roms leilighet med normalt god standard og praktisk planløsning. Leiligheten har en sørvendt balkong på ca. 8,1 kvm og god beliggenhet på populære Salmakertunet. Det er felles trappehus og heis for adkomst til øvrige etasjer og garasje. Oppvarming via gulvvarme på bad og radiatorer tilknyttet sentralvarmeanlegg. Leiligheten har nymalte vegger i stue, kjøkken og begge soverom.
Sentralt beliggende i Ski med kort avstand til barnehager, skoler, offentlig kommunikasjon samt diverse forretninger. Fine og populære tur-, trenings- og rekreasjonsområder i umiddelbar nærhet. Gangvei til Ski sentrum med Ski Storsenter og utstrakte butikk- og servicetilbud. Follobanen er under utbygging og anslått reisetid til Oslo S ved ferdigstillelse er ca. 11 minutter.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Salmakertunet 4, 1423 SKI
Kommunenummer 3020, gårdsnummer 136, bruksnummer 232, seksjonsnummer 24, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 71 kvm
Totalt bruksareal: 65 kvm
Totalt primærrom: 62 kvm
Primærrom:
2. etasje 62 kvm: Entré, stue, kjøkken, bad og to soverom.
Sekundærrom:
2. etasje 3 kvm: Bod
I tillegg disponerer boligen en utebod på ca. 1,4 kvm. samt en bod i forbindelse med garasjeanlegget.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 09.02.2021, utført av Erik Wiklund Nordnes.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i tre/mur/betong. Boligbygg over 3 etasjer samt kjeller. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong og stål. Utvendig fasader kledd med liggende panel. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
- Uheldig plassering av skruehull i våtsonen på badet. Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

3-roms selveierleilighet i 2. etasje i boligblokk, oppført i 2006. Leiligheten har en arealeffektiv planløsning og gulvoverflater av trestavs eikeparkett.
Entré: Fra svalegang utenfor kommer vi inn i en lys og romslig entré med klesoppheng og plass til kommode/sittebenk.
Kjøkken: Kjøkkeninnredning med slette fronter og benkeplate av laminat. Nedfelt, rustfri oppvaskkum og ett-greps armatur. Opplegg for oppvaskmaskin og stekeovn, og ventilator tilkoblet avtrekkskanal. Det er montert veggplater i rustfritt stål i sprutsone over vask og komfyrplass. Kjøkkenet har hyggelig spiseplass og delvis åpen løsning inn til stuen. Hvitevarer medfølger ikke.
Stue: I stuen er det plass til både sofagruppe, spisegruppe og diverse møblement. Utgang fra stue til sørvendt balkong på ca. 8,1 kvm. Balkongen har rekkverk i stålkonstruksjoner og glass, og et hyggelig utsyn.
Bad: Pent, flislagt bad med gulvvarme. Servantinnredning med overliggende servant med ett-greps armatur. Vegghengt toalett samt dusjhjørne med forheng og hånddusj. Badet har mekanisk avtrekk og opplegg for vaskemaskin.
Soverom: Leiligheten har to soverom med god størrelse. Begge soverommene er malt i tidsriktig farge og har garderobeskap.
Boder: Leiligheten har tilhørende utebod på ca. 1,4 kvm med adkomst fra balkongen, en innvendig bod på ca. 3 kvm i forbindelse med stuen og en bod nede i garasjeanlegget.

Oppvarming

Oppvarming med radiatorer tilkoblet varmesentral og vannbåren gulvvarme på baderom/vaskerom (fjernvarme). Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 20.07.2006. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst følgende servitutt på sameiets eiendom:
Dagboknr. 466510-1/200, tinglyst 02.10.2006, Seksjoneringsbegjæring.
Dagboknr. 255850, tinglyst 12.04.2010, Erklæring/avtale: Bestemmelse om fjernvarmeanlegg. Omhandler gnr. 136, bnr. 227, 228, 232, 233 og 234 sin rett til å eie, drifte og vedlikeholde teknisk infrastruktur på denne eiendommen.
Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Velkommen til Salmakertunet 4 - en sentralt beliggende selveierleilighet i Ski! Her er det kort avstand til barnehager og skoler i alle trinn, offentlig kommunikasjon samt et bredt tilbud av diverse forretninger. Fine og populære tur-, trenings- og rekreasjonsområder i umiddelbar nærhet. Gangvei til Ski sentrum med Ski Storsenter og utstrakte butikk- og servicetilbud.
Ski ligger ca. 2,5 mil fra Oslo. Det er direkte jernbaneforbindelse mellom Ski og til Oslo - reisetid ca. 20 min. Nærhet til både E6 og E18, ca. 25 min med bil til Oslo sentrum - 4 felts motorvei. Ski har et meget godt og variert fritidstilbud for barn og unge og er regionssenteret i Follo. I Ski sentrum finner man flere offentlige kontorer, og en rekke butikker og servicetilbud. Ski sentrum ligger kun få minutters gange unna, med alt hva et sentrum byr på og med Ski Multisenter som det definitive midtpunkt. I tillegg er det kort vei til idrettsanlegg (tennisbaner, fotballbaner, håndballhall, ishockeyhall, osv.) ved Ski stadium.
Follobanen er under utbyggning og anslått reisetid til Oslo S ved ferdigstillelse er ca 11 minutter.

Adkomst

Fra Ski sentrum: Kjør bruen over jernbanelinjen og ta første til venstre i rundkjøringen. Følg Vestveien til du kommer til rundkjøringen hvor du tar til høyre inn Monsrudveien. Ta så første til høyre inn på Salmakertunet.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Velkommen!

Barnehager, skoler og fritid

Boligen har gangavstand til Finstad barneskole, Ski ungdomsskole og flere barnehager.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 4 310,3 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og er opparbeidet med gressplen, asfalterte internveier og diverse beplantning.

Parkering

Romslig garasjeplass i felles parkeringsanlegg med plass til én bil. Forøvrig er det gjesteparkering etter områdets bestemmelser.
Hver seksjonseier har garasjeplass i Salmakertunet Garasjesameie. Månedlig garasjeleie kommer i tillegg til felleskostnader for boligen. Det sendes egen giro for garasjeleien. Kr. 300,- pr. mnd.
Ekstra parkeringsplass kan leies (månedlig leie kommer i tillegg til felleskostnadene for boligen). Plassen følger ikke boligen ved salg. Garasjeansvarlig: Arild Dahle, arild-d@online.no.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan for boligområde ved Monsrud datert 26.01.05, med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 26.01.05.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Kommunale avgifter er kr 7 179,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for renovasjon og abonnement for vann og avløp.
Fellesutgiftene er kr 2 690,- pr. mnd. og inkluderer blant annet: Fjernvarme, varmtvann, kabel-tv, internett, felles bygningsforsikring og vaktmestertjenester.
Fellesutgiftene justeres normalt én til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og er sist justert etter at kommunale avgifter er trukket ut av fellesutgiftene fra 01.01.2021.
Månedlige kostnader til utomhus og for garasjeleie kommer i tillegg til felleskostnadene, med henholdsvis kr. 350,- pr. mnd. for utomhus og kr. 300,- pr. mnd. for leie av garasjeplass. Det sendes egen giro for utomhus og garasjeleie.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 3.600,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor/Canal Digital som leverandør av kabel-tv/internett og er inkludert i fellesutgiftene. Dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 908.718,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 3.271.385,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.091.092,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Jasreet Singh

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Salmakertunet boligsameie 2, 4 og 10, med sameiebrøk 63/4085.
Sameiet består av 54 boligseksjoner.
Forretningsfører er OBOS Forvaltor AS, tlf. 002333.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt. Se for øvrig ordensregler.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet boligselgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning)
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Fastpris: 37.500,- av salgssummen
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 46-0015/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ski
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR46.2115

Dato

Sist oppdatert: 23. februar 2021 kl. 10:00

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.