Solgt: 2 950 000 kr

Dillingveien 23B

2 950 000 kr
89 m²
2 soverom
Gårdsplassen er på egen tomt og har god plass til å parkere to biler.
Frode Larsen
Presenteres av
Frode Larsen
Dilling
Selveiet rekkehus over 2 plan i landlige omgivelser. Kjøkken og bad fra 2012. Egen hage og gårdsplass, sol dagen gjennom
 • Prisantydning
  2 950 000 kr
 • Omkostninger
  75 092 kr
 • Totalpris
  3 025 092 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1988
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  89 m²
 • Bruksareal
  93 m²
 • Tomteareal
  207,8 m² (eiet)
 • Type
  Rekkehus
 • Eierform
  Eiet

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Selveiet rekkehusleilighet i landlige omgivelser ved Dilling
 • Tidsaktuell romløsning over 2 plan
 • Omfangsrikt IKEA-kjøkken fra 2012
 • Flislagt bad, pusset opp i 2012
 • 2 soverom i 2. etasje, mulighet for ett i stuen
 • Eiet tomt på 208 kvm. med vestvendt hage og egen gårdsplass
 • Gode solforhold dagen gjennom
 • Vakre turområder i nærområdet
 • Gangavstand til ny ungdomsskole
 • Kort vei til handelsområdet rundt Varnaveien
 • Få hundre meter bussholdeplasser i Larkollveien og Ryggeveien

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Dillingveien 23B, 1570 DILLING
Kommunenummer 3002, gårdsnummer 167, bruksnummer 174, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 102 kvm.
Totalt bruksareal: 93 kvm.
Totalt primærrom: 89 kvm.
Bruksareal pr. etasje:
1. etasje: 64 kvm.
2. etasje: 29 kvm.
Følgende rom inngår i primærromsdelen:
1. etasje: Entré, gang, bad, kjøkken, spisestue og stue.
2. etasje: Loftstue og 2 soverom.
Deler av gulvarealet i loftsetasjen er ikke målbart grunnet skråtak. Gulvflater i loftsetasjen oppmålt til ca. 41 kvm.
I tillegg medfølger det 1 utvendig bod på ca. 4 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 04.02.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Byggemåte iht. boligsalgsrapport:
Rekkehus over to plan. Støpt plate på mark. Yttervegger, etasjeskiller og bærende konstruksjoner i hovedsak av treverk. Utvendig fasade kledd med stående malt trekledning. Takkonstruksjon utført i saltaksform, utvendig tekket med takstein (taket er ikke besiktiget). Boligen har grå slett entrédør med glassfelt. Balkongdør og vinduer med trekarmer og to-lags glass fra byggeår.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Disse dokumentene inneholder mye viktig informasjon og interessenter må sette seg godt inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Rekkehuset er oppgradert i senere år og har tidsaktuelle overflater samt nyere innredninger blant annet på kjøkken og bad. Avholdt boligsalgsrapport gir tilstandsgradene 0/1 samt grad 2 hovedsakelig for alder og stedvis slitasje.
Romløsningen omfatter to plan og er moderne utformet, blant annet er stuen og kjøkkenet samlet i en gjennomgående, åpen sosial sone som utgjør langt over halve arealet i første etasje. Vinduer i begge ender slipper dagslys inn både fra øst og fra vest, og fremmer gode lysforhold dagen gjennom. Stuen er utstyrt med varmepumpe, og har for øvrig også pipeløp der det antas være mulig å koble til et ildsted. Det er også verdt å fremheve at den delen av stuen som i dag benyttes til sofakrok er stor nok til å kunne deles av til et soverom (som det var da det ble bygget).
Kjøkkenet ble i 2012 oppgradert med ny og praktisk innredning fra IKEA som blant annet har et stort antall oppbevaringsmuligheter og rikelig med arbeidsplass på meterlange benker. Hvitevarer foruten kjøle- og fryseskap er integrert og medfølger, hvorav stekeovnen er barnevennlig plassert i benkehøyde. Himlingen over kjøkkenet er utstyrt med downlights som gir jevn belysning og kan dimmes til ønsket styrke.
I første etasje inngår også badet som i likhet med kjøkkenet ble pusset opp i 2012, et arbeid som ble utført av innleid fagpersonell. Badets cirka 7,5 kvadratmeter er smart utnyttet til kombinert formål som vaskerom, blant annet med arbeidsbenk og overskap. Begge sistnevnte er opplyst montert som egeninnsats av foregående eier i 2018. Badets øvrige utstyr inkluderer møbler med tidløst stilpreg, veggklosett og dusjhjørne med skjermvegg i glassbyggerstein. For øvrig har badet naturlig ventilasjon.
Leilighetens to soverom er samlet på én flate i loftsetasjen og av tilnærmet like størrelser på henholdsvis cirka 11 og 12 kvadratmeter. Grunnet skråtak er ikke hele denne etasjens areal per definisjon måleverdig, gulvflaten er imidlertid oppmålt til cirka 41 kvadratmeter og kan utnyttes til det fulle med eksempelvis oppbevaringsmøbler inntil kneveggene der takhøyden er lavest.
Loftsetasjen inkluderer også en stue som kan fungere utmerket som TV-stue eller en lekestue for familiens yngste. Både soverommene og stuen får overlys fra hvert sitt takvindu, hvorav vinduene på soverommene er planlagt skiftet ut i februar 2021.
Overflater og innredninger:
Gulv: Fliser i entré og på bad, for øvri 3-stavs parkett.
Innervegger: Fliser på bad og flisfelt på kjøkken, for øvrig malte glatte flater.
Himlinger: Malte plater. Downlights på kjøkken.
Kjøkken: IKEA skapinnredning med rettprofilerte hvite fronter og vitrineskap. Laminerte grå benkeplater. Nedfelt stålservant med Damixa ett-greps blandebatteri. Integrert AEG platetopp, AEG stekeovn, Whirlpool mikrobølgeovn og Siemens oppvaskmaskin. ASKO avtrekksventilator.
Bad: Servantskap med glatte hvite fronter og heldekkende servant med Rubitor ett-greps blandebatteri. Veggspeil med overbelysning. Dusjhjørne med hånddusj og fast skjermvegg av glassbyggerstein. Jika klosett montert på innbygget Jomo sisterne. Rør-opplegg til vaskemaskin. Benkeplate i heltre. Overskap med glatte hvite fronter. Innbygget Høiax varmtvannsbereder på 200 liter.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1988.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen fra den var nyoppført, men det foreligger ferdigattest for bruksendring loft og innsetting av vinduer, datert 22.11.2013.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Det gjøres oppmerksom på liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Sandkasse, pallekarm-drivhuset, kjøleskap og fryseskap medfølger ikke.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har energiattest. Det foreligger imidlertid ikke energiattesten for denne boligen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Rekkehuset ligger i en veletablert klynge av boligbebyggelse midt i det åpne og solrike åkerlandskapet ved Dilling i Rygge. Her vil du oppleve å bo landlig og få umiddelbar tilgang til turmuligheter i det frodige Ryggelandet, som strekker seg helt ut til kysten. Her finnes blant annet intime småveier som er perfekte for rusleturer og treningsøkter, og i tillegg har en spennende kulturell historie. Ytterst vest kysten finner du perler som Larkollen og Fuglevik med en rekke familievennlige badesteder.
Fra leiligheten er det gang- og sykkelavstand til skoler på grunntrinn, deriblant den nye Rygge Ungdomsskole. Handelsområdet omkring Varnaveien er kun få minutter unna med bil og har et bredt tilbud av dagligvareforretninger, samt store kjedetilknyttede varehus og ikke minst Rygge Storsenter. I sentrumsgatene av Moss finner du et utvalg forretninger og spisesteder langs gågaten, inkludert byens kjøpesenter med bussterminal.
Bussholdeplasser langs Larkollveien i vest og Ryggeveien i øst er alle innenfor få hundre meters gange, og har til sammen et godt kollektivtilbud. Ved sistnevnte stopper ekspressbuss som kjører videre til Oslo på omlag én time. Regionale busslinjer blant annet til sentrum av Moss stopper begge steder.
Det er for øvrig kort vei til E6 ved den sydlige avkjøringen til Moss. Kjøretiden til Oslo er cirka 45 minutter utenom rushtid. Velger du toget fra Moss stasjon, er reisetiden til hovedstaden i dag fra omlag 40 minutter.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 207,8 kvm.

Parkering

Parkering på gårdsplass i front av boligen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst fra kommunal vei og videre inn på privat vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

I henhold til informasjon fra Moss kommune datert 26.01.2021 omfattes eiendommen av Kommuneplanens arealdel med formål boligbebyggelse nåværende. Eiendommen ligger i gul og rød støysone iht. T-1442.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 11 572,- for inneværende år.
I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon, eiendomsskatt og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten utgjør kr 4 047,- for inneværende år og er inkludert i det ovennevnte beløp.
Det er 6 terminer i Moss kommune.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 9.000,- pr. år. / 8.300 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 3.106,-.
Boligen er tilknyttet Telenor via Faal som leverandør av kabel-tv og har avgift på kr 299,- pr. mnd. + årsavgift kr 2.700,-. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Internett leveres av Rybeltron AS og har en avgift på kr 305,- pr. mnd.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 670 166,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2 412 597,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomskatten utgjør kr. 4 047,- pr år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.025.092,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger mindre enn 230 kvm. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Helene Bungum

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning)
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,6% av salgssum
Tilrettelegging: kr. 9.900,-
Markedspakke: kr 8.500,-
Oppgjørshonorar: kr. 5.550,-
Foto: kr. 4.500,-
Offentlige opplysninger: kr. 3.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 30-0029/21
Krogsveen avd. Moss AS
NO 992 616 733 MVA
Oppdragets KR-kode KR30.2129

Dato

Sist oppdatert: 22. februar 2021 kl. 09:36

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.