logo
Tjøme/Brøtsø

Sandsveien 53

Prisantydning

12 900 000 kr

Omkostninger: 323 722 krTotalpris: 13 223 722 kr
Byggeår
1991
Soverom
6
Areal (P-ROM/BRA)
353 m² / 368 m²
Tomteareal
1893 m²
Type / Eierform
Enebolig / Eiet
Fasiliteter
Garasje, Veranda

Fantastisk eiendom, høyt beliggende på toppen av Sand på Brøtsø. Nydelig utsikt mot sjøen og svært gode solforhold.

Visning

Vi i Krogsveen ønsker trygge visninger for alle våre kunder og ansatte, og har innført tiltak som sikrer visninger med lav smittefare. Meld deg derfor på visning i god tid innenfor annonsert tidspunkt eller ta kontakt med megler for privatvisning.
Eiendomsmegler

Therese Thon Andreassen

Tønsberg
mobil 97099820
telefon 33309104

Send e-post
Bestill verdivurdering
Eiendomsmegler

Marte Christin Eriksen

Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Tønsberg

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Fantastisk og høyt beliggende eiendom med nydelig utsikt mot både Ørasundet og sundet mellom Brøtsø og Hvasser i øst. 
Boligen har en gjennomgående god standard med god kvalitet i det håndtverket som er utført. 
I 1.etg er det en romslig hall, soverom/kontor og en stilfull peisstue. I denne etasjen er det også et separat vaskerom og et baderom. I tillegg er det 2 boder og et stort soverom med utgang til hagen.
I 2.etg. er det en fantastisk stue - her kan du nyte utsikten fra din egen sofakrok eller du kan gå ut på den flotte terrassen på hele 100 kvm. Koselig kjøkken. I denne etasjen er det også et soverom og baderom.
I 3.etg. er det en stor loftsstue, 3 soverom, hvor det ene soverommet ligger i en privat del med eget bad og badstue.
Mulighet for leie av båtplass.

Eiendommen

Sandsveien 53, 3148 HVASSER 
Gårdsnummer 228, bruksnummer 97, seksjonsnummer 0, kommunenummer 3811

Områdebeskrivelse

Velkommen til denne flotte eiendommen i Sandsveien 53, på toppen av Sand på Brøtsø. Brøtsø og naboøya Hvasser er et populært ferieparadis for mange og ikke minst er øyene kjent for sin unike kontakt med skjærågården og havet. På Hvasser er det Sandøsund som er sentrum og fra eiendommen er du kun en liten gåtur unna anerkjente Blå Brygge, Havbakeriet som er et bittelite bakeri- med store smaksopplevelser. På Sandøsund finner du Joker dagligvareforretning, fiskerimottat, isbar, "Gjestehuset" og "Solsiden" m.m. Hvasser er også kjent for sine vakre turområder og hyggelige badestrender. Her finnes blant annet Lilleskagen i nord og Fynsletta for å nevne noen.

Veibeskrivelse

Fra Tjøme sentrum følger du veien videre utover mot Hvasser - ta til venstre i krysset ved Lindhøy skole. Følg veien videre over Røssesundbrua og videre over til Brøtsø. Ta så sandsveien til venstre. Følg denne veien videre innover og hold til høyre etter jordet på venstre hånd. Boligen er beliggende nesten innerst i veien og opp til venstre.

Barnehager og skoler

Randineborg barnehage på Mølledammen. Flott barnehage på Lindhøy. En kommunal barnehage som har plass til ca 106 barn og som nå har erstattet barnehagene Pytteberget og Tjøme barnehage. Barneskolen ligger på Lindhøy og ungdomsskolen ligger på Haug. 
For mer informasjon om barnehager, skoler og ledige plasser- kontakt Færder kommune på tlf. 33 39 00 00

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 398 kvm
Totalt bruksareal: 368 kvm
Totalt primærrom: 353 kvm

Bruksareal:
Enebolig 368 kvm

Primærrom:
Enebolig: 
Kjeller: 117 kvm: Hall, peisstue, 2 kontor/soverom, bad/wc, vaskerom
1. etasje 133 kvm: Trapperom, stue/spisestue, kjøkken, bad/wc, soverom
2. etasje 103 kvm: Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Stue, 3 soverom, bad/wc, badstue

Sekundærrom:
Enebolig: 
Kjeller: 11 kvm: 2 boder
1. etasje 4 kvm: Garderobe

Garasje 
Bruksareal: 63 kvm. 

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 27.09.2019 utført av Boligtakst Vestfold AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

Areal: 1 893 kvm, Eierform: Eiet tomt
Fantastisk sjøeiendom med nydelig utsikt på toppen av Brøtsø. Eiendommen har belegningsstein i adkomst og er opparbeidet med plen. Flere hyggelige bed og beplantning på eiendommen. 

Parkering

En enkel garasje på eiendommen. Forøvrig gode parkeringsmuligheter på egen gårdsplass og også under terrassen

Vei, vann og avløp

Adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar. 
Privat avløp - septiktank. Kommunal slamtømming. 
Eiendommen er tilknyttet kommunal vannledning via private stikkledninger.

Eiendommen har felles private stikkledninger sammen med andre eiendommer. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre over grunnmur i 1991/-92. Boligen er oppført i halvannen etasje samt sokkeletasje. Garasje oppført i tre i 1993.  
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder på badet i 2.etg. er det tilnærmet flat gulvkonstruksjon uten tilfredstillende fall til sluk. Rommet er fra 1998 og badet i 1.etasje er fra 1992. Det er bom i enkelte gulvfliser på bad/wc i sokkeletasje. Dette rommet er fra 1992. 
Råte i enkelte vinduer, dør, del av vindski samt rekkverk/port. Utskifting av råteskadet materiale/bygingsdel må påregnes. 

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 27.09.2019. 
Tilstandsrapporten følger vedlagt i  salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1991/1992. 
Det foreligger innflyttingsattest for bolighus datert 10.09.1992.
Det gjøres oppmerksom på at det foreligger en antatt skrivefeil i ferdigattesten da det står at ferdigattesten er gitt 10.09.22. Underliggende dokumenter fra kommunen støtter opp om skrivefeilen og at det riktige vil være 10.09.1992

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Standard

Fantastisk og høyt beliggende eiendom med nydelig utsikt mot både Ørasundet og sundet mellom Brøtsø og Hvasser i øst. 
Boligen har en gjennomgående god standard med god kvalitet i det håndtverket som ble utført når boligen ble bygget i 1991/1992. Boligen går over 3 plan og har en svært innholdsrik planløsning med store rom i alle etasjer. Her er det plass til hele storfamilien! 

I sokkeletasjen kommer du inn i en flislagt, romslig hall hvor du deretter får et lite soverom/kontor på høyre hånd. Rett innenfor hallen er det en stilfull peisstue med store vindusflater som generer mye lys inn selvom du er i sokkeletasjen. I denne etasjen er det også et separat vaskerom med skyllekar og opplegg for vaskemaskin, baderom med toalett, servant i baderomsinnnredningen og dusj. I tillegg er det 2 boder og et et stort soverom til med peis og utgang til hagen i øst. Dette rommmet er stort og har enorme bruksmuligheter.

I hovedetasjen fører trappen deg opp i et luftig trapperom og inn i en fantastisk stue med vindusflater mot både øst og sør - her kan du nyte utsikten fra din egen sofakrok eller du kan gå ut på den flotte terrassen på hele 100 kvm som omkranser huset. I stuen er det også god plass til spisestue, bokhyller og flere sittegrupper. Koselig kjøkken med god skap og benkeplass. På kjøkkenet er det også plass til et langt kjøkkenbord med stoler. I denne etasjen er det også et soverom og et flislagt baderom med toalett, servant i baderomsinnredningen, dusj og innbygd badekar. 

I toppetasjen er det en stor loftsstue med fantastisk utsikt mot sjøen. Her oppe er det også 3 store soverom, hvor det ene soverommet ligger i en privat del med eget bad med vegghengt toalett, servant i baderomsinnredningen og dusj. Her er det også en badstue. Perfekt rom for deg som har store barn/ungdommer i hus - eller ønsker en privat del du kan ta i mot gjester. 

Frittliggende, enkel garasje med lagerrom på loftet.

Oppvarming

3 peiser/åpne gruer. Vedovn.  Varmekabler i hele underetasjen/sokkeletasjen unntatt i to boder. Varmekabler i bad i 1. og 2.etasje. Forøvrig elektrisk oppvarming. Det foreligger påbud om utbedring av feieluker. 
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke

Energimerke Energimerket E4

Tinglyste heftelser og rettigheter

Følgende pengeheftelser er tinglyst på eiendommen og vil medfølge salget:
Forkjøpsrett- tinglyst 25.04.1968, dagboknr.1968/1473-1/91- gjelder: Forkjøpsrett. Rettighetshaver gnr. 228 bnr 68. Gjelder tilstøtende parseller. Bestemmelse om garasje/parkering m/flere bestemmelser. 

Bestemmelse om vannrett-tinglyst 25.04.1968, dagboknr. 1968/1473-6/91. 
Begge bestemmelsene er overført fra gnr. 228 bnr 9

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er uregulert. Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse og byggegrense i henhold til kommuneplanens arealdel vedtatt 03.09.2015. 
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Konsesjon

Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt på Tjøme i Færder kommune. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper derfor signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet.

Diverse

Det er registrert 3 avvik på pipe/fyringsanlegg i rapport etter visuelt tilsyn fra Vestfold Interkommunale Brannvesen datert 24.08.2016. 
Avvikene iht. Vestfold Interkommunale Brannvesen er som følger:

1. Østre skorstein (østre løp): Det er ikke tilfredsstillende atkomstmulighet frem til sotluken for uttak av sot og tilsyn med skorstein. Det skal til enhver tid være fri adkomstmulighet til sotluken.

2. Østre skorstein (nordre løp): Det er ikke tilfredsstillende atkomstmulighet frem til sotluken for uttak av sot og tilsyn med skorstein. Det skal til enhver tid være fri adkomstmulighet til sotluken.

3. Nordre skorstein: Elementskorstein er kledd inn på 4 sider. Elementskorstein skal være synlig for kontroll på minst 2 sider. 

Kjøper overtar ansvaret for forholdene. Tilsynet er kun visuelt og kan ikke benyttes som tilstandsrapport forøvrig.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Megler vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1% av salgssummen.
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 16.750,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Oppdragets KR-kode

KR21.19120

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 7.861,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, renovasjon og feiing/tilsyn.


Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 1.203.698,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 4.333.312,80. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017.  

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 13.223.722,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-,  med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Visning

Vi i Krogsveen ønsker trygge visninger for alle våre kunder og ansatte, og har innført tiltak som sikrer visninger med lav smittefare. Meld deg derfor på visning i god tid innenfor annonsert tidspunkt eller ta kontakt med megler for privatvisning.
Eiendomsmegler

Marte Christin Eriksen

Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Tønsberg
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1% av salgssummen.
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 16.750,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

EnergiattestTakstKommuneplanEgenerklæring boligselgerforsikring
Therese Thon Andreassen
Eiendomsmegler

Therese Thon Andreassen

Telefon
Mobil 97099820
Send epost

Lurer du på noe

Therese svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.

Sjekk din boligverdi!

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu

Sentralbord: 67 52 95 50

Følg oss på FacebookMeld deg på nyhetsbrev

© 2020 Krogsveen AS

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu
Sentralbord: 67 52 95 50

© 2020 Krogsveen AS 2018

PersonopplysningerBruk av cookies