Komplett salgsoppgave

Waldemar Thranes gate 62C

6 750 000 kr
85 m²
3 soverom
Velkommen til Waldemar Thranes gate 62C
Velkommen til Waldemar Thranes gate 62C
Kart
Del
Cecilie Muri
Presenteres av
Cecilie Muri
St. Hanshaugen
Lekker og gjennomgående 4-roms med nyere kjøkken og *balkong | Meget attraktiv og sentral beliggenhet | V.V/fyring inkl.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  6 750 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  292 245 kr
 • Omkostninger
  176 450 kr
 • Totalpris
  7 218 695 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  1932
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  85 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 151 kr
 • Energimerke
  Rød F

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Eiendomsmegler Cecilie Muri har gleden av å ønske velkommen til Waldemar Thranes gate 62C - en meget attraktiv og innbydende 4-roms beliggende sentralt til i et hyggelig boligområde på St. Hanshaugen. Leiligheten er perfekt for deg som ønsker gangavstand til alt du trenger i hverdagen! Her har du nærhet til kaféer, restauranter, flere butikker, nydelige parker, rekreasjons- og fritidsaktiviteter og buss.
Leiligheten ligger i byggets 4. etasje, er gjennomgående og oppleves svært hyggelig. Den er oppgradert i nyere tid med blant annet nytt kjøkken fra Drømmekjøkkenet og nyere overflater i større deler av leiligheten. Sameiet setter for tiden også opp ny balkong. God planløsning som inneholder entré, bad, tre soverom og stue med åpen kjøkkenløsning. Lagringsmuligheter i kjeller- og loftsbod.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Waldemar Thranes gate 62C, 0173 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 219, bruksnummer 253, seksjonsnummer 28

Innhold

Totalt bruksareal: 85 kvm
Totalt primærrom: 85 kvm
Bruksareal:
Leilighet 85 kvm
Primærrom:
Leilighet:
4. etasje 85 kvm: Entré, bad, tre soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.
I tillegg disponerer boligen én kjellerbod på ca. 5,5 kvm og én loftsbod med gulvflate på ca. 9,3 kvm (skråtak).
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av Anticimex v/ Lars Erik Bergersen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i betong / mur. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
- Boligbygg over 5.etasjer samt kjeller og loft.
- Gulv på grunn av betong.
- Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong/mur.
- Fasader utført i malt murpuss.
- Takkonstruksjon utført i saltaksform utvendig tekket med takstein(ikke besiktiget).
- Profilert entrédør av tre med kikkhull, brannklasse B30. Balkongdør med karmer av tre og tre-lags glass fra 2022.
- Vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 2015 og 2022. Vindu med karmer av tre og tre-lags glass fra 1979.
- Oppvarmet med radiatorer tilknyttet felles varmesentral. Felles varmtvann for bygningen.
- Vannrør av typen kobber samt rør-i-rør. Synlige avløpsrør av plast samt støpejern. Hovedstoppekran for vann plassert i vegg bak luke på soverom 2.
- Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré. Leiligheten har åpent/skjult elektrisk anlegg.
- Leiligheten beliggende i byggets 4.etasje. Adkomst via felles trapperom.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
TG2:
- Bad: Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Ventilasjonsspalte dør/terskel er for liten. Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier begrenset/usikker restlevetid. Servantskap har svelleskader. Bomlyd i gulvfliser. Det er ikke observert synlige skader, med bakgrunn i tettesjiktets alder gis TG2. Eldre sluk uten klemring. Våtrommet har vegger av mur/betong og det er derfor ikke utført hulltaking/fuktmåling. Lokalfall ved sluket er mindre enn hva som ideelt anbefales, det ble målt på tilfeldig sted og målingen viste en høydeforskjell på 8 mm. Sluk og avløpsrør av støpejern er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet.
- Kjøkken: Det er kun kullfilter og ikke separat avtrekk fra rommet.
- Øvrige rom: Originalt tregulv på soverom 1 bærer preg av alder og det er stedvis glipper mellom gulvbord.
- Etasjeskiller: Det er noe skjevheter i gulv på soverom 1, forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til ca 20 mm
- Teknisk anlegg: Eldre anlegg/element uten påviste skader/lekkasjer.
- Elektrisk anlegg: Med bakgrunn i at det er mer enn fem år siden det har vært utført el-kontroll av boligen er det gjennomført en forenklet vurdering av det elektriske anlegget, uten at det er registrert avvik. På generelt grunnlag anbefales utvidet el-kontroll av kvalifisert elfagkyndig kontrollør/eltakstmann. Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999.
- Vinduer: Vindu fra 1979 i stue er av eldre dato og har behov for oppgraderinger.
TGIU:
- Avløpsrørene er skjult og eventuell stakeluke er ikke lokalisert.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om bygningsdelene. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Lekker og stilren gjennomgående 4-roms leilighet, beliggende i byggets 4. etasje. Leiligheten er oppgradert i nyere tid med blant annet nytt kjøkken (2021) og nyere gulv- og veggoverflater i større deler av leiligheten, og oppleves meget hyggelig hvor det er enkelt å trives. Sameiet setter for tiden også opp ny balkong. Leiligheten har en god planløsning og inneholder en flott entré med plass for yttertøy, pent baderom, 3 gode soverom og stue med åpen kjøkkenløsning. Leiligheten har gode lagringsmuligheter med én kjellerbod på ca. 5,5 kvm og én loftsbod med gulvflate på ca. 9,3 kvm (skråtak).
Kjøkken:
Lekkert og stilrent kjøkken fra Drømmekjøkkenet, nytt i 2021. Innredet med glatte fronter på skap og skuffer, keramiske benkeplater med underlimt oppvaskkum og veggfliser mellom benkeplate og overskap. Kjøkkenet er utstyrt med integrert induksjonstopp, stekeovn og oppvaskmaskin, samt frittstående kjøleskap med frysedel og vanndispenser. Fritthengende ventilator med kullfilter er plassert over platetopp. Hvitevarene er fra AEG.
Baderom:
Pent baderom med fliser på gulv med gulvvarme, fliser på vegger og malt betong i himling. Badet er innredet med toalett, veggmontert servantinnredning med heldekkende servant, belysning over servant, dusjkabinett med glassdører og opplegg for vaskemaskin.
Innvendige overflater:
- Gulv: Parkett, laminat, originalt tregulv og fliser med varmekabel i entré.
- Vegger: Malte flater og malt betong/murpuss.
- Himling: Malte flater og malt betong.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Følgende løsøre / tilbehør medfølger boligen:
- AEG hvitevarer på kjøkkenet
Følgende løsøre / tilbehør medfølger ikke boligen:
- Vaskemaskin og garderobeskap på barnerom

Oppvarming

Oppvarming med radiatorer tilknyttet felles varmesentral. Felles varmtvann for bygningen. Det er gulvvarme i entréen.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 28.01.1931, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 80545, tinglyst 27.12.1985, type heftelse: Pantsettelseserklæring på kr. 50 000 med sameiet som panthaver.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst 4 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om gjerde, benyttelse, vann/kloakkledning, veg og anlegg/ledninger.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Iht. husordensreglene skal utleie av seksjon bare skje med styrets samtykke som må innhentes på forhånd. Utleie kan kun nektes dersom spesielle grunner tilsier det.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Velkommen til attraktive og populære St. Hanshaugen, en av de hyggeligste bydelene i Oslo! Bjerregaards gate har meget gode adkomstforhold, med kort vei til det meste av bydelens fasiliteter, som butikker, kaféer, restauranter og mange utdanningsinstitusjoner. Leiligheten ligger også få meter unna den populære parken på St. Hanshaugen som gir et idyllisk og frodig friområde på sommerstid.
Området har et rikt utvalg av butikk-, service- og kulturtilbud med diverse kaféer, restauranter, gallerier, parker, skoler, butikker, spa- og treningssentre. I umiddelbar nærhet finner du St. Hanshaugen senter med blant annet stor Rema 1000 forretning, apotek og treningssenter. Kiellands Hus er et trivelig lite nærsenter som ligger lett tilgjengelig til ved Alexander Kiellands, i kort gange fra boligen. Her finnes blant annet Coop med ferskvaredisk, Vinmonopolet, apotek og spisesteder. Parkområdet på Alexander Kiellands plass er omringet av hyggelige restauranter og serveringssteder med uteservering i sommerhalvåret. Kort gangavstand til Vulkan med Mathallen, BAR Vulkan, konsertscene og restauranter.
Kort gangavstand til Grünerløkka med sitt pulserende liv, kaféer, butikker, utesteder og hyggelige Birkelunden. Gangavstand også til Sagene, Torshov og sentrum med alle byens fasiliteter. Kort vei til Majorstuen med eksklusive butikker, utesteder med mer. I tillegg er populære områder som Youngstorget, Egertorget/Karl Johans gate, Nationaltheatret og Hegdehaugsveien/Bogstadveien cirka 20 minutters gange unna.
Akerselva ligger også like ved, og her går det en hyggelig tursti langs elvebredden, ned til sentrum i sør og til Maridalsvannet i nord. Det er også grønn turløype til Sognsvann, samt flere gode sykkelmuligheter til Maridalen og Ullevålseter. Langs Akerselven arrangeres det årlig "elvevandring" som har blitt en voksende kulturbegivenhet for både store og små. Akerselva byr på industrihistorie, flotte broer og fossefall.
Flotte grøntarealer like utenfor døren som fantastiske St. Hanshaugparken, Kubaparken og Ilaparken. Gode tur- og rekreasjonsmuligheter langs Akerselva. Av treningssentre kan man velge mellom blant annet, SIO (Vulkan), SATS både på Kiellands plass og Ringnes Park og Fresh Fitness.
Svært godt kollektivtilbud med buss fra Falch Ytters plass (rute 21, 33 og FB5), Alexander Kiellands plass (nr. 21, 33, 34, 54) og 20 minutters gange til Stortinget t-bane stasjon med tilgang til alle 5 linjene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager og skoler:
- Akersbakken barnehage
- Troll familiebarnehage
- Melkeveien barnehage
- Ila barneskole
- Fagerborg ungdomsskole
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 2 861,3 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Fellesarealer i bakgård opparbeidet med steinlagte adkomstveier, gressplen og diverse beplantning.

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 1.620,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 810,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig m/ tilhørende anlegg i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977. Reguleringsplanen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn).
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Byggeplaner i nærområdet:
- I Waldemar Thranes gate 51 A-C er det gitt igangsettingstillatelse for utbygging av loft (H06) til fire boenheter.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 4 151,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, energi/fyring, nedbetaling fellesgjeld, drifts- og vedlikeholdskostnader m.m.
Fellesutgiftene justeres i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert opp 4 % i oktober 2022 og blir justert opp ytterligere 21% i februar 2023 til kr. 5 051,-. Av dette går 6% til å dekke inn økte utgifter og 15% settes av som buffer for uventede kostnadsøkninger (f.eks. økt lånerente) og økt nedbetaling av sameiets lån.
Det tas forbehold om at felleskostnadene kan justeres fortløpende pga renteøkninger.
I henhold til sameiets bestemmelser må kjøper innbetale innflyttingsgebyr på kr. 1.000,- + kr. 94,- i fakturaomkostninger. Faktura sendes kjøper.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 3 600 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av internett og har avgift på kr 379,- pr. mnd.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 798 395,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 6 474 221,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 5 676,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 261 187,- pr. 03.11.2022
Total fellesgjeld for sameiet er kr 21 334 712,- pr. 03.11.2022 og lånevilkårene er:
Bank: Handelsbanken
Lånenr.: 90537080654
Lånebeskrivelse: HANBA2
Lånetype: Annuitetslån
Rentesats: 4,25%
Restsaldo 14.301.022,-
Restløpetid: 359
Terminer pr. år: 12
Innfrielsesdato: 30.08.2052
Rentetype: Flytende
Bank: Handelsbanken
Lånenr.: 90537080662
Lånebeskrivelse: HANBA1
Lånetype: Annuitetslån
Rentesats: 4,25%
Restsaldo 7.033.690,-
Restløpetid: 140
Terminer pr. år: 12
Innfrielsesdato: 30.04.2034
Rente type: Flytende

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 7 187 637,-.
Av dette beløpet utgjør kr 261 187,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger/hytter med seksjonsnummer.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Luis Eduardo Rebelo Nunes Vieira og Ana Isabel Ferraz De Lima Ferreira

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Waldemar Thranes Gate 60/62 SE sameie, med sameiebrøk 111/9092.
Sameiet består av 76 seksjoner.
Forretningsfører er Obos Eiendomsforvaltning AS.
Dugnad må påregnes.
Foretatt påkostninger de senere år:
- Påbegynt arbeid med rehabilitering av bakgårdsfasaden og ombygging til bruksbalkonger.
- Nytt callinganlegg og nøkkelløsning
- Oppgradert TV/Internett-kabelanlegg
- Bergvarme/fyrromsprosjekt
- Rørfornøying avløpsrør, Bad
- Oppussing av oppganger og bytte av lysarmatur
- B30 profilerte leilighetsdører
- Skifte soil- og vannrør kjøkken
- Varmtvanns sirkulasjons rør fra begge fyrrommene
- Nye B60 kjeller og lofts branndører alle oppganger
- Nye inngangsdører i B, C, E og F
Planlagte påkostninger:
- Rehabilitering av taket er planlagt i 2023, enten som en del av en byggeprosess på loftet eller som et eget prosjekt.
- Oppgradering av bakgård
- Felles brannvarslingsanlegg
Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.900,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 10-0251/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bekkestua
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR10.22251

Dato

Sist oppdatert: 16. januar 2023 kl. 14:09

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.