Solgt: 5 510 000 kr

Sverdrups gate 16A

5 300 000 kr
58 m²
2 soverom
Velkommen til Sverdrups gate 16A - Presentert av Krogsveen v/ Tom Martinsen
Tom Martinsen
Presenteres av
Tom Martinsen
Miljøgate på Grünerløkka
Særdeles lekker og gjennomført 3-roms selveier. Meget påkostet og nyoppusset i 2019. Soverom mot stille gårdsrom. Vedovn.
 • Prisantydning
  5 300 000 kr
 • Omkostninger
  133 842 kr
 • Totalpris
  5 643 842 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  1898
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  58 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fellesutgifter
  3 444 kr
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Vi har gleden av å presentere denne lyse og lekre 3-roms eierleiligheten i rolige miljøgater på Grünerløkka. Hele leiligheten ble pusset opp i 2019 med eksklusive materialvalg og holder følgelig høy standard!
 • Nytt elektrisk anlegg og nytt rørsystem
 • Lydisolering i gulv og tak. Etterisolert vegger
 • Ny peis (pipeløp rehabilitert i 2017)
 • Plassbygget kjøkken fra Vegårdshei
 • Varmekabler i alle gulv, unntatt soverom
 • Begge soverom mot rolig gårdsrom
 • Mulig balkongprosjekt
 • Eksklusiv enstavs parkett med ekstra brede bord
 • Takhøyde på opptil 2,85 meter
 • Varmtvann, kabel-tv og internett inkl.
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Sverdrups gate 16A, 0559 OSLO
  Kommunenummer 301, gårdsnummer 228, bruksnummer 443, seksjonsnummer 8, ideell andel 1/1

  Innhold

  Totalt bruttoareal: 64 kvm
  Totalt bruksareal: 58 kvm
  Totalt primærrom: 58 kvm
  Primærrom, 4. etasje:
  Entré, stue, kjøkken, bad og to soverom.
  I tillegg disponerer boligen to boder; en kjellerbod på ca. 4,1 kvm og en loftsbod med gulvflate på ca. 4 kvm.
  Vedlagt plantegning er ikke målbar. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 19.02.2021 utført av Anticimex. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Byggemåte

  Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført med grunnmur og bærende vegger i teglstein/murkonstruksjoner. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Yttervegger av teglstein som er utvendig pusset og malt.
  Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på.
  TG2 (tilstandsgrad):
  - Kjøkkenets ventilasjon da det har kullfilter og ikke eget utkast ut av bygget.
  - Kjøkkenets vannrør da det ikke er montert automatisk lekkasjestopper for å begrense evt. lekkasjer fra vanninstallasjoner.
  - Det er noe skjevheter i boligen iht. skjevhetsmåling.
  - Vinduene grunnet alder og da det stedvis ble observert punkterte glass/vinduer.
  Øvrige kontrollpunkter er vurdert til TG1. Ovennevnte beskrivelser er kun ment som et utdrag. For ytterligere beskrivelser av tilstandsgradene og kommentarer ellers henvises til rapporten.
  I egenerklæringen har selger blant annet nevnt at støp, flislagt og plassbygget møbel på badet ble utført ved egeninnsats av ufaglært.
  Da leiligheten ble pusset opp i 2019 har selger informert megler om at gulv og himling ble lydisolert, samt at veggene ble etterisolert.
  Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Standard

  Vi har gleden av å presentere denne lyse og lekre 3-roms eierleiligheten med et gjennomført uttrykk og attraktiv beliggenhet på Grünerløkka. Herfra er det gangavstand hyggelige spisesteder og parker samt gode service- og kollektivtilbud. Det er kun en liten spasertur ned til sentrumskjernen eller bort til gangstiene som strekker seg langs Akerselva.
  Hele leiligheten ble pusset opp i 2019. Da ble det blant annet lagt flott enstavs parkett og fliser på gulvflatene. Vegg- og himlingsflatene ble malt i tidløse nyanser. Boligen har klassiske, store vinduer med dype karmer og et herlig lysinnfall samt en generøs takhøyde på opptil 2,85 meter. Leiligheten har en god og gjennomgående planløsning med adkomst til alle rom fra entréen. Stuen er i åpen løsning med kjøkkenet, som har lekker innredning fra 2019. Rommet har flere innredningsmuligheter og naturlig plass for et større spisebord. I det ene hjørnet er det montert en vedovn som bidrar både med varme og hygge. Badet er delikat og av fin størrelse, med gjennomgående fargevalg, gulvvarme og opplegg for vaskemaskin. Begge soverom er av fin størrelse og vender inn mot gårdsrommet. Det er montert garderobeskap på begge soverommene i tillegg til i entréen. Boligen disponerer for øvrig to boder - en på loft og en i kjelleren.
  Nærmere innhold:
  Entré:
  Innbydende entré med plass til klesavheng og skotøy. Her er det montert en skyvedørsgarderobe i nisje. Det er varmekabler i garderoben for tørke av sko. I entréen er det fliser på gulv og lysmalte flater for øvrig. Videre adkomst til alle øvrige rom; stue, kjøkken, bad og to soverom.
  Stue:
  Lekker stue i åpen løsning med kjøkkenet. Rommet har store vindusflater med dype karmer og et flott lysinnfall. Kombinert med en generøs takhøyde på ca. 2,81 meter bidrar dette til en luftig og god atmosfære. Vegg- og himlingsflatene er lysmalt og harmonerer fint med gulvflaten belagt med enstavs parkett. Her er det flere innredningsmuligheter og plass til et større spisebord i naturlig tilknytning til både stue og kjøkken. I det ene hjørnet er det montert en vedovn som bidrar både med varme og hygge. Det er for øvrig varmekabler i gulvet, lagt ifbm. oppussingen.
  Kjøkken:
  Lekkert, plassbygget kjøkken med innredning fra 2019. Kjøkkeninnredningen er fra Vegårshei og har i hovedsak mørke fronter i stilig kontrast til rommets øvrige flater. Over benkeplaten, som er av stein, er det også lysere nyanser som bryter fint opp. Her er det godt med oppbevaringsplass. Integrerte hvitevarer bestående av kjøleskap med fryser, oppvaskmaskin, stekeovn og platetopp. Ventilator med kullfilter i overskap. Synlig avløpsrør i plast fra 2019.
  Bad:
  Delikat, flislagt bad med varmekabler og opplegg for vaskemaskin. I 2019 ble det blant annet lagt ny toppmembran og lekre fliser. Det ble også montert en åpen benkeseksjon med ovenpåliggende benkeplate av stein og servant. Denne nisjen ble utvidet i forbindelse med oppussingen. Over servanten er det et medfølgende speil med varme, værmelding og klokke i. Videre har man et flott dusjhjørne med innfellbare dører, regnfallsdusj og en plassbygget hylle. Gjennomgående fargevalg på armaturer til både dusj og servant i tillegg til på dusjdørene. Vegghengt toalett. Se også selgers egenerklæring.
  Hovedsoverom:
  Lunt hovedsoverom av fin størrelse, med plassbygget garderobeseksjon på den ene veggen. Mellom garderobeinnredningen er det ca. 1,83 meter med plass til seng. Takhøyden er oppmålt til ca. 2,85 meter. Rommet har store vindusflater, enstavs parkett på gulv og lysmalte vegg- og himlingsflater. Rommet vender inn mot gårdsrom.
  Soverom:
  Leilighetens andre soverom er også av fin størrelse, og er naturligvis fleksibelt i bruk. Her kan man innrede til det man måtte trenge av f.eks. gjesterom, barnerom eller kontor. Takhøyden er oppmålt til ca. 2,85 meter. Rommet har store vindusflater, enstavs parkett på gulv og lysmalte vegg- og himlingsflater. Rommet vender inn mot gårdsrom.

  Oppvarming

  Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet kombinert med vedfyring. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ekspedisjonsdokument attestert 19.02.1898, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest. Videre foreligger det blant annet en ferdigattest for innredning av leilighet på del av loft datert 16.02.1994 og en ferdigattest for reparasjon av piper datert 11.08.2017.
  Det er foretatt endringer i planløsningen etter at ekspedisjonsdokumentet ble gitt. Seksjonen fikk ferdigattest på endring i bærekonstruksjon 21.01.2020. Endringen innebar inngrep i to bærekonstruksjoner samt at det ble satt inn to ståldragere mellom stue og gang og stue og bad. Badet ble noe utvidet. Tidligere var det også en vegg mellom stue og kjøkken som nåværende eier har fjernet.
  Utover dette har leiligheten blitt utvidet og eget bad montert ifbm. rehabilitering i sameiet i 1983. Rehabiliteringen ble henlagt uten ferdigattest iht. tilsynsomslag datert i 1987. Iht. byggetegningene til ekspedisjonsdokumentet var leilighetens kjøkken der soverom II er i dag, og hovedsoverommet strakk seg over dagens bad. Dagens kjøkken var en del av en annen leilighet.
  Det gjøres oppmerksom på at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.
  Megler ser av seksjoneringsbegjæringen at det er påført feil seksjonsnummer på tegningsvedlegg som ble sendt til tinglysning etter den nevnte rehabiliteringen i sameiet. Denne seksjonen (snr 8) er skrevet inn som snr 9 og omvendt. I følge styret kjenner de til saken, og feilen gjelder også for flere seksjoner. De opplyser om at fellesutgifter etc. skal være riktig fordelt i forhold til praksis/disponering av seksjonene. I 2019 ble det sendt inn en forespørsel fra styret til Plan- og bygningsetaten, om veiledning for endring av seksjonsnummer. Denne ble besvart, men ikke fulgt opp videre av styret og dermed avsluttet. Styret opplyser at de vil ta opp saken igjen til årsmøtet. Ny eier samtykker til at de vil samarbeide og godta opprydning/evt. reseksjonering i sameiet.
  Dokumentene kan fås ved henvendelse til megler.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
  301/228/443/8:
  05.05.1896 - Dokumentnr: 900768 - Bestemmelse om bebyggelse
  Bestemmelse om benyttelse
  Med flere bestemmelser
  Overført fra: Knr:0301 Gnr:228 Bnr:443
  Gjelder denne registerenheten med flere
  02.10.1957 - Dokumentnr: 413343 - Erklæring/avtale
  Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
  Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
  Overført fra: Knr:0301 Gnr:228 Bnr:443
  Gjelder denne registerenheten med flere
  16.07.1984 - Dokumentnr: 536515 - Erklæring/avtale
  PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET
  FOR: NOK 43,500
  MED PRIORITET ETTER NOK 246000
  ----------
  Diverse påtegning
  Nedkvittert til kr 25.000
  Uten opptrinnsrett etter 90% av lånetakst
  09.03.2021 - Dokumentnr: 286135 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
  Rettighetshaver: Eiendomsmegler Krogsveen AS
  Org.nr: 950 007 613
  16.07.1984 - Dokumentnr: 536515 - Seksjonering
  Opprettet seksjoner:
  Snr: 8
  Formål: Bolig
  Sameiebrøk: 0/1
  08.04.1987 - Dokumentnr: 23031 - Resek/tilleggssek
  Endret seksjon:
  Snr: 8
  Formål: Bolig
  Sameiebrøk: 0/1
  EIENDOMMEN ER OPPDELT I 10 SEKSJONER
  08.04.1987 - Dokumentnr: 23031 - Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel
  Endret seksjon:
  Snr: 8
  Formål: Bolig
  Sameiebrøk: 77/784

  Eventuell adgang til utleie

  Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Iht. vedtektene plikter den enkelte sameier å melde til styret hvem leietaker er.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Leiligheten ligger i et meget attraktivt og sentralt boligområde. Området er preget av beplantning og miljøgater og er derfor stille og rolig med lite gjennomgangstrafikk.
  Flotte parkområder innenfor gangavstand. Leiligheten ligger flott til med kort avstand til både Sofienbergparken med store grøntarealer, ballplass og lekeplass, samt Botanisk Hage. I nærheten er også Birkelunden, Olaf Ryes Plass og Grünerhagen.
  Flotte tur- og rekreasjonsmuligheter langs Akerselva som ligger i gangavstand fra boligen. Her kan du følge elva oppover til Maridalen og marka som byr på en mengde tur- og friluftslivmuligheter.
  For den treningsglade er det et Evo treningssentersom ligger ca. 5 min unna og SATS ca. 5 min unna ved Trondheimsveien.
  Går du et par kvartaler er du midt i hjertet av Grünerløkka med sitt yrende liv. Flere av byens mest populære spisesteder og kaféer ligger på Grünerløkka, blant annet Südøst, Delikatessen, Fru Hagen, Mucho Mas, Nighthawk Diner og ikke minst Villa Paradiso. Flere med flott uteservering om sommeren.
  Gangavstand til "Nye Tøyen Torg". Her finnes bl.a. "Postkontoret", en bydelskro med bar, pizza, scene, shuffleboard, dart og brettspill. Nord&Natt, en kaffe- og blingsebar med fantastisk kaffe fra eget brenneri, blingser og salater laget ferskt på lokale råvarer, og brød fra eget bakeri 7 dager i uken. På kvelden kliner de til med en av Oslos beste cocktailbarer. Grønland med sitt yrende café og uteliv er også en kort spasertur unna og på ca. 10 minutter befinner du deg i Oslo sentrum.
  Kort vei til både Kunsthøgskolen i Oslo og Arkitekthøyskolen, og enkel adkomst til Nydalen med blant annet BI Handelshøyskole.
  Populære Vulkan med Mathallen og en rekke nyere spise- og utesteder finner du innenfor 15 minutters gange.
  Bredt tilbud av offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet. Trikken går på dagtid hvert 3. - 4. minutt fra Thorvald Meyers gate. Trikk stopper også i Trondheimsveien. Det er også et bredt tilbud av rutebuss. Grünerløkka ligger dessuten ca 10 min gange fra sentrum og det er lett å ta seg til sentralbanestasjonen med både flytog- og bussforbindelser. Gangavstand er det også til Torshov, Alexander Kiellands plass og St. Hanshaugen.
  Dette er en bolig for deg som liker å bo sentralt med nærhet til det meste, samtidig som du bor tilbaketrukket fra de mest travle gatene.

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager, skoler og fritid

  Eiendommen sogner til Lakkegata skole. Se vedlagt nabolagsprofil for oversikt over skoler og barnehager i området. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på 323 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Felles bakgård opparbeidet med gressplen, trær, prydbusker, hellebelagte internveier sykkelparkering og diverse beplantning.

  Parkering

  Gateparkering etter områdets bestemmelser. Det er innført beboerparkering i området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr 900,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2.700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 450,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.77 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn).
  Eiendommen er oppført på Gul Liste. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av kommunen eller fylket før igangsetting.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Fellesutgiftene inkluderer blant annet internett via fiber, driftskostnader som strøm til fellesarealer, trappevask og felles bygningsforsikring, kommunale avgifter m.m.
  Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2019.
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 4.900,- pr. år / 3.000 kwh pr. år.
  Boligen er tilknyttet HomeNet som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke. Kabel-tv er ikke inkludert i fellesutgiftene.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2018 var kr 1.032.379,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 3.716.564,40,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Opplysninger om fellesgjeld

  Andel formue er kr 38.854,- pr. 01.01.2021. Ingen andel fellesgjeld pr. 14.02.2021.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
  - Pantattest kr 172,-
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.433.842,-.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr 7.100,-.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Julie Tørrissen og Oliver Storkaas

  Informasjon om forkjøpsrett

  Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Sverdrups gate 16, med sameiebrøk 77/784 iht. reseksjonering tinglyst 08.04.1987.
  - Sameiet består av 10 seksjoner. Seksjon 1 er næringsseksjon og øvrige seksjoner er boligseksjoner.
  - Forretningsfører er Sameiet Sverdrups gate 16.
  - Sameiets forsikringsselskap er If Forsikring med avtalenummer SP471860.9.1.
  - Man må selv tegne innboforsikring.
  - Dugnad må påregnes. Ved uteblivelse må man påregne bot iht. husordensreglene.
  - Dyrehold er tillatt såfremt det ikke fører til sjenanse/plager for andre beboere.
  - Sameiet har ikke vaktmester. Funksjonen ble i 2020 ivaretatt av styret i fellesskap.
  Det vil kalles inn til årsmøte for 2021 ila. februar. Det ble ikke avholdt årsmøte i 2020 grunnet Covid-19.
  Planlagte påkostninger:
  - Styret opplyser om at det bør gjøres tiltak på gatefasaden innen høsten 2022, men at konkret fremdrift/kostnader ikke er vedtatt ennå. Det kan hende at fasaden på baksiden tas samtidig. Det er foreslått at vinduene tas samtidig. Iht. budsjettforslag 2020-2021 skal det innhentes tilstandsrapport. Det vil ved årsmøtet foreslås at denne innhentes innen april, og at man deretter innhenter tilbud fra tre entreprenører. Det må påregnes at dette vil ha en økonomisk betydning for seksjonene, som økte fellesutgifter og evt. etablering av andel fellesgjeld.
  - Det har tidligere vært diskutert utredning av balkonger, f.eks. i forbindelse med fasaderehabiliteringen. Det er nå innhentet tilbud og saken skal diskuteres på ny til årsmøtet. Et slikt prosjekt vil kunne påvirke seksjonen økonomisk.
  - Til årsmøtet vil styret foreslå oppussing av oppgangen. Styret informerer megler om at det i hovedsak er malerarbeider som skal være nødvendig, og at det potensielt kan tas på dugnad. Et slikt prosjekt vil kunne påvirke seksjonen økonomisk avhengig av hva som vedtas.
  - Grafittifjerning og avtale på fast fjerning av hærverk. Kostnad og hvordan det evt. vil påvirke økonomisk er foreløpig uvisst.
  Foretatt påkostninger de senere år:
  - Reparasjon av piper (ferdigattest 2017).
  Iht. sameiets vedtekter er sameierne innbyrdes ansvarlig for fellesutgifter etter fordeling. Overfor tredjemann er sameierne proratarisk ansvarlig etter sameierbrøkene.
  Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
  Dokumenter fra sameiet og seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale. Mulighet for rask overtagelse.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning)
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
  Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
  Tilrettelegging kr 12.500,-
  Oppgjør: kr 5.550,-
  Markedspakke: kr 13.750,-
  Visninger: kr 3.000,- pr. visning (2 stk. inkl.)
  Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 37-0033/21
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Hasle
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR37.2133

  Dato

  Sist oppdatert: 10. november 2021 kl. 14:43

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

  Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

  Lignende boliger

  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █

  Jakter du lignende boliger?

  Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.