Solgt: 4 100 000 kr

Rødsåslia 14

4 350 000 kr
66 m²
2 soverom
Velkommen til Rødsåslia 14, presentert av Alexander Fossum i Krogsveen.
Alexander Fossum
Presenteres av
Alexander Fossum
MODERNE 3-ROMS I HEGGEDAL
Lekker leilighet fra 2018 med 2 soverom og solrik uteplass - Stille og rolig område - Nær Heggedal sentrum - Carport

Selges med verdibevis

4 års garanti på deler av boligen.
 • Prisantydning
  4 350 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  26 000 kr
 • Omkostninger
  110 742 kr
 • Totalpris
  4 236 742 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  2018
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  66 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 555 kr
 • Energimerke
  Grønn C

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Dette liker selger best ved boligen

Rolig området, barnevennlig, nær skogen og fine turstier/turområde. Solrikt og nytt. Landlig beliggende, men også sentralt.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Moderne selveierleilighet i Rødsåslia. Boligfeltet ligger naturskjønt til kun 1,5 km fra Heggedal sentrum og togstasjonen. Lokaltoget tar deg i retning Asker, Oslo og Spikkestad. Heggedal sentrum er under utvikling, og Asker kommune har store planer for videre utvikling av sentrumskjernen i Heggedal med bl.a. flere småbutikker, servicetilbud, kafeèr mm. Nærområdet byr på flere fine naturopplevelser i skog og mark med Kjelstadmarka ikke langt unna. Ønsker du å ta et bad anbefales Gjellumvannet med sin fine sandstrand og flytebrygge. Kort fortalt: - Nyere leilighet i bygg fra 2018 - To soverom og et romslig bad - Vannbåren varme og balansert ventilasjon - To uteplasser og egen hageflekk m/gode solforhold - Innvendig og utvendig bod på 5 kvm hver - Carport med mulighet for elbil-lader

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Rødsåslia 14, 1389 HEGGEDAL
Kommunenummer 3025, gårdsnummer 96, bruksnummer 112, seksjonsnummer 33, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 78 kvm
Totalt bruksareal: 71 kvm
Totalt primærrom: 66 kvm
Bruksareal:
Leilighet 71 kvm
Primærrom:
1. etasje 66 kvm: Entré, gang, stue, kjøkken, bad og to soverom.
Sekundærrom:
1. etasje 5 kvm: Bod.
I tillegg disponerer boligen en utvendig bod på ca 5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 21.09.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Leilighet i 1. etasje beliggende i et boligbygg fra 2018. Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført med støpt gulv mot grunn, grunnmur og skillende dekke av betong. Bærende vegger av trekonstruksjoner. Yttervegger kledd med panel. Saltak av trekonstruksjon tekket med takstein (taket er ikke besiktiget). Dører og vinduer fra byggeår. Terrassedør og vinduer med karmer/ rammer av tre og tre-lags glass.
VVS/Teknisk anlegg
Vannrør av typen rør-i-rør system. Synlige avløpsrør av plast. Nibe avtrekksvarmepumpe, fordelerskap til vannbåren varme og hovedstoppekran plassert i bod. Balansert ventilasjon.
Elektrisk anlegg
Sikringsskap med automatsikringer plassert i bod. Leiligheten har skjult elektrisk anlegg.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.
Det er gitt TG 0 og 1 på hele boligen. Dette er beste karakter.
Sammendrag fra selgers egenerklæring:
- Det er lagt opp punkt for elbil-lader i carport som går på leilighetens egen strømmåler. Ladestasjon er ikke montert.
- Det er mottatt nabovarsel for byggeplaner i Rødsåslia 51-57,1389 Heggedal gnr 96/bnr 80.
Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Nyere leilighet i boligbygg fra 2018 beliggende i byggets 1. etasje. Boligen består av entré, gang, stue, kjøkken, bad, to soverom og en innvendig bod. Leiligheten har vannbåren varme og balansert ventilasjon.
Entré
Hvitmalt entré med laminat i flismønster på gulv i fargen lys grå. Det er satt opp garderobeskap til venstre innenfor døren til oppbevaring. Mulighet for oppheng av jakker på veggstativ.
Stue
Innbydende og koselig stue med god plass til større sofagruppe. Veggene er malt i en lun grå tone med en kontrastvegg i kalkmaling. Gulvet er belagt i en fin 1-stavs laminat. Fra stuen er det utgang til en flott uteplass mot vest og egen hageflekk. Mellom stuen og kjøkkenet finner vi spisestuen. I dag benyttes et rundt spisebord som både er sosialt og utnytter plassen godt.
Kjøkken
Lyst kjøkken med åpen løsning til spisestue og stuen. Kjøkkeninnredning fra byggeår i 2018 fra leverandøren Sia Lama. Frontene er glatte og i fargen hvit. Benkeplate i laminat. Nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Malt flate mellom benkeplate og overskap. Det er montert belysning og stikkontakter under overskapene. Integrerte hvitevarer med oppvaskmaskin, stekeovn og platetopp fra Siemens. Over platetoppen er det montert ventilator i overskap. Frittstående kjøleskap fra Siemens. Kun integrerte hvitevarer medfølger ved salg. Det er lekkasjestopper under oppvaskkum og komfyrvakt tilkoblet platetoppen.
Bad
Romslig prefabrikkert bad fra byggeår i 2018. Flislagt gulv og vegger med varme i gulvet. Kvadratiske hvite fliser på vegg og mindre mørk grå fliser på gulv skaper et tidløst utrykk som kan tilpasses med fargede håndklær etter eget ønske. Himlingen er senket og det er montert downlights for god og jevn belysning i rommet. Vegghengt servantskap med ovenpåliggende servant og ett-greps armatur fra Gustavsberg. Over servantskapet er det innfelt speil og stikkontakter på vegg. Innfelt speil og stikkontakter over servant. Vegghengt toalett fra Gustavsberg tilkoblet sisternekasse fra Gustavsberg. Dusjhjørne med glassdør og dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Det er avtrekksventil i himling og badet har opplegg for vaskemaskin.
Takstmann og IF har gitt våtromsbevis for badet. Våtromsbeviset bekrefter at våtrommet er kvalifisert for en utvidet forsikringsdekning som kjøper kan få ved å tegne kjøperforsikringspakke via. IF. Se vedlegg i salgsoppgaven og vilkår. Kjøper vil da få dekket reparasjon av selve våtrommet ved en plutselig skade, som følge av utett våtrom.
Soverom
Boligen har to soverom, der begge er av god størrelse. Hovedsoverommet har garderobeskap langs hele den ene veggen og plass til en dobbeltseng. Det andre soverommet har mulighet for seng, skrivebord og klesoppbevaring.
Overflater
Gulv: Fliser, flislaminat og en-stavs laminat.
Vegger: Fliser og malte flater.
Himling: Malte flater.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Boligen varmes opp ved bruk av vannbåren varme. Det er balansert ventilasjon i leiligheten.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 27.08.2019. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom.
Dagboknr 502498, tinglyst 29.05.1970, type heftelse: Bestemmelse om veg. Bestemmelse om vann/kloakkledning . Div. ledninger.
Dagboknr 788235, tinglyst 01.09.2016, type heftelse: Erklæring/avtale. Bestemmelse om rettighet til almenn ferdsel.
Dagboknr 867969, tinglyst 23.09.2016, type heftelse: Best. om vann/kloakkledn.
Dagboknr 172353, tinglyst 14.02.2017, type heftelse: Erklæring/avtale. Rettighet til allmenn bruk og ferdsel over privat grunn/lekeplass.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.
Bortleie av seksjonen skal meldes skriftlig til sameiets styre/forretningsfører med opplysning om hvem som er ny leietaker, jf. sameiets vedtekter §7.

Diverse

Vi gjør deg oppmerksom på at kommunale opplysninger er hentet fra salget av Rødsåslia 12 som ligger i etasjen over denne aktuelle leiligheten. Nr 12 ble solgt i september 2021. Seksjonsnummer og adressen på disse dokumentene er den eneste forskjellen på informasjonen som ellers vil være lik for nr 14 som nå selges.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Rødsåslia er et nyere boligfelt i Heggedal. Området består av leilighetshus over tre etasjer og et pent opparbeidet fellesområde. Her bor du i rolige omgivelser, men samtidig i nærheten av togstasjon, butikker og naturen.
Heggedal sentrum er under utvikling, og Asker kommune har store planer for videre utvikling av sentrumskjernen i Heggedal med bl.a. flere småbutikker, servicetilbud, kafeèr med mer. Tandberg Eiendom er nå i full gang med sentrumstomten rundt Kistefossdammen og planer for området finner du på Asker kommune sine hjemmesider.
Nærområde er meget barnevennlig og byr på flere aktivitetsmuligheter og naturskjønne omgivelser. Flotte badeforhold i Gjellumvannet med opparbeidet strand og volleyballbane. I Heggedal sentrum ligger også nye Trans'matorn sykkelpark som er en del av FutureBuilt-prosjektet. Sykkelparken er et genialt bidrag til nærmiljøet og byr på flotte sykkelaktiviteter om sommeren, og hoppbakke, snowboard rails, muligheter for langrennsrunde og aking om vinteren. I tillegg er Kjekstadmarka med fine turmuligheter sommer som vinter like i nærheten.
Eiendommen ligger ca. 1,5 km fra Heggedal sentrum. I Heggedal finner man nærbutikk med posttjenester, barnehager, barneskole og ungdomsskole, idrettsanlegg, skiløyper med mer. Innenfor ca. 10 minutters kjøring når man Asker sentrum med alle fasiliteter og tilbud, badestrender og småbåthavner ved Oslofjorden, flere golfbaner med mer.
Det er svært god togforbindelse i retning Asker og Oslo, samt Spikkestad. Reisetiden fra Heggedal stasjon til Nationaltheatret ca. 40 minutter med lokaltoget. I Asker kan du bytte til regionstog som tar deg raskt i retning Drammen og nordover.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på nederst i annonsen på Krogsveen.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Velkommen til visning!

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
Vikingjordet barnehage
Kistefossdammen barnehage
Heggedalsskogen barnehage
Gjellum friluftsbarnehage
Skoler:
Heggedal barneskole
Hovedgården ungdomsskole
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Leiligheten har en eiet tomt på 48 kvm med hageflekk og terrasse. Ellers er det også tilgang til sameiets felles tomt på 12.481,7 kvm. Pent opparbeidet uteområde med asfalterte internstier, plen og diverse beplantning. Det er anlagt en gruset fotballbane, lekeplass og satt opp benker på feltet.
Leiligheten har to uteplasser, med en i hver ende. Fra stuen er det utgang til en vestvendt terrasse på ca 7,7 kvm med adkomst til egen hage. Uteplassen er overbygget og hagen er opparbeidet med hekk. Terrassen er belagt med terrassebord og har rekkverk av tre. Det er montert belysning og stikkontakter. Her har du solen ut over dagen til den går ned. På motsatt side av leiligheten er det overbyggede inngangspartiet. Her har du morgen- og formiddagssolen.

Parkering

Leiligheten disponerer i tillegg en biloppstillingsplass merket nr 14 i felles carport rekke. Selger informerer om at det er klargjort for montering av elbil-lader.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til blant annet konsentrert småhusbebyggelse, lekeplass, grønnstruktur, garasjeanlegg mm. i henhold til reguleringsplan Rødsåslia (id 02202015006) datert 12.04.2016 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Eiendommen ligger i område for nåværende og framtidig boligbebyggelse, boligområder med utfyllende bestemmelser - Type B, iht. kommuneplan for Asker kommune 2018-2030.
Planer for området:
Det er planlagt fremtidig bygging av boliger på regulerte boligtomter beliggende innover i Rødsåslia, samt på tomt (96/38) på andre siden av veien for sameiet. Selger har mottatt nabovarsel for byggeplaner i Rødsåslia 51-57, gnr 96, bnr 80. Se reguleringsplankart for nærmere informasjon eller kontakt megler.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Kommunale avgifter fakturert for 2020 er kr 11 072,-. I dette inngår gebyr for vann, avløp og renovasjon.
Det er installert vannmåler i leiligheten og kostandene betales etter forbruk. Avlesning av forbruk avleses etter henvendelse fra kommunen. Gebyret betales à konto basert på siste avlesning. Avregning foretas i forbindelse med neste forfall på kommunale avgifter.
Fellesutgiftene er kr 2 555,- pr. mnd. og inkluderer: Bygningsforsikring, brøyting, drift og vedlikehold av fellesareal, gressklipping, grunnpakke for TV, avdrag og renter på fellesgjeld, vaktmester og forretningsførsel.
Felleskostnadene fordeler seg slik:
Felleskostnader likt 1 900,-
Felleskostnader brøk 149,-
Lånekostnader 505,-
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert 01.06.21.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 6 350 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv og Telenor som leverandør av internett. Standardpakke er inkludert i fellesutgiftene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1 117 749,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 4 023 896,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 68,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 26 000,- pr. 01.09.2021
Total fellesgjeld for sameiet er kr 1 431 842,- pr. 15.09.2021 og lånevilkårene er:
Lån: OBOS01-98207936774
Rentebetingelser: 3,75% flytende rente
Terminer pr. år: 12
Lånets løpetid: Restløpetid er 4 år og 7 måneder

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4 486 742,-.
Av dette beløpet utgjør kr 26 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Kristian Jacobsen og Linda Lobben

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Boligsameiet Rødsåslia, med sameiebrøk 71/3988.
Sameiet består av 42 seksjoner.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 86 55 00.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt etter søknad til styret iht. husordensreglene pkt. 8.1.
Sameiet har egen nettside: http://web1.herborvi.no/7745
Foretatt påkostninger de senere år:
- Infrastruktur lagt for tilkobling av elbil-ladere ved carport.
- Maling av fasade.
Planlagte påkostninger:
- Ingen kjente nye kostnader annet enn generelt vedlikehold.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen.
Minimumsvederlag: kr 40.000,-
Tilrettelegging: kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.500,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 15-0144/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Asker
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR15.21144

Dato

Sist oppdatert: 27. oktober 2021 kl. 17:02

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.