Komplett salgsoppgave

Fagerheimgata 18

4 075 000 kr
53 m²
1 soverom
Velkommen til Fagerheimgata 18. Presentert av Marius Iversen v. Eiendomsmegler Krogsveen
Velkommen til Fagerheimgata 18. Presentert av Marius Iversen v. Eiendomsmegler Krogsveen
Torshov
Herlig 2(3)-roms med balkong med kveldssol - Heis- Fyring, varmtvann og nett inkl. - P-leie* -Vender inn mot bakgård!
 • Prisantydning
  4 075 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  412 136 kr
 • Omkostninger
  106 642 kr
 • Totalpris
  4 593 778 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1957
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  53 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 881 kr
 • Energimerke
  Rød F

Visning

Sammen skal vi sikre trygge visninger og ivareta smittevern. Derfor inviterer vi nå kun til individuelle tidspunkter for oppmøte på visningene. Ta kontakt med megler i god tid før visning for avtale om tidspunkt, så finner vi en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

En lys og delikat 2-roms leilighet med gjennomgående god standard. Boligen er vesentlig oppgradert de senere år, hvor bl.a samtlige veggflater ble helsparklet og malt i en tidsriktig fargepalett, samt nytt flott 1-stavs gulv i alle oppholdsrom i desember 2021. Videre fikk boligen et nytt bad i 2019 i regi av sameiet i forbindelse med rehabilitering av vann- og avløpsrørene i gården.
Her bor du tilbaketrukket, men likevel med nærhet til alt, og har gode kollektivforbindelser til alle retninger av byen.
- Nordvest vendt balkong med fine solforhold fra ettermiddag til kveld
- Hele leiligheten vender mot skjermet bakgård
- Parkeringsplasser for leie for kr. 400,- pr. mnd
- Fyring, varmtvann og internett inkl. i felleskostnadene
- Mulighet for etablering av 3-roms
- IN-ordning

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Fagerheimgata 18, 0475 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 225, bruksnummer 82, seksjonsnummer 17, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 53 kvm
Totalt primærrom: 53 kvm
Primærrom:
2. etasje 53 kvm: Entré, stue, kjøkken, bad og soverom.
I tillegg disponerer leiligheten en bod på loft på ca. 5 kvm, samt en bod i kjeller på ca. 4 kvm merket med 2E.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 05.01.2022, utført av Anticimex.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Boligbygg over seks etasjer samt kjeller og loft. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av mur- og betongkonstruksjoner. Fasader utført i pussede og malte flater. Yttertak av valmtaksform i trekonstruksjoner utvendig tekket med takplater (taket er ikke besiktiget). Glatt entrédør med kikkehull i brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Balkongdør og vinduer med karmer av tre i 2-lags glass fra 2006 og 2007. Oppvarming med gulvvarme på bad og radiatorer. Tilknyttet felles varmtvann.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
- Badet har naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftskiftning. Våtrommet har vegger av mur/betong og det er derfor ikke utført hulltaking/fuktmåling.
- Det er kullfilter, og ikke eget utkast ut av bygget fra kjøkkenet.
- Radiatorer og røropplegg til disse er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Ytterligere undersøkelser anbefales.
- Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999.
- Rekkverkshøyden for balkongen er under 1 meter. Avvik fra gjeldende forskrift. Tremmer av tre bærer noe preg av slitasje.
Se utfylt tekst i rapporten.

Standard

Velkommen til Fagerheimgata 18! En lys og delikat 2-roms leilighet med gjennomgående god standard og kan skilte med flere nylige vesentlige oppgraderinger de senere år. Boligen har i Desember 2021 gjennomgått omfattende oppussing av alle overflater. Samtlige veggflater er blitt helsparklet og malt i en tidsriktig fargepalett i alle rom. Videre er det lagt nytt flott 1-stavs gulv i alle oppholdsrom. Videre fikk boligen et nytt bad i 2019 i regi av sameiet i forbindelse med rehabilitering av vann- og avløpsrørene i gården.
Boligen har videre en rekke fasiliteter som blant annet balkong på 7 kvm, fine vindusflater i alle rom som tilfører naturlig belysning, et meget romslig soverom, og enkel adkomst til boligen via heis i bygget.
Entré:
Velkommen inn! Med heis i bygget kommer en enkelt til 2.etg via bakkeplan. Hyggelig og innbydende entré med plass for enkel garderobeløsning eller oppheng av ytterklær. Porttelefon med fjernåpner. Modell: GF-1D.
Stue:
Lys og herlig stue som preges av store vindusflater som tilfører rommet naturlig belysning og gir en god romfølelse. Romslig stuerom med god plass til sofagruppe med tv krok og spisebord. Boligen varmes opp via radiatorer koblet på byggets anlegg. Stuen er i likhet med alle oppholdsrom malt i en tidsriktig fargepalett i desember 2021, og har et flott 1-stavs gulv som står i fin stil til fargene på vegg. Fra stuen har man direkte tilgang til den Nordvestvendte balkongen på 7 kvm. Romhøyde i stue er 2,55 meter.
Balkong:
Fra stuen har man direkte tilgang til den flotte nordvestvendte balkongen på 7 kvm. En fin uteplass som kommer godt med på varme vår/sommerdager hvor du har plass til ulike utemøbler. Balkongdøren er fra 2007 utført med 2-lags isolerglass. Balkongkonstruksjonen er av stål og aluminium med løst tremmegulv i tre på gulv/dekke. Rekkverkshøyden for balkongen er under 1 meter. Avvik fra gjeldende forskrift. Tremmer av tre bærer noe preg av slitasje. Se utfylt tekst i boligsalgsrapporten for mer info.
Kjøkken:
Et velutstyrt kjøkken med god skap- og benkeplass som gjør matlagingen til en glede. Kjøkkeninnredning med hvite høyglansfronter og håndtak i stål, heltre eik benkeplate, lys under overskap, nisje til oppvaskmaskin, komfyr og kjøl/frys.
Videre har kjøkkenet ventilator over platetoppen, fliser mellom over- og underskap og stålkum og ett-greps blandebatteri.
Flere leiligheter i samme gård har omgjort leiligheten til en 3-roms ved å flytte kjøkkenet til stuen. Det er kullfilter, og ikke eget utkast ut av bygget fra kjøkkenet. Se utfylt tekst i boligsalgsrapporten for mer info.
Bad:
Lekkert flislagt bad fra 2019. Badet ble fullstendig pusset opp i regi av sameiet i forbindelse med rehabilitering av vann- og avløpsrørene i hele gården. Arbeidet ble utført av Tore Orvei AS og det foreligger dokumentasjon på utført arbeid. Badet preges av tidsriktige, men nøytrale flisvalg, og med sort innredning og detaljer som gir et ekstra særpreg. Badet er utstyrt med varmekabler i gulvstøp, vegghengt toalett, servantskap og dusjhjørne med foldbare glassdører. Badet har naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftskiftning. Våtrommet har vegger av mur/beting og det er derfor ikke utført hulltaking/fuktmåling. Se utfylt tekst i boligsalgsrapporten for mer info.
Soverom:
Stort og luftig soverom med god plass til dobbeltseng, garderobe og kontorhjørne. Soverommet er tidligere innredet med en vegg-til-vegg garderobe på innerste kortveggen. Store vindusflater beriker rommet med en fin, naturlig belysning, og gir i kombinasjon med rommets lyse vegger en god romfølelse. Med beliggenhet mot bakgård er boligen godt skjermet mot støy og sjenanse.
Div:
- Vinduer fra 2007 utført med 2-lags isolerglass.
- Balkongdør fra 2007 utført med 2-lags isolerglass.
- 1-stavs BerryAlloc Original Blonde Oak laminatgulv.
- Porttelefon med fjernåpner. Modell: GF-1D

Oppvarming

Leiligheten oppvarmes med gulvvarme på bad og radiatorer på vegg i oppholdsrom. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 27.05.1969. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det er ikke gjort noen endringer megler kan se fra de originale byggetegningene ble gitt til nåværende planskisse.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 515749-3, tinglyst 30.12.1983, type heftelse: Pantsettelseserkæring med pålydende kr. 10.000,- til sameiet.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst 5 servitutter på sameiets eiendom og følgende antas å ha betydning for kjøpers bruk:
Dagboknr 507736, tinglyst 03.05.1966, type heftelse: Kontrakt om samlingsplass for rodevakt: Sivilforsvaret har en bruksrett til et innredet rom skal kunne benyttes som samlingsplass. Rommet skal ha sikre vinduer og ventilåpninger med yttervegger av slållemmer.
De øvrige servituttene omhandler: Bestemmelse om garasje/parkering, bestemmelse om kloakkledning og bestemmelse om vann- og kloakkreglement.
Alle servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et meget sentralt og attraktiv område på Torshov, i gangavstand fra de fleste fasiliteter. På Torshov er det flere handle- og servicetilbud, park- og grøntarealer, hyggelige bevertningssteder, godt offentlig kommunikasjonstilbud, m.m. gangavstand til Grünerløkka og nærhet til sentrum. Leiligheten ligger vendt mot vest. Beliggende høyt og fritt i terrenget. Eiendommen er skjermet fra støy.
Mangfoldig og spennende kulturtilbud i området med blant annet Soria Moria, med konserter, bar/restaurant og teater. Området kan også friste med en rekke spisesteder og caféer, Trikkestallen, Åpent Bakeri, tapas, sushi, osv. Grisen er også et velkjent spisested med uteservering på sommerstid.
Gode handlemuligheter med butikker som Coop Extra, diverse grønnsaksbutikker og slakter Strøm-Larsen, samt døgnåpne Deli de Luca og 7-Eleven. Søndagsåpne butikker som Bunnpris i Presidentgata og Joker i Vogts gate. 15 minutter unna ligger Storo Storsenter med butikker og serveringssteder, et flott alternativ til sentrum.
Flere parker i nærmiljøet med flotte tur- og rekreasjonsmuligheter som Torshovparken og ikke minst Torshovdalen som ligger rett ved leiligheten, i tillegg til Myrens Sportssenter med treningssenter, squash, klatrevegg og golfsenter. Akerselva med omkringliggende grøntområder i gangavstand fra leiligheten. Kort vei til Oslo sentrum, og enkel adkomst til Blindern og Bi Nydalen. I tillegg er det kort gangavstand til offentlig kommunikasjon (3 trikkelinjer - 11, 12 og 13, 3 busslinjer - 20,21 og 30).

Adkomst

Adkomst fra Fagerheimgata. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Se vedlagt nabolagsprofil. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 039,3 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal, og er opparbeidet med asfalterte internveier, parkeringsplasser, gressplener, prydbusker og trær.

Parkering

Sameiet har parkeringsplasser som fordeles etter ventelisteprinsippet. Månedlig parkeringsleie er på kr. 400,-. Det er pr. dags dato er det ingen ledige parkeringsplasser og 3 på venteliste. Nåværende eier leier plass som vil bli fristilt ved overtagelse.
Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 1650,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2.700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 450,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med senere endringer i henhold til S-2937 datert 01.10.1987. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo Sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/
Pågående plan- og byggesaker i området:
- Østgaards gate 44: Oppføring av leilighetsbygg på totalt 12-etasjers punkthus med 45 leiligheter, takhage og kjeller. Les mer på Oslo kommune sine nettsider, bruk saksnummer: 202108855

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er pr. 01.01.2022 kr 4.881,- pr. mnd. og inkluderer: A-konto fyring, varmtvann, internett, nedbetaling av felles lån, kommunale avgifter, felles byggforsikring, forretningsførsel, drift og vedlikehold av sameiet.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og fordeles slik:
- Felleskostnader: kr. 2.189,-
- A-konto fyring: kr. 382,-
- Internett: kr. 254,-
- Lån nr: 9820.78.10; A-konto avdrag lån 1, kr. 638,-
- Lån nr: 9820.78.10; A-konto renter lån 1, kr. 807,-
- Avdrag renter og lån: kr. 611,-
Ene lånet i sameiet er omgjort til et IN-lån hvor seksjonseiere kan innfri sin andel etter avtale. Ved innfrielser av andel av lån 2 vil fellesutgiftene reduseres med kr. 1.445,-, og de månedlige fellesutgiftene vil bli redusert til kr. 3.436,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 4 000,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Nextgentel som leverandør av kabel-tv og har avgift på kr. 254 pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1.094.037,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 3.938.532,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Formuesverdien for denne eiendommen vurderes til å være satt lavt sammenlignet med markedsverdien. Kjøper må derfor påregne at formuesverdien vil øke.
Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 67.461,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 412.136,- pr. 31.12.2020
Total fellesgjeld for sameiet er kr. 12.723.878,- pr. 01.01.2022 og lånevilkårene er:
Lån 1:
Lånenummer: 9820.78.10592
Restsaldo: kr 3 036 047,-
Rentebetingelser: 3,05 %, Annuitetslån
Lånets restløpetid: 2034
Avdragsfrihet: Ingen
Lån 2:
Lånenummer: 9820.78.10584
Restsaldo: kr 9 687 831,-
Rentebetingelser: 3,05 %, Annuitetslån
Lånets restløpetid: 2049
Avdragsfrihet: Ingen
Lån 2 er omgjort til et IN-lån hvor seksjonseiere kan innfri sin andel etter avtale. Ved innfrielser av andel av lån 2 vil fellesutgiftene reduseres med kr. 1.445,-, og de nye månedlig fellesutgiftene vil bli redusert til kr. 3.436,-. Ved individuell innfrielse av fellesgjeld vil banken anse innbetalingen som en regulær ekstraordinær nedbetaling av eierseksjonssameiets felleslåns hovedstol, uten at långiver gir aksept for at seksjonseiere som innfrir sin andel blir fritatt for sitt debitoransvar. Den enkelte må selv melde fra til forretningsfører om man ønsker å innfri seksjonens andel av lånet.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4.590.353,-.
Av dette beløpet utgjør kr 412.136,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Stian Røyset Salen

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Boligsameiet Fagerheimgaten 18, med sameiebrøk 60/2520.
Sameiet består av 46 leiligheter og 1 næringsseksjon.
Forretningsfører er Enqvist Eiendomsdrift.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt å ha mindre innendørs husdyr, men hundehold er ikke tillatt.
Foretatt påkostninger de senere år:
2021 - Oppfriskning av kjelleren
2020 - Trappegang og begge inngangspartiene er overflatebehandlet
2020 - Montering av nye postkasser
2020 - Utskifting av dør til bakgård
2020 - Installasjon av Fiber
2019 - Rehabilitert i bad, samt vann- og avløpsrør i sameiet.
Planlagte påkostninger:
Det er ifølge styreleder pr. 09.12.2021 ikke noen planlagte påkostninger i 2022, utover generell drift- og vedlikehold. Styreleder opplyser om at det ikke er planlagt noen økning i felleskostnader for den enkelte seksjonseier ila 2022.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,15% av salgssummen
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Salgsoppgave: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 40-0278/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Majorstuen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR40.21278

Dato

Sist oppdatert: 16. januar 2022 kl. 23:00

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Sammen skal vi sikre trygge visninger og ivareta smittevern. Derfor inviterer vi nå kun til individuelle tidspunkter for oppmøte på visningene. Ta kontakt med megler i god tid før visning for avtale om tidspunkt, så finner vi en tid som passer.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.