Solgt: 3 270 000 kr

Refstad allé 14

3 400 000 kr
56 m²
1 soverom
Stor & gjennomgående 2-R endeleil - Sørvestvendt balkong m/fritt utsyn - Separat kjøkken - Rett utenfor ring 3!
 • Prisantydning
  3 400 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  85 000 kr
 • Omkostninger
  8 457 kr
 • Totalpris
  3 363 457 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1955
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  56 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 717 kr
 • Energimerke
  Rød G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Sindre Nyhus i Krogsveen har gleden av å presentere denne flotte endeleiligheten i Refstad Allé 14 – rett utenfor ring 3! Leiligheten er en stor 2-roms på 56 kvm. Her får du bl. a. en stor og solrik balkong med hyggelig utsyn. Lys og stor stue med plass til både stor sofa/TV-avdeling samt spisestue. Stort separat kjøkken med svært mye skap- og benkeplass. Stort soverom som vender mot hyggelige fellesarealer.
Høydepunkter:
- Stor 2-roms
- Separat kjøkken
- Solrik sydvestvendt balkong på ca. 9 m²
- Hyggelig utsyn mot grønne omgivelser
- Soverom med lagringsplass
- Sentral og attraktiv beliggenhet rett utenfor ring 3
- Varmtvann og fyring inkludert i felleskostnadene
- Veldrevet borettslag
- To medfølgende boder

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Refstad allé 14, 0586 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 85, bruksnummer 104, ideel andel 1/1
Andelsnummer 31, Refstad Borettslag, organisasjonsnummer 948 711 281

Innhold

Totalt bruttoareal: 62 kvm
Totalt bruksareal: 56 kvm
Totalt primærrom: 56 kvm
Bruksareal:
Leilighet 56 kvm
Primærrom:
Leilighet:
2. etasje 56 kvm: Gang/entré, bad, kjøkken, stue og soverom.
I tillegg disponerer boligen 2 boder:
- Loftsbod med ca. 7 kvm. gulvareale. (Skråhimling).
- Kjellerbod på ca. 7,5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 18.08.2020 utført av Erik Øyum. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i betong.
Antatt fundamentert på drenert og stabil grunn etter gjeldende byggeskikk fra byggeår. Oppført i bærende betongkonstruksjoner. Platekledd fasade. Skråtak i trekonstruksjoner. Taksteinsplater. Etasjeskiller i betong.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
Tg2:
- Innvendig gulv: Bom i flisene på kjøkkenet og i gangen. (Bom i fliser betyr at flisene ikke hefter skikkelig til underlaget. Det er ikke det samme som helt løs flis, men resultatet over tid kan være at flis løsner).
- Bad: Tilstandsgrad settes pga. alder og ukjent oppbygging.
Selger opplyser følgende i sin egenerklæring:
- Majorstubille observert i vår/sommer. Har gjort tiltak for å bli kvitt det, bl.a. fuget små sprekker mellom gulvlist/gulv. Har sett mindre til de etter dette. Majorstuabille er en liten bille, som opprinnelig ble oppdaget i leiligheter på Majorstua - derav navnet. Den spiser ull, og man ser den stort sett kun død i vinduskarmen f. eks.
- El-anlegget i borettslaget er under oppgradering til dagens standard. Leilighetens sikkringsskap blir ikke oppgradert i år, men har fått beskjed av styreleder at det nok vil være mulighet for å få det gjort når de to siste byggene tas i 2021, om man ønsker.
- Tidligere eier opplyste at el-anlegget var kontrollert i 2012 - da uten feil. Borettslagets (el-anlegg) ble kontrollert i 2017, og oppgradering til dagens standard har vært satt i gang etter dette (2018 -2021).
Følgende har selger gjort i leiligheten i sin eiertid:
- Vegger i gangen, på stua og kjøkken ble helsparklet og malt i mai 2018. Sparkling gjort gjennom firma; Malemester K.Langmo AS.
- Benkeplatene (Ikea) på kjøkken + ny vask/blandebatteri montert i juli/aug 2018. Montert av Montera via Ikea. Det ble samtidig satt inn benkeplate i "vaskeromskroken" på kjøkken, med skuffeseksjon og plass for evt. tørketrommel. Kan også bruke denne plassen som spisekrok med to stoler om man ikke har behov for tørketrommel.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Sindre Nyhus i Krogsveen har gleden av å presentere denne store 2-romsen i Refstad Allé 14. Leiligheten er en gjennomgående endeleilighet og kan by på en stor, solrik balkong med herlig utsyn mot grønne omgivelser. Lys og stor stue med plass til både stor sofa/TV-avdeling samt større spisebord. Stort separat kjøkken med svært mye skap- og benkeplass. Flislagt bad med dusjkabinett. Soverom som vender mot hyggelige fellesarealer og med bra med lagringsplass. For øvrig har leiligheten en flislagt og innbydende entré og god lagringsplass i to medfølgende boder. I felleskostnadene er det inkludert både varmtvann og fyring, i tillegg til kabel-tv og bredbånd. Leiligheten ligger i et attraktivt område med gode servicefasiliteter og tilbud i nærheten.
Høydepunkter:
- Stor 2-roms
- Separat kjøkken
- Solrik sydvestvendt balkong på ca. 9 m²
- Hyggelig utsyn mot grønne omgivelser
- Stor stue med plass til "alt"
- Soverom med lagringsplass
- Sentral og attraktiv beliggenhet rett utenfor ring 3
- Varmtvann og fyring inkludert i felleskostnadene
- Veldrevet borettslag
- To medfølgende boder
Entré:
Hyggelig, flislagt entré med vegghengt klesoppheng og skoskap. Adkomst til badeværelse, stue og kjøkken.
Stue:
Lys og stor stue med utgang til balkong. God plass til sofagruppe med tilhørende salongbord og TV-benk. Videre har du også god plass til større spisebord. Store vinduer fra to sider, som gjør rommet lyst og luftig.
Kjøkken:
Separat kjøkkenrom med kjøkkeninnredning fra 2011. Profilerte fronter, rustfrie håndtak, laminat benkeplate og oppvaskkum med ett greps blandebatteri. Nisje til komfyr, frittstående kjøleskap og innebygget benkoppvaskmaskin. Opplegg for vaskemaskin og trommel på kjøkkenet. Plass innerst i kjøkkenet til evt. å lage en "vaskerom-nisje".
Balkong:
Nydelig balkong på ca. 9 kvm med utgang fra stuen. Herlig utsyn mot grønne omgivelser og gode solforhold(ca. 12:30-20:00 midtsommers.) Plass til sittegruppe, grill, putekasse og annet møblement.
Soverom:
Koselig og romslig soverom, som vender mot hyggelige fellesarealer. Bra med lagringsplass i gardereobeskap og god plass til dobbeltseng og nattbord.
Bad:
Flislagt bad med dusjkabinett med innfellbare glassdører. Både skjult og åpent røranlegg. Sluk, antatt originalt, under servanten. Gulvstående toalett med spareknapp. Servant med underskap og ett greps blandebatteri. Punktsjekk med vater viser fall mot sluk på hele gulvet. Avrenning fra kabinettet er lagt i rør ned i sluket. Høydeforskjell fra overkant slukrist til underkant terskel er ca. 30 mm. Høyde på terskelen er ca. 75 mm. (Det er ikke foretatt eksakte målinger av fallforhold). Fuktsøk på gulv og inne i servantskap gir ingen unormale utslag. Ved testing av dusjen er det ingen synlige lekkasjer. Eier opplever ikke problemer med dagens bruk. Varmtvann leveres fra fellesanlegg.
Selgers egne ord om leiligheten:
Leiligheten var et helt perfekt førstegangskjøp, med masse plass til en, og etter hvert to stykk. Lys og trivelig, med nok skapplass på soverom/kjøkken og god oppbevaringsmulighet i bodene.
Balkongen har vært veldig mye brukt, fra tidlig vår til sen høst! Den har sol fra sen formiddag til litt utpå kvelden, og er nok noe av det aller beste med leiligheten. Leiligheten ligger i et veldig rolig område, med hyggelige naboer i alle aldre. Det er også masse turmuligheter i nærheten, bl.a. Trollvann, Grefsenkollen, Isdammen. Torshovdalen er heller ikke alt for langt unna. Leiligheten ligger mye mer sentralt enn man kanskje skulle tenke seg. Perfekt om man ikke ønsker bo midt i sentrum, men gjerne vil være rett i nærheten. Bussforbindelse ligger bare 3-4min gange unna, og 31 bussen går hele døgnet, og man er nede i sentrum på 15-20min. Buss til Storo går hver halvtime, evt. er det bare 20min gange. Lett bussforbindelse til Alna og Ikea Furuset. Sinsen T er heller ikke langt unna. Flere butikker og spisesteder i umiddelbar nærhet på Bjerke, eller en kort spasertur til Løren torg. Hadde det ikke vært for familieforøkelse hadde vi definitivt blitt boende, for vi har trivdes veldig godt i våre fem år her!

Oppvarming

Leiligheten oppvarmes med radiatorer tilkoblet fellesanlegg.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det foreligger uattestert arkivkort fra 1953-1956 som forteller om bygningsutviklingen i forbindelse med oppføring av boligblokken.
Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 13.01.1988 vedrørende fasadeforandring.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser med unntak av:
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 5 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger og bestemmelse om benyttelse av eiendommen.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Kombiskap, komfyr og benkoppvask følger boligen, men det gis ingen garantier. Skoskap i gang + knaggrekke er fastmontert og følger leiligheten. Seng/hodegavl u/madrasser kan følge om ønskelig, det samme gjelder speilet som henger i gang.
Solkart vedlagt i salgsoppgaven er kun ment som en illustrasjon over solforholdene midtsommers (21.6). Teknologien som brukes kan slå feil pga. kalibrering e.l. Solforhold må derfor også kontrolleres selv ved hjelp av kompass, kart eller egen app hvis dette er av betydning. Bygg, vegetasjon o.l. kan skygge for solen. Konferer med megler ved spørsmål eller hvis du har behov for veiledning.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen ligger i et sentralt og veletablert boligområde på Refstad, rett utenfor ring 3. Området er bestående av villa- og rekkehusbebyggelse med kort vei til barnehage, skole, offentlig kommunikasjon, servicetilbud samt idrettsanlegg. Boligen ligger i blindvei med lite trafikk.
For naturopplevelser ligger Lillomarka, Grefsenkleiva, Trollvann og Linderudkollen med flotte turstier i umiddelbar nærhet. Her er det tilgang til flotte lysløyper, skiløyper, alpinanlegg og badevann. Det er også nærhet til turområder med fine skogstier/sykkelstier samt fine akemuligheter for de minste.
Dine daglige innkjøp kan lett gjøres på vei hjem fra jobb på Kiwi rett oppe i veien. Det er også flere dagligvarebutikker i området. Gangavstand til Årvoll senter med matbutikk, apotek, frisør og kafé.
I gangavstand finner man også Lørenbyen som er i ferd med å utvikle seg til en helt ny og spennende bydel. På Løren Torg er det blant annet Meny, bokhandel, frisør, apotek, restaurant og kaféer. Peppes Pizza og Løyrin 1891 er hyggelige møtesteder. Her finner du også Umai sushi og Dominos pizza.
Nærliggende område Nye Økern sentrum skal bli et urbant og fremtidsrettet bysentrum. I henhold til Økern Sentrums egen hjemmeside vil Økern bli et av Oslos beste steder med opplevelser, service, hotell, kultur, boliger, barnehage, restauranter, handel, kontor, helsetilbud og rekreasjon. Alt dette i en åpen bystruktur med store utearealer og romslige torg, møteplasser og flotte grøntarealer.
Flotte grøntarealer med akebakke på vinterstid og ballplass på sommerstid er kun et steinkast unna. Her kan barna vokse opp i rolige, barnevennlige og idylliske omgivelser. Hasle-Løren ishall, kunstgressbane, treningssenter med squash m.m., ligger i kort gangavstand.
Storo storsenter, Oslos største kjøpesenter og Handelshøyskolen BI kun ca. 5 minutter unna med buss.
Bussholdeplasss ligger ca 5 minutter unna, med hyppige avganger mot sentrum og BI. Buss nr 31 har avganger hele døgnet, og bruker kun 12-15 minutter til sentrum. Her stopper også flybussen.
I forbindelse med Oslopakke 3 ble det i 2016 åpnet Lørenbanen – en ny T-banestrekning i tunnel fra Grorudbanen mellom Hasle og Økern til Ringbanen ved Sinsen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Boligen sogner til Refstad barneskole (midl. flyttet til Bredtvet. Elevene fraktes med buss hver dag.) og Frydenberg ungdomsskole.
Det er flere barnehager i området, bl.a:
Læringsverkstedet Bjerke Panorama 0.6 km
Årvoll barnehage (1-6 år) 0.9 km
Hestehagen familiebarnehage (1-3 år) 1.3 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 9304 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er fellesareal.

Parkering

Borettslaget eier garasjeplasser som leies ut til andelseierne etter liste hos styret. Ellers parkering i gate etter gjeldende bestemmelser.
Det er gode lademuligheter i gaten for EL-bil på kommunale ladeplasser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan S-568 datert 28.10.1954 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
I februar 2010 sa bystyret ja til trikk fra Sinsenkrysset til Tonsenhagen/Linderud. I 2011 ble konsekvensutredningen for traseen gjennomført. Reguleringsplanen er til offentlig høring og politisk behandling (saksnr. 201004818). Saken har stått stille siden 2016.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 3.717,- pr. mnd. og inkluderer varmtvann, fyring, Internett, kommunale avgifter, bygningsforsikring, forretningsførsel, drift og vedlikehold.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 4.700,- pr. år. / 4.500 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv, standard pakke er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 828 829,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2 983 784,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 4 220,- pr. 31.12.2019
Andel fellesgjeld er kr 85 000,- pr. 01.07.2020
Total fellesgjeld for boligselskapet er 8.339.702,- pr. 01.07.2020 og lånevilkårene er:
Lånenummer: HANBA3-93727003469
Restsaldo: 8.339.702,-
Restløpetid: 24 år og 4 mnd
Termin pr. år: 12
Rentebetingelser: 2,30 % (flytende)
Andel fellesgjeld: 84.359,-
Andel kpitalkostnader: 378,-
IN- ordning: Nei

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 652,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.325,- (OBOS)
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.493.457,- Av dette beløpet utgjør kr 85.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelspdekning koster Kr. 4.900,-.
Det påløper kr 500,- i innmeldingsgebyr til boligbyggelaget pr. andelseier. Gebyret innkreves via felleskostnadene.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Cecilie Paulsen

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Refstad Borettslag.
Borettslaget består av 84 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS BBL, tlf. 22865500
Lakketorget drift ivaretar den daglige drift og det løpende vedlikeholdet i borettslaget.
Fellesvaskeriet er i Refstad Allé 6-12-18 og 24.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt.
Foretatt påkostninger de senere år:
2018-2020: Utskiftning av 4 stk hovedtavle el-rom og 2 stk undersentraler og nye stigeledninger opp til sikringsskap.
2018-2019: Utskiftning av portelefoner, tablå og nytt apparat i hver leilighet.
2017-2019: Utskiftning av oppgangslåser til nytt patentert låssystem og nye nøkler.
2017: Nytt varmerør i bakken mellom nr 10 og nr 6. Oppgradert el anlegg loft nr 8.
2015: Belysning i uteområde og garasjer.
2014/2015: Rehabiliteringprosjekt med utskiftning av alle vinduer og balkongdører.
2014: Brannsikring: Sluttføring av brannsikring i leiligheter og fellesområder.
2013: Vinduer: Vedlikeholdsplan utarbeidet, arbeidet forventes startet medio 2014.
2005: Styrerommet: Ny pc, skriver og kopimaskin på styrerommet.
2004: Oppganger: Maling og oppussing av alle oppganger. Skifte av inngangsdørene.
2003: Varmeanleggene: Rehabilitering av varmeanleggene. Radiatorventiler skiftet i vaskeri, leiligheter og felelsarealer. Asbestsanering i forbindelse med bytte av beredere. Elektronisk varmestyring av radiatorene. Nye varmtvannsberedere. Oljetank fjernet.
2001: Rehabilitering av elektrisk anlegg: Rehabilitering av elektrisk anlegg sluttført og 4 hovedsikringstavler.
Nye porttelefoner. Maling/ Opprusting av alle kjellergulv samt vaskeri og noe fellesarealer.
1999: Kabel TV: Opprusting av kabel-tv. Omtrekking av det elekstrikse anlegget i kjeller og på loft. Nytt låssystem i hele borettslaget med unntak av loft.
1996: Elektrisk anlegg: Rehabilitering av det elektriske anlegget i borettslaget, samt det skjulte anlegget i borettslaget, samt det skjulte anlegget i leilighetene.
1995: Inngangsdører: Nye inngangsdører til alle leilighetene.
1986: Balkonger: Nye balkonger, nye tak, nye ytterdører, nye vinduer, etterisolering av gavler og fasader mot refstad alle med nye plater, isolert loftgulv, nye sjaktdører.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen. Forkjøpsretten paralellutlyses.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF. Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring).
For alle boligtyper unntatt tomter inneholder den i tillegg innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i vedlagte informajonsark

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,25% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.000,-
Visninger: kr 2.500,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 54-0109/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Løren
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR54.20109

Dato

Sist oppdatert: 07. desember 2020 kl. 10:59

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.