Solgt: 6 300 000 kr

Gamle Ringeriksvei 134F

6 300 000 kr
103 m²
3 soverom
Mats Lund
Presenteres av
Mats Lund
Idyllisk på Øverland/Bekkestua
Nydelig leilighet over 2 plan med barnevennlig og attraktiv beliggenhet på Øverland / Bekkestua!
 • Prisantydning
  6 300 000 kr
 • Omkostninger
  163 842 kr
 • Totalpris
  6 463 842 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2014
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  103 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 810 kr
 • Energimerke
  Grønn C

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Vi ønsker velkommen til Gamle Ringeriksvei 134 F på Øverland / Bekkestua, presentert av daglig leder Mats Lund ved Eiendomsmegler Krogsveen avd Bekkestua!
Dette er leiligheten for deg som ønsker å bo i et rolig og barnevennlig område med umiddelbar nærhet til marka, men samtidig nærhet til Bekkestua sentrum. Leiligheten som ligger i 2. etasje i et rekkehusbygg går over 2 plan og fremstår meget tiltalende og hyggelig.
Boligen har en god planløsningen bestående av blant annet entré, gang, 3 soverom, 2 bad, stue med åpen kjøkkenløsning og loftstue. Med adkomst fra stuen er det en hyggelig sydvendt terrasse på 7 kvm, og i tillegg disponerer leiligheten en parkeringsplass i kjeller med mulighet til installering av elbil-lader og en kjellerbod på 5,5 kvm.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Gamle Ringeriksvei 134F, 1356 BEKKESTUA
Kommunenummer 3024, gårdsnummer 23, bruksnummer 43, seksjonsnummer 34

Innhold

Totalt bruttoareal: 123 kvm
Totalt bruksareal: 113 kvm
Totalt primærrom: 103 kvm
Bruksareal:
Leilighet 113 kvm
Primærrom:
Leilighet:
2. etasje 62 kvm: Entré, gang, to soverom, bad og stue med åpen kjøkkenløsning.
3. etasje 41 kvm: Loftstue, bad og soverom.
Sekundærrom:
Leilighet:
2. etasje 9 kvm: Kott og teknisk rom
3. etasje 1 kvm: Kott
+ Kjellerbod på 5,5 kvm
+ Sydvendt terrasse på 7 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 24.07.2020 utført av Anticimex Oslo. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i tre.
Bygning generelt:
- Rekkehus over 2.etasjer samt loft.
- Grunnmur av betong og murkonstruksjoner.
- Bærende konstruksjoner og etasjeskiller av trekonstruksjoner.
- Veggkonstruksjon er bindingsverk med liggende trekledning.
- Saltak av trekonstruksjoner tekket med takstein fra byggeår.
Vinduer:
Vinduer med karmer rammer av treverk med tre-lags glass fra byggeår og Velux takvindu med tre-lags glass fra byggeår.
Ytterdører:
- Slett entrédør med glassfelt fra byggeår.
- Terrassedør med karmer/rammer av treverk med tre-lags glass fra byggeår.
Innvendige trapper:
Trapp av treverk, teppelagt i trinn (impregnert ull/sisal fra 2018). Rekkverk av treverk.
Terrasse:
Utgang fra stue til sydvendt terrasse på 7 kvm. Terrasse av trekonstruksjoner, belagt med terrassebord og rekkverk av treverk. Rekkverkshøyde er målt til 1,01 meter.
VVS:
- Vannrør med rør-i-rør system og avløpsrør i plast. Fordelerskap for rør-i-rør system på bad ved gang. Hovedstoppekran og vannmåler i teknisk rom.
- Varmesentral i teknisk rom. Vannbåren varme i baderoms gulvene.
- Balansert ventilasjon i leiligheten.
Elektriske anlegg:
Sikringsskapet i teknisk rom med automatsikringer. Hovedsikring og strømmåler plassert i sikringsskapet. Skjult elektrisk anlegg i leiligheten.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
TG2:
- Bad v/loftstue: Vinduet i rommet står i/nær våtsonen. Dette er uheldig pga risoko for uønsket fuktpåvirkning og skader.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Meget hyggelig og tiltalende leilighet over 2 plan, beliggende i 2. etasje i et rekkehusbygg. Boligen har en god planløsningen hvorav 1. etasjen består av romslig entré med plass til å henge fra seg yttertøy, gang, to soverom, lekkert baderom og hyggelig stue med åpen kjøkkenløsning og utgang til en hyggelig sydvendt terrasse på 7 kvm. Boligens 2. etasje består av loftstue, pent baderom og soverom. Leiligheten har gode oppbevaringsmuligheter med 2 kott og kjellerbod.
Kjøkken:
Pent og hyggelig kjøkken åpent mot stue. Kjøkkenet er innredet med over- og underskap med hvite profilerte fronter og benkeplate i tre med nedsenket kum i rustfritt stål. Kjøkkenet er utstyrt med integrert induksjonstopp, stekeovn, oppvaskmaskin og frittstående kjøleskap med fryser. Ventilator er montert over platetopp.
Baderom 1. etasje:
Lekkert baderom med fliser på gulv og vegger, og nedsenket platehimling med downlights. Badet er innredet med vegghengt toalett, vegghengt servantskap med ovenpåliggende servant, speil over servant, dusjhjørne med innfellbar glassdør og opplegg for vaskemaskin. Badet har mekanisk avtrekk i himling.
*Gulvvarme.
Baderom 2. etasje:
Lekkert baderom med fliser på gulv og vegger, og nedsenket platehimling med downlights. Badet er innredet med toalett, vegghengt servantskap med ovenpåliggende servant, speil og lysarmatur over servant og badekar. Badet har mekanisk avtrekk på vegg.
*Gulvvarme.
Innvendige overflater:
Gulv:
Flislagt gulv med gulvvarme i entré og gulvflater med tre-stavs parkett.
Vegger:
Veggflater med malt tapet.
Himling:
Nedsenket platehimling i gang, platehimling, downlightskasse i stue og skråhimling med trepanel i loftsetasje.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet og vannbåren varme i baderomsgulv.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 09.10.2019. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom:
- Dagboknr 764002, tinglyst 17.09.2012, type heftelse: Erklæring / Avtale: Øverland Miljøtun (ØM) (eller dets rettsetterfølgere) gis rett til å innkreve og motta anleggsbidrag/tilknytningsavgift fra andre utbyggere som forutsettes å knytte sine nye byggeprosjekter på reguleringsplanenes delområde I til renseanlegget og avløpsledninger, bekostet av ØM. Nye byggeprosjekter kan ikke påkobles renseanlegget og avløpsledningene uten etter skriftlig samtykke fra ØM.
- Dagboknr 772488, tinglyst 19.09.2012, type heftelse: Bestemmelse om vann/kloakkledning: Gbnr. 23/44 og 23/28 gis rett til å legge og ha liggende avløps- og overvannsledninger over gbnr. 23/43. Gbnr. 23/28 gis rett til å legge og ha liggende avløps- og overvannsledninger over gbnr. 23/44. Ledningseierne gis rett til adgang til eiendommene for nødvendig vedlikehold/reparasjonsarbeider, og det skal ikke utføres arbeider som kan skade/gjøre ledningene utilgjengelige.
- Dagboknr 772592, tinglyst 19.09.2012, type heftelse: Erklæring / Avtale: Oplandske Bioenergi AS gis rett til å legge og ha liggende ledningsnett for levering av fjernvarme over og gjennom gbnr. 23/43, 23/44 og 23/28. Ledningseierne gis rett til adgang til eiendommene for nødvendig vedlikehold/reparasjonsarbeider, og det skal ikke utføres arbeider som kan skade/gjøre ledningene utilgjengelige.
- Dagboknr 501508, tinglyst 19.06.2013, type heftelse: Erklæring / Avtale: Gbnr. 23/19 og 23/2 gir gbnr. 23/43 rett til kjørbar adkomst over gbnr 23/19 og 23/2. Adkomstretten innbefatter rett til opparbeiding og bruk av areal for oppstilling av avfallsbeholdere. Gbnr. 23/43 har plikt til å drifte og vedlikeholde veien, avfallsarealet og forøvrig tilstøtende areal.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.
Eiendommen har følgende rettighet:
- Dagboknr 589716, tinglyst 12.07.2013, type heftelse: Urådighet: På gbnr. 23/43, snr. 43-63 er det en omsetningsbegrensning i den forstand at de ikke kan selges til andre enn hjemmelshavere i eierseksjonssameiet på gnbr. 23/28, 23/43 og 23/44.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Ved utleie skal styret meldes skriftlig.

Diverse

Følgende vil ikke medfølge boligen:
- Taklamper / pendler på kjøkkenet og hovedsoverommet.
- Kroklister og posehyller i mellomogang.
- Hyllesystem i stuen (ved kontorplass).

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten har en svært hyggelig og naturskjønn beliggenhet på Øverland nær Bekkestua. Nærområdet har gode rekrasjonsmuligheter sommer som vinter, med flotte turstier og naturen rett utenfor døren. Turstiene fører blant annet til Dælivann, Kolsåstoppen og Sæteren Gård. Det er også fine stier mot Østernvann og Bogstadvannet. På vinterstid er det oppkjørte skiløyper og kort vei til Kolsås skisenter.
Området byr på generelt mange aktivitetsmuligheter, blant annet med golfbaner på Haga og Grini. Like ved leilighetene ligger Godthaab Helse og Rehabiliteringssenter som kan tilby blant annet middagsservering, kulturkafé, varmtvannsbasseng og treningsrom i hyggelige omgivelser.
Det er også kort gangavstand til bussholdeplassen "Åsterud" som går retning Bekkestua, Lysaker og Oslo. Her går også Flybussen.
Bekkestua tilbyr et rikt handelssenter med forretninger og servicetilbud samt offentlig kommunikasjon som buss, flybuss, t-bane og trikk. For øvrig ligger Haslum kirke, en av Bærums eldste, i nærområdet. Ellers ligger Bærums Verk en kort kjøretur unna. Der tilbys det servicefasiliteter, spisesteder, butikker samt aktiviteter for familien. For et større handelssentrum ligger Sandvika sentrum en liten biltur unna med svært mange forretninger og servicetilbud i et av nordens største storsenter

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
- Bærumsmarka FUS barnehage
- Åsterud barnehage
- Øverland barnehage
- Ekrekroken foreldrelagsbarnehage
- Furu barnehage
Barneskole:
- Haslum
Ungdomsskole:
- Bekkestua
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 12 300,2 kvm som tilhører sameiet. Tomten er opparbeidet med busker, diverse beplantning, trær, plenområder, sittegrupper, lekeplass og asfalterte interveier. Tomten er fellesareal.

Parkering

Én parkeringsplass i kjeller med mulighet for installasjon av elbil lader. Sameiet har noen gjesteparkeringsplasser. Øvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Reguleringsplaner:
- Eiendommen er regulert til "konsentrert småhusbebyggelse" (12 725 kvm) og "kjørevei" (55 kvm) i henhold til reguleringsplan "Øverland Vestre, gnr. 23, bnr. 2 mfl." med planID: 2001005 med ikrafttredelse 28.09.2005.
- Eiendommen er regulert til "kjørevei" (4 kvm) i henhold til reguleringsplan "Gml Ringeriksvei, Kirkev/Stein gård" med planID: 1981008 med ikrafttredelse 25.08.1982.
Kommuneplan:
I henhold til "Kommuneplanens arealdel 2017-2035", med planID: 201601 ligger eiendommen i et område for "nåværende boligbebyggelse" (12 729 kvm), "hensyn landskap" (12 784 kvm), "bevaring kulturmiljø" (60 kvm) og "nåværende landbruk-, natur og friluftsformål samt reindrift" (55 kvm) med ikrafttredelse 04.04.2018.
Kommuneplan under arbeid:
Kommunedelplanens arealdel 2035-2040 med planID 201702 er planlegging igangsatt.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 3 810,- pr. mnd. og inkluderer: Felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, energi, TV/bredbånd, drifts- og vedlikeholdskostnader m.m..
Fellesutgiftene fordeles slik:
- Parkering kr. 100,-
- Energi kr. 588,-*
- Forsikring kr. 208,-
- Renseanl. kr. 338,-
- Felleskostnader kr. 1.669,-
- V/Avløp kr. 537,-
- TV/Bredb. kr. 370,-
*Sameiet er tilknyttet bioenergianlegg, flisfyringsanlegg. Målere avleses ved eierskifte som foretar avregning årlig.
Fellesutgiftene justeres i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 8 092,- pr. år. / 3 327 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv / bredbånd og er inkludert i fellesutgiftene.
Det er mulig å tegne årlig serviceavtale for det tekniske anlegget med Trysilhus med en årlig kostnad på ca kr. 1 000,-
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 753 514,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 6 312 650,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 6 466,- pr. 31.12.2019
Andel fellesgjeld er kr 0,- pr. 31.12.2019

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6 663 842,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonnummer. Kun rettshjelspdekning koster kr. 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Lisa Nome og Johannes Nome

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Boligsameiet Øverlandstunet, med sameiebrøk 112/4368.
Sameiet består av 42 leiligheter og 21 parkeringsplasser (næringsseksjoner) (totalt 63 seksjoner).
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 86 59 99.
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Dyrehold er tillatt.
Foretatt påkostninger / vedlikehold de senere år:
- Innkjøp av ny garasjeport.
Planlagte påkostninger:
- Det er ønskelig fra styrets side og koble seg på kommunalt anlegg, fremfor renseanlegg.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,95 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.150,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 10-0141/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bekkestua
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR10.20141

Dato

Sist oppdatert: 30. november 2020 kl. 11:27

Dokumenter

If Boligkjøperpakken
PDF 262 KB

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.