Solgt: 3 380 000 kr

Spireaveien 10A

3 150 000 kr
31 m²
1 soverom
Sindre Nyhus v/Krogsveen Løren har gleden av å presentere et perfekt førstegangskjøp/utleieobjekt i Spireaveien 10 A!
Økern/Løren
Rålekker 2-R selveier - Solrik markterrasse mot bakhage - 3 stopp til BI - Perfekt førstegangskjøp/utleie - Garasje*
 • Prisantydning
  3 150 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  44 000 kr
 • Omkostninger
  80 092 kr
 • Totalpris
  3 504 092 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  2005
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  31 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 117 kr
 • Energimerke
  Rød D

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Sindre Nyhus presenterer: Rålekker, påkostet og gjennomgående 2-roms med solfylt markterrasse vendt inn mot skjermet bakhage. Her bor du svært sentralt, samtidig som det er litt mer "plass" rundt deg, og kort vei til marka. Leiligheten har alt du trenger: romslig soverom, pent bad, nytt kjøkken, stue m/plass til TV-/sofa-avdeling samt spiseplass, og solfylt uteplass. I tillegg medfølger Smarthjem-system for fjernstyring av "alt" i leiligheten. Attraktivt område i utvikling!
Høydepunkter:
- "Smartbolig" med fjernstyring av "alt" i boligen
- Nytt Norema-kjøkken i 2019
- Solrik, sydvestvendt markterrasse vendt mot rolig bakhage
- Romslig soverom
- God standard
- Sentralt område i sterk utvikling
- Kjellerbod
- Mulighet for kjøp av garasje
- Perfekt førstegangskjøp/utleieobjekt

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Spireaveien 10A, 0580 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 124, bruksnummer 198, seksjonsnummer 7

Innhold

Totalt bruttoareal: 33 kvm
Totalt bruksareal: 31 kvm
Totalt primærrom: 31 kvm
Bruksareal:
Entre, bad, soverom og stue/ kjøkken.: 31 kvm
Primærrom:
Entre, bad, soverom og stue/ kjøkken.: 31 kvm
I tillegg disponerer boligen en sportsbod på 5 kvm i kjeller.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 07.07.2020 utført av Agenda Taksering.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong.
Av naturlig årsaker er kontroll av drenering og drenerende masser begrenset. Dreneringen antas å være utført i henhold til praksis på byggetid. Yttervegger oppført av betongkonstruksjoner og felter av utfyllende bindingsverk. Fasader utvendig av liggende trekledning og teglforblending. Vinduer og terrassedører av tre med 2-lags isolerglass fra byggeår. Entredør med lyd-/ brannklasse dB40/ B30, samt Danalock V3 smart trådløs lås. Malte formpressede innvendige dører. Flatt tak som antas tekket med papp/membran. Taktekking antatt av takfolie/ membran, kun besiktiget fra bakkeplan. Markterrasse av impregnert spaltegulv på tilfarere. Levegg/ espalier mot naboseksjoner. Etasjeskiller av betongelementer med v-fuge.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
TG 2:
Bad fra byggeår, noen oppgraderinger ble gjort i 2020. Tilstandsgrad satt grunnet ikke synlig membran/mansjett i sluk.
Selger opplyser å ha gjort følgende i leiligheten:
- Kjøkken totalrenovert 2019/2020.
- Ny ventilasjon og avløp.
- Ny kurs/sikring 2020.
- Danalock er montert på ytterdør i 2019. Denne har Z-wave og bluetooth tilkobling. Låsen er integrert og samkjører med hele smarthjemmet.
- På bad er det satt inn ny dusjdør i glass, regnsfallsdusj, servant, servantskap, servantbatteri, hyller, knagger, toalettpapirholder, toalettsete, digitalt termostat med Z-wave(smarthub-tilkobling), Philips Hue smartpære i tak og Philips Hue sensor installert på veggen. Det er lagt ny silikon rundt dørkarmer, servant og i dusjområdet. Nytt avløp til servant. Arbeidet på badet er gjort i sommer 2020.
- På soverommet er de integrerte skapene fra byggeår fjernet og det er satt inn plissegardiner foran vinduene i 2019.
- Alle flater er malt, friskluftsventiler på stue og soverom er byttet ut, og det er satt inn nytt listverk i hele leiligheten i 2019.
- Dørtelefon fra byggeår er fjernet i 2019. Leiligheten ligger i 1. etasje med egen inngang som deles med 1 nabo og en kan benytte dørkamera ved behov(smarthuben er kompatibel med de fleste smarthjemsystemer).
Sameiet har fått noen henvendelser om skjeggkre, men det er ikke observert i denne leiligheten.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Sindre Nyhus v/Krogsveen Løren har gleden av å presentere et perfekt førstegangskjøp/utleieobjekt i Spireaveien 10 A!
Rålekker, påkostet og gjennomgående 2-roms med solfylt markterrasse vendt inn mot skjermet bakhage. Her bor du svært sentralt, samtidig som det er litt mer "plass" rundt deg, og kort vei til marka. Leiligheten kan by på stue med plass til både sofa/TV-avdeling samt spisebord. Nytt, stilsikkert kjøkken med integrerte hvitevarer. Soverom med god plass til dobbeltseng og muligheter for lagringsplass. Stilrent og flislagt bad. Smarthjem-system for fjernstyring av "alt" i leiligheten. For øvrig har leiligheten entré med garderobeskap, samt lagringsplass i fellesgang og medfølgende kjellerbod. Lave felleskostnader. Leiligheten ligger i et attraktivt område med alt av servicefasiliteter og tilbud i nærheten.
Høydepunkter:
- "Smartbolig" med fjernstyring av "alt" i boligen
- Nytt Norema-kjøkken i 2019
- Solrik, sydvestvendt markterrasse på ca. 8,5 m² vendt mot rolig bakhage
- Romslig soverom
- Stue med plass til det du trenger
- God standard
- Sentral og attraktiv beliggenhet
- Område i sterk utvikling
- Veldrevet sameie
- Kjellerbod
- Mulighet for kjøp av garasje
- Lave felleskostnader
- Perfekt førstegangskjøp/utleieobjekt
Entré:
Praktisk entré med garderobeskap og plass til å henge fra seg yttertøy og sko. Adkomst til badeværelse, soverom og stue/ kjøkken. Forøvrig fellesentré, som deles med én nabo, hvor man kan sette fra seg sko.
Stue:
Stue i åpen løsning med kjøkkenet. Her har du plass til TV/sofa-avdeling samt spiseplass. Videre utgang til markterrasse. Store vinduer, som gjør rommet lyst og luftig. Stilig kontrastvegg. Parkett på gulvet, som er gjennomgående for leiligehten.
Kjøkken:
Norema kjøkkeninnredning fra 2019 med finerte og høyglans fronter. Laminat benkeplate med planlimt Franke komposittvask og ettgreps blandebatteri. Integrert induksjon platetopp, stekeovn og oppvaskmaskin (45 cm). Frittstående kjøleskap. Ventilator med avtrekk og utkast over tak. Kitchenboard på vegg over benkeplate.
Markterrasse:
Nydelig markterrasse på ca. 8,5 kvm med utgang fra stuen. Herlig beliggenhet ut mot rolig bakhage. Gode solforhold, med sol til ca. 18:30 Markterrasse av impregnert spaltegulv på tilfarere. Levegg/ espalier mot naboseksjoner.
Soverom:
Romslig soverom, vendt mot nord. Plass til dobbeltseng og mulighet for bra med lagringsplass.
Bad:
Lyst, flislagt badeværelse fra 2005. Dusjnisje med "takdusj" og hengslet dør (fra 2020). Baderomsmøbel med helstøpt vask og skuffer (fra 2020). Mekanisk avtrekk med innluft under dør. Opplegg for vaskemaskin.
Boligen har installert Philips Hue og Philips Hue Hub som er smart, trådløs belysning som er tilkoblet nettverket og kan styres fra smarttelefonen. Videre er det installert Athom Homey Smarthub v2.0 som lar en styre alle smartenhetene hjemme med én app. Disse kan benyttes til å styre og automatisere f.eks lys, sensorer, dørlås, termostat, anlegg ++.
Smarthub Athom Homey v. 2.0, Philips Hue Hub og Philips Hue lyspærer og ledstrips medfølger leiligheten. Ved overtakelse vil selger koble seg av og "factory-resette" systemet slik at kjøper får full kontroll på smarthjemmet og kan tilpasse sensorer og automatisering til sitt eget behov.

Oppvarming

Varmekabler på gulv på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 17.11.2005. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
301/124/198/7:
10.04.1992 - Dokumentnr: 19803 - Best. om adkomstrett
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:124 Bnr:112
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo bygningsråd.
Overført fra: Knr:0301 Gnr:124 Bnr:198
Gjelder denne registerenheten med flere
21.01.2004 - Dokumentnr: 4509 - Erklæring/avtale
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr.
Spireaveiens bredde.
Forpliktelse til vederlagsfri overdragelse av nødvending
veigrunn til Oslo Kommune
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:0301 Gnr:124 Bnr:198
Gjelder denne registerenheten med flere
14.01.2005 - Dokumentnr: 2700 - Erklæring/avtale
Denne seksjon har tilleggsdel - areal.
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
Gjelder denne registerenheten med flere
14.01.2005 - Dokumentnr: 2700 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 7
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 31/2474
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Ved utleie må styret informeres.

Diverse

Kun integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger attraktivt til i et område som har vært under stor utvikling de senere år. Her har du gangavstand til Løren kjøpesenter som har et variert servicetilbud med butikker, frisør, kafeer, post-i-butikk m.m. Peppes Pizza, den indiske restauranten Sanjay's, Baker Hansen og Kaffebrenneriet er hyggelige møtesteder. Økern er et område i stor vekst. Det planlegges store endringer av området de kommende år med opplevelser, service, hotell, kultur, boliger, barnehage, restauranter, handel, kontor, helsetilbud og rekreasjon. I tillegg kommer trolig kino og badeland. Alt dette i en åpen bystruktur med store utearealer og romslige torg, møteplasser og flotte grøntarealer.
T-banestasjon og bussholdeplass i nærheten med ca.12 minutter til Oslo sentrum med t-bane. Boligen ligger i et barnevennlig område med blant annet barnehager, skoler, kunstgressbane, idrettshall og ishall i nærmiljøet.
Meget god adkomst til sentrum med busslinje 23 (nærmeste holdeplass er Lørenvangen) der stopper også flybussen. Fra knutepunktet Sinsenkrysset kan man ta 31-bussen som går døgnet rundt. T-bane på Løren, Økern og Sinsen. Ringveien er lagt i tunnel og i stedet er veien blitt miljøgate og industribygninger forsvinner til fordel for nye boliger. I tillegg er det sykkelfelt med forbindelse over Grünerløkka til sentrum og mot marka langs Trondheimsveien.
Bysyklene er også et fint alternativ i sommerhalvåret. Gangavstand til Carl Berner, Sinsen, Aker Sykehus, Storo, Løren, Hasle, mm.
Løren har også parkanlegg med Peer Gynt statuer og lekeapparater, samt Kanonhallen som benyttes som kulturhus. Gangavstand også til Årvolldammen, Torshovdalen, Tøyenparken, Botanisk hage, Bjerkedalen park, friområder ved Sinsen Hageby og Valle Hovin. Hasle-Løren IL med tilbud innenfor fotball, ishockey, ski, innebandy, håndball, sykling og multisport. Løren Idrettspark består av kunstgressbaner, klubbhus, Løren ishall og Lørenhallen. Sistnevnte benyttes i all hovedsak til håndball og innebandy.
I Økern Sentrum skapes det et urbant, bærekraftig og fremtidsrettet bysentrum med dynamisk byliv, boliger, kultur, kino, kontor og hotell. I tillegg skapes et av Oslos ledende handelsdistrikter med aktive fasader og mylder av tilbud i gatene.
Les mer om Løren på www.loren.no og "nye" Økern på www.okernsentrum.no

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 2 939,5 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Leiligheten disponerer ikke egen parkeringsplass, men det er mulig å kjøpe - ta kontakt med megler for mer info.
Sameiet har fire gjesteparkeringsplasser.
For mer info se sameiets hjemmeside: www.spireaveien10a.no
Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse i henhold til reguleringsplan S-4222 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Det er følgende planforslag i nærheten:
- Økern Torgvei 6. Utbygging av Økern Sentrum - boligbebyggelse og næring. Saksnr: 201607804. Se saksinnsyn for mer info: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201607804
Se også: www.okernportal.no
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 2.117,- pr. mnd. og inkluderer kabel-tv, Internett, kommunale avgifter, kapitalutgifter avdrag, kapitalkostnader renter, bygningsforsikring, drift og vedlikehold.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter. Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 9.588,- pr. år. / 8.684 kwh. pr. år. Boligen er tilknyttet RiksTV som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger. Lynet er leverandør av fibernett (250/250 Mbit/s). Inkl. i fellesutgiftene.
Felleskostnader ved nedbetalt fellesgjeld ihht. IN-ordningen: kr 1.447,-/mnd.

Kommunale utgifter

Fellesutgiftene er kr 2.117,- pr. mnd. og inkluderer: kabel-tv, Internett, kommunale avgifter, kapitalutgifter avdrag, kapitalkostnader renter, bygningsforsikring, drift og vedlikehold.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Fordeling fellesutgifter:
Felleskostnader: kr 1.129,-
Kapitalutgifter avdrag: kr 485,-
Kapitalutgifter renter: kr 184,-
Kabel-TV: kr 219,-
Internett: kr 99,-
Felleskostnader ved nedbetalt fellesgjeld ihht. IN-ordningen: kr 1.447,-/mnd.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 9.588,- pr. år. / 8.684 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Riks-TV som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Boligen er tilknyttet Lynet som leverandør av internett. Lynet leverer fibernett (250/250 Mbit/s) som er inkl. i fellesutgifter.
Det er installert Google Nest, som koster kr 500 pr. år. Google Nest er et "sikkerhets/overvåkningssystem" og er ikke direkte tilkoblet et alarmselskap, men din egen smarttelefon. Kameraet kan overtas etter nærmere avtale.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 593 543,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2 136 754,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 8 703,- pr. 31.12.2019
Andel fellesgjeld er kr 44 000,- pr. 01.06.2020
Total fellesgjeld for sameiet er kr 2.919.443,- pr. 01.06.2020 og lånevilkårene er:
Lånenummer: 1213.82.76277
Restsaldo: 2.919.443
Innfrielsesdato: 31.12.2026
Rentebetingelser: 5 %
Andel fellesgjeld: 43.226,-
Andel kapitalkostnader: 670,-
IN- ordning: Ja

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonnummer. Kun rettshjelspdekning koster kr. 7.100,-
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.274.092,-
Av dette beløpet utgjør kr 44 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Ole Udvang

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Sameiet Spireaveien 10 A, med sameiebrøk 31/2474, som består av 57 leiligheter.
Sameiet ble oppført i 2004-2005, og består av to boligblokker på fire og fem etasjer, knyttet sammen i felles oppgang. I tillegg kommer felles garasjeanlegg, opparbeidet hage/grøntareal, samt sportsboder i kjeller.
Styreleder Judith Lyngholm Myhre, tlf: 405 12 244.
Forretningsfører er Agio Forvaltning AS, tlf. 922 06 655.
Sameiets bygningsmasse er fullverdiforsikret hos Gjensidige Forsikring, polisenr. 76664058.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold, slik som hund og innekatt er tillatt i henhold til husordensreglene. Utover dette er dyr som ikke hører hjemme i den norske fauna ikke tillatt.
Foretatt påkostninger de senere år:
- montert styretavle ved inngangen
- ny leverandør for tv og internett, Riks-TV og Lynet Bredbånd
- fulgt vedlikeholdsplan
- byttet til LED-lys i fellesområdene
- gjennomført vår-og høst-dugnader
- renholdsavtale med City Maid
- malt tak, dører og vegger i oppgangen/trappehuset.
- tettet vannlekkasje i el-rom. Sveiset på ny membran rundt søyler til svalganger i hagen, forsterket overgangen mellom søyle/betong.
- fornying/utbedring av utearealet i bakgården. Nye fliser lagt ned der det tidligere var treverk/plen. Justert underlaget til riktig fall slik at nedbør nå blir ført bort fra bygningsmassen.
- utbedret frostskader i vertikale stålkonstruksjon til svalganger i bygget mot 10B.
- nye dreneringspumper i kjelleren.
- utbedring av betongdekke på balkonger og bærebjelker i løpet av høsten 2019
Planlagte påkostninger:
- Styret undersøker behov for overflatebehandling og maling av tak og vegger i kjelleren for å forebygge fuktskader.
- Uteområdet; Spireaveien ønsker at vi deltar i utbedringer av fellesområdene, samt ønsker styret innspill fra beboere og det er ønsket å få et par landskapsarkitekter på befaring
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.000,-
Visninger: kr 2.500,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 54-0088/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Løren
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR54.2088

Dato

Sist oppdatert: 25. november 2021 kl. 17:48

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.