Solgt: 5 900 000 kr

Hovinveien 13A

5 250 000 kr
75 m²
2 soverom
Velkommen til Hovinveien13A - presentert av Emir Resulbegovic i Krogsveen
Lille Tøyen/Hasle
Lekker 3-R - Vestvendt balkong - Fantastisk beliggenhet m. utsikt & gjennomgående planløs. - Omkranset av grønne områder
 • Prisantydning
  5 250 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  64 017 kr
 • Omkostninger
  12 250 kr
 • Totalpris
  5 976 267 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  1952
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  75 m²
 • Type
  Aksjeleilighet
 • Eierform
  Aksje
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 800 kr
 • Energimerke
  Grønn G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Nydelig 3-roms med gode lysforhold, attraktiv beliggenhet og moderne planløsning. Leiligheten fremstår meget gjennomført med en luftig og god atmosfære. Boligen kan by på mange flotte kvaliteter som bør oppleves. Det er også gangavstand til nærområder som Løren, Tøyen og Grünerløkka. Flotte parker like ved samt en stor og solrik gressplen like utenfor leiligheten.
 • Meget god romlayout og arealfordeling
 • Gjennomgående planløsning
 • Balkong på ca. 7 kvm med særdeles gode solforhold samt herlig utsyn (vestvendt)
 • Skjermet og rolig beliggenhet, men samtidig meget sentralt
 • Veldrevet boligselskap
 • To medfølgende boder
 • Nærhet til buss, t-bane og servicetjenester
 • Vakkert område
 • Mulighet for garasje
 • Lave omkostninger og ingen forkjøpsrett! Velkommen!
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Hovinveien 13A, 0576 OSLO
  Kommunenummer 301, gårdsnummer 128, bruksnummer 40
  Aksjenummer 12, Hovinveien 11 og 13 AS, organisasjonsnummer 933 472 744

  Innhold

  Totalt bruttoareal: 82 kvm
  Totalt bruksareal: 75 kvm
  Totalt primærrom: 75 kvm
  Primærrom:
  4 etasje - 75 kvm: Entré, bad, stue, kjøkken og to soverom.
  I tillegg disponerer boligen en loftsbod på ca. 12 kvm gulvflate og en kjellerbod på ca. 2 kvm.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 06.10.2021 utført av Ståle Gran Skøien fra Anticimex.
  Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Byggemåte

  Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i betong.
  Lavblokk over fire etasjer samt kjeller og loft. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende
  konstruksjoner og skillende dekker av mur og betongkonstruksjoner. Fasader utført i teglstein samt felter med malt murpuss og fasadeplater. Yttertak av saltaksform i trekonstruksjoner utvendig tekket med takstein (taket er ikke besiktiget). Glatt entrédør med kikkehull og sikkerhetslås i brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Balkongdør og vinduer med karmer av tre og aluminium i 2-lags glass fra 2008. Oppvarming med gulvvarme på bad og radiatorer. Tilknyttet felles varmtvann.
  Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på.
  Følgende punkter fra rapporten er vurdert til TG2:
  Baderom:
  - Sanitærutstyr og innredning - Vegghengt skap ved servant har noe svelleskader.
  - Overflater gulv - Elastisk flisfuge har stedvis manglende vedheft.
  Øvrige rom:
  - Overflater gulv - Gulvet bærer stedvis noe preg av slitasje.
  Tekniske anlegg. VVS anlegg:
  - Vannbåren varme - TG2 gjelder radiatorer i stue og begge soverom. Radiatorer og røropplegg til disse er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid.
  Øvrige punkter fra rapporten er vurdert til TG1.
  I egenerklæringsskjemaet informerer selger om:
  - Problem med reguleringen av varmen i den vannbårne varmen i gulvet. Dette er et fellesproblem for hele aksjelaget og de jobber med saken. Pr nå fungerer ikke styringsenheten til gulvvarmen, dette medfører at varmen står på konstant.
  - Sprekk i veggen i kjøkkenet. Denne har visstnok vært der siden leiligheten var ny har vi fått opplyst av en tidligere nabo.
  - Anticimex fjernet en type møll fra loftet. Ca 2018. Dette har ikke vært et problem i ettertid og hell
  er ikke et problem mtp lagring i loftsboden før 2018.
  - Det er besluttet å bygge ny garasje pga teknisk tilstand
  - Bytte av lysarmatur over vask på bad (2021) samt montering av takspot i gang (2019)
  - Oslo kommune har en veirett over deler av eiendommen. Dette kan medføre at gangveien mot nord blir utvidet. Pågående dialog om makebytte mellom aksjelaget og kommunen
  - Ved bygging av nye garasjer vil de leilighetene som skal ha garasje måtte påregne et engangsinnskudd (beregnet til 60.000) samt en økning i månedsleie.
  Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Standard

  Meget attraktiv 3-roms i idylliske omgivelser på høyt etterspurte Lille Tøyen/Hasle. Med god intern beliggenhet bor du svært sentralt, samtidig stille og rolig i grønne og idylliske omgivelser med kort vei til både t-bane og bussforbindelser. Boligen har gode kvaliteter som gjennomgående planløsning og flislagt bad med varmekabler. Her får du to gode soverom, separat kjøkken, stor entré og flott stue med utgang til en lun og herlig balkong med frodig utsikt.
  Nærmere innhold:
  Entré:
  Innbydende og pen entré som gir et meget godt førsteinntrykk av leiligheten. Her er det godt plass til oppbevaringsmøbel etter eget ønske. Plassbygd garderobeskap hvor det er masser av plass til hva enn man måtte ønske å "gjemme unna". Videre adkomst til alle øvrige rom, noe som er med på å underbygge den gode planløsningen leiligheten har.
  Stue:
  Lys og pen stue med store vindusflater som sørger for rikelig med naturlig lys. Her finnes godt med plass for både sofagruppe og tv-seksjon, med flere innredningsmuligheter. Plass til stort spisebord i stue - et naturlig samlingspunkt for både familie og venner. Rommets veggflater er lysmalte og på gulvet er det velholdt tre-stavs eikeparkett. Fra stuen er det direkte utgang til en fantastisk vestvendt balkong.
  Kjøkken:
  Tidløst kjøkken med hvite skapfronter, laminat benkeplater, nedfelt rustfri oppvaskkum og ett-greps armatur. Moderne innredning med Integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, stekeovn, induksjon koketopp med ventilator over og kjøl-/fryseskap. Kjøkkenet er meget romslig med stort vindu som skaper en meget god romfølelse samt flott utsyn mens man kokkelerer. Det er en sjelden vare så sentralt i byen å ha et slikt fritt og åpent utsyn.
  Balkong:
  Flott og romslig vestvendt balkong med åpent utsyn. Internt i aksjelaget er dette å anse som en av de bedre beliggenhetene når det gjelder orientering på balkongen (solforhold) og at bygget ligger så fint og skjermet til med et flott utsyn mot lagets frodige park. Balkongen vender mot vest og ligger i byggets øverste etasje. God plass til større sittegruppe, grill, m.m. I følge selger er solen på balkongen fra ca. kl. 13.00 til ca. kl. 22.30 sommerstid. På årets fine dager er dette naturligvis en fin forlengelse av stuen.
  Soverom I:
  Hovedsoverommet er av god størrelse og er delikat innredet med stor dobbeltseng og tilhørende nattbord. Godt med oppbevaringsplass i romslig garderobe. Rommet ligger høyt og fritt vendt ut mot fredelig og trafikkstille område, her kan du sove med vinduet åpent! Tre-stavs eikeparkett på gulv og lysmalte veggflater.
  Soverom II:
  Boligens andre soverom er også av fin størrelse og passer utmerket som gjesterom, barnerom eller kontor. Lunt soverom med stort vindu som gir masser av lys. Også her er det en lekker eikeparkett på gulv og lysmalte veggflater.
  Baderom:
  Innbydende og meget romslig bad med hvite fliser på vegg, lysegrå fliser med varme i gulv og downlights i himling. Klosett med vegghengt klosettskål og dusjhjørne med innfellbare dører i herdet glas. Videre er badet utstyrt med servant med speilskap og belysning over. Vegghengt skap og opplegg for vaskemaskin. Vaskemaskin medfølger.
  Diverse:
  - Meget god romlayout og arealfordeling
  - Balkong på ca. 7 kvm med særdeles gode solforhold samt herlig utsyn (vestvendt)
  - Skjermet og rolig beliggenhet, men samtidig meget sentralt
  - Masser av oppbevaringsplass i stor loftsbod samt kjellerbod
  - Veldrevet boligselskap
  - Lave kjøpsomkostninger, ingen dokumentavgift

  Oppvarming

  Leiligheten er oppvarmet med sentralvarme samt vannbåren gulvvarme på bad. Tilknyttet feles varmtvann. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 09.04.1952. Det foreligger også ferdigattest blant annet på balkonger fra 1995, og på rehabilitering av bad fra 2007. Disse kan fås ved henvendelse til megler.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Utover andel fellesgjeld overdras aksjene fri for pengeheftelser.
  Aksjelaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
  Det er tinglyst 6 servitutter på aksjelagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om vann/kloakkledning, veg, gjerde, garasje/parkering, rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
  Servituttene vil følge eiendommen.

  Eventuell adgang til utleie

  Aksjeeier kan ikke uten samtykke fra styret i aksjelaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan aksjeeier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis aksjeeier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier.

  Diverse

  Vaskemaskin på bad medfølger.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Sentral og attraktiv beliggenhet på spennende Hasle, nærmere bestemt mellom Lille Tøyen Hageby, Hovin og Ensjø. Idylliske og ærverdige Lille Tøyen Hageby er nærmeste nabo. Nærområdet er betydelig oppgradert de senere år, både med hensyn til uterom og moderne bebyggelse.
  Barnevennlig og stille område med flotte grøntarealer. Hovin er et herlig område både for store og små.
  Området er i stadig utvikling med utbygging av boliger, servicefunksjoner, friarealer og infrastruktur. På den gamle Teglverkstomta ved Hasle Torg er det oppført ny skole med flerbrukshall. Tomten har fått flotte grøntområder med vannanlegg, gang- og sykkelvei, kunstgressbane samt broer med belysning.
  Umiddelbar nærhet til Hasle t-bane (linje 5), buss (rute 21, 28, 60 og flybuss) med kort vei til knutepunktene Carl Berner, Helsfyr og gangavstand til Ensjø og Tøyen t-bane (linje 1-4). Bysykler er det også flust av, både ved Hasle Torg (Grenseveien) samt på oversiden av torget (Økernveien).
  Hoved tur- og sykkelvei mot sentrum fra Groruddalen, Grefsenkollen og Østmarka passerer rett utenfor med svært gode turmuligheter. Store flotte grøntområder og rekreasjonsmuligheter med bl.a. Valle Hovin med andedammen, Hasleparken ved Hasle kirke, Tøyenparken, Kampen Park, Munch-museet og Botanisk hage. Gangavstand til sentrum samt kort avstand med sykkel, bil eller offentlig kommunikasjon til Oslos parker, kafeer, restauranter, forretninger m.m.
  Kort vei til Hasle Torg og Ensjø med treningssentre, butikker, vinmonopol, matforretninger, kaféer og annet nyttig. Rema 1000 og Kiwi-butikk i umiddelbar nærhet. Det er også kort avstand til flere idretts-/fritidstilbud som fotballbane, svømmehall, skøytebane m.m. På Tøyen skal det nye Tøyenbadet bygges og ferdigstilles etter til 2023. Dette skal bli et moderne badeanlegg med fire bassenger innendørs og et stort utendørs badeanlegg.
  På Oslos tak ligger bydelen Hasle, og på Hasle ligger Vinslottet. Vinslottet, et ikonisk bygg og landemerke som tidligere huset Vinmonopolets tapperi. Det historiske bygget er bygget om og igjen fullt av liv. Det er ikke et ekte slott, men et sted du stikker innom for å gjøre unna ukeshandelen, shoppe litt, klippe håret og få legetime når du trenger det. Det er også stedet kolleger, venner og naboer samles til store og små «happenings», over en caffè latte eller til en uhøytidelig søndagsmiddag!
  Her finner du et inkluderende og engasjert lokalmiljø som gjør områdets kafeer og spisesteder til trivelige møteplasser. I høyhuset på Marienfryd er det sushi restaurant, take away restaurant (pizza og grill) og frisør/make up og nyetablert Thairestaurant. I området ved eiendommen finnes Petersborgkvartalet som har kafé og bakeri (Boulangerie) med pizzaservering på kveldstid samt søndagsåpen Joker-butikk. Kortreiste og økologiske produkter kan fåes hos Lille Tøyen Kolonial i Lille Tøyen Hageby.

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager, skoler og fritid

  Hovinveien sogner pt. til Hasle skole. Se for øvrig vedlagt nabolagsprofil. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på 8.014 kvm som tilhører aksjelaget. Store, grønne fellesområder som er pent opparbeidet med asfalterte adkomstveier, plener, lekeplass, trær, beplantning og sittegrupper.

  Parkering

  *Leiligheten disponerer/leier i dag en garasjeplass i garasjerekke.
  Nåværende garasjerekke skal rives og selskapet har planlagt å bygge 22 nye garasjer. Les mer om dette under planlagte påkostninger.
  Dersom kjøper ønsker å leie en av de nye garasjeplassene må det innbetales et innskudd på ca. 60.000 kr, og en månedlig garasjeleie på om lag 475 kr. Leieforholdet av garasjen må opphøre ved salg av leilighet i selskapet. Ved salg av leilighet eller ved oppsigelse av leiekontrakt av garasje, vil man få tilbakebetalt innskuddet fratrukket en årlig avskrivning på 2% basert på garasjenes forventede levetid.
  De aksjonærene som ikke disponerer garasje, vil kunne leie en fast biloppstillingsplass til en månedlig leie på om lag 150 kr. Øvrig parkeringsareal på tomten kan disponeres av alle aksjonærer.
  Selskapet har egne parkeringsplasser som er tilgjengelig for alle i boligselskapet. Her bruker beboere parkeringslapp som gir rett til parkering på plasser utenfor (mellom blokkene 11/13 og 7/9).
  For øvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Aksjelaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til bolig med tilhørende anlegg i henhold til reguleringsplan S-28947 datert 13.05.1947 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
  Saksnummer: 202111213 - Byggesak. Hovinveien ved nr. 11 A - 13 B - Riving av garasjer og oppføring av 22 garasjer.
  Saksnummer: 201902575 og 201902574. Riving av Lille Tøyen sykehjem - Oppføring av demensby - Dronning Ingrids hage.
  Nordvest for eiendommen, i Hovinveien 6 og 10, foreligger det en byggesak om riving av Lille Tøyen Sykehjem, samt oppføring av demensby kalt Dronning Ingrids Hage (saksnummer 201902574 hos Plan- og bygningsetaten, saksinnsyn). Ved årets generalforsamling ble prosjektet om Demensby i Dronning Ingrids Hage gjennomgått. Styret v/ Anders Hamnes ga en gjennomgang av kommunens prosjekt for ny demenslandsby på tomten til Lille Tøyen sykehjem. Igangsettingstillatelse ble gitt 19. september 2019 med en antatt byggeperiode på ca. 2 år. Adkomst vil bli fra Hovinveien og gi plass til ca. 130 pasientplasser fordelt på 19 bogrupper med 6, 8 eller 10 beboere i hver gruppe. Bogruppene er utformet som bokollektiver med fellesfunksjoner organisert rundt innvendige gårdsrom vil være tilbud som frisør, butikk, kafé, restaurant, helsetilbud etc. Den gamle fredede bygningen inngår ikke i prosjektet, og vil bli stående som i dag. Styret har hatt møter med kommunen og tatt opp flere spørsmål, herunder parkering, trafikkbelastning og ukontrollert gjennomgang over aksjelagets eiendom. Arbeidene vil medføre sprengning og masseuttak. I forbindelse med bygging av den nye demenshagebyen skal det utføres rehabilitering av H570_2/Drengestuen, omlegging av eksisterende kommunal vannledning på eiendommen, samt opparbeidelse av fortau i sørøst og felles kjørevei i nord. Det er gitt endret tillatelse 03.04.2020, for å føre brannseksjoneringsvegg 0,5 m opp over taket. Styret følger saken tett.
  Saksnummer: 201919632 - Byggesak: Ensjøveien 10 - 12 - Oppføring av fem boligblokker med parkeringskjeller og fireavdelings barnehage. Forespørsel om rammetillatelse er sendt for oppføring av 5 boligblokker på gnr. 128, bnr. 33, Tiedemannsbyen Felt B på Ensjø. Tiltaket omfatter 215 boliger med parkeringskjeller og en 4 avdelings barnehage. Det står i dag diverse bygninger på eiendommen som er tenkt revet. Riving er nabovarslet. Det vil bli sendt inn separat søknad om rivingstillatelse for disse bygningene. Det er i prosjektet lagt til rett for 9 stk omsorgsboliger som skal fungere som et bofellesskap med et fellesområde. Dette er lagt til hus C på deler av plan1 og 2.
  Detaljregulering i Ensjøveien 4 er vedtatt. Bystyret vedtok 19. juni 2019 å omregulere Ensjøveien 4 fra industri til bolig, barnehage og forretning/kontor/bevertning. Neptune Properties AS planlegger å oppføre to blokker i 4–5 etasjer. Dette gir ca. 84 leiligheter. Det skal etableres inntil 500 m² forretning/kontor/bevertning i 1. etasje mot Ensjøveien.
  Området er under stor utvikling og byggearbeid må påregnes. Opplistingen er ikke uttømmende og interessenter oppfordret til å sette seg inn i reguleringsplaner for området.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Felleskostnader er kr. 3.800,- pr. mnd. og inkluderer: Forsikring, kabel-tv/internett, oppvarming, varmtvann, vedlikehold/drift fellesareal, avdrag, renter, gebyrer og kommunale avgifter fellesareal.
  Husleien justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til aksjelagets faktiske utgifter.
  Oversikt over fordelingen av husleie foreligger ikke fra forretningsfører.
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr. 7.000,- pr. år. / 5.500 kwh. pr. år og en årlig nettleie på ca. kr. 3.500,- med Fjordkraft som leverandør.
  Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av internett og har avgift på kr. 338,- pr. mnd og betales av hver enkelt. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
  Selskapet planlegger å bygge inntil 22 nye garasjer samt å oppgradere uteområdene. Tiltakene
  vil sannsynligvis medføre økning av månedlig husleie med ca. 100-200 kroner. Arbeidet vil bli
  utført i 2021 – 2022. Viser til protokoll fra ordinær generalforsamling 27. mai 2021 hvor det er
  vedtak som gir styret fullmakt til å ta opp nytt felles lån inntil kr. 3 075 000,-.
  Kjøper må selv tegne innboforsikring.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2019 var kr 1 293 706,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 4 657 341,60.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Opplysninger om fellesgjeld

  Andel formue er kr. 1.098,- pr. 31.12.2020
  Andel fellesgjeld er kr. 64.017,- pr. 31.12.2020
  Total fellesgjeld for boligselskapet er kr. 1.825.694,- pr. 31.12.2020 og lånevilkårene per den dato er:
  * DnB
  Restsaldo kr. 1.825.694,-.
  Andel av restsaldo kr. 64.017,-
  Rentebetingelser: 3,95%
  Serielån med reell innfrielsesdato 10.01.2030
  Avdragsfrihet: Nei

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Eierskiftegebyr til forretningsfører kr. 8.625,-
  - Pantenoteringsgebyr for kjøpers lån kr. 3.625,-
  Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr. 5.326.267,-.
  Av dette beløpet utgjør kr 64 017,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring til kr. 6.850,- for aksje/andelsboliger.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Anders Hamnes og Kajsa Frost

  Informasjon om aksjelaget

  Leiligheten er tilknyttet Hovinveien 11 og 13 aksjelag.
  Aksjeboligmodellen innebærer at aksjelaget eier eiendommen, mens aksjeeierne eier aksjer som gir leierett til en bestemt bolig.
  Aksjelaget består av 32 leiligheter (aksjer).
  Forretningsfører er Borge Forvaltning AS, tlf. 23 13 95 50.
  Aksjelaget er forsikret i Gjensidige Forsikring, med forsikringsnummer 82737340.
  Gass og elektrisk grill er tillatt på balkong.
  Det er tillatt med husdyrhold, men det skal søkes godkjenning fra styret.
  Dugnad må påregnes.
  Aksjelaget har eget sykkel/barnevognrom i kjeller.
  Aksjelaget har eget også eget rom hvor eiere kan ha fryser stående.
  Aksjelaget har eget felles vaskeri i kjeller.
  Foretatte påkostninger de senere år:
  2020: Styret har fortsatt arbeidet med garasjeprosjektet med planlagt oppstart i 2021. Lekeplassen er oppgradert og har blitt riktig fin. Utleieleiligheten har i forbindelse med bytte av leietaker blitt freshet opp og fremstår nå som lys og meget trivelig.
  2017: Installasjon av nytt brannvarslingsanlegg og oppgradert alle slukkemidler. Gjennomført diverse trefelling.
  2015: Nytt nedgravd avfallsanlegg.
  2008: Utskiftning av vindu- og balkongdører.
  2007: Gjennomført våtromsrehabilitering, samt installasjon av ventilasjonsanlegg i samtlige leiligheter.
  Planlagte påkostninger:
  Ihht. Styret pr. 08.10.2021:
  - Selskapet planlegger å bygge 22 nye garasjer samt å oppgradere uteområdene. Tiltakene vil forhåpentligvis starte tidlig på nyåret og vil vare i ca. 3 mnd. Som nyinnflyttet vil man ikke automatisk kunne disponere garasje selv om den men kjøper av disponerer garasje i rekken som står der i dag. Det vil kun bli bygget 22 garasjer, mot de 25 som er der nå.
  - Mulig ekstra innskudd for høye kostnader ifm strømpriser, sannsynligvis i desember.
  - Vurderer å sette opp husleien noe da de ser at det er behov for vedlikehold av store deler av bygningsmassen og utearealene i årene fremover - det vil ikke bli noen dramatisk økning, men noe må påregnes.
  Aksjelaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
  I henhold til aksjelagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny aksjeeier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
  Aksjelag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av husleie. Dette aksjelaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økt husleie dersom andre aksjeeiere ikke betaler sin husleie. Aksjelaget har imidlertid legalpant i aksjene, og manglende betaling av husleie kan dermed tvangsinndrives av aksjelaget.
  Dokumenter for aksjelaget kan fås ved henvendelse til megler.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
  Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
  Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Salg av aksjeleiligheter reguleres av kjøpsloven, men avhendingslovens bestemmelser legges til grunn så langt de passer. Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
  Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
  Det forutsettes at aksjene transporteres til kjøper.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
  Tilrettelegging kr 12.500,-
  Oppgjør: kr 5.550,-
  Markedspakke: kr 14.750,-
  Visninger: kr 2.500,-
  Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 37-0222/21
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Hasle
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR37.21222

  Dato

  Sist oppdatert: 18. oktober 2021 kl. 16:57

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

  Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

  Lignende boliger

  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █

  Jakter du lignende boliger?

  Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.