Solgt: 5 300 000 kr

Fantoftvegen 40D

5 400 000 kr
99 m²
2 soverom
Velkommen til Fantoftvegen 40D og en tilrettelagt bolig i et svært hyggelig område!
FANTOFT
Lekker og romslig eierleilighet med sentral beliggenhet og moderne kvaliteter - 2 garasjeplasser - Heis

Selges med verdibevis

4 års garanti på deler av boligen.
 • Prisantydning
  5 400 000 kr
 • Omkostninger
  136 342 kr
 • Totalpris
  5 436 342 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  2008
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  99 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 458 kr
 • Energimerke
  Rød D

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Fantoftvegen 40D ligger i et veletablert og meget attraktivt område på Fantoft. Leiligheten har en fin og fri beliggenhet med gode solforhold og utsikt over nærområdet og videre mot Løvstakken og Ulriken. Naturskjønne omgivelser starter rett utenfor døren med et nydelig opparbeidet parkområde som tilhører sameiet. Kort vei til flotte turområder rundt Fantoft kirke, Storetveitmarken og Tveitevannet. Her er alt tilrettelagt for en enkel og bekymringsfri bosituasjon i et svært hyggelig område, velkommen!
Høydepunkter:
- Gjennomgående fine kvaliteter og god teknisk standard fra byggeår 2008.
- 2 garasjeplasser i felles garasjeanlegg.
- Heis fra garasjeplan til leiligheten.
- Meget pent og velholdt sameie.
- Solrike uteplasser.
- Gasspeis
- To soverom, to bad og stor stue/kjøkkken

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Fantoftvegen 40D, 5072 BERGEN
Kommunenummer 4601, gårdsnummer 12, bruksnummer 283, seksjonsnummer 2, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 108 kvm
Totalt bruksareal: 99 kvm
Totalt primærrom: 99 kvm
Primærrom:
1. etasje 99 kvm: Stue/kjøkken, entre, gang, vaskerom, omkledningsrom, 2 bad og 2 soverom.
I tillegg disponerer boligen 1 bod ved garasjeanlegget oppmålt til ca. 5m2.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 10.06.2021 utført av Anticimex Bergen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. rapport fra takstmann Boligbygg oppført i 2008. Grunnmur og bærende konstruksjoner i hovedsak av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med murverk og liggende trekledning. Etasjeskillere av betong. Flatt tak (ikke besiktiget). Entrédør med sikkerhetslås og glassfelter. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Bad - Gjestebad med tilkomst fra gang:
- Sanitærutstyr og innredning, Tg2: Drenering fra innebygget toalettsisterne er ikke registrert.
Bad - Hovedbad med tilkomst fra gang.
- Sanitærutstyr og innredning, Tg2: Drenering fra innebygget toalettsisterne er ikke registrert
Kjøkken
- Overflater gulv, tg2: Gulvets overflatemateriale har tegn til stedvise svelleskader. Ukjent eksakt årsak.
- Innredning, Tg2: Skjolder/merker på benkeplate. Forholdet er av estetisk karakter.
Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Leiligheten holder god standard med kvaliteter fra byggeår 2008. Det er fine slette veggoverflater som er malt i lyse farger, samt parkett på gulv. Planløsningen er meget gjennomtenkt og gir god størrelse på alle rom. Leiligheten har 2 parkeringsplasser i et felles, lukket garasjeanlegg og det er enkel heisadkomst til og fra denne. I garasjeanlegget er infrastrukturen til å sette opp ladepunkt for elbil klart. Boligen ble som nevnt bygget i 2008 og har god teknisk standard med balansert ventilasjon, rør-i-rør og automatsikringer for å nevne noe.
Det første som møter deg er et lunt vindfang. Her er det god oppbevaringsplass til yttertøy, samt at det er valgt praktiske fliser på gulv, med varmekabler. Fra vindfanget kommer man inn i en større gang, her er det plass til kommoder etc.
Boligen har nydelige lysforhold med store vindusflater, og en fin lokal beliggenhet. Den store stuen byr på god plass til en hyggelig sittegruppe, og den åpne løsningen mot kjøkkenet gir også rom for spisebord. Det er montert gasspeis i stue for de kaldere dagene. Fra stuen er det utgang til en av leilighetens uteplasser hvor man kan nyte sol og flott utsikt over nærområdet og videre mot Løvstakken og Ulriken. Uteplassen er overbygget og man kan fint sitte ute selv om det "drypper" litt! Den andre uteplassen er ved leilighetens inngangsparti.
Kjøkkenet har en elegant innredning med hvite, slette fronter, samt et overskap med glasskap. Innredningen er romslig med god skap- og benkeplass. Benkeplaten er i stilren mørk laminat, og er trukket noe opp på vegg for en stilsikker sprutsone. I innredningen er det integrert platetopp, samt ovn, oppvaskmaskin og kjøleskap med frys. Den åpne løsningen mot stuen gir husets kokk gode kommunikasjonsmuligheter med heldige middagsgjester.
Boligen har to fullverdige baderom. Begge rom er helfliset i en tidløs og moderne stil, med varmekabler i gulv. Rommene har videre vegghengt toalett, samt dusj med glassdører. Innredningene er tidløs med speilskap med overlys, samt god oppbevaring i skuffer. Baderommet som har inngang fra entreen har videre tilkomst til et praktisk vaskerom. Her er det god plass til vaskemaskin, og varmtvannsberederen er plassert her.
Boligens 2 soverom er store, luftige rom med god plass til dobbeltseng, ønsket øvrig møblement og garderobeløsning. Hovedsoverommet har tilkomst til et fint omkledningsrom.
Oppsummert en leilighet med mange svært bra kvaliteter og en herlig beliggenhet i ett blomstrende og sentralt boligområde!

Oppvarming

Gasspeis i stue. Øvrig oppvarming med elektrisitet. Mekanisk balansert ventilasjon. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 24.02.2009 Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.
Omkledningsrom er opprinnelig byggemeldt som bod jf. byggetegninger og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser:
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand. Hvitevarer på kjøkken medfølger i den stand de var på visning.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Fantoftvegen 40 ligger i et veletablert og meget attraktivt område på Fantoft. Leiligheten har en fin og fri beliggenhet med gode solforhold. Naturskjønne omgivelser som starter rett utenfor døren med et flott opparbeidet parkområde som tilhører sameiet. Kort vei til flotte turområder rundt Fantoft kirke, Storetveitsmarken og Tveitevannet. Rett utenfor gatedøren finner man turområder for alle, enten man vil løpe seg en tur eller bare ha en liten spasertur i rolige og trygge omgivelser.
Det er gangavstand til nærbutikk (Meny) og ca. 2 km unna finner man Sletten senter med de fleste servicetilbud. Gangavstand til Bybanestopp og busstopp. Sammen treningssenter finner man også like i nærheten.
Eiendommen er beliggende i flott prestisjeprosjekt bygget i 2008 med gjennomgående meget gode kvaliteter på fellesområder og innvendig i leiligheten.

Adkomst

Fra Bergen sentrum følger man veien sydover mot Landås og Storetveit. I lyskrysset ved Storetveitsmarken tar man til venstre mot Fantoft. Følg veien noen hundre meter før man fortsetter mot høyre. Eiendommen ligger på høyre hånd. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Skoler:
Bjørgvin Montessoriskole (1-10 kl.)
Rudolf Steinerskolen (1-10 kl.)
Paradis skole (1-7 kl.)
Slettebakken skole (1-7 kl.)
Storetveit skole (8-10 kl.)
Rudolf Steinerskolen vgs.
Langhaugen videregående skole
Barnehager:
Akasia Paradis barnehage (0-5 år)
Fantoft barnehage (1-6 år)
Fantoft Gård barnehage (0-5 år)
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 3 447,8 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Felles tomt for sameiet opparbeidet med støpte veier og trapper, asfalterte veier, steinheller, diverse beplantninger, plenområder og sittegrupper.

Parkering

Leiligheten disponerer 2 parkeringsplasser i felles lukket garasjeanlegg. Gjesteparkering på felles biloppstillingplass. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan Fana. Gnr 12 bnr 283, 266 mfl., Fantoftvegen 40-42 datert 25.02.2008 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Hensynssoner Gul støy i kommuneplanen
Vei støy - gul sone 15,5 % med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Reguleringsplaner under arbeid i nærheten av eiendommen:
- Fana. Gnr 12 Bnr 303, Fantoftvegen. (Fantoftvegen 44)
Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
- Det er gitt igangsettingstillatelse til tilbygg på vertikaldelt tomannsbolig på gnr 12 bnr 310, Fantoftvegen 25
- Det er gitt rammetillatelse og igangsettingstillatelse på deler av tiltaket 29.09.2020 på gnr 12 bnr 321,322,325 og 326, Fantoftvegen 59 m/flere til Nybygg bolig. Store sammenb. boligbygg på 3 og 4 etg. Byggearbeiden er igang og dette vil medføre byggearbeider i området i de nærmeste årene som kommer.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Kommunale avgifter er kr 7 567,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 5 182 pr år.
Fellesutgiftene er kr 2 458,- pr. mnd. og inkluderer: Generell drift og vedlikehold, strøm fellesareal, kabel-tv/internett, forretningsførsel og felles bygningsforsikring.
Det foreligger ikke oversikt over nåværende eiers strømforbruk.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 928 954,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2019 kr 3 344 234,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 5 182,- pr år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 5.536.342,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Jan Joakim Jæger, Trine-Lise Jæger, Ingeborg Benedicte Jæger Thaulow og Kristian Jæger

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Eierseksjonssameiet Fantofthagen, med sameiebrøk 99/1675.
Sameiet består av 13 leiligheter.
Forretningsfører er Bergen og Omegn Boligbyggelag.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt, så lenge det ikke er til sjenanse for andre beboere.
Planlagte påkostninger:
Ingen kjente.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Leiligheten kan overtas på kort varsel om ønskelig.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,3% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging: kr 13.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister + kommunale opplysninger Bergen: kr 6.000,-
Fotopakke: kr. 6900,-
Avisannonse: kr. 7.900,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 79-0082/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bergen Sentrum
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR79.2182

Dato

Sist oppdatert: 12. oktober 2021 kl. 19:13

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.