Solgt: 2 950 000 kr

Bjørn Bondes vei 155

2 900 000 kr
82 m²
2 soverom
Sebastian Håbesland
Presenteres av
Sebastian Håbesland
SØNDRE ÅSGÅRDEN/HOLMLIA
Flott beliggende 3-roms toppleilighet - vestvendt balkong med utsikt - fyring/vv inkl.
 • Prisantydning
  2 900 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  8 000 kr
 • Omkostninger
  8 719 kr
 • Totalpris
  2 916 719 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  1986
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  82 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  5 117 kr
 • Energimerke
  Lysegrønn F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Lys 3-roms toppleilighet i et populært boområde. Vestvendt balkong med flott utsyn, adkomst fra stue. Store vindusflater i stue mot vest.
 • Fyring, varmtvann, kabel-TV, internett, m.m. er inkludert i fellesutgiftene.
 • Trivelig leilighet med god planløsning- inneholder entré, stue, kjøkken, 2 soverom, vaskerom, bad og separat wc.
 • Flott beliggende leilighet - rett ved bl.a. barneskole, barnehager, dagligvarebutikk, Søndre Aas gård og bussholdeplass med hyppige avganger til bl.a. Oslo sentrum.
 • Lave kjøpsomkostninger.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Bjørn Bondes vei 155, 1253 OSLO
Gårdsnummer 191, bruksnummer 112, kommunenummer 301
Andelsnummer 236, Søndre Åsgården Borettslag, organisasjonsnummer 948 807 661

Innhold

Totalt bruttoareal: 90 kvm
Totalt bruksareal: 82 kvm
Totalt primærrom: 82 kvm
Primærrom:
4. etasje, 82 kvm: Entré, stue, kjøkken, 2 soverom, bad, separat wc og vaskerom.
I tillegg disponerer leiligheten én bod i blokkens loftetasje (gulvareal på ca. 9 kvm.) samt én utebod på ca. 3 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 24.10.2019 utført av BN Takst.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført på følgende måte:
Såle på ukjent grunn for takstmannen. Grunnmur i støpt betong. Dreneringen forutsettes å være utført ihht gjeldende praksis for byggeåret. Veggkonstruksjoner er av bærende konstruksjon i betong innfelt med bindingsverk, antatt isolert med mineralull i henhold
til forskrifter som var gjeldende da boligen ble oppført, utvendig kledd med spekket tegl/trepanel. Vinduer med isolerglass, karm og ramme i tre. Vinduene er hovedsakelig fra byggeåret. Saltak i trekonstruksjon. Yttertaket er tekket med takstein. Betongtrapper i felles oppgang. Etasjeskillere er av støpte betongdekker.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder følgende er gitt tilstandsgrad 2 (TG2):
- Vinduer: Tilstandsgraden er angitt på bakgrunn av alder og registreringer. Vinduene er hovedsakelig fra byggeåret.
- Ytterdører og porter: Tilstandsgraden er angitt på bakgrunn av alder og registreringer. Dørene er fra byggeåret.
- Innvendige dører: Enkelte dører tar i karmen. Tilstandsgraden er angitt på bakgrunn av alder samt registreringer.
- Bad: Badets tettesjikt er antatt å være fra byggeåret. Tilstandsgraden er angitt på bakgrunn av alder samt registreringer, dusjkabinett bør opprettholdes som en minimumsløsning, full rehabilitering er påregnelig.
- Separat WC: Det ble stedvis registrert bom i fliser. Tilstandsgraden er angitt på bakgrunn av alder.
- Vaskerom: Det ble stedvis registrert bom i fliser og løse flisfuger. Tilstandsgraden er angitt på bakgrunn av alder på de eldste overflaten.
- Kjøkkeninnredning: Tilstandsgraden er angitt på bakgrunn av alder samt registreringer.
- Overflater på innvendige gulv: Det ble stedvis registrert bom i fliser. Tilstandsgraden er angitt på bakgrunn av alder og registreringer.
- Ledningsnett for sanitærinstallasjoner: Tilstandsgraden er angitt på bakgrunn av alder.
- Utvendig solavskjerming: Tilstandsgraden er angitt på bakgrunn av alder.
En andelseier i denne blokken har meldt ifra om at det har vært forekomst av kre i sin leilighet (antagelig skjeggkre). Skjeggkre kan spre seg mellom leiligheter. Anticimex er kontaktet i denne forbindelse. Borettslaget har en fastpris-avtale med Anticimex vedrørende skadedyr. Skjeggkre gjør ingen bygningsmessig skade, men kan virke sjenerende. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Flott beliggende 3-roms toppleilighet i et rolig boområde på Holmlia. Idyllisk beliggende rett ved Søndre Aas gård.
Entre: Romslig entre med plass til garderobeskap.
Stue: Pen stue med god plass til spisebord og sofaløsning. Lys og pent med store vindusflater. Flott utsyn mot vest. Utgang til solrik og vestvendt uteplass på ca. 8 kvm. Sol fra tidlig ettermiddag til sent på kveld.
Kjøkken: Delvis åpen kjøkkenløsning mot stue. Godt med skap- og benkeplass. Lys kjøkkeninnredning. Komfyr, kombinert kjøl-/fryseskap og delvis integrert oppvaskmaskin følger. Løst garderobeskap følger. Plass til spisebord på kjøkken med pent utsyn.
Soverom 1: Romslig soverom med god plass til dobbeltseng. Vindu mot øst - ingen gjenboere. Garderobeskap følger.
Soverom 2: Soverom på god størrelse. Vindu mot øst - ingen gjenboere.
Bad: Flislagt gulv og vegger. Dusjkabinett (fra 2019). Baderomsinnredning (enkel servant med speil og sideskap). Skap følger.
Separat wc: Flislagt gulv og vegger. Toalett. Enkel servant.
Vaskerom: Flislagt gulv. Garderobeskap og hylle-løsning følger. Opplegg til vaskemaskin (vaskemaskinen følger). Fryser og ett løst garderobeskap følger ikke.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med radiatorer tilknyttet fjernvarmeanlegg. Fyring/varmtvann er inkludert i fellesutgiftene (a-konto).
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 09.09.1988. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld, overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 6 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet adkomsrett for nabo borettslag, bestemmelse om vann/kloakk ledninger fra kommunen m.m.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leilighet beliggende i barnevennlig boligområde. Søndre Åsgarden er et rolig og etablert boområde i bydelen Søndre Nordstrand.
Godt kollektivtilbud i området. Åstun bussholdeplass ligger bare 2 minutters gange fra boligen. Buss 80E bruker ca. 25 min. til Oslo sentrum. Alternativt kan du ta buss 80E eller 79 to stopp til Holmlia togstasjon, her fra er det hyppige avganger mot Oslo og Ski.
Nærmeste dagligvarebutikk er Kiwi - kun 2 minutters gange fra boligen. Med sykkel, bil eller buss kommer du deg raskt til Holmlia senter. Senteret er under ombygning , og et moderne senter er planlagt ferdigstilt i løpet av slutten av 2021. Kolbotn Torg, Mortensrud Torg og Lambertseter senter ligger i bilavstand unna leiligheten.
Nærområdet byr på mange fine muligheter for tur- og naturopplevelser. Gangavstand til Søndre Aas Gård og Miljøsenter med blant annet rideskole og stabburskafé. Her bor det dyr som sauer, griser, høns, påfugler og katter. Tursti til populære Hvervenbukta badestrand og videre langs fjorden til Fiskevollen. Det er også fine turmuligheter i kort kjøreavstand fra boligen - i Østmarka er det flott til fots om sommeren og på ski om vinteren.
Bydelen har flere idrettstilbud. I kort gangavstand fra boligen finner du Holmlia idrettspark og Holmlia bad. Her er det idrettsbaner for et variert tilbud idretter, svømmehall, utendørs kunstgressbane, treningssenter m.m.

Adkomst

Bjørn Bondes vei har adkomst fra Nordåsveien.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Kort og trygg skolevei til barnehager, Lusetjern barneskole, Rosenholm barneskole og Holmlia ungdomsskole.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med bydelsadministrasjonen.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 54.709 kvm som tilhører borettslaget.
Stor, felles eiet tomt, som er pent opparbeidet med gressplen, beplantning og lekeplasser. Asfalterte bilfrie adkomstveier.

Parkering

Det medfølger ikke en fast parkeringsplass, men er felles parkeringsplass for beboere i borettslaget. Plass til parkering langs kommunal vei i Bjørn Bondes vei. Forøvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.
Borettslaget har seks ladestasjoner for el-biler.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via en privat stikkvei. Borettslaget har felles vedlikeholdsansvar for veien.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-2557 datert 31.07.1981 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Kommunale avgifter, bygningsforsikring, kabel-TV, fyring/varmtvann (a-konto), renter og avdrag på andel fellesgjeld, forretningsførsel, diverse drift og vedlikehold av borettslaget m.m.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 881.129,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3.172.064,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 29.377,- pr. 31.12.2018
Andel fellesgjeld er kr 8.000,- pr. 01.10.2019
Total fellesgjeld for boligselskapet er 1.767.611,- pr. 18.10.2019 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: Flytende rente på 2,99 %
Lånets løpetid: Restløpetid på 13 år
Avdragsfrihet: Nei

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.187,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 2.916.719,-.
Av dette beløpet utgjør kr 8.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Søndre Åsgården Borettslag.
Borettslaget består av 250 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 98 14 64
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt, men må ikke være til sjenanse for naboer.
Veldrevet borettslag. Borettslaget har en egen ansatt vaktmester.
Regnskap for 2018 viste et overskudd på kr. 2.942.780,-
Foretatt påkostninger de senere år:
2019: Det pågår høsten 2019 oppussing av samtlige verandaer i blokkene
2018: Pusset opp blokkoppganger inkl. maling av vegger og nytt gulvbelegg. Nye utgangsdører i blokkene
2017: Fullført utvasking av råttent panel på rekkehusene, fullført vask og impregnering av tak og fullført trefelling.
2016: Radonmåling og montering av utsug, vask og impregnering av tak (del 1), utskifting av råttent panel på rekkehusene.
2015: Nye postkasser til rekkehusene, asfaltering i Nordåsveien.
2014: Nye inngangspartier i blokkene, seriekoblede brannvarslere i blokker og rekkehus.
2013: Nye inngangspartier i bollene (ferdigstilt i 2014), utbedring av fugeskader på teglfasadene i blokkene.
Planlagte påkostninger:
- Det er planlagt å oppgradere noe av utearealene, blant annet å oppgradere lekeplassen.
I vedlikeholdsplan fra høst 2017 fremkommer det at det kan bli aktuelt å oppgradere rør og våtrom innen en tiårsperiode.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie én andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
Forkjøpsretten parallellavklares, kontakt megler for nærmere informasjon.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.
Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse foreligger.
Forkjøpsretten parallellavklares - kontakt megler for nærmere info.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr. 40.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 49-0091/19
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Kolbotn
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR49.1991

Dato

Sist oppdatert: 27. august 2020 kl. 10:59

Dokumenter

If Boligkjøperpakken
PDF 262 KB

Område

Prisutvikling for området

0 kr/m²
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.