Solgt: 5 100 000 kr

Smietunet 2

5 170 000 kr
153 m²
3 soverom
Fasade
Hans Petter Søvik
Presenteres av
Hans Petter Søvik
Tomter
Lekker funkis-enebolig m/takterrasse, hage og carport | Fin solrik utsikt | God standard | 15 minutter fra Ski
 • Prisantydning
  5 170 000 kr
 • Omkostninger
  130 592 kr
 • Totalpris
  5 230 592 kr
 • Byggeår
  2017
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  153 m²
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  1 250 kr
 • Energimerke
  Oransje C

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Smietunet 2 er en nyere særpreget funkisbolig med spennende arkitektur og planløsning i et nytt boligområde. Arkitekt er Niels Torp.
Området består mye av barnefamilier, og har umiddelbar nærhet til bhg, skole og butikker, samt kort vei til innfartsvei til Oslo og togstasjon.
Eneboligen har lekre og praktiske romløsninger, og 2.etasje har en veldig god takhøyde (5,16m. på det høyeste). Det er to hovedetasjer og et galleri/mesanin.
Uteområdet består av opparbeidet gressplen, balkong og stor solrik veranda, samt at det er stor carport med bod.
NB! Takterrassen er på denne boligen vendt "riktig" vei i forhold til solforholdene.
Boligen har fått tilstandsgrad 0 = som nytt (nyere enn 5 år).
Velkommen skal dere være!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Smietunet 2, 1825 TOMTER
Kommunenummer 3014, gårdsnummer 805, bruksnummer 156, seksjonsnummer 2, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 172 kvm
Totalt bruksareal: 157 kvm
Totalt primærrom: 153 kvm
Primærrom:
1. etasje 69 kvm: Bad/vaskerom, entré, gang, stue, 3 soverom
2. etasje 73 kvm: Kjøkken, stue, wc
3. etasje 11 kvm: Mesanin
Sekundærrom:
1. etasje 4 kvm: Bod/teknisk rom
Bod:
1. etasje 5 kvm: Bod
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 19.02.2021, utført av Andreas Høieggen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre/mur/betong. Støpt, isolert plate. Fundamentert med støpte konstruksjoner til antatt faste, stabile masser. Ringmur av ringmurelementer. Støpt dekke. Kjellerløs bygning antatt oppført på drenerende masser iht. krav. Takvann ført til mark. Normale fallforhold rundt bygningen. Yttervegger av trebindingsverk antatt isolert med mineralull iht. krav. Utvendig kledd med trepanel. Pulttak i trekonstruksjoner. Isolerte, luftede takflater. Takstein fra byggeår. Snøfangerer og stigetrinn.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik, herunder: Noe fuktmerker etter potteplante i stue.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Lekker funkis-enebolig over to etasjer samt mesanin oppført i 2017. Utvendig bod og carport hvor taket danner takterrasse med adkomst fra stue i 2. etasje. Solrik tomt.
Entré:
Lys, flislagt entré med skyvedørsgarderobe. Varme på gulv.
Kjøkken:
Åpen kjøkkenløsning fra byggeår. Slette fronter. Laminat benkeplate. Enkel oppvaskkum med ettgreps blandebatteri. Integrert oppvaskmaskin, komfyr, induksjonstopp. Ventilator (kullfilter). Lekkasjevarsler. Komfyrvakt. Balkong på ca. 5,2 kvm. med adkomst fra kjøkken.
Stue:
Boligen har tre stuer. En stue i 1.etasje, en hovedstue i 2.etasje og ett galleri/mesanin.
Hovedstuen har ekstra takhøyde og 1-stavs parkett. Peisinnsats som varmer godt på kjølige dager. Takterrasse på ca. 29 kvm. over carport og bod i trekonstruksjoner med adkomst fra stue. Lys og strømuttak.
Bad:
Flislagt malte plater i himling med integrerte downlights. Servant i servantskap med ettgreps blandebatteri. Vegghengt. Servant i servantskap med ettgreps blandebatteri. Dusjhjørne med glassvegg/-dør. Opplegg for vaskemaskin. Mekanisk avtrekk. Elektrisk gulvvarme.
WC-rom:
i 2.etasje er det wc-rom. Fliser på gulv. Malte plater på vegger og himling. Downlights. Vegghengt toalett. Mekanisk avtrekk.
Soverom:
Boligen har tre soverom med god størrelse. Store vinduer slipper inn mye dagslys. Garderobeskap på hovedsoverom.
Balkong/veranda:
Takterrasse på ca. 29 m² over carport og bod i trekonstruksjoner med adkomst fra stue. Rekkverk av metall, glass og treverk. Lys og strømuttak.
Balkong på ca. 5,2 m² med adkomst fra kjøkken. Dekke av terrassebord. Rekkverk av metall og glass.
Varme:
Elektrisk gulvvarme i hele 1.etasje og 2. etasje. Ildsted i hovedstuen.
Diverse:
Sentralstøvsuger med motor plassert i bod/teknisk rom.
Balansert ventilasjon.
Sikringsskap i bod/teknisk rom.
Sector alarm.

Oppvarming

Ildsted i stue. Elektrisk gulvvarme hele 1. etasje og 2. etasje. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 29.09.2017. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Garderobe i gang og på begge soverom vil følge med i salget.
Boligen er enebolig på felles tomt. Det er totalt 11 boliger/seksjoner på denne tomten. Det er opprettet sameie, Sameiet Smietunet, gnr. 5 bnr. 156 i Indre Østfold kommune (tidligere Hobøl kommune). Sameiet har til formål å ivareta sameiernes fellesinteresser og administrasjon av eiendommen med fellesanlegg av enhver art. Sameiebrøkene er 1/11 for hver seksjon.
Det er ikke noen felles gjeld i sameiet.
Fellesutgiftene er kr 1.250,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-TV, internett, måking, strøing, admin., etc.
Det foreligger ikke husordensregler, men vedtekter. Disse ligger nedlastbar i annonsen.
Selger opplyser at det ved "jordet" ved siden av, skal det bygges et fellesareal/rekreasjonsområde.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Velkommen til Smietunet 2!
En fin enebolig beliggende i et rolig og barnevennlig boligfelt, etablert i 2016/2017 i Tomter. Tomter har de siste årene hatt en voldsom utvikling og ligger en rask kjøretur unna Ski. Det er gode tur- og rekreasjonsmuligheter i nærområdet med fine turstier på sommeren og skiløyper på vinteren. Togstasjonen ligger ikke langt fra boligen med gode forbindelser til Ski og Oslo. Reisetiden med lokaltoget til Ski er 14 minutter og til Oslo S tar det 38 minutter. Med bil til Oslo S tar det ca. 40 minutter.
Dagligvarehandelen kan du gjøre på Kiwi som ligger noen hundre meter fra boligen. Dersom man ønsker utvidet servicetilbud er det ca. 15 minutter til Ski. I Ski sentrum finnes alt av forretninger, servicetilbud og offentlig kommunikasjon. Ski kan by på Ski Storsenter med over 145 butikker og spisesteder, restauranter, caféer, bibliotek, bowlinghall, kinosenter, offentlige kontorer og togstasjon. I Ski er det nytt dobbeltspor under arbeid som vil gjøre togturen fra Ski til Oslo så rask som ned til 12 minutter.
Ca. 1,4 km fra boligen ligger idrettspark med kunstgressbane, hopp- og akebakke. Hobøl IL er aktive innen fotball, ski, sykkel, friidrett og turn.

Adkomst

Fra Oslo: Følg E18 fra sentrum i retning Askim. Ved Elvestad-krysset svinger du inn til venstre mot Tomter, RV120 Enebakkveien. Følg så denne veien til Tomter sentrum. Ta til venstre ca. 400 meter før Kiwi og følg veien forbi barnehagen.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter ved fellesvisninger.
Velkommen til visning!

Barnehager, skoler og fritid

Det er flere barnehager i nærheten: Brødholt FUS barnehage ca. 100 meter fra boligen, Knoll og Tott barnehage og Symrelunden barnehage ligger i kort gangavstand fra boligen.
Kort gangavstand til Tomter barneskole. Nærmeste ungdomsskole er Knapstad barne- og ungdomsskole. Nærmeste videregående skole er Drømtorp videregående skole, Ski videregående skole og Askim videregående skole.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Felles eiet tomt på 5.214 kvm som tilhører sameiet. Tomten som naturlig benyttes av boligen: Gruset gårdsplass. Plen.
Del av tomten som disponeres, vises som større enn den er. Grunneier har gitt beskjed til beboerne som "tatt for mye tomt" om å markere skillet bedre.

Parkering

Parkering i carport og på gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.
Vann og kloakk er tilknyttet offentlig nett via privat fordelingsnett.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan for Brødholt med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 22.11.2010.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 5.523,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for , avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Egen vannavgift etter gjeldende takster fra Hobøl vannverk er:
Pris per kbm: kr 23,50,-
Fast avgift: kr 1.680,-
Leie av vannmåler: kr 300,-
Vannverket fakturerer to ganger i året. I september faktureres det et forskuddsbeløp på kr 1.680,- som er likt for alle. Når vi får måleravlesning ved årsskiftet beregnes det faktisk forbruk for foregående år. Da trekkes forskuddet som er betalt inn fra.
Fellesutgiftene er kr 1.250,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-TV, internett, måking, strøing, admin., etc.
Fellesutgiftene kan justeres en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Strømforbruk ca. 19-20-000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Canal Digital/Telenor som leverandør av kabel-tv/internett og er inkludert i fellesutgiftene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Sector Alarm som koster kr 4.200,- pr. år.
Man betaler selv for bygnings- og innboforsikring.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 154.781,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 557.212,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Ingen lån registrert for selskap.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.300.592,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr 11.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Claes Thomas Kaare Strøm Tellefsen og Mengdan Xu

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Smietunet, med sameiebrøk 1/11.
Sameiet består av 11 boliger.
Forretningsfører er OBOS Forvaltor AS, tlf. 002333.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning)
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning (2 gratis)
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 46-0018/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ski
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR46.2118

Dato

Sist oppdatert: 08. oktober 2021 kl. 09:02

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.