Solgt: 3 900 000 kr

Korpåsen 157B

3 900 000 kr
58 m²
2 soverom
Alexander Fossum
Presenteres av
Alexander Fossum
STRØKEN 3-ROMS PÅ GULLHELLA
Lys og tiltalende leilighet med umiddelbar nærhet til marka - God planløsning - Trappefritt - Garasje - Nær tog og buss
 • Prisantydning
  3 900 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  13 319 kr
 • Omkostninger
  91 417 kr
 • Totalpris
  4 004 736 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  2002
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  58 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 087 kr
 • Energimerke
  Rød D

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Korpåsen 157B, presentert av Alexander Fossum i Krogsveen. Korpåsen er et populært og attraktivt område på Gullhella i Asker på grunn av sin nærhet til marka, skoler, barnehager, fjorden, slalåmbakke, lysløyper og offentlig kommunikasjon. Det er ca. 8 minutters gange til Gullhella stasjon med direkte forbindelse mot Oslo og ca. 8 minutters gange til bussholdeplass langs Røykenveien. Kort fortalt: - Endeleilighet fra 2002 med god standard - Trappefri adkomst - Meget god planløsning - Balkong med utgang fra stuen - Uteplass ved inngangen - Stor stue med fin utsikt - Lyst og pent kjøkken med åpen løsning - 2 store soverom med garderobeskap - Pent flislagt bad - Gode lagringsmuligheter - Bod rett utenfor leiligheten - Garasjeplass for 1 bil - Solid sameie med god økonomi

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Korpåsen 157B, 1386 ASKER
Kommunenummer 3025, gårdsnummer 61, bruksnummer 695, seksjonsnummer 168, ideel andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 68 kvm
Totalt bruksareal: 62 kvm
Totalt primærrom: 58 kvm
Bruksareal:
Eierleilighet 62 kvm
Primærrom:
1. etasje 58 kvm: Entré, stue/kjøkken, bad og to soverom.
Sekundærrom:
1. etasje 4 kvm: Bod.
I tillegg disponerer boligen utvendig bod oppmålt til ca. 5 kvm. Leiligheten disponerer i tillegg en biloppstillingsplass merket nr. S168 i felles garasjeanlegg.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 11.11.2020 utført av Anticimex Oslo.

Byggemåte

Gjennomgående leilighet på ett plan beliggende i byggets 1. etasje. Adkomst via egen ytterdør fra bakkeplan. Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført over 2 etasjer samt underetasje og loft. Støpt plate på mark. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong. Utvendig fasader kledd med stående kledning. Takkonstruksjon av saltaksform utvendig tekket med takstein (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har slett ytterdør med glassfelt fra byggeår. Innadslående to-fløyet dør, balkongdør og vinduer med to-lags glass fra byggeår.
Elektrisk anlegg:
Sikringsskap med automatsikringer og måler plassert i entré. Hovedsikringens kapasitet er på 32A. Leiligheten har i hovedsak skjult elektrisk anlegg.
VVS:
Varmtvannsbereder fra byggeår på ca. 116 liter plassert i hjørne under benkeplate på kjøkken. Vannrør av type rør-i-rør. Synlige avløpsrør av plast. Fordelerstokker for rør-i-rør plassert bak systemhimling på bad. Hovedstoppekran plassert i bod. Naturlig ventilasjon med tilluftsventiler i vindu og på yttervegger, kombinert med mekanisk avtrekk fra baderom. Avtrekket justeres ved ventilator på kjøkken.
Balkong:
Utgang fra stue/kjøkken til nordøst-vendt balkong på ca. 6 m2. Gulvflate belagt med terrassebord. Rekkverk/håndløper av tre/plater. Rekkverkshøyde er målt til ca. 94 cm. Balkong har stikkontakt og utebelysning.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være oppmerksom på.
Tilstandsgrad 2 (TG2) har blitt nevnt om følgende:
- Bad: Fordelerstokker for rør-i-rør er plasser over systemhimling og har derfor ikke sikker avrenning til sluk (dette gjelder alle de originale badene i sameiet). Det er skruehull bak dusjkabinett etter tidligere innfesting. Membran på gulv/vegger er vurdert til å ha en alder som tilsier begrenset restlevetid.
- Kjøkken: Innredning på kjøkken (noe slitasje/merker på fronter).
- Overflater: Registrert noe merker/slitasje i parkettgulvets overflatemateriale, samt enkelte gliper mellom parkettbord.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Leiligheten har attraktiv endebeliggenhet i bygg oppført i 2002. Den ligger i 1. etasje og har trappefri adkomst. Planløsningen er gjennomgående og inneholder blant annet to soverom og et flislagt bad med gulvvarme. Videre er det et lyst og pent kjøkken fra byggeår med åpen løsning mot stue. Leiligheten har et areal på hele 62 kvm og byr på flere møbleringsmuligheter. Det er betong i etasjeskillerne og i vegg, noe som gir god støyisolering mot naboer.
Entré
I entreen er det trendy blå veggflater og hvitt listverk, samt trestavs eikeparkett på gulv som strekker seg videre innover i leiligheten. Det er satt inn garderobeskap på ca. 1 meter med hvite fronter for oppbevaring av sko og yttertøy. Fra entreen er det også inngang til ett av to soverom i leiligheten.
Kjøkken
Kjøkkenet ligger i åpen løsning mot stuen. Med åpen løsning mot stuen kan også kokken være en del av selskapet. Kjøkkeninnredningen er fra byggeår med hvite profilerte fronter. Benkeplate av laminat. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Plater med flismønster på vegg over kjøkkenbenk. Benkeskapsbelysning og stikkontakter over deler av kjøkkenbenk. Nedfelt keramisk platetopp og stekeovn fra Bosch. Oppvaskmaskin fra Whirlpool. Frittstående kjøleskap med fryser fra Gorenje. Ventilator plassert i overskap tilkoblet avtrekk. Varmtvannsbereder fra byggeår på ca. 116 liter. Vannrør av type rør-i-rør. Synlige avløpsrør av plast. Kjøkkenet har montert lekkasjestopper.
Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.
Stue
Stuen byr på gode lysforhold og har plass for både sofa og spisebord. Rommet har utgang til balkong og utgjør et sosialt samlingspunkt med åpen løsning mot kjøkkenet. Stuen er malt i en lys gråtone, kombinert med kontrast vegg på kjøkkenet malt i grå kalkmaling. Det er ellers trestavs eikeparkett på gulv.
Balkong
Utgang fra stue/kjøkken til nordøst-vendt balkong på ca. 6 kvm. Fra balkongen har du en nydelig utsikt over grøntområder og glimt av Oslofjorden.
Bad/wc/vaskerom
Badet er fra byggeår og har flislagte overflater i tidløst hvitt. Det er satt inn vegghengt servantskap i hvit profilert utførelse. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur fra Oras. Overskap i hvit profilert utførelse for oppbevaring av personlige artikler. Videre er badet utstyrt med nytt dusjkabinett fra 2019. Integrert dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Gulvstående toalett fra Gustavsberg og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Varmekabler i gulv og mekanisk avtrekksventil i himling. Vannrør av type rør-i-rør. Synlige avløpsrør av plast. Fordelerstokker for rør-i-rør plassert over systemhimling.
Soverom og garderobe
Hovedsoverommet har god størrelse og er malt i en lys blåtone. Det er satt inn skyvedørsgarderobe fra Elfa på 3,3 meter med én speilfront. Rommet har ellers meget god plass for en stor dobbeltseng. Det andre soverommet har hvitmalte vegger og gjør seg godt som barnerom, gjesterom eller kontor. Her er det også plasser et garderobeskap på ca. 1,5 meter. Med den skjermede beliggenheten i rolig løkkevei kan man sove godt og uforstyrret, selv med åpne vinduer.
I tillegg til garderober er det lagringsplass i bod på 4 kvm og i en utebod rett utenfor inngangsdøren på ca. 5 kvm.
Oppvarming - Teknisk
Leiligheten er oppvarmet med stedvis panelovner og varmekabler på bad. Det er sikringsskap med automatsikringer i entreen, og varmtvannsberederen på ca. 116 liter er plassert under kjøkkenbenk. Naturlig ventilasjon med tilluftsventiler i vindu og på yttervegger, kombinert med mekanisk avtrekk fra baderom. Avtrekket justeres ved ventilator på kjøkken.
Overflater
Gulv - 3-stavs parkett. Fliser på bad.
Vegger - Malte slette flater. Fliser på bad.
Himlinger - Malt mur. Systemhimling på bad.
Innerdører - Slette innerdører, samt glassfelt i dør til entré.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet. Gulvvarme på bad, samt panelovner i enkelte rom.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 03.09.2015. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 10799, tinglyst 28.04.2003, type heftelse: Urådighet - Overdragelse av leiligheten skal godkjennes av styret.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom:
Dagboknr 10799, tinglyst 28.04.2003, type heftelse: Erklæring/avtale - Denne seksjon har tilleggsdel - areal og bygning. Omhandler disponering av uteområdet foran leiligheten samt en en garasjeplass i fellesanlegg.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Korpåsen er et populært og attraktivt område på Gullhella i Asker på grunn av sin nærhet til marka, skoler, barnehager, fjorden, slalåmbakke, lysløyper og offentlig kommunikasjon. Det er kun ca. 2,5 km til Asker sentrum med Trekanten kjøpesenter, et godt utvalg av butikker og spisesteder, Asker kulturhus med bl.a. kino og bibliotek, og et variert servicetilbud. Asker sentrum er også et knutepunkt for offentlig kommunikasjon med buss, flytog og tog. Her er det også pendlerparkering ved togstasjonen.
Området grenser til Vardåsen i bakkant med store turområder med flotte muligheter både sommer og vinter. Andre tilbud i nærområdet er bl.a. Stall Blakstad, Seilforening i Blakstadbukta, Risenga med svømmehall, kunstisbane, tennisanlegg, fotballbaner og ishockeyarena. Asker kommune har et flott og variert tilbud av fritidsaktiviteter.
Gangavstand til både barnehager, barneskole og matforretning (både Kiwi og Rema 1000). Det er ca. 8 minutters gange til Gullhella stasjon med direkte forbindelse mot Oslo og ca. 8 minutters gange til bussholdeplass langs Røykenveien. Innenfor ca. 5 minutters kjøring ligger Asker sentrum med forretninger og servicetilbud.

Adkomst

Fra Asker: Følg Røykenveien mot Heggedal. Ta til høyre inn Norddalsveien. Følg denne veien rett frem til du kommer til svingen og over i Korpåsen. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
Espira Gullhella barnehage på feltet. Ellers barnehage i Barnas Hus v/ REMA 1000, korttidsbarnehage i Østenstad kirke.
Skoler:
Kort avstand til Blakstad barneskole. Bondi barneskole ligger også i nærheten. Kort vei til Risenga ungdomsskole, Bleiker- og Asker videregående skole.
Tilhørigheten til skolekrets kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 37 966 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Sameiet består av 173 boenheter fordelt på fem tun. Felles tomt for sameiet opparbeidet med blant annet asfalterte internveier, gressplen, prydbusker og diverse beplantning.

Parkering

Én biloppstillingsplass merket nr. S168 i felles garasjeanlegg. Ellers er det bra med gjesteparkeringsplasser i området.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til konsentrert småhusbebyggelse (delareal: 37926 kvm) og bevaring av landskap og vegetasjon (6458 kvm) i henhold til reguleringsplan 150D1 Beb. plan Nordre Gullhella med ikrafttredelse: 07.03.2000 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 02.12.98.
Eiendommen ligger i området for nåværende boligbebyggelse iht. kommuneplan for Asker kommune 2018-2030, i område med spesielle kvaliteter (type: A).
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Kommunale avgifter er kr 6 452,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann og avløp.
Eiendommen er tilknyttet vannmåler og kostnadene vil derfor avhenge av faktisk forbruk. Avregning foretas en gang pr. år.
Fellesutgiftene er kr 3 087,- pr. mnd. og inkluderer:
- Renovasjon
- Byggningsforsikring
- Forretningsførsel
- Kabel-tv
- Bredbånd
- Snøbrøyting
- Vaktmestertjeneste
- Strøm (á-konto)
- Drift og vedlikehold av garasjeanleggene.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 7.452,- pr. år. / 5.800 kwh. pr. år. Strøm betales á-konto og er en del av fellesutgiftene.
Boligen er tilknyttet Telenor/Canal Digital som leverandør av kabel-tv og internett. Standardpakken er inkludert i fellesutgiftene og tv-tuner/dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 912 802,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 3 286 087,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 51 589,- pr. 04.11.2020
Andel fellesgjeld er kr 13 319,- pr. 04.11.2020
Total fellesgjeld for sameiet er kr 2 802 370,- pr. 04.11.2020 og lånevilkårene er:
Långiver: Handelsbanken. Lånnummer 5102 07434. Kundenummer 5100 93394
Lånetype: Annuitet, 12 terminer årlig, løpetid 5 år.
Årlig rentesats: 3,8% (nominell rente).
Dato siste termin: 14.07.2022

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.694.736,-.
Av dette beløpet utgjør kr 13 319,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Jon Kristian Skare og Sandra Eileen Rødseth Simonsen

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Korpåsen Boligsameie, med sameiebrøk 61/16376.
Sameiet består av 173 ideelle eiendomsandeler.
Forretningsfører er Boalliansen Forvaltning AS.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt.
Økonomi:
- Sameiets resultat for 2019 ble et overskudd på kr 1.346.754,-. Styret foreslår at overskuddet overføres til egenkapitalen.
- Disponible midler for boligselskapet utgjør kr 8.272.292 per 31.12.19.
Saker som har vært- og er under arbeid:
Garasjeanlegget:
- Elbillading: Alle ladestasjonene er koblet opp i nettverk for avlesning/avregning, samt dynamisk laststyring. Det ble også ryddet opp i fordelingstavlene i garasjene som bar preg av blanda kvalitet på elektriker arbeide som tidligere er utført. Strømforbruket blir nå målt og overført direkte fra laderen til en «Sky» der forretningsføreren kan hente ned data for fakturering. Den dynamiske last styringen sørger for at det totale strømforbruket i den enkelte garasje ikke overskrider kapasiteten på sikringer og kabler. For å få en enhetlig dokumentasjon av ladesystemet, har hver garasjeplass blitt merket med seksjonsnummeret.
- Lys i trappene og ved utvendig skilting: Det har blitt montert bedre lys i trappeoppgangene ved garasjene, og ute på veggen over informasjonstavlene.
- Drenering: Det er gjennomført et prøveprosjekt i garasjen på tun 3, der er det i nedløpet fra parkeringstaket er innmontert varmekabler som skal hindre at sluk og nedløp fryser igjen. Tanken er at om dette blir vellykket avsettes det penger til gjennomføring i alle garasjene.
- Vannlekkasjer fra garasjetaket: Den nye membranen som «Alt i Asfalt» hadde lagt på under asfalten hadde for liten oppbrett og førte til at vannet, i enkelte tilfeller, fant veie over og rant nedover langs veggen. Leverandøren erkjent feilen og har gjennomført forbedringer.
Infrastruktur:
- Elektro: Krav fra NVE om at private fordelingsnett skal avvikles, og nye AMS måler monteres i alle leiligheter, ble gjennomgått både teknisk og juridisk. For å få oversikt over hva dette innebærer økonomisk er det innhentet tilbud fra flere elektroleverandører. Styret har arbeidet sammen med referansegruppen hele 2019, og arbeidet fortsetter inn i 2020. Etter å ha
rådført seg med referanse gruppen besluttet styret å be Hafslund starte prosessen med utskifting til AMS målere i alle boligene samt alle målerne og for fellesbruk ute og i garasjene. I den sammenhengen vil den enkelte seksjonseier overta kundeforhold til strømleverandøren. Eierforholdet til nettet er ennå ikke avklart så styret sammen med referanse gruppen vil arbeide videre med dette i 2020.
- Vann og avløp: Vanntrykket har man hatt mistanke til at det ligger i overkant, og kanskje vært medvirkende årsak til at levetiden på varmtvannsbeholderne har vært kortere en normen. I en periode på dagen med lite forbruk, er det gjennomført trykkmåling på alle tun, Styret arbeider videre med dette i 2020.
- Gass: I forbindelse med årets service ble det montert nye gassmålere for fjernavlesning. Norsk Gassnett leser nå av forbruket via oppkoblet nettverk.
Vedlikehold på bygningene:
Dette er arbeidet blir løpende gjennomført, delvis iht. vedlikeholdsplanen, og delvis iht. saker som rapportert til styret.
1) Råtne håndløpere på utvendige trapper er skiftet ut.
2) Takrenner og snøfangere er skiftet på tun 5.
3) Franske terrassedører er skiftet der det var behov.
4) Etablert tak over to nødutganger til garasjene.
5) Gjennomført befaring innen andre prioriterte felter:
a) Bytting av tak av plast.
b) Gjennomgang av kaldloft.
c) Lekkasjer i utvendige boder.
Utbygging av loft:
Egenopplysningsoppfølging gjennomført via e-post. Styret forventer å ha oversikt over samtlige loft som er bygget ut, totalt antall 29.
Skjøtsel og dugnader:
- Sommerskjøtsel: Sommerskjøtsel blir håndtert av Bygårdsservice AS. Dette var første året deres for Korpåsen Boligsameie. Vi samlet tilbakemeldinger i løpet av oppstarten og fikk justert håndteringen av gressklipping og skjøtsel generelt.
- Vinterskjøtsel inkl. brøyting: Vinterskjøtsel blir håndtert av Vethe Maskin/Finstad og Jørgensen. Vi har et godt samarbeid med selskapet og det har ikke blitt innrapportert skader av stor betydning. Vintersesongen i år har hatt lite snø, men mer is og strøing har vært vesentlig.
- Dugnad: Det vil også i år gjennomføres dugnad. Men mye mulig i et annet format grunnet koronasituasjonen.
Planlagte prosjekter 2020:
• Tak over inngangspartiene
• Kjøkkenvindu, tun 2
• Justere dører
• Maling/Beising anbudsdokumentasjon
• Plasttak, 10 stk 2020
• Fuging langs veggen, alle leiligheter
• Trykkreduksjon av vanntilførsel
• Varmekabel i slukene i garasjen
• Konsulenttjenester, el-distribusjon
Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informajonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag - Fastpris: kr 40.000,-
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.150,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 15-0166/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Asker
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR15.20166

Dato

Sist oppdatert: 01. desember 2020 kl. 14:06

Dokumenter

If Boligkjøperpakken
PDF 262 KB
Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.