Solgt: 4 500 000 kr

Durudveien 18D

4 650 000 kr
87 m²
3 soverom
Velkommen til Durudveien 18 D. Ta kontakt for påmelding til visning, så finner vi en tid som passer.
Avløs
4-roms i 1.etg. Bad fra 2015. 2 min til Avløs T-bane. Sydvendt balkong. Ingen forkjøp. eller dok.avg.
 • Prisantydning
  4 650 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  75 549 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  4 576 681 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1970
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  87 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 342 kr
 • Energimerke
  Rød E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Durudveien 18D: Stor 4-roms andelsleiliget med flott utsikt og gode solforhold! 2 min til Avløs t-banestasjon, samt flotte tur og rekrasjonsmuligheter like i nærheten. Leiligheten ligger i 1. etg, med meget fritt utsyn og lite innsyn. Fra stuen er det utgang til sydvendt balkong. Her er det en herlig utsikt.
*Flott utsikt
*3 soverom
*Bad fornyet 2015
*2 min til Avløs t-banestasjon
*Bod i kjeller
*Solrik og sydvendt balkong
*Stille og rolig område
*Romslig og luftig leilighet
*God planløsning
*Nærhet til marka, med flotte turmuligheter

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Durudveien 18D, 1344 HASLUM
Kommunenummer 3024, gårdsnummer 5, bruksnummer 72
Andelsnummer 172, Durud Borettslag, organisasjonsnummer 952 265 334

Innhold

Totalt bruksareal: 90 kvm
Totalt primærrom: 87 kvm
Bruksareal:
Leilighet 90 kvm
Primærrom:
Leilighet:
1. etasje 87 kvm: Entre, stue, kjøkken, bad, gang, 3 soverom.
Sekundærrom:
Leilighet:
1. etasje 3 kvm: Garderobe.
I tillegg disponerer boligen 1 kjellerbod på ca 4,4 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 04.04.2020 utført av Anticimex Oslo. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong. Boligbygg over 3 etasjer samt kjeller. Gulv mot grunn av betong. Utvendige fasader i hovedsak med fasadeplater, samt deler forblendet med teglstein. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran (taket er ikke besiktiget). Balkongdør og vinduer mot syd med tre-lags glass fra 1989. Vinduer mot nord med to-lags glass fra 1990. Oppvarming med elektrisitet. Leilighet beliggende i byggets 1.etasje. Adkomst via felles trappegang. Utgang fra stue til syd-vendt balkong på ca. 16,7 m2. Leiligheten disponerer i tillegg en bod i kjeller oppmålt til ca. 4,4 m2.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
Bad har fått TG 2 på følgende punkter:
- Kun naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk.
- TG 2 gjelder sluk plassert under badekar. Slukets plassering er vurdert til å være utilfredsstillende med tanke på tilkomst for bl.a. rengjøring.
- Det er ikke anordning slik at eventuelt lekkasjevann fra innebygget klosett kan oppdages tidlig.
- Gulvet har ikke tilfredstillende nivåforskjell eller fall.
- Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og/eller membran ved overgang til klemring i hovedsluk (plassert under baderomsinnredning) fremstår noe uoversiktelig og ufagmessig utført. Av denne grunn så kan det derfor ikke verifiseres ved visuell kontroll at løsningen er fullgod og vannsikker mot lekkasjer.
- Hjelpesluk under badekar er vurdert til å være underdimensjonert
Kjøkken har fått TG2 på følgende punkter:
- Varmtvannsbereder fra 2000 er vurdert til å ha en alder som tilsier at over halvparten av anbefalt brukstid er passert
- Vannrørene er ikke plugget mot varerør. Av den grunn vil en eventuell lekkasje fra rør-i-rør system kunne medføre følgeskader på tilbakeliggende konstruksjoner.
- Avløpsrør av støpejern er vurdert til å ha en alder som tilsier at over halvparten av anbefalt brukstid er passert.
- TG 2 er valgt grunnet innredningens slitasjegrad.
Skjevhetsmåling:
Det er kun registrert mindre målbare skjevheter i leiligheten. Nivåforskjellen mellom høyeste og laveste punkt ble med krysslaser på tilfeldige plasser oppmålt til ca. 16 mm i stue og 14 mm i soverom 1.
Det følger av selgers egenerklæringsskjema:
- Tilbakeslag av avløpsvann i sluk på bad muligens pga for lav fallvinkel til sluk, når røret tettes, kommer vannet ut fra badekaret i en sjelden gang.
- Man må ikke bruke alle elektriske maskiner samtidig, da går sikringen.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Velkommen til Durudveien 18D: Stor 4-roms andelsleiliget med flott utsikt og gode solforhold! 2 min til Avløs t-banestasjon, samt flotte tur og rekrasjonsmuligheter like i nærheten. Leiligheten ligger i 1. etg, med meget fritt utsyn og lite innsyn. Fra stuen er det utgang til sydvendt balkong. Her er det en herlig utsikt.
*Flott utsikt
*3 soverom
*Bad fornyet 2015
*2 min til Avløs t-banestasjon
*Bod i kjeller på ca. 4,4 kvm
*Solrik og sydvendt balkong
*Stille og rolig område
*Romslig og luftig leilighet
*God planløsning
*Nærhet til marka, med flotte turmuligheter
Velkommen til visning! Passer ikke oppsatte visningstidspunkter arrangeres det privatvisninger fortløpende. Kontakt Eiendomsmegler Marius Stormfelt på tlf. 91 71 48 55 eller marius.stormfelt@krogsveen.no så finner vi en tid som passer. Jeg er selvfølgelig også behjelpelig med verdivurdering av egen bolig dersom du ønsker dette for å være klar for budrunden!
Entré:
Stor og luftig entré med god plass til både kommode og skohyller, knagger for oppbevaring av yttertøy og sko. I gangen er det i dag innebygd garderobeløsning, som er praktisk og romslig. Her er det enkelt å holde det ryddig!
Stue:
Stuen er leilighetens sentrum, og fremstår meget lys og åpen. Store vindusflater vendt ut mot syd. Det er meget god størrelse på stuen, og kan enkelt inndeles med spisestue, tv-stue og sofagruppe. Her er det også rom for oppbevaringsløsning som bokhyller/seksjon eller tv-møbler. Fra stuen er det utgang til balkong. En sydvendt balkong på ca. 16,7 kvm, som er meget romslig og solrik balkong med flott utsikt. Balkongen er en utmerket uteplass som er et yndet ekstra rom på varme sommerdager. Her er det god plass til diverse ute -møblement.
Kjøkken:
Romslig kjøkken, innredet med profilerte hvite fronter, samt glassfelt på enkelte overskap. Benkeplate av tre. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur fra Oras. Benkeskapsbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Komfyr med keramisk platetopp fra Gorenje. Ventilator plassert i overskap tilkoblet avtrekk. Varmtvannsbereder hjørnet under kjøkkenbenk. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen. Her er det godt med benkeplass, hvilket gjør matlagingen til en lek - organiser, hold det rent og ryddig! Hyggelig og arealeffektiv spisekrok på kjøkkenet er det også plass til.
Bad:
Meget delikat og moderne bad, fornyet i 2015. Rommet er innredet med flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Himling i malt mur. Benkeskap i hvit slett utførelse med benkeplate av laminat. To servanter med ett-greps armaturer. Speilskap med belysning på vegg over servanter, samt stikkontakt på vegg over benk. Romslig hjørnebadekar med integrert armatur tilkoblet hånddusj. Vegghengt toalett. Avtreksventil på vegg. Opplegg for vaskemaskin under benk.
Soverom:
Det er 3 soverom i leiligheten. Et stort hovedsoverom, med god plass til dobbeltseng og garderobe. To mindre soverom, som passer utmerket som barnerom/gjesterom eller kontor - alt etter behov. Her er det god plass!

Oppvarming

Elektrisk oppvarming.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 27.09.1966. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser med
unntak av:
Dagboknr 4675, tinglyst 05.02.1990, type heftelse: Obligasjon som gjelder feste. Panthaver er Centrum Eiendomsbestyrelse AS med et pantebløp på kr. 3.706.000,-.
Dagboknr 132420, tinglyst 09.02.2006, type heftelse: pantedokument som gjelder feste. Panthaver er OBOS BBL med et beløp 20.000.000,-.
Dagboknr 829993, tinglyst 17.07.2019, type heftelse: pantedokument som gjelder feste. Panthaver er OBOS-banken As med beløp på 300.000,-.
Dagboknr 302919, tinglyst 18.04.1970, type heftelse: bestemmelse om vann og kloakkledninger og festekontrakt med vilkår. Festetid 99 år. Med flere bestemmelser, bestemmelser om overdragelse, pant for forfalt festeavgift. Det følger av festekontrakten at Staten ved sosialdepartementet bortfester herved til A/L Durud Borettslag sin eiendom gnr. 5, gnr. 72 og 75, og gnr. 6, bnr. 299 i Bærum. Tomten ligger til Durudveien
og dens grenser fremgår av oppmålingsforretning og skylddelingsforretning tinglyst 19/12-1968. Festavgiften betales inn ukrevet den 1.april hvert år, forskuddsvis for et år av gangen. Til sikkerhet for festeavgiften forbeholder grunneieren seg panterett i de bygninger som oppføres på eiendommen. Hvis ikke festeavgiften betales i rett tid er grunneieren berettiget til uten søksmål å inndrive den forfalne avgift og sette bygningene til tvangsauksjon. Det følger også av særlige bestemmer i kontrakten at: Det er en bestemmende forutsetning for festekontrakten at festeren i de bygg som oppføres på den festede eiendom kun inntar som andelshavere/leieboere personer som etter vedtektene for A/L Durud Borettslag. Det følger også at kontrakten at Staten som bortfester har rett til å legge vann- og kloakkledninger over tomten hvis dette skulle bli påkrevet.
Borettslaget har legalpant for forfaltefelleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Dagboknummer 419555, tinglyst 06.12.1988, type heftelse: skjønn. Gjelder reguleringsplan for Bærumsveien. Dokumentet er ikke funnet i arkivet til Kartverket.
Dagboknummer 957138, tinglyst 16.10.2015, type heftelse: bestemmelse om vann/kloakkledning. Servitutten sier at eier og fester gir Bærum kommune rett til å legge og ha vann- og avløpsledninger med kummer over eiendommen. Kommunen gis videre rett til uhindret adkomst i anleggstiden samt for fremtidig ettersyn, vedlikehold, reperasjoner, fornyelser og installasjoner. Det gis samtidig restriksjonsbelte på 4 meter målt fra ledningens ytterkant. Det kan ikke i restriksjonsbeltet, uten samtykke fra Bærum kommune ved vann- og avløpsansvarlig, utføres byggetiltak eller andre arbeider som kan utsette ledningsanlegget for skade mm. Eventuelle skader som ledningsanlegget påfører eiendommen i etableringsfasen, erstatter kommunen etter overenskomst eller rettslig skjønn. Det er kommuenen som avgjør hvem som kan foreta inngrep i restriksjonsbeltet.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Durud Borettslag ligger på en høyde over Løkeberg, sentralt beliggende mellom Bekkestua og Sandvika. Pent opparbeidede fellesområder for beboerne gjør dette til et meget populært bomiljø for alle aldre. Det er gangavstand til matbutikk og treningssenter! T-bane er å finne bare 2 min unna på Avløs T-banestasjon. Her går linje 3 som tar deg til Oslo/Majorstuen på ca. 20 minutter. Ellers er det gode bussforbindelser i området.
Bekkestua har et rikt utvalg av det en måtte trenge i hverdagen. Her finner man et bredt utvalg av butikker som Meny, cafèer, spisesteder, Bekkestuasenteret med flere klesbutikker o.l.
Sandvika har svært gode shoppingmuligheter med diverse klesbutikker både på storsenteret og i den gamle gågaten. Av annet byr Sandvika på et rikelig liv av caféer, restauranter, kino, eget kultursenter, samt mye mer. På varme sommerdager kan man dra til Høvik eller Kalvøya hvor man finner praktfulle sandstrender og ypperlige turstier. Kalvøya ligger like utenfor Kadettangen med flotte bademuligheter og grøntarealer for lek og turer. Kadettangen eller Sandvika Fjordpark er under utbedring og er regnet å stå ferdig sommeren 2018. Her vil det komme helt ny sandstrand mm.
Durud Borettslag har også nærhet til Bærumsmarka som byr på flotte tur- og treningsområder sommer som vinter. Her er turstier, sykkelveier, lysløyper og milevis med preparerte skiløyper. Velkommen til et bomiljø med et rikt utvalg av fritidsaktiviteter!

Barnehager, skoler og fritid

Området sogner til Løkeberg barneskole som ligger i ca. 5-10 minutters gangavstand. Nærmeste ungdomsskole er Gjettum. NTG og International school er å finne på Bekkestua. Flere barnehager i nærområdet: Valler-, Gjettum- og Nøtteliten familiebarnehage.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Festet tomt på 46.342 kvm. Borettslaget fester tomt av Staten RH, Spesialsykehuset for Epilepsi.
Festeavgiften er kr 10.000,- pr. 2018 i henhold til regnskapet.
Styreleder opplyser at festeavgiften kan bli regulert men at det ikke er blitt gjort, og denne kan reguleres hvert 10 år iht konsumprisindeksen.
Festeavtalen ble inngått 13.04.1970 med en festetid på 99 år. Festeavtalen utløper i år 2069 i henhold til avtalens lengde.
Styreleder opplyser at forkjøpsretten til Staten ikke praktiseres i dag. Staten og sykehus har rett til å eie inntil 55 andeler i borettslaget og ved overdragelse har Staten forkjøpsrett innenfor rammen av de 55 andelene iht. festeavtalen av 1970. Staten eier nå ingen andeler i borettslaget i følge opplysninger fra styreleder.
Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.
Når festeavtalen utløper kan avtalen kreves forlenget. Fester kan alternativt kreve tomten innløst dersom vilkårene for innløsning i tomtefesteloven er oppfylt (finnes unntak fra innløsningsretten). Ved en evt. forlengelse løper festeforholdet videre på samme vilkår, men bortfester har rett til å kreve et "engangsløft" av festeavgift regulert til 2 % av råtomteverdien, maksimalt på kr. 12.611,- i år 2019 pr. dekar tomt. Beløpet reguleres årlig iht. KPI. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Parkering

Det følger ingen fast parkeringsplass med leiligheten. Durud Borettslags Parkeringsanlegg består av totalt 167 parkeringsplasser og 49 garasjer som fordeles etter venteliste/anisennitet. Parkeringsanlegget varierer mellom plasser/garasjer med motorvarmeruttak, EL-bil ladestasjon, og p-plass uten tilbehør. Styret i borettslaget regulerer parkeringsanlegget etter behov. Biloppstillingsplass og garasje leies kun ut til beboere som eier eller disponerer bil. For øvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei og via felles privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen inngår i flere reguleringsplaner.
Eiendommen er regulert til blokkbebyggelse og kjørevei i henhold til reguleringsplan Valler(mellom Bærumsv./Bærumsbanen SSE) med reg.plan.nr. 1963080 datert 08.01.1965. Delareal på 38.455 kvm som er avsatt til blokkbebyggelse og 3.368 kvm som er avsatt til kjørevei. Eiendommen er regulert til parkering, parkeringsplasser, trasé for sporveg/forstadsbane, anlegg- og riggområde som består av mindre delareal i henhold til reguleringsplan Kolsåsbanen, Avløs - Durud med reg.plan.nr. 2009031 datert 04.05.2011 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Delareal for parkeringsplasser på 1.097 kvm, delareal for parkering på 2.201 kvm, delareal for anlegg- og riggområde på 1.392 kvm, samt delareal på 74 kvm for trase for sporveg/forstadsbane. Delareal på 632 kvm av eiendommen er regulert til parkeringsplasser etter reguleringsplan Kolsåsbanen, Valler- Gjettum – undergang, med reguleringsplan nr. 2009032 datert 15.06.2011 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Delareal på 12 kvm av eiendommen er regulert frittliggende småhusbebyggelse etter reguleringsplan Solbergstua nr. 1951169 med reguleringsbestemmelser datert 30.09.1952.
Tilhørende reguleringsbestemmelser følger av Kommuneplanens arealdel 2017-2035 med ID 201601, Ikrafttredelse 04.04.2018. Delareal på 25 kvm for bane, samt 45.813 kvm delareal for boligbebyggelse.
Det er ny kommunplan under utarbeidelse, plan id 201702, også kalt Kommuneplanens arealdel 2035-2040. Status: Planlegging igangsatt.
Det pågår byggearbeider på eiendommen øst for blokken, med prosjektnavn Njords hage. Ferdigstillelse for prosjektet er ventet 1. halvår 2020.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 4.342,- pr. mnd. og inkluderer: internett, kommunale avgifter, festeavgift, bygningsforsikring, strøm til fellesareal,
forretningsførerhonorar og styrehonorar, drifts- og vedlikeholdsfond, nedbetaling av andel fellesgjeld m.m.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader 3.264,-
Vedlikeholdsfond 515,-
Lån/Renter 563,-
Nåværende eier har ikke oversikt over strømforbruk. Kjøper må påberenge kostnader for strøm pr mnd.
Boligen er tilknyttet Homenet som leverandør av internett og er inkludert i felleskostnadene. Boligen er ikke tilknyttet leverandør av kabel-tv og kjøper må tegne dette selv hvis ønskelig.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Ved hjelp av Skatteetatens kalkulator er formuesverdien for 2019 beregnet til kr 1 303 274,- når eier er fast bosatt på eiendommen.(primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 4 691 786,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 48.335,- pr. 31.12.2019.
Andel fellesgjeld er kr 75.549,- pr. 31.12.2019.
Total fellesgjeld for boligselskapet er 12.700.106,- pr. 31.12.2019 og lånevilkårene er:
Lånenr: OBBK02-98207367095
Restsald: 12.437.273,-
Restløpetid: 13 år og 1 mnd
Rente: flytende 2,75%
Lånenr: OBOS01-98207809543
Restsaldo: 262.833,-
Restløpetid: 19 år og 8 mnd
Rente: flytende 2,75%

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 652,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 4.651.132,-. Av dette beløpet utgjør kr 75 549,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Durud Borettslag.
Borettslaget består av 276 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 98 14 64.
Dugnad må påregnes. Det er dugnad to ganger i året, vår og høst.
Dyrehold er tillatt, men skal godkjennes på forhånd av styret.
Fellesvaskeriet ligger i 14,16 og 20 blokka, og skal brukes i henhold til gjeldende regler og vaskelister.
Borettslaget fester tomt festet av Staten RH (Spesialsykehuset for Epilepsi v/Wikborg Rein & Co). Festeavtalen 99 år fra 1970.
Styret ber om at skiltskjema blir fylt ut av ny eier før overtagelsen. Kjøper blir belastet for bestilling av skiltene.
Foretatt påkostninger de senere år:
- Asfaltutbedring ble gjort utenfor blokk 22, 20 og deler av blokk 18.
- Fortløpende utskifting av vinduer.
- Startfase rørfornying
Planlagte påkostninger:
- Gesims i borettslaget er råtne og må utbedres. Styret har innhentet tilbud på alle 6 blokkene, og har fått fullmakt til å igangsette tiltak.
- Onsdag 26. februar 2020 ble det vedtatt forslag om rørfornyelse i borettslaget, med umiddelbar igangsettelse. Løsningen innebærer ingen ekstra fellesutgifter for beboere i borettslaget, samt gir mulighet for utbyttelse av gamle sluk. Man har da mulighet til å selv gå inn og bytte ut sluket på badet, og få dekket kostnader fra styret opptil 10 000 nok.
- El-billadere: Styret jobber med å få begynt jobben med oppgradering av infrastrukturen til p-anlegget. De kommer til å dele p-anlegget inn i områder og utbedrer område for område, bl.a. etter behov. Målet er å ha tilrettelagt for dagens- og fremtidens ladebehov
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Bare fysiske personer være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie eller ha eierandel i mer enn en andel som gir borett til en bestemt bolig. Festekontrakten gir sykehus eid av staten med staten som arbeidsgiver rett til å eie inntil 55 av andelene for utleie av bolig til egne ansatte.
Det følger av borettslagets vedtekter:
- Fjerning av vegger i andelene må godkjennes av styret. Arbeidet må utføres av godkjent håndverker og skal dokumenteres.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 55.000,-
Tilrettelegging kr 15.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr kr 16.000,-
Visninger: kr 2.250,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 11-0033/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandvika
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR11.2033

Dato

Sist oppdatert: 20. august 2020 kl. 13:44

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.