Solgt: 4 200 000 kr

Tjæråsen 30A

3 990 000 kr
132 m²
3 soverom
Tjæråsen 30A formidles av Krogsveen.
Knut Dahl
Presenteres av
Knut Dahl
Frydenlund
Nyoppført del av moderne tomannsbolig over 2 plan. 4 soverom, 2 bad. Kjøkken med hvitevarer. Innerst i blindgate.
 • Prisantydning
  3 990 000 kr
 • Omkostninger
  32 592 kr
 • Totalpris
  4 232 592 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2020
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  132 m²
 • Type
  Halvpart vertikaldelt bolig
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Energimerke
  Oransje B

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Nyoppført halvdel av vertikaldelt tomannsbolig ved Frydenlund
 • Flytt rett inn og opplev kvalitetene ved å bo i et helt nytt og moderne hjem
 • Ferdigstilt høsten 2020 med familievennlig, smart romløsning over 2 plan
 • Norema kjøkkeninnredning med integrerte, medfølgende hvitevarer
 • Moderne bad i begge etasjer, separat vaskerom
 • 4 store soverom på rundt 9 og 10 kvm.
 • Carport med tilknyttet sportsbod
 • Tilbaketrukket plassering innerst i blindgate
 • Kort gangavstand til barneskole og SFO
 • Friområder og turmuligheter like utenfor døren
 • Dagligvareforretninger i nabolaget, få minutter til sentrumskjernen

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Tjæråsen 30A, 1815 ASKIM
Kommunenummer 3014, gårdsnummer 96, bruksnummer 309, seksjonsnummer 1, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 138 kvm.
Totalt primærrom: 132 kvm.
Følgende rom inngår i primærromsdelen:
1. etasje: Entrè/hall, 2 soverom, TV-stue, bad og vaskerom/teknisk rom.
2. etasje: Gang, bad, soverom og kjøkken/stue.
I tillegg medfølger det bod med utvendig adkomst som ligger ved carporten.
De oppgitte arealer er hentet fra tegninger utarbeidet av Vårdal arkitekter datert 05.09.2019.

Byggemåte

Byggemåte iht. selger:
Eneboligen er fundamenteres på støpt ring mur /isolert plate på mark.
Yttervegger over terreng er utført som isolerte vegger i reisverk med utvendig panel behandlet. Impregnerte materialer leveres uten ytterligere overflatebehandling. Det vil være synlige spikerhoder og kanter som ikke er malt.. Konstruksjonen følger norsk standard for slike bygg også hva gjelder isolasjon, brannforebyggende tiltak etc. Utvendig kledning er levert som liggende kledning , med grunning og mellomdekkstrøk fra fabrikk, farge Matrix. Utvendig belistning er levert med grunning og mellomdekkstrøk fra fabrikk, farge hvit. Kan være kanter på materialer som ikke er behandlet.
Tak er utført i trekonstruksjon og tekkes med sort betongtakstein.
Vinduer og terrassedører er levert som trevinduer , ferdigmalt i hvit farge fra fabrikk. Vinduene er levert med isolerglass og utenpåliggende sprosser fra Norgesvinduet. Ytterdør er hvitmalt fra fabrikk med vindu.
Bod dør er hvitmalt fra fabrikk.

Standard

Boligen er nyoppført og ferdigstilt høsten 2020 med moderne standard og en familievennlig, praktisk romløsning over to plan. Her kan du flytte rett inn og oppleve kvalitetene ved å bo i et helt nytt hjem.
På øvre plan er stuen og kjøkkenet samlet i en åpen sosial sone som har god plass til familiens felles opphold. Himlingen over den sosiale sonen følger det skrånende yttertaket opp til stor høyde som fremmer en voluminøs romfølelse og gir boligen egenart.
Kjøkkenet er utstyrt med tidsaktuell matt grå innredning fra Norema som hovedsakelig består av benker med hendige oppbevaringsmuligheter i et stort antall kolonialskuffer, samt meterlange benker med rikelig arbeids- og avlastningsplass. Kjøkkenet er allerede utstyrt med integrerte hvitevarer som medfølger.
Foruten den sosiale sonen inkluderer øvre plan også ett av boligens totalt tre soverom. Dette måler gode 10 kvadratmeter og fungerer utmerket som hovedsoverom. Både dette og etasjens bad er tilgjengelig via en mellomgang og oppleves derav noe tilbaketrukket fra den sosiale sonen.
Boligens øvrige tre soverom er samlet på nedre plan, hvorav ett måler knappe 9 og de øvrige to gode 10 kvadratmeter. Det gjennomgående store soveromsarealet gir barna rikelig med plass til lek og opphold i egne omgivelser. Ytterligere boltreplass er det i etasjens stue, som gjerne kan være barnas egen avdeling i kombinasjon som TV-stue. Stuen har skyve-hevedør som gir tilgang til en gruslagt uteplass i hagen som har sol første del av dagen.
Romløsningen med moderne bad på begge plan oppleves som en god komfort i hverdagen og vil være spesielt prisverdig for en barnefamilie. Badene er utført i likt stilpreg, blant annet med tidsaktuelle fliser i 60x60 cm. format både på gulv og vegger som fremmer et interiørmessig helhetlig uttrykk. Dusjhjørne med både hånd- og regndusj finner du også i begge bad, samt møbler med oppbevaringsplass i servantskuffer og speilskap.
Utenom badene finnes i tillegg et kombinert vaskerom og teknisk rom på nedre plan. Dette er smart plassert ved hallen og gjør det enkelt å ta skitne tur- og barneklær rett inn til vask.
Overflater og innredninger:
Gulv: I 2. etasje leveres rom utenom bad med 1-stavs parkett. I 1. etasje leveres rom utenom bad, vaskerom og hall med 3-stavs parkett. Hall leveres med 60x60 cm. fliser. Bad i begge etasjer leveres med 60x60 cm. fliser samt 5x5 cm. mosaikkfliser i dusj. I vaskerom leveres 20x20 cm. fliser.
Innervegger: Innvendige skillevegger er utført som lettvegger/bærevegger med 100 mm. isolasjon. Yttervegger er i trekonstruksjon isolert med 200 mm. + 50 mm. Vegger med unntak av baderom leveres med ferdigmalte gipsplater. På bad leveres vegger med 60x60 cm. fliser.
Himlinger: Himling leveres med malte gipsplater. Himling loft isoleres med 350 mm. isolasjon.
Listverk: Hvit ferdigmalt listverk i glatt utførelse på både karmlister og gulvlister. Listverk leveres med synlige spikerhoder. Himling leveres uten taklister. Vinduer og ytterdører leveres med listefrie løsninger.
Innvendige dører: Disse er levert med malte dørblad i hvit farge slett utførelse. Dør vridere og låseskilt leveres i stål.
Kjøkken: Kjøkkeninnredning er levert av Norema, malt grå glatt. Laminat benkeplate med avrundet forkant. Det medfølger hvitevarer.
Bad: Det leveres vegghengt toalett i hvit porselen. Servanter leveres med ett-greps blandebatterier. På bad leveres dusjvegger.
Sanitærinstallasjoner: Vannledninger i boligen legges skjult som rør i rør system. Spillvannsledninger legges som PVC-rør i grunnen. Det er montert 1 stk. utekran. Den generelle leveransen består av stoppekran, koblingsskap for rør i rør system, sluk på gulv i våtrom/bod, varmtvannsbereder i vaskerom, klosett med sete og lokk på bad, ett-greps blandebatterier, termostatstyrt dusjbatteri i dusjkabinett, kran og avløp for vaskemaskin. Ett-greps blandebatteri på kjøkken. Opplegg for oppvaskmaskin på kjøkken.
Elektroinstallasjoner: I standardleveranse inngår elektropunkter etter gjeldende forskrifter. Anlegget er levert som skjult anlegg med innfelt materiell der det bygningsteknisk er mulig (brann/lydvegg mellom leiligheter blir med synlig kabel). I hver bolig leveres 1 stk. fordelingsskap med jordfeilbryter og automatsikringer. Det leveres belysning under overskap i kjøkkeninnredning. Avtrekksvifte leveres med lys. Det leveres lamper i himling i alle bolig rom , våtrom og boder. Hver boenhet får utelys ved inngangsdører og ved utgangsdør fra stue til hage. Stikkontakt ute på hageside.
Annet: Det leveres røkvarslere og slukningsutstyr i tråd med myndighetskrav.
Terrasse: Det leveres terrasse.

Oppvarming

Oppvarming med elektriske panelovner. Det blir levert elektriske varmekabler i våtrom og gang med termostat og gulvføler.
I tillegg blir det levert ett – løps pipe med tilknyttet peis type Norpeis.
Boligen leveres med balansert ventilasjon med varmegjenvinning.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Ved overtagelse skal det foreligge ferdigattest. Kjøper aksepterer imidlertid at dersom overtagelse gjennomføres i vinterhalvåret, slik at utomhusarbeider ikke kan ferdigstilles, kan utbygger kreve at overtagelse skjer på bakgrunn av midlertidig brukstillatelse. Dette forutsetter at kommunen har utstedt slik midlertidig brukstillatelse og at det kun gjenstår utomhusarbeider.
Ferdigattest vil i disse tilfeller bli rekvirert av utbygger når alle arbeider er fullført. Kjøper vil være berettiget til å holde tilbake en forholdsmessig del av kjøpesummen som sikkerhet for selgers oppfyllelse av gjenstående arbeider. Ved enhver overtagelse opphører et eventuelt dagmulktkrav.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Boligen overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom.
Dagboknr 362320, tinglyst 06.05.2013, type heftelse: Forkjøpsrett på vilkår.
Innløsningsrett for Indre Østfold kommune hvis tomten ikke blir bebygget innen 2 år. Likeledes har kommunen forkjøpsrett hvis tomten videreselges innen 2 år.
Dagboknr 362320, tinglyst 06.05.2013, type heftelse: Erklæring/avtale.
Pliktig medlemskap for boliger som skal stiftes i Frydenlund boligområde. Tomten skal kun benyttes som boligeiendom, og til eget bruk. Med flere bestemmelser.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Det gjøres oppmerksom på liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen er en del av et nylig etablert boligområde ved Frydenlund like vest for sentrum av Askim. Nabolaget er utpreget familievennlig, uten gjennomgangstrafikk og med kun kort gangavstand til Rom barneskole som også har SFO. På skolens område finnes både ballbinger og lekeapparater som er tilgjengelig også utefor skoletid. I tillegg finnes både Steinerskolen og Steinerbarnehage i det umiddelbare nærmiljøet.
I de landlige omgivelsene finnes nær sagt utallige turmuligheter. Den nærliggende Kråkåsen kan være spennende å utforske for familiens yngste, mens lysløype er tilgjengelig i skogholtene en drøy kilometer øst for Frydenlund. Med kajakken på taket er veien kort til fine padleturer i Glomma og videre nordover til Øyeren med de unike deltaene ved Fetsund.
Daglige innkjøp kan enkelt utføres ved nærbutikkene som er lett tilgjengelig ved innkjøringen til Frydenlund. Et bredere tilbud finnes i sentrum som er kun en kort bil- eller sykkeltur unna. Hjertet i det hele er kjøpesenteret Askimtorget som blant annet har gode shoppingmuligheter og flere spisesteder. Rett ved senteret ligger i tillegg Østfoldbadet der hele familien kan hygge seg i det våte element.
Fra togstasjonen som ligger midt i sentrum er reisetiden til Oslo på cirka 45 minutter og til Ski cirka 30 minutter. Med bil tar du deg for øvrig enkelt ut på firefelts E18 og videre vestover i retning Ski og Oslo.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 998 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Utomhusanlegg leveres med ferdigplen. Kjøreadkomst til eiendommen blir kjørbar /singel.

Parkering

Parkering på tomt og i carport.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei.
Eiendommen blir tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

I henhold til opplysninger fra kommunen datert 21.09.2020 omfattes eiendommen av reguleringsplan Frydenlund gnr.82, bnr.6 og gnr.96, bnr.1 med flere med formål bolig, vedtatt 27.03.2014. Eiendommen omfattes i tillegg av kommuneplan for perioden 2018-2030 ,ed formål bolig.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er ikke fastsatt for denne boligen da den er nyoppført og ikke tatt i bruk.
Det er eiendomsskatt i Indre Østfold koomune. Skattesatsen for Askim er 7 promille av takstgrunnlaget som fastsettes av kommunen.
Vann :
Abonnementsgebyr kr 1.688,- pr. år.
Forbruksgebyr vann kr 13,75 pr. kubikk.
Avløp:
Abonnementsgebyr kr 2.426,- pr. år.
Forbruksgebyr avløp kr 21,90 pr. kubikk.
Renovasjon:
Pr. boenhet kr 2.893,- pr. år.
Feiing:
Brannforebyggende avgift kr 519,- pr. pipeløp.
Priser er hentet fra Indre Østfold kommunes betalingsregulativ:
https://www.io.kommune.no/tjenester/naring-og-landbruk/naring-og-vekst/skatt-priser-og-avgifter/priser-avgifter-og-gebyrer-avgiftsheftet/

Formuesverdi

Da boligen selges som nyoppført bolig og som ikke er tatt i bruk, er formuesverdien ikke fastsatt på nåværende tidspunkt.
Formuesverdi fastsettes med utgangspunkt i en formel for kvadratmeterpris som fastsettes av SSB. Den estimerte kvadratmeterprisen er fastsatt ut i fra flere kriterier (beliggenhet, alder, areal og boligtype) som danner markedsverdien i området. Boligens faktiske markedspris vil derfor ikke være Skatteetatens grunnlag for den første fastsettelsen av formuesverdi.
Det første året boligeiendommen skal formuesverdsettes, må skatteyter påse å gi tilstrekkelig med opplysninger om boligen til skattemyndighetene slik at korrekt estimert markedsverdi og formuesverdi kan beregnes. Formuesverdien vil senere automatisk justeres i takt med prisutviklingen på boliger og beregnet formuesverdi vil fremgå av forhåndsutfylt skattemelding.
Formuesverdien for boligeiendommer for inntektsåret 2019 skal ikke overstige 30 % av dokumentert markedsverdi for primærbolig (der man bor fast). Formuesverdien for sekundærboliger (øvrig bruk av eiendommen, f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) skal for inntektsåret 2019 ikke overstige dokumentert markedsverdi.
For nærmere opplysninger om formuesverdi kontakt skatteetaten.

Omkostninger

1) Dokumentavgift til staten tilsvarende 2,5 % av andel tomtekostnad. Avgiftsgrunnlaget utgjør kr 1.250.000,- pr. bolig og andel dokumentavgift utgjør således kr 31.250,- pr. bolig. Det tas forbehold om aksept av avgiftsgrunnlaget fra tinglysingsmyndighetene.
2) Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
3) Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter med attest, kr 757,- pr. stk.
4) Total kjøpesum for hver bolig inkl. omkostninger kr 4.022.592,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Lars Normann AS

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen blir seksjonert, og boligen blir tilknyttet et sameie med en fastsatt sameiebrøk.
Sameiet består av 2 boligseksjoner.
Sameiet får ingen forretningsfører eller styre, og det vil ikke føres regnskap eller budsjett. Dersom det mottas felles regninger til sameiet vil kostander bli fordelt etter nærmere regler angitt av sameiet, vanligvis etter sameiebrøk eller vedtekter.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Overtagelse etter avtale.
Da bygget er under seksjonering så kan ikke overtagelse finne sted før denne er tinglyst og godkjent.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring).
For alle boligtyper unntatt tomter inneholder den i tillegg innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen er en nyoppført bolig som selges innen 6 måneder etter fullføring. Boligen selges etter avhendingslovens normalbestemmelser. Dersom boligen selges til forbruker stiller selger garanti jf. avhendingslova §2-11 jf. buofl. §12.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæring og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres Interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: fastpris kr 45.000,-
Grunnhonorar: kr 9.900,-
Oppgjørshonorar: kr 5.550,-
Foto/plantegning/stylingrådgivning: kr 5.750,-
Markedsføringspakke: kr 8.500,-
Offentlige opplysninger: kr 3.500,-
Visninger: kr 1.850,- pr. stk.
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 30-0300/20
Krogsveen avd. Moss AS
NO 992 616 733 MVA
Oppdragets KR-kode KR30.20300

Dato

Sist oppdatert: 30. november 2020 kl. 11:01

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.