Solgt: 5 510 000 kr

Heimdalsgata 26D

5 600 000 kr
90 m²
2 soverom
Anne Aartun
Presenteres av
Anne Aartun
Grønland v/Botanisk hage
Hyggelig 3 (4)-roms med separat spisekjøkken, peis og 2 balkonger. Trivelig bakgård. En av Grønlands flotteste gårder!
 • Prisantydning
  5 600 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  337 470 kr
 • Omkostninger
  8 457 kr
 • Totalpris
  5 945 927 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1896
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  90 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  5 397 kr
 • Energimerke
  Oransje F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Stor og gjennomgående 3/4-roms andelsleilighet beliggende i 2. etasje. Leiligheten er i de seneste årene påkostet med blant annet oppgradert elektrisk anlegg, nytt bad i 2009, moderne, rentbrennende vedovn i stue i 2008 og nytt kjøkken i 2005. Leiligheten er lys og luftig med gjennomgående planløsning og store vinduer mot parken (Rudolf Nilsens plass) og den trivelige bakgården. Veldrevet og oppgradert bygård og usedvanlig hyggelig og inkluderende naboskap i borettslaget. Godt med lagringsplass i 3 boder. Noe oppussing.
Sentralt, kun 10 minutt rask gange til Oslo S. Nærheten til Botanisk hage er flott. Sørenga sjøbad er 10 min unna på sykkel. Både Grønland og Tøyen T 6 min gange unna. Kort å gå til Tøyen torg og nedre Grunerløkka.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Heimdalsgata 26D, 0561 OSLO
Gårdsnummer 229, bruksnummer 18, kommunenummer 301
Andelsnummer 6, Rudolf Nilsens plass Borettslag, organisasjonsnummer 948 676 230

Innhold

Totalt bruttoareal: 105 kvm
Totalt bruksareal: 92 kvm
Totalt primærrom: 90 kvm
Primærrom: 2. etasje 90 kvm: Entré, bad, stue, kjøkken og 2 soverom. 2 stk sørøstvendte balkonger på 3,5 og 5 m², med utgang fra det minste soverommet og fra kjøkkenet.
Sekundærrom: 2. etasje 2 kvm: Bod.
I tillegg disponerer boligen 2 loftsboder på ca. 2,5 og 6 m² gulvareal (skråtak). Bodene er merket med «5-1» og «5-2» og en kjellerbod på ca. 5 m², merket med «L20»
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 14.02.2020 utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Andelsleilighet med to stk sørøstvendte balkonger beliggende i en bygård fra slutten av 1800-tallet. Leiligheten ligger i 2. etasje i et bygg på 5 etasjer pluss kjeller og loft. Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i mur og tre. Antatt fundamentert på komprimerte / faste masser. Yttervegger i hulmurskonstruksjon av teglstein - pusset og malt utvendig. Fasadene ble pusset opp i 2018/2019. Etasjeskiller i tre. Saltakskonstruksjon i tre tekket med plater/stein. Taket ble skiftet ut i 2018. Trapper og repo i oppgang i stål.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder kontrollpunkter som har fått tilstandsgrad TG 2.
TG 2:
Vann- og avløpsrør i leiligheten: Vann- og avløpsrør i leiligheten er av eldre alder. På badet er det antydning til at deler eller hele røranlegget er skiftet ut i 2009.
Toalettsisterne på bad: Det er sprekker i flis i nedre del av toalettsisternen. Dette kommer av manglende stivhet i konstruksjonen bak flisene og påkjenning (vekt) fra toalettskålen.
Øvrige kontrollpunkter har fått TG 1.
Selger opplyser følgende i sin egenerklæring:
- Det er en sprekk i hver av de to flisene under det vegghengte toalettet. Disse sprekkene er lite synlig og burde ikke ha noen praktisk betydning. Vi har ekstra fliser fra baderomsrenoveringen om man ønsker å bytte ut disse flisene. Toalettsisternen bruker ekstra tid når den fyller seg opp med vann etter nedtrekk.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Hyggelig og gjennomgående 3(4)-roms andelsleilighet i 2. etasje beliggende ved historiske Rudolf Nilsens Plass. Rudolf Nilsens barndomshjem var i akkurat dette bygget på Tøyen som ble skildret i hans kjente dikt "Nr 13" Denne flotte mursteinsgården i Heimdalsgata troner mellom Gamle Oslo og Grünerløkka og er som et knutepunkt i dagens Oslo Sentrum med Bjørvika/Operaen noen få minutter unna.
Leiligheten er lys og luftig. Dette er en 3/4 roms leilighet med to stk sørøstvendte balkonger beliggende i en vakker bygård fra slutten av 1800-tallet. Leiligheten er i de seneste årene påkostet med blant annet oppgradert elektrisk anlegg, nytt bad i 2009, moderne, rentbrennende vedovn i stue i 2008 og nytt kjøkken i 2005. I 1974 ble mange av de opprinnelige ett-romsleilighetene slått sammen
til større leiligheter. Leiligheten som nå er for salg er an av de fem største leilighetene i borettslaget som ble slått sammen av tre ett-romsleiligheter. Det er sjeldent så store leiligheter kommer for salg i dette hyggelige borettslaget.
Usedvanlig hyggelig og inkluderende naboskap i borettslaget, med blant annet felles 17. mai feiring i bakgården. Sosial sone i bakgården brukes flittig av beboerne sommerhalvåret. Her er det felles grill. Borettslaget har en egen hagegruppe for de som ønsker å være med, og et felles hobbyrom i kjelleren.
Varmtvann er inkludert i felleskostnadene. Fasadene og taket i gården er antikvarisk renovert/lagt om i 2018, inngangsdørene er nye og trappeoppgangene pene. I bakgården har borettslaget en vognbod og i kjelleren er det sykkelbod.
MATERIALER:
Gang: Hyggelig gang med plass til sko og klesavheng. Porttelefon med fjernåpner og kamera.
Stue: Lyst og innbydende oppholdsrom med god plass til både sofagruppe og spisestue. Store vinduer mot parken og generøs takhøyde gjør rommet meget lyst og luftig. Hjørnepeis med innsats (ny 2008) varmer opp og skaper hygge på kalde dager. Pipeløpene er rehabilitert i 2014.
Kjøkken: Separat kjøkken med mye benkeplass og god oppbevaring. Stort og deilig spisekjøkken med plass til stort spisebord. Kjøkkeninnredning fra 2005 med eikefinérte fronter og håndtak i stål. Heltre eik benkeplater. Nisje til vaskemaskin, oppvaskmaskin, komfyr og kjøl-/fryseskap. Ventilator over platetoppen. Stålkum og ett-greps blandebatteri. Utgang til balkong vendt mot den hyggelige bakgården fra kjøkkenet.
Balkonger: 2 stk sørøstvendte balkonger på 3,5 og 5 m², med utgang fra det minste soverommet og fra kjøkkenet. Hovedbalkongen på 5,5 kvm ligger sydøstvendt inn mot rolig bakgård. Balkongen er inntrukket og meget lun og skjermet mot innsyn. Konstruksjonene er fra 2003 og er bygget i stål med stål- og glassrekkverk. Beiset terrassebord på gulv/dekke.
Bad: Badet er smakfullt oppusset i 2009. Badet er innredet med fliser, vegghengt toalett, dusjhjørne med innfelbare glassdører, servantskap, høyskap og speil med overlys. Varmekabler i gulvet.
Soverom: Leiligheten har to fine soverom. Hovedsoverom er meget romslig og vender mot Rudolf Nilsens plass. Her er det rikelig med garderobeskap langs en hel langvegg. Soverom nummer to ligger mot stille bakgård og har utgang til balkong. Det er mulig å dele av ene enden av stuen og innrede et soverom nummer 3. Forrige eier fjernet et soverom (og fikk større stue). Dette er lett å tilbakeføre om ønskelig. Alternativt kan man dele kjøkkenet i to slik at man beholder den store stuen.
Gulv: 3-stavs merbau/kirsebær parkett i stuen og på hovedsoverommet. Laminatgulv i entré og på det minste soverommet. Skipsgulvparkett på kjøkkenet. Fliser og varmekabler på bad.
Vegger: Malte slette flater, malt strie, malt trepanel og malt koreapanel.
Himling: Takesshimling på hovedsoverom, kjøkken og i stuen. Malt slett platehimling på det minste soverommet. Malt perlestaffpanel i entré. Generøs takhøyde, romhøyde i stue er 2,79 meter (gj. snitt).
Vinduer og dører:
- Vinduer og terrassedører fra 2003 utført med 2-lags isolerglass.
- Brann- og lyddør inngangsdør/leilighetsdør fra 2015. B-30 dB35.
Diverse:
- Avtrekk på bad. Tilluft via luftespalter over vinduer.
- Sikringsskapet ble oppgradert i 2017 og det er fremvist samsvarserklæring på arbeidet.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming i tillegg til ildsted. Varmekabler på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden byggeår.
Det foreligger ekspedisjonsdokument som gjelder sammenslåing av leiligheter fra 25.09.1974, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.
Megler kan ikke se at det foreligger godkjente bygningstegninger for slik denne leiligheten, samt 4 andre tilsvarende leiligheter fremstår i dag. Det foreligger imidlertidig godkjente bygningstegninger som kan minne om de 5 leilighetene, men ut i fra de tegningene er leiligheten gjort om noe. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 3 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om gjerde, bebyggelse og adkomstrett.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Heimdalsgata 26 D ligger svært sentralt til i et urbant område mellom Grünerløkka, Tøyen og Grønland. Området byr på kulturelle opplevelser, en rekke servicefasiliteter, enkel tilgang på kollektiv transport og grønne parkområder. Flere matvarebutikker i nærområde hvor den nærmeste er søndagsåpen og ligger kun et kvartal unna (Joker). Rema 1000 ligger 350 meter unna og det er en stor Meny på Grønland Torg i tillegg til Coop Extra med post i butikk (400 m), KIWI (400 m) og en rekke grønnsaksbutikker i området. Matvarer kan du også bestille på nett, og få de båret opp og inn i leiligheten.
Rudolf Nilsens plass: Flott park som nærmeste nabo med lekestativ, husker, sandkasse, sklier, ballbinge, kunstgressbane (kunsiisskøytebane på vinteren) og benker. Frigo låner ut gratis skøyter til store og små på vinteren og sykler, rullebrett, mm på sommeren. Klatrestativer mm på Vahl barneskole som ligger i nordenden på plassen. Oppgraderinger av parken er planlagt som en del av områdeløftet.
Det er i tillegg mange flotte lekeplasser for barn; se feks. https://www.vartoslo.no/denne-helgen-kan-du-og-barna-teste-ut-to-nye-lekeplasser-pa-toyen/
Botanisk hage: Kun 150 meter fra boligen befinner du deg i Botaniske hage. Med sitt frodige landskap og fine
turstier er dette perfekt for søndagsturen. Her er det spennende med et bredt utvalg planter fra hele verden og hyggelig sitteplasser i hagens forskjellige seksjoner. Her finner du også Naturhistorisk museum. Mens man finner grilling og fest i Sofienbergparken, er det fredfull soling, lesing og idyll i Botanisk hage.
Akerselva: Akerselva er elva som renner fra Maridalen til Bjørvika. Her er det muligheter for lange jogge - og gåturer langs hele elven. Store deler av parkarealene rundt elven er oppgradert for å gi Oslo- beboere fine turmuligheter utenom parken. Leiligheten ligger ett kvartal unna Elgsletta med to sandvolleyballbaner langs turstien ved Akerselva og helt nytt utetreningsanlegg.
Tøyenparken: Et annet alternativ for parklivet er Tøyenparken med Tøyenbadet som nærmeste nabo. Tøyenparken har sol fra morgen til kveld og er et godt alternativ for late dager. Tøyenbadet er for tiden stengt og et nytt badeland vil gjenoppstå der om noen år. Ved Tøyenparken ligger også Caltexløkka kunstgress 11-bane med undervarme. Populære Øyafestivalen og Miniøya arrangeres også her. Miniøya er Norges største barnefestival.
Sofienbergparken: Sofienbergparken er en nydelig park med mye liv på varme solskinnsdager. Grilling, ballspill og aktiviteter for unge og vokse arrangeres gjennom store deler av sommeren.
Mathallen: Siden oppstarten av Mathallen er dette blitt et naturlig møtested for matinteresserte turister og Oslos innbyggere. Mathallen tilbyr små butikker som selger råvarer av høy kvalitet. Restauranter og barer ligger tett i tett og blir et naturlig oppholdssted etter jobb og i helger.
Grünerløkka: Populære Grünerløkka med sitt yrende folkeliv med mange søndagsåpne butikker. Olaf Ryes plass og Birkelunden er full av små sjarmerende butikker, kaféer, restauranter, vinmonopol og barer. Her er det et yrende folkeliv de fleste dager i uken med bruktmarked og matmarked på sommerhalvåret.
Grønland: I Grønlands gater har du omtrent alt du trenger til dagliglivet. Grønland Basar kan tilby apotek, vinmonopol, klesbutikker, skobutikker og serveringssteder, og for utvidet tilbud ligger både Gunerius og Oslo City i nærheten. Det ligger også flere spennende frukt- og grønnsaksbutikker her, hvor du kan utforske tilbudet av eksotiske frukter og interessante smaker.
Trening: For den treningsglade ligger SATS Schous Plass og SATS Spektrum en kort tur unna dørterskelen. Ellers finner du Fresh Fitness i Grønlandsleiret og Fitness 24/7 og Evo på Grünerløkka.
Utetrening ("Tuftepark") på Elgsletta og ved Tøyen T-bane. Skøytebane (kunstis) utenfor døren på Vahl. Nye Vahl flerbrukshall 150 m unna.
Høyskolen Kristiania: I sommer signerteHøyskolen Kristiania en avtale om leie av Urtegata 9, som ligger kun et steinkast fra campus Fjerdingen. Den nye campusen er klar for innflytting høsten 2021. Området langs Akerselva styrker seg dermed som Norges innovasjonsdistrikt for kunst, design og kreativitet. Samtidig betyr nytt campus mye for utviklingen av området rundt Oslo S.

Adkomst

Enkel adkomst fra Heimdalsgata via felles bakgård. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Se vedlagt nabolagsprofil. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1.763 kvm som tilhører borettslaget. Bakgården er opparbeidet med steinbelagte internveier, sittebenker, grill, lekeplass, sykkelstativ, gressplener, prydbusker og trær. Barnevognbod med felles sykkelpumpe, sykkelverktøy, leker, spill, akebrett mm.

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med senere endringer i henhold til S-2937 datert 01.10.1987. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Planer i nærområdet:
Saksnummer 201903785: Rudolf Nilsens plass skal oppgraderes. Dette innebærer endringer av dekker, opparbeidelse av nye gangveier, felling av trær, ny beplantning, samt planting av nye trær. Det skal settes inn to nye vinduer i Frigobua.
Eiendommen er verneverdig/SEFRAK-registrert. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av kommunen eller fylket før igangsetting. Kontakt megler for mer informasjon.

Økonomi

Boligens kostnader

Varmtvann, renter og avdrag fellesgjeld, Internett, kommunale avgifter, felles byggforsikring m.m.

Kommunale utgifter

Felleskostnadene er kr 5.397,- pr. mnd. og inkluderer: Varmtvann, trappevask, internettavtale fra Get "Kollektiv 100/20, renter og avdrag fellesgjeld, kommunale avgifter, felles byggforsikring m.m.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader 3 159,-
Avdrag Balkonglån 636,-
Lånekostnader 579,-
Lånekostnader 716,-
Leietillegg bredbånd 199,-
Renter Balkonglån 91,-
Diverse leie 17,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 4.500,- pr. år. / 8.500 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Get som leverandør av internett. Get trådløsmodem og Get Micro tv-boks følger med om ønskelig.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1.361.851,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 4.902.663,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 27.136,- pr. 31.12.18
Andel fellesgjeld er kr 337.470,- pr. 24.01.20
Total fellesgjeld for boligselskapet er 15 302 711,- pr. 24.01.20 og lånevilkårene er:
Lånenummer: 50108024701, DNB Boligkreditt AS v/DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 24.01.2020: 2.9% pa.
Antall terminer til innfrielse: 19
Saldo per 24.01.2020: 1 314 417
Andel av saldo: 38 811
Første termin/første avdrag: 30.09.2014 ( siste termin 30.09.2024 )
Lånenummer: 12136977669, DNB Boligkreditt AS v/DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 24.01.2020: 2.9% pa.
Antall terminer til innfrielse: 111.95888
Saldo per 24.01.2020: 13 988 295
Andel av saldo: 298 660
Første termin/første avdrag: 30.12.2018 ( siste termin 30.11.2047 )
Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 652,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.325-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 5.945.927,- Av dette beløpet utgjør kr 337.470,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 300,- pr. ny andelseier.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Lars Gunnar Toft Larsson og Charlotte Aas

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Rudolf Nilsens plass Borettslag.
Borettslaget består av 59 leiligheter.
Forretningsfører er USBL, tlf. 22 98 38 00
Styreleder er Susanne Demou Øvergaard, mail: susanne_demou@hotmail.com.
Rudolf Nilsens bandomshjem var i dette bygget på Tøyen som og ble skildret i hans kjente dikt "Nr 13".
Dugnad må påregnes. Borettslaget gjenomfører to årlige dugnader (våren og høstparten). Begge med servering og sosialt samvær, som er en hyggelig måte å bli kjent med sine naboer på.
Dyrehold må godkjennes av styret. (Det er både katter og hunder i borettslaget).
Foretatt påkostninger de senere år: Rehabilitert tak og pusset opp fasader (2018). Pipeløpene har blitt rehabilitert ved at stålrør er blitt satt inn i pipeløpene (2014). Porttelefonene er byttet ut. Oppgangene er pusset opp. Nye ytterdører til oppgangene er montert og samtlige leiligheter har fått nye inngangsdører (2015).
Planlagte påkostninger: Diverse branntiltak. Kostnad for dette ligger i budsjettet. Iht. styreleder skal borettslaget vurdere soilrørene innen en 10 års periode.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget usbl har forkjøpsrett. Forkjøpsretten blir parallellavklart.
Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. Meldefrist er torsdag, 05.03.2020 kl 10.00.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet Boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Vedlagt denne salgsoppgave følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,90% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 40-0014/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Majorstuen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR40.2014

Dato

Sist oppdatert: 23. desember 2020 kl. 09:25

Dokumenter

If Boligkjøperpakken
PDF 262 KB

Område

Prisutvikling for området

0 kr/m²
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.