Melløs

Ryggeveien 37

Prisantydning

2 250 000 kr

Fellesgjeld: 1 161 873 krOmkostninger: 1 032 krTotalpris: 3 412 905 kr
Etasje
2
Byggeår
2013
Soverom
2
Areal (P-ROM)
93 m²
Type / Eierform
Leilighet / Andel
Fasiliteter
Garasje, Heis, Veranda
Fellesutgifter
8 328 kr

Nyere 3-roms hjørneleilighet med terrasse og god standard. Vannbåren gulvvarme. Garasjeplass. Heis og trappefri adkomst. IN ordning.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

3-roms hjørneleilighet i Rabekkporten Borettslag:

 • Gjennomgående og arealeffektiv romløsning
 • Ferdigstilt i 2013, god standard fra byggeåret
 • Mulighet for å nedbetale fellesgjeld individuelt(IN ordning) slik at månedlige kostnader blir lavere
 • Vannbåren gulvvarme i alle rom
 • Sprinkleranlegg og balansert ventilasjon
 • Hjørneterrasse med utsyn
 • Heis i bygget - trappefri adkomst
 • Flott felles takterrasse med aktivitetsmuligheter
 • Felleslokale til leie for borettslagets beboere
 • Gangavstand til sentrum og togstasjonen
 • Få meter til holdeplass for lokal- og ekspressbusser
 • Kort vei ut til Mossemarka fra nabolaget

Eiendommen

Ryggeveien 37, 1523 MOSS 
Gårdsnummer 2, bruksnummer 2709, seksjonsnummer 3, kommunenummer 3002

Områdebeskrivelse

I Ryggeveien 37 vil du bo i et spennende satsningsområde i rivende utvikling. Her foreligger en rekke og til dels store planer som vil gjøre hele City Syd til et nytt regionalt tyngdepunkt. Mye er allerede på plass, først og fremst gode handlemuligheter samt et bredt utvalg av helsetjenester.

Med utgangspunkt i Melløs får du enkel tilgang til Mossemarkas nettverk av stier og løyper. Her prepareres skispor når forholdene tillater, blant annet i et helt nytt skianlegg med kunstsnø. Vansjøstien kan du følge hele veien ut til marka fra vakre Nesparken som i seg selv er utmerket for rolige ettermiddagsturer.

Dagligvarene kan du enkelt handle på den store KIWI-forretningen i samme bygg som også holder søndagsåpent. Shoppingmuligheter på City Syd en kort sykkel- eller biltur unna, her finner du en rekke store varehus og Rygge Storsenter med et raust utvalg forretninger under ett og samme tak. 

Sentrumskjernen er heller ikke langt unna og lett tilgjengelig med bussen som stopper i Ryggeveien like ved Rabekkporten. Samme sted stopper også ekspressbuss til Oslo, mens flybuss til Gardermoen stopper på Høiden.

Til togstasjonen tar det omlag 6-7 minutter på sykkel, alternativt kan du ta bussen helt frem til dagens stasjon. Reisetiden videre til Oslo S er i dag fra cirka 40 minutter og vil etter den pågående utbyggingen av jernbanen reduseres til omlag 30 minutter.

Med bil tar du deg raskt ut på E6 ved Moss nord eller syd, og med Bastø-fergene er Vestfold-siden av fjorden kun en god halvtime unna.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 99 kvm.
Totalt bruksareal: 93 kvm.
Totalt primærrom: 93 kvm.

Følgende rom inngår i primærromsdelen:
2. etasje: Entré/gang, bad, vaskerom, stue/kjøkken og 2 soverom.

I tillegg disponerer boligen 1 bod i kjeller.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 01.10.2019 utført av Moss Eiendomstaksering AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 57.543 kvm.

Leiligheten/andelen ligger i en samleseksjon bolig hvor næringesseksjonene disponerer tomten nede.

Parkering

Biloppstillingsplass i garasjekjeller. Øvrig parkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. 
Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Byggemåte iht. verdi- og lånetakst:
Lavblokkbebyggelse oppført i 2013 med garasjeanlegg i underetasjen, næring i 1. etasje og leiligheter i de overliggende 3 etasjer. Bærende stål- og betongkonstruksjoner. Flatt tak tekket med folie- el. banebelegg. Fasader med pusset overflate, utfyllende vegger mellom bærekonstruksjoner i isolert bindingsverk med utvendig trekledning. Heis i bygningen. Felles takterrasse. Adkomst til leilighetene ved heis/trapp og overbygget svalgang. Vinduer med ramme og karm i tre med utvendig aluminiumskledning, 3-lags isolerglass mot vei og 2-lags isolerglass øvrig fasade.

I henhold til selgers egenerklæring fremkommer det at det er påvist forekomst av skjeggkre i leiligheten. Det finnes for tiden ingen fullgod måte å bli kvitt skjeggkre på, men bestanden kan begrenses ved gjentatte behandlinger av skadedyrfirmaer, evt. bruk av limfeller, og regelmessig støvsuging. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.

Verdi- og lånetakst og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 05.01.2017. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Standard

Leiligheten ble oppført i 2013 og har i stor grad de samme overflatene og utstyret i behold, med unntak av enkelte oppgraderinger utført i nyere tid. Leiligheten har god standard som blant annet inkluderer parkett i alle rom utenom våtrom, gulvvarme i samtlige rom, samt sprinkleranlegg og balansert ventilasjon.

Romløsningen er tidsaktuell med stuen og kjøkkenet samlet i åpen løsning i leilighetens vestre del. Her er plasseringen på hjørnet spesielt tydelig, i form av en rekke vinduer på to sider som har stor positiv innvirkning på romfølelsen. Stuen oppleves romslig av en vidstrakt gulvflate og rommer uten trengsel to store møbelgrupper.

Kjøkkenet henvender seg åpent ut i rommet og består av en rekke skap med stilren, helhetlig fremtoning. Innredningen har gode oppbevaringsmuligheter for utstyr til daglig bruk og praktiske arbeidsflater omkring koke- og vaskesonene.

Leilighetens terrasse er tilgjengelig rett fra stuen og fungerer i sommermånedene nærmest som et ekstra rom. Terrassen ligger på byggets hjørne og har vidstrakt utsyn over de nærmeste omgivelsene samt sol både tidlig og sent på dagen sommerstid. Gulvet er oppmålt til cirka 14 kvadratmeter, flislagt i sin helhet og godt skjermet av balkongen over.

Soverommene og badet er samlet i praktisk nærhet omkring gangen mot entreen og tilbaketrukket fra den sosiale sonen. Soverommene er av gode størrelser som henholdsvis et hovedsoverom og et barne- eller gjesterom. Førstnevnte er i nyere tid påkostet med en hendig skyvedørsgarderobe. Legg for øvrig merke til at hovedsoverommet har vindu mot atriumet.

Badet har lyse fliser på gulv og vegger som fremmer en interiørmessig helhet samt baderomsmøbler som viderefører kjøkkenets stilpreg. Badet har også rør-opplegg til vaskemaskin, det samme har leilighetens innvendige bod som i dag er tilrettelagt for blant annet vaskeromsformål. Med både vaskemaskin og tørketrommel plassert i boden, oppleves badet ekstra stort og den ledige plassen kan gjerne utnyttes til supplerende møbler.

Overflater og innredninger:
Gulv: Fliser på vaskerom og bad, for øvrig parkett.
Innervegger: Fliser på bad, for øvrig malt strie.
Himlinger: Glatte malte flater.

Kjøkken: Skapinnredning med profilerte hvite fronter og laminerte grå benkeplater. Fliser på vegger over benker. Nedfelt dobbel stålservant med ett-greps blandebatteri. Avtrekksventilator. Rør-opplegg for oppvaskmaskin. Husbrannslange i servantskap.

Bad: Servantskap med profilerte hvite fronter og helstøpt porselensservant med ett-greps blandebatteri. Veggspeil med overbelysning. Sideskap med profilerte hvite fronter. Dusjhjørne med hånddusj og faste skjermvegger med skyvedør. Veggmontert klosett. Rør-opplegg for vaskemaskin.

Oppvarming

Vannbåren gulvvarme i hele leiligheten. Boligen har etablert balansert ventilasjon.

Energimerke Energimerket C1

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Rabekkporten Moss Borettslag.
Borettslaget består av en samleseksjon for boliger og 2 næringsseksjoner.
Forretningsfører er Vansjø Boligbyggelag.

Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt. Se for øvrig borettslagets husordensregler.
  
Foretatt påkostninger de senere år:
Matter til svalganger.
El.anlegg for 9 uttak er ferdigstilt.
Skilter p-plasser.

Planlagte påkostninger: 
Kjøkkenbenk med oppvaskmaskin til fellesrom i 3 etasje.
Kjøp av 3 garasjeplasser i fellesanlegg.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen. 

Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte. 

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Reguleringsplan og rammetillatelse

I henhold til informasjon fra Moss kommune datert 25.09.2019 omfattes eiendommen av reguleringplan med plannr.4B med formål boliger og kjørevei. Reguleringsplan Rabekkgata med formål gang-/sykkelvei, bolig/forretning og annen veigrunn, vedtatt 01.12.2008 med plannr.321. Reguleringsplan Del av Rygge bygningskommune med plannr.4, vedtatt 07.06.1937. Kommunedelplan K002 med formål kombinert bebyggelse og anleggsformål framtidig, vedtatt 20.04.2009. Eiendommen omfattes i tillegg av kommuneplan KP0104 med formål bebyggelse og anlegg nåværende, vedtatt 20.06.2011. Eiendommen ligger i gul og rød støysone iht. T-1442.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse

Det gjøres oppmerksom på liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.02.12 angående løsøre og tilbehør.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Oppdragets KR-kode

KR30.19584

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 8.328,- pr. mnd.

Felleskostnadene dekker bla.: felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, renter og avdrag fellesgjeld, årsavgift tv, vedlikehold bygg og utvendig anlegg, renhold, strøm fellesareal, styrehonorar, forretningsførsel, revisor mm.

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.

Felleskostnadene fordeles slik:
Renteutgifter kr 3.083,-
Avdrag kr 1.572,-
Driftsutgifter kr 3.673,-

Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 950.392,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3.421.411,20. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 82.840,- pr. 31.12.2018.
Andel fellesgjeld er kr 1.161.873,- pr. 26.09.2019.

Opplysninger om borettslagets fellesgjeld:
Lån hvor det betales både renter og avdrag.
Annuitetslån.
Rente Pt.: 3,2 %. 
Renter og avdrag pr.mnd. med dagens rente : kr 4.655,-, hvorav renter utgjør kr 3.083,- og avdrag utgjør kr 1.572,-.
Lånets løpetid: 2053.
Lånenr. 95377018673. 
Bankforbindelse: Handelsbanken Moss.

Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld. Denne andel har ikke foretatt individuell nedbetaling på fellesgjelden.

For borettslaget med IN-ordning opplyses det at det er faste terminer for nedbetaling av fellesgjeld. Boligbyggelaget bør kontaktes for informasjon om hva terminer som gjelder ved nedbetaling.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 3.412.905,-. Av dette beløpet utgjør kr 1.161.873,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.062,-.
Dette faktureres direkte fra Vansjø bbl.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet Boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Vedlagt denne salgsoppgave følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,5% av salgssum
Tilrettelegging: kr. 9.900,-
Nettannonsering og sosiale media: kr. 4.750,- 
Oppgjørshonorar: kr. 4.000,-
Designprospekter: kr. 3.500,- 
Foto/Plantegning: kr. 4.250,-
Offentlige opplysninger: kr. 3.500,-
Visningshonorar: kr 1.750,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Joachim Kolderup
Daglig leder / Eiendomsmegler

Joachim Kolderup

Telefon
Mobil 46422088

Lurer du på noe

Joachim svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.