Solgt: 4 800 000 kr

Ståvihagan 6C

4 950 000 kr
124 m²
3 soverom
Velkommen til Ståvihagan 6 C. Pent rekkehus over 3 plan i stille og rolige omgivelser. Barnevennlig. Garasjeplass. Flott utsikt mot Kolsås!
Marius Stormfelt
Presenteres av
Marius Stormfelt
Vøyenenga
Pent rekkehus over 3 plan i stille og rolige omgivelser. Barnevennlig. Garasjeplass. Flott utsikt mot Kolsås!
 • Prisantydning
  4 950 000 kr
 • Omkostninger
  130 722 kr
 • Totalpris
  4 930 722 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1953
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  124 m²
 • Bruksareal
  124 m²
 • Tomteareal
  198,2 m² (eiet)
 • Type
  Rekkehus
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  1 470 kr
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Ståvihagan 6 C er et flott rekkehus som ligger i et rolig og barnevennlig boområde på Vøyenenga. Boligen går over 3 plan, og har en god planløsning. Boligen har blitt dels modernisert i 2019 med nytt kjøkken, overflateoppusset store deler av 1.- og 2. etg, samt deler av infrastrukturen til det elektriske anlegget er blitt fornyet. Boligen disponerer en garasjeplass i felles garasjerekke på ca. 21 kvm.
- Rolig og barnevennlig boområde
- Opplegg for el-bil lader utenfor boligen
- Pent rekkehus over 3 plan
- Familievennlig planløsning
- 3 soverom beliggende i samme etg.
- Peis i stuen
- Vaskerom i kjeller
- Solrik veranda
- Flott utsikt mot Kolsåstoppen
- Gangavstand til skole, senter, turområder m.m.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Ståvihagan 6C, 1339 VØYENENGA
Kommunenummer 3024, gårdsnummer 63, bruksnummer 240

Innhold

Totalt bruksareal: 124 kvm
Totalt primærrom: 124 kvm
Bruksareal:
Rekkehus 124 kvm
Primærrom:
Rekkehus:
-1. etasje 37 kvm: Kjellerstue, vaskekjeller og kontor.
1. etasje 44 kvm: Entré, stue/kjøkken og trapperom.
2. etasje 43 kvm: Bad, gang og 3 soverom.
Åpningsbar del i kjellervindu er marginalt for lite for å tilfredstillenformelle krav til rømningsvei. Oppholdsrom i kjeller tilfredsstiller ikke formelle krav til lys og utsyn og er beskrevet iht. bruk på befaringstidspunkt. Takhøyde i kjeller er ca 202-208 cm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 02.12.2019 utført av Stein Gunnar Rølles. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført over tre plan i trekonstruksjoner på grunnmur i betong og registrert tatt i bruk 1953. Boligen fremstår normalt
godt vedlikeholdt over tid. I senere tid er kjøkken og deler av overflater fornyet med mer. Badet ble fornyet 2003 og det er registrert noe riss i deler av fuger i dusjsonen som bør undersøkes nærmere. Grunnmur er innvendig utforet med trekonstruksjoner og det er registrert bruk av diffusjonsperre i konstruksjon som er feil utførelse. Dette kombinert med at det er registrert noe fuktighet i deler av grunnmur gjør at forholdet må undersøkes nærmere. Yttervegger har fått TG 2 grunnet alder tatt i betraktning, dog ble yttervegger i 1. etasje fornyet med ny isolasjon og innvendig plast 2019. Dels er noe av kledning utvendig tørr med værslitasje.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
Vegger mot grunn - TG2:
Noe mindre riss og avflassing i del av mur. For øvrig var det ingen synlige symptomer på unormale svekkelser på befaringstidspunktet. På et tidspunkt etter oppføring er deler av kjeller innredet og grunnmur utlektet med trevegg på innside av grunnmur under terreng, og som er å anse for en risikokonstruksjon. Dette fordi det tar lenger tid før ev. fukt i innebygget grunnmur merkes og gir fuktproblemer i utlektet vegg. I tillegg kan man ikke avdekke utførelse og bakenforliggende tilstand uten fysiske inngrep. Det er også registrert sjikt med plast/difusjonssperre i utforet konstruksjon og forholdet må undersøkes nærmere.
Drenering - TG2:
Antatt opprinnelig fuktsikring med drenerende masser. Det er registrert noe avflassing varierende fuktighet i deler av grunnmur som er tilgjengelig i vaskekjeller.Jfr. også byggeår og eventuelt kapillært oppsug. For fullstendig oversikt må mur bak utforet konstruksjon undersøkes.
Vinduer - TG2:
Vinduer av varierende årgang i hovedsak fra 1970-1980-tallet og dels bærer disse preg av alder. Flere glass er punktert.
Kjellertrapp - TG3:
Kjellertrapp mangler rekkverk.
Veranda - TG2:
Konstruksjon har noe skjevheter. Dels noe tørt og værslitt virke med behov for vedlikehold.
Bad - TG2:
Noe bom/løs og riss i flis. Det er registrert noe riss i deler av fuger i dusjsone og forholdet bør undersøkes nærmere. Det bemerkes at det ikke ble registrert unormale fuktverdier i området på befaringstidspunkt.
Luftbehandling, generelt - TG2:
Det er lite ventiler for tilluft til oppholdsrom og det bør etableres ventiler i vegg. Vaskekjeller ikke ventilert.
Det følger av selgers egenerklæringsskjema:
- 2 av de 4 seksjonene har byttet nåværende tak pga alder. Ingen skader per dags dato og et evt bytte av tak må gjøres sammen med nabo
- Det er noe overfladiske riss i mur utvendig
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Ståvihagan 6 C er et flott rekkehus som ligger i et rolig og barnevennlig boområde på Vøyenenga. Boligen går over 3 plan, og har en god planløsning. Boligen har blitt dels modernisert i 2019 med nytt kjøkken, overflateoppusset store deler av 1.- og 2. etg, samt deler av infrastrukturen til det elektriske anlegget er blitt fornyet. Boligen disponerer en garasjeplass i felles garasjerekke på ca. 21 kvm.
- Rolig og barnevennlig boområde
- Opplegg for el-bil lader utenfor boligen
- Pent rekkehus over 3 plan
- Familievennlig planløsning
- 3 soverom beliggende i samme etg.
- Peis i stuen
- Vaskerom i kjeller
- Solrik veranda
- Flott utsikt mot Kolsåstoppen
- Gangavstand til skole, senter, turområder m.m.
Velkommen til visning! Passer ikke oppsatte visningstidspunkter arrangeres det privatvisninger fortløpende. Kontakt Eiendomsmegler Marius Stormfelt på tlf. 91 71 48 55 eller marius.stormfelt@krogsveen.no så finner vi en tid som passer. Jeg er selvfølgelig også behjelpelig med verdivurdering av egen bolig dersom du ønsker dette for å være klar for budrunden!
1. etg.
Romslig og praktisk entre. For øvrig plass til ytterliggere oppbevaring med mulighet for knagger, skohyller eller hylle for oppheng av yttertøy.
Delvis åpen kjøkkenløsning:
Moderne og lekker kjøkkeninnredning fra 2019, innredet med glatte formpressede fronter og laminerte skapstammer. Benkeplater i laminat med oppvaskkum i kompositt. Integrert stekeovn med induksjonstopp og oppvaskmaskin. Kun integrerte hvitevarer medfølger.
Luftig og lys stue:
Stuen er meget romslig og kan fint deles inn i flere ulike seksjoner. Spiseseksjon er i dag plassert praktisk vis a vis kjøkkenåpning, med flott utsyn mot Kolsåstoppen. Sofakrok/TV-stue er plassert i andre enden av stuen, hvor også peis ligger sentralt plassert i senturm av rommet. Peisen gir mye glede og hyggelig atmosfære på kalde vinterdager. For øvrig plass til bokhyller og kommoder for oppbevaring i stuen. Fra stuen er det direkte utgang til flott og stor veranda.
Utgang til stor veranda fra stuen:
Stor og flott uteplass som er et yndet ekstrarom på varme sommerdager. Flott utsikt mot Kolsåstoppen. Verandaen har god plass til diverse utemøblement som loungeområde og sitte/spisegruppe.
2. etg.
Soverom:
I boligens 2. etg finner man 3 soverom. Alle rommene er i meget god størrelse og er familievennlig plassert i samme etasjen. Et stort hovedsoverom med god plass til stor dobbeltseng, og har i dag innebygd garderobeløsning. For øvrig 2 mindre soverom, som begge passer utmerket som barnerom/gjesterom eller kontor - alt etter behov! Her er det godt med plass.
Bad:
Baderom fornyet i 2003, innredet med benkeskap med servant, vegghengt toalett og dusjhjørne med dusjarmatur på vegg.
U. etg.:
Kjelleretasjen består i dag av vaskerom, kjellerstue og et kontor.
EL:
Sikringskap med automatsikringer. 32 amp. hovedsikring i følge beskrivelse i sikringskap. Sikringer og deler av innvendig infrastrukstur ble fornyet i 2019.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner og gulvvarme. Gulvvarme på bad. For øvrig er det også peis i stue. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1953.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.
I kjelleretasjen var det opprinnelig en matbod og brendselsrom, hvor man i dag har fjernet vegger og åpnet opp slik at man har fått et stort rom som i dag benyttes som kjellerstue. Der det i dag er kontor, var tidlgiere byggemeldt som verksted. Rommene er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent for denne bruk av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Platting/terrasse ved inngangsparti på vestsiden av rekkehuset går delvis ut på samvirkelagets eiendom. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
01.08.1984 - Dokumentnr: 21005 - Erklæring/avtale
PLIKTIG MEDLEMSKAP I HUSEIERFORENING M.V.
25.07.1984 - Dokumentnr: 20412 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3024 Gnr:63 Bnr:50
01.01.2020 - Dokumentnr: 1086532 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0219 Gnr:63 Bnr:240

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Eiendommen er tilknyttet Ståvihagen Samvirke AS, som har som formål å administrere gnr. 63, bnr. 50 i Bærum kommune.
Foretaket skal forestå drift av eiendommen/fellesareal og de fellesanlegg - deriblant lekeplasser, parkeringsplasser, veier og garasjer - som finnes på eiendommen. Samvirkelaget består av 60 medlemmer/andeler. Foretakets medlemmer er eiere av de 60 parsellene som er utskilt fra gnr. 123, bnr. 50 i Bærum kommune. Samvirkelaget har egne vedtekter. Det betales inn månedlige utgifter til drift av foretaket. Det er pliktig medlemskap i samvirkelaget.
Forretningsfører er Asker og Bærum Boligbyggelag AL, tlf. 67 57 40 69
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt.
I den utstrekning medlemmene ikke beslutter å sette bort eventuelle oppgaver i forbindelse med driften til andre, er medlemmene i fellesskap forpliktet til å delta i dette arbeidet selv.
Ingen kan være medlem/andelseier uten å være eier av utskilt hus med tomt. Medlemmene/eierne har eksklusiv rådighetsrett til sin egen tilskjøtte eiendom. Medlemskapet/andelen kan kun overdras og pantsettes sammen med boligeiendommen.
Hver enkelt huseier har det fulle ansvaret for sin eiendom. Alt nødvendig vedlikehold skal organiseres og betales av eier. Innkjørsel skal vedlikeholdes og ryddes for snø, slik at den alltid er farbar.
Samvirkets ansvar for garasjene:
Foretaket har økonomisk ansvar for vedlikehold, reparasjon og utbedring av tak, takrenner og utvendige vegger.
Garasjeretteiers ansvar:
Garasjeretteier har økonomisk ansvar for vedlikehold, reparasjon og utbedring av port, portåpner, lås, taklys, lysbryter, kontakter og innvendige vegger. Garasjeretteier har ansvar for å holde garasjen til enhver tid lukket og låst.
Vedlikehold 2019:
- Fjerning av bod ved Ståvihagan 1. Det antas at denne blir fjernet på egen dugnad i samvirket, slik at samvirkets utgifter til dette holdes på ete minimum.
- Nytt anbud for brøyting, strøing og feiing. Avalen med Liahagen utløper i april 2019, og styret har bestemt at hele jobben skal ut på nytt anbud til flere leverandører.
- Lekeplassen trenger generelt vedlikehold. Dette antas å bli utført på vårdugnaden i 2019.
- Nye fotball mål blir også kjøpt inn for utplassering på lekeplassen/i dumpa
Opplysninger om andel formue, andel fellesgjeld og total fellesgjeld:
Andel formue er kr 10.004,- pr. 31.12.18
Andel fellesgjeld er kr 2.385,- pr. 31.12.18
Total fellesgjeld for samvirkelaget er kr 752.376,- pr.31.12.18 og lånevilkårene er:
Lånenummer: 12115115721, DnB Bank ASA
Annuitetslån: 4 terminer per år.
Rentesats per 02.12.2019: 3.9% pa.
Antall terminer til innfrielse: 47
Saldo per 02.12.2019: 707 159
Første termin: 15.02.2009
Første avdrag: 15.05.2009 ( siste termin 15.08.2031 )
Opprinnelig innfrielse lån (IN): 88 667
Nedkvittert saldo innfrielse per d.d. (IN): 57 574
Flytende rente
Felleslån med muligheter for IN-ordning, mulighet for innløsning av andel fellesgjeld ved overdragelse.
Dokumenter for samvirkelaget kan fås ved henvendelse til megler.
- Nåværende eier har lagt opp elektrisk for elektriske markiser, montert opplegg for utebelysning på veranda, samt elektrisk opplegg for varmekabler i gulv i entre. Det er ikke elektriske markiser, utebelysning på veranda og varmekabler i entre i dag.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen ligger pent beliggende på Vøyenenga i et meget barnevennlig og rolig område hovedsaklig bestående av småhusbebyggelse. Det er kort vei til lekeplasser, skoler og barnehager.
Nærmeste bussholdeplass er Vøyenenga som ligger ca. 400 meter fra boligen. Kiwi og Meny de er nærmeste dagligvareforretningene, og befinner seg på Vøyenenga senter. Ønsker du ytterligere servicetilbud kan Vøyenenga senter by på bl.a. postkontor, apotek, renseri, blomsterbutikk, legekontor, treningssenter, restaurant o.l.
Kort avstand er det også til Sandvika hvor man finner et hyggelig sentrum med gågate, samt Sandvika Storsenter som er et av Norges største kjøpesentre med flere butikker og spisesteder. som tilbyr et meget stort utvalg av blant annet forretninger og spisesteder. Sandvika har bystatus og innehar et bredt utvalg av forretninger, spisesteder, kafeér og kulturbegivenheter som kino, kulturhus m.m. Av fritidsaktiviteter er det fine tur- og joggeløyper i området, med bl.a. gangvei langs Sandvikselven til Sandvika.
I nærområdet kan man følge en sti over Stovijordet, som tar en innover i Vestmarka. Her finnes det mange flotte turstier, samt skiløyper til vestmarksetra på vinterstid. På sommerstid er det fine gåstier rundt Stovivannet. Det er kort vei til Kirkerudbakken skisenter med både helge- og kveldsåpen skibakke. Det finnes for øvrig et bredt tilbud av ulike fritidsaktiviteter i nærområdet. Det er flere idrettslag i nærområdet som tilbyr et bredt utvalg av organiserte idretter for barn og unge.
Kalvøya ligger i Sandvika, og byr på familievennlige strender og er en populær badeplass. Kadettangen ble ferdigstilt i 2019 etter mange oppgraderinger, hvor man fått stupebrygge, fornyede sandstrender, opparbeidet hyggelige grøntområder, nye lekeplasser, samt har man bygget en Tuftepark(treningsapparater) og sandvolleyballbaner.

Barnehager, skoler og fritid

Nærmeste barneskoler er Skui skole og Bryn skole, begge ca. 2,9 km fra boligen. For øvrig kort avstand til Emma Hjorth skole.
Det er flere barnehager i nærområdet, hvor Ståvi barnehage er den nærmeste. Med ca. 500 meters gange avstand.
Vøyenenga skole er nærmeste ungdomsskole, som ligger ca. 400 m fra boligen. For øvrig er nærmeste videregående skole Rud og Dønski skole.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 198,2 kvm.

Parkering

Boligen disponerer en garasjeplass i felles garasjerekke som ligger på samvirkelagets eiendom(felles tomt) med gnr. 63, bnr. 50. I henhold til samvirkelagets vedtekter har man en garasjerett til denne garasjeplassen.
For øvrig er det gjesteparkering ved garasjeanlegget, og gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til konsentrert småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan Søndre Ståvi datert 09.08.1950 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Det foreligger kommuneplan for området, Kommuneplanens arealdel 2017-2035 ID 201601 med ikraftredelse 04.04.2018, med delareal på 198 kvm med arealbruk for nåværende boligbebyggelse.
Det er ny kommuneplan under arbeid, kommeunplanens arealdel 2035-2040. Planen har status som planlegging igangsatt.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 8.250,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Felleskostnadene til samvirkelaget er på kr 1.470,- pr. mnd. og inkluderer: garasje, nedbetaling av lån, driftkostnader, snøbrøyting, forsikring, kabel-tv og internett, forretningsførsel m.m.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til samvirkelagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Grunnkostnad: kr 1 300,-
Avdrag lån 1: kr 12,-
Renter og Omkostninger lån 1: kr 8,-
Garasje: kr 150,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 11.800 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og internett, og er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap, avtalen/ abbonementet medfølger ikke boligen og kjøper må tegne avtale med ny leverandør selv.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 1.502.808,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr. 5.410.108,80. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.750,-.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.080.772,-.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 5.083.107,-.
Av dette beløpet utgjør kr 2.385,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 30.000,-
Tilrettelegging kr 15.900,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 14.150,-
Visninger: kr 2.250,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 11-0167/19
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandvika
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR11.19167

Dato

Sist oppdatert: 01. juli 2020 kl. 07:38

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.