Solgt: 5 250 000 kr

Hovinveien 3A

5 150 000 kr
71 m²
2 soverom
Velkommen til Hovinveien 3A - Presentert av Krogsveen Hasle v/ Kenneth Graarud Olsen
Kenneth Graarud Olsen
Presenteres av
Kenneth Graarud Olsen
Lille Tøyen/Hasle
Lys 3-roms selveier med solrik vestvendt balkong og nydelig utsikt | V.v/fyring inkl - Garasje* - Kort vei til "alt"
 • Prisantydning
  5 150 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  113 876 kr
 • Omkostninger
  132 912 kr
 • Totalpris
  5 496 788 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1952
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  71 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 287 kr
 • Energimerke
  Grønn F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Hovinveien 3A, rett ved idylliske Lille Tøyen hageby - En romslig og pen 3-roms selveier med flott beliggenhet og solrik, vestvendt balkong med nydelig utsikt mot Oslo by. Leiligheten har en god intern beliggenhet i sameiet med store frodige friområder rett utenfor døren. Kort vei til både T-bane og buss. Meget hyggelig bomiljø og godt naboskap. Her bor du svært sentralt, samtidig stille og rolig i grønne idylliske omgivelser.
 • Solrik vestvendt balkong med fantastisk utsikt
 • Mulighet for å etablere et ekstra soverom
 • Sentral og populær beliggenhet
 • V.v/fyring inkl.
 • To boder *Selger eier en garasje, som kan kjøpes etter nærmere avtale med selger. Seksjonseiere i Hovinveien 3-5 har forkjøps/fortrinnsrett ved salg eller fremleie av garasjen
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Hovinveien 3A, 0576 OSLO
  Kommunenummer 301, gårdsnummer 128, bruksnummer 29, seksjonsnummer 23, ideell andel 1/1

  Innhold

  Totalt bruttoareal: 78 kvm
  Totalt bruksareal: 71 kvm
  Totalt primærrom: 71 kvm
  Primærrom, 2. etasje:
  Entré, bad, stue, kjøkken og to soverom.
  Leilighetens balkong er oppmålt til 6,5 kvm.
  I tillegg disponerer boligen to boder; en kjellerbod på ca. 2,5 kvm merket med nr. 202 og en loftsbod med ca. 9 kvm gulvareal. Loftsboden er oppgitt i gulvareal grunnet skråtak og lav takhøyde, innerst.
  Vedlagt plantegning er ikke målbar. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 23.04.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Byggemåte

  Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført med grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av mur- og betongkonstruksjoner. Fasader utført i teglstein. Yttertak av saltaksform i trekonstruksjoner utvendig tekket med takstein (taket er ikke besiktiget).
  Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på.
  TG2 (tilstandsgrad):
  - Badets ventilasjon, vannrør, sanitærutstyr og innredning, vegg- og gulvoverflater, avløpsrør (inkl. sluk) samt membran, tettesjikt og sluk (i gulv og vegger) inkl. rørgjennomføringer.
  - Kjøkkenets vannrør, vegg- og gulvoverflater, innredning og avløpsrør.
  - Leilighetens veggoverflater.
  - Vannbåren varme (radiatorer og røropplegg til disse).
  - Vinduer i stue og soverom I samt balkongdøren.
  - Balkongens rekkverkshøyde i forhold til forskrift og gulvflisene.
  Øvrige kontrollpunkter er vurdert til TG1. For beskrivelser av tilstandsgradene og kommentarer ellers henvises til rapporten. Det er blant annet kommentert at himlingsflatene på badet er av noe ufagmessig utførelse samt at enkelte innerdører bærer noe preg av alder.
  I selgers egenerklæring er det blant annet nevnt at diverse innredning på badet ble skiftet i 2018, men at det er uklart hva som ble utført av firma og hva som ble utført av leietakerne. Dette gjelder også i forbindelse med arbeider på vann- og avløp på bad og kjøkken. I tillegg er det blant annet nevnt at rørlegger har bemerket at hovedkraner (stoppekraner under kjøkkenbenken) i leiligheten bør skiftes. Kvalifisert rørleggerfirma har nylig skiftet kjøkkenbatteri og sett over røranlegget. Eier presiserer at oppvask- og vaskemaskin er overtatt etter leietakere, uten kvittering. Kan ikke garantere funksjonen på disse.
  Ovennevnte beskrivelser er kun ment som et utdrag. Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Standard

  Vi har gleden av å presentere denne lyse og hyggelige 3-roms eierleiligheten med gjennomgående planløsning og en romslig, solrik balkong med flott utsyn. Leiligheten har god planløsning og store vindusflater som bidrar til fine, naturlige lysforhold. Stuen er av fin størrelse og har flere innredningsmuligheter. Kjøkkenet er separat, har god oppbevaringsplass og medfølgende hvitevarer. Videre har man to soverom av fin størrelse og bad med innredning fra 2018 samt medfølgende vaskemaskin. Romslig entré med god plass til yttertøy. Leiligheten disponerer to boder.
  Nærhet til gode servicetilbud som på Hasle, Ensjø og Tøyen. Gangavstand til et meget godt kollektivtilbud. Hyggelige parker og spisesteder kun en kort spasertur unna.
  Nærmere innhold:
  Entré:
  Innbydende entré med plass til klesavheng og skotøy. Vegg- og himlingsflatene er lysmalt og gulvflaten er lagt i 2021.
  Stue:
  Pen stue med flater malt i tidløse farger og nytt gulv fra 2021. God plass til stuemøblement som en sofa med tilhørende salongbord og et større spisebord. Rommet har store vindusflater og et flott utsyn. Videre adkomst ut til balkongen.
  Balkong:
  Herlig balkong på ca. 6,5 kvm med plass til utemøblement som en sittegruppe og grill (gass- eller el-grill). Fra balkongen får du fantastisk utsikt mot sør og vest, fra Nesodden, Oslofjorden, via åser i Asker
  og Bærum til Holmenkollen. Dekket er belagt med fliser og rekkverket er av metall.
  Kjøkken:
  Separat kjøkken med god oppbevaringsplass og fine arbeidsflater til matlagingen. Innredningen har glatte, hvite fronter og benkeplater av laminat. Laminert plate samt malt flate mellom kjøkkenbenk og overskap. Medfølgende hvitevarer bestående av kjøleskap med fryserdel, oppvaskmaskin og komfyr med keramisk platetopp tilkoblet komfyrvakt. Komfyren mangler rist.
  Bad:
  Leilighetens bad har gulvflate belagt med gulvbelegg og veggflater av flis samt malte flater. I 2018 ble det montert nytt gulvstående toalett, dusjkabinett med massasjedusj, servant med skapinnredning og lampe. Over servanten er det speil og overbelysning.
  Soverom I:
  Hovedsoverom i lekre fargenyanser og med gulv lagt i 2021. Stor vindusflate med flott utsikt og ingen gjenboere. Romslig skyvedørsgarderobe med speil delvis på frontene er montert.
  Soverom II:
  Boligens andre soverom er også av fin størrelse og er naturligvis fleksibelt i bruk. Lysmalt og gulv lagt i 2021.
  Diverse:
  Hvitevarene medfølger. (Eier presiserer at oppvask- og vaskemaskin er overtatt etter leietakere, uten kvittering. Kan ikke garantere funksjonen på disse).
  For øvrig følges standardlisten over normalt medfølgende løsøre og tilbehør: https://www.nef.no/losore-og-tilbehor/.

  Oppvarming

  Oppvarming med radiatorer. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 04.04.1952. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
  Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
  Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av andel fellesgjeld og:
  - Dagboknummer 11410-58, tinglyst 13.09.1947, type heftelse: Festekontrakt.
  - Dagboknummer 53399-3, tinglyst 24.10.1984, type heftelse: Pantsettelseserklæring som gjelder feste, med sameiet som panthaver for kr 10.000,-.
  Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
  I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
  Det er tinglyst 5 servitutter på eiendommen sameiet fester. Disse omhandler blant annet en bestemmelse om bebyggelse med bestemmelser om benyttelse, vann/kloakkledning, veg, gjerde m.m, en bestemmelse om veg med bestemmelser om kloakkledning og gjerne, en bestemmelse om vann/kloakkledning med flere bestemmelser, en bestemmelse om garasje/parkering med avgiftsbestemmelser, bestemmelser om varrighet, forkjøpsrrett m.m, og en erklæring/avtale med bestemmelser om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v. med Oslo Lysverker som rettighetshaver.
  Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

  Eventuell adgang til utleie

  Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

  Diverse

  Selger har ikke bebodd eiendommen de siste 10 årene og har derfor ikke grundig kunnskap om eiendommens tilstand.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Leiligheten har en sentral og attraktiv beliggenhet i et veletablert boligområde på spennende Hasle, nærmere bestemt mellom Lille Tøyen Hageby, Keyserløkka, Marienfryd og Ensjø. Barnevennlig og stille område med store flotte grøntarealer.
  Kort vei til Ensjø T-bane med linje 1-4 samt Hasle T-bane med linje 5, flere busslinjer og med kort vei til knutepunktene Carl Berner og Helsfyr og flybussen. Det er også svært kort vei til Tøyen togstasjon (Gjøvikbanen). Lett adkomst til Nordmarka fra øst og nord.
  Hovedtur- og sykkelvei mot sentrum fra Groruddalen, Grefsenkollen og Østmarka passerer like utenfor. Store flotte grøntområder og rekreasjonsmuligheter med blant annet andedammen på Hovin, Hasleparken ved Hasle kirke, Tøyenparken, Kampen Park, Tøyenbadet, Munchmuseet og Botanisk hage. Gangavstand til sentrum samt kort avstand med sykkel, bil eller offentlig kommunikasjon til Oslos parker, kafeer, restauranter, forretninger m.m.
  Kort vei til Ensjø, Tøyen, Grünerløkka og Hasle med et stort utvalg av treningssentre, butikker, vinmonopol, matforretninger, kaféer, Apoteker, detaljhandel samt annet nyttig. I tillegg er Rema1000, Kiwi og søndagsåpen Joker i umiddelbar nærhet. Områdets beste bakeri er like rundt hjørnet ved Tiedemannsbyen, Boulangerie M. Dersom du ønsker en noe mer økologisk variant har Lille Tøyen Kolonial alt du trenger, ligger i Lille Tøyen Hageby. Det er også kort avstand til flere idrett/fritidstilbud som fotballbane, svømmehall, skøytebane m.m.

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager, skoler og fritid

  Eiendommen sogner til Hasle skole. Se vedlagt nabolagsprofil for oversikt over skoler og barnehager i området. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Festet tomt på 4.182 kvm. Fellesområder opparbeidet med asfalterte internveier, sittebenker, plenarealer, prydbusker og diverse beplantning.
  - Festeavgiften er kr 41.000,- pr. år.
  - Grunneier er Staten v/ universitetet.
  - Regulering av festavgift skal skje hvert 10. år fra 1996 i samsvar med konsumprisindeks.
  - Festeavtalen utløper 01.10.2026. Denne ble forlenget i 1996. Opprinnelig festekontrakt varte i 50 år fra 01.10.1946.
  Når festeavtalen utløper kan avtalen kreves forlenget. Fester kan alternativt kreve tomten innløst dersom vilkårene for innløsning i tomtefesteloven er oppfylt (finnes unntak fra innløsningsretten). Ved en evt. forlengelse løper festeforholdet videre på samme vilkår, men bortfester har rett til å kreve et "engangsløft" av festeavgift regulert til 2 % av råtomteverdien, maksimalt på kr 13.165,- i år 2021 pr. dekar tomt. Beløpet reguleres årlig iht. konsumprisindekt. Kontakt megler for nærmere informasjon.
  I henhold til styrets årsrapport for 2020, vedlagt i innkalling til årsmøte 2021, har styret har tatt initiativ til å starte prosess om innløsning av festeavtalen. Første henvendelse gikk til grunneier i mars 2020. Status i saken er at styret avventer svar fra grunneiers jurister.
  Grunneier har ikke forkjøpsrett og samtykke til overdragelse fra grunneier kreves ikke.
  Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.

  Parkering

  Sameiet disponerer flere utendørsparkeringsplasser. Disse kan disponeres av sameiets beboere etter førstemann til mølla prinsippet. Hver beboer får et parkeringsbevis og et gjesteparkeringsbevis.
  I Garasjelaget Hovinveien 3-5 er det 10 fysisk atskilte garasjerom i rekke. Selger eier en garasje, som om ønskelig kan kjøpes etter nærmere avtale med selger. Seksjonseiere i Hovinveien 3-5 har forkjøps/fortrinnsrett ved salg eller fremleie av garasjene. Det foreligger egne vedtekter for garasjelaget.
  For øvrig gjelder gateparkering etter områdets bestemmelser. Det er innført beboerparkering i området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr 900,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2.700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 450,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei og privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan med tilhørende reguleringsbestemmelser 28947 datert 13.05.1947.
  Området er i utvikling og byggearbeider må påregnes. Utdrag fra planinnsyn på Plan- og bygningsetatens hjemmeside:
  - Saksnummer 201902574: På motsatt side av Hovinveien bygges demensbyen Dronning Ingrids Hage. I følgebrev til nabovarsel datert 29.01.2019 er det blant annet beskrevet at demensbyen skal ha plass til 130 beboere og fellesfunksjoner som butikk, kafé, restaurant, helsetilbud m.m. Arkitektonisk tilpasses Dronning Ingrids Plass de omkringliggende bygningene.
  - Saksnummer 202007734: Syd for sameiet, i Ensjøveien 4, kommer "Tøyentaket". Oppføring av to leilighetsbygg med underjordisk parkeringsanlegg samt omlegging av regionskabler for Elvia. Byggehøyder opp til og med 7 etasjer med takterrasser.
  - Saksnummer 201919632: Øst/sydøst for sameiet, i Ensjøveien 10-12, kommer "Lumanders Hage". Oppføring av fem boligblokker med parkeringskjeller og fireavdelings barnehage. Byggehøyder opp til og med 6-7 etasjer.
  - Planprogram og Veiledende plan for offentlig rom (VPOR) for Hasle og Valle Hovin. I VPOR er det blant annet skrevet om utbedring/ombygging av Økernveien og ny adkomst til Hovinveien (regulert). Det er også regulert tomt for offentlig utbygging på nedsiden av Gjøvikbanen på en strekning der Økernveien går i dag, sydvest for sameiet.
  - Veiledende plan for offentlig rom for Ensjø. Hensikten med planen er å sikre en helhetlig utvikling av gater og byrom på Ensjø. Planen angir utformingsprinsipper for offentlig rom (gater, torg og parker). Prinsippene skal videreføres og videreutvikles i påfølgende detaljreguleringsplaner.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Fellesutgiftene er kr 4.287,- pr. mnd. og inkluderer blant annet fjernvarme, trappevask, felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, nedbetaling av andel fellesgjeld m.m.
  Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter. Det er planlagt en økning på 5%, antakelig fra 01.07.2021.
  Fordeling over fellesutgiftene foreligger ikke fra forretningsfører.
  Leiligheten har vært utleid, men selger opplyser om et strømforbruk på ca. 3000 kwh. pr. år.
  Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og internett. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2018 var kr 612.360,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 2.204.496,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Opplysninger om fellesgjeld

  Andel formue er kr 39.509,- pr. 31.12.2020
  Andel fellesgjeld er kr 113.876,- pr. 31.12.2020
  Total fellesgjeld for sameiet er kr 3.566.996,- pr. 31.12.2020 og lånevilkårene er:
  Rentesats: 3,30%
  Lånetype: Annuitet
  Innfrielsesdato: 15.02.2039

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
  - Pantattest kr 172,-
  Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 5.396.788,-. Av dette beløpet utgjør kr 113.876,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr 7.100,-.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Kjell Arne Haldorsen og Elsie Haldorsen

  Informasjon om forkjøpsrett

  Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Hovinveien 3-5, med sameiebrøk 169/5016.
  - Sameiet består av 32 seksjoner.
  - Forretningsfører er Eiendomsnøkkelen Forvaltning AS.
  - If Forsikring med polisenummer SP397746.5.1.
  - Dugnad må påregnes. Dersom sameiere ikke bidrar med dugnadsarbeid og ikke har dispensasjon fra styret påløper faktura iht. husordensreglene.
  - Det er kun tillatt å benytte gass- eller elektrisk grill på balkongene.
  - Det er ikke tillatt å holde husdyr. Styret skal likevel gi tillatelse etter søknad dersom "gode grunner" taler for å tillate dyrehold, og dyreholdet ikke er til særlig ulempe for øvrige brukere av eiendommen. Dersom tillatelse gis må regler i husordensreglene følges.
  - Styrets mail er hovinveien3.5@gmail.com.
  Foretatt påkostninger de senere år:
  - Etablering av infrastruktur for billadere og utebelysning.
  - Sanert oljetank utenfor Hovinveien 3B. Den er tømt, renset og fylt med pukk.
  Planlagte påkostninger:
  - Styret har foreslått å øke fellesutgiftene med 5%.
  - Fremtidig utskiftning av vinduer vil bli viktig i 2021. Styret har sendt ut en kartleggingsundersøkelse slik at hver leeilighet kan svare på alder og tilstand, sånn at styret kan se på hva som må gjøres på henholdsvis kort og lang sikt. Det må påregnes at utskiftning vil påvirke seksjonene økonomisk.
  - I tillegg har styret startet en prosess med å utarbeide en langtidsplan av bygingsmassen og fasaden som helhet. En god langtidsplan med regelmessige kontroller vil gi flere fordeler - som en større økonomisk forutsigbarhet når det kommer til utgifter, både for sameiet og seksjonseiere enkeltvis.
  - Styret er i prosess for å finne ut av pris og øvrige vilkår for evt. kjøp av tomten de fester (se avsnitt om tomt). Evt. kjøp blir tatt stilling til gjenenom en generalforsamling.
  Årsmøte 2021 skal avholdes 29. april. Til årsmøtet er det kommet inn følgende forslag:
  - Anskaffelse av avfallsbeholder for metall- og glassavfall. Styrets innstilling er at dette ikke vedtas, bl.a. da det ikke er langt til nærmeste containere av denne typen.
  - Diverse oppgradering av gårdsområdet i 2021 og utover. Plantegruppen i sameiet ønsker at styret gis fullmakt til å sette igang prosjektering og initiativ knyttet til oppgraderingen. Eksempelvis beplantning, sittegrupper, sykkelskur og lekeapparater m.m. Styrets innstilling er blant annet at det settes av kr 60.000,- til utarbeidelse av en helhetlig plan og begynnende tiltak etter denne.
  - Salg av fellesareal i gammelt vaskerom i Hovinveien 3A sånn at dette kan innlemmes i seksjonen over. Omtrent halvparten av arealet i det gamle vaskerommet vil da fortsatt være tilgjengelig. Styrets innstilling er at forslaget vedtas med diverse forbehold.
  Drift av vaskeri og tørkerom er avviklet.
  Vi gjør videre oppmerksom på ingen sameiere kan eie mer enn én seksjon (leilighet) i sameiet. Dette fraviker fra eierseksjonsloven.
  Det er iht. eierseksjonsloven ikke anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
  I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet.
  Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Avhendingsloven
  Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
  Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: kr 60.000,-
  Tilrettelegging kr 12.500,-
  Oppgjør: kr 5.550,-
  Markedspakke: kr 14.750,-
  Visningspakke: kr 2.500,-
  Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 37-0107/21
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Hasle
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR37.21107

  Dato

  Sist oppdatert: 15. november 2021 kl. 15:10

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

  Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

  Lignende boliger

  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █

  Jakter du lignende boliger?

  Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.