Solgt: 1 625 000 kr

Stafettveien 3B

1 625 000 kr
69 m²
2 soverom
Velkommen til Stafettveien 3B
Henrik Bettum
Presenteres av
Henrik Bettum
Bugården
Toppleilighet med 2 soverom - Vedlikeholdsbehov - Solrik balkong - Flislagt bad - Garasjeplass
 • Prisantydning
  1 625 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  343 013 kr
 • Omkostninger
  1 432 kr
 • Totalpris
  1 969 445 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1963
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  69 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 270 kr
 • Energimerke
  Rød G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Stafettveien 3B. Nærmere Bugårdsparken er det vanskelig og komme!
Her ventes det kun på at rett eier skal få maks potensialet ut av hva denne gjennomgående leiligheten kan by på.
- 2 soverom
- Flislagt bad
- Romslig stue
- Balkong med gode solforhold
- Gjennomgående planløsning
- Nyere vinduer
- Meget sentral beliggenhet i Bugården
- Garasjeplass
- Vedlikeholdsbehov av overflater
Velkommen til en hyggelig visning

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Stafettveien 3B, 3224 SANDEFJORD
Kommunenummer 3804, gårdsnummer 42, bruksnummer 402, ideell andel 1/1
Andelsnummer 9, Sportsveien Borettslag, organisasjonsnummer 954 245 187

Innhold

Totalt bruttoareal: 75 kvm
Totalt bruksareal: 69 kvm
Totalt primærrom: 69 kvm
Primærrom: 69 kvm: Bad, kjøkken, 2 soverom, stue, entré
I tillegg disponerer leiligheten 2 boder i kjelleren på ca. 14 kvm som ikke er medregnet i arealet til leiligheten.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 25.03.2021 utført av Bnt. Bolig og Nærings Taksering. Hans Petter Olaussen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Andelsleilighet som ligger i 3 etasje i lavblokk som iht. tilstandsrapport ble oppført i mur/betong i 1963.
Bygget og eiendommen generelt fremstår som normalt vedlikeholdt.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på. Leiligheten generelt har en del alders relatert slitasje og det bør påregnes vedlikehold. På bad er det noe utvasking av fuger i dusjsone og noe misfarging av fuger utenfor dusjsone. Det er ikke synlig drenering fra innbygget sisterne på wc. Eldre kjøkken som bør oppgraderes.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Andelsleilighet med behov for vedlikehold av overflater. Leiligheten har en praktisk planløsning med to soverom og en stor stue med plass til både sofahjørne og spisebord. Fra stuen er det utgang til solrik balkong, med store vindusflater som slipper inn mye naturlig lys. På gulv er det laminat i stue, entré og kjøkken mens det er tepper på soverom.
Stort kjøkken med god plass for eget kjøkkenbord. Innredning i lys laminat utførelse og benkeplate av laminat. Godt med skap og benkplass.
Pent flislagt bad med innredning med servant og speil på vegg, dusjhjørne, vegghengt wc og opplegg til vaskemaskin. Det er varmekabler i gulv.
Her ventes det kun på at rett eier skal få maks potensialet ut av hva denne gjennomgående leiligheten kan by på.
Velkommen til visning!

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 15.11.1966 og garasjerekker 08.12.2017. Disse kan fås ved henvendelse til megler. Ferdigattesten omfatter ikke utvidelsen av badet.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på borettslagets eiendom.
Dagboknr 1401, tinglyst 10.04.1968, type heftelse: elektriske kraftlinjer. Rom i kjelleren blir benyttet til en transformatorrom og bryterrom for levering av elektrisk energi til blant annet borettslaget. Rett til å føre nødvendige høyspentkabler til og fra transformatorrommet samt lavspentnett.
Dagboknr 884, tinglyst 18.02.1972 type heftelse: erklæring/avtale. Rett til å legge høyspent jordkabel på eiendommen samt rett til å vedlikeholde og føre tilsyn med denne.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Servituttene vil følge eiendommen.Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Leiligheten vil ikke bli ytterligere vasket og overtas som den er på visning.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Meget attraktiv beliggenhet i Bugården, med velkjente Bugårdsparken som "nærmeste" nabo. Dette området er meget populært hos barnefamilier, mye på grunn av alle fasilitetene som finnes i nærområdet. Barnehager, barneskole, ungdomsskole og videregående skole ligger alle i gangavstand slik at hente og bringe tjenesten for foreldrene blir minimal!
På fritiden kan praktfulle Bugårdsparken benyttes og her finnes blant annet svømmehall, fotballbaner, tennishall, skøytebane og ikke minst andedammen med opplyst turvei. For de som vil se på fotball, ligger Sandefjord Fotballs stadion, Komplett.no Arena rett i nærheten og vil huse mange spennende kamper! Anlegget inneholder også E2- treningssenter, blomsterforretning, apotek og MENY dagligvareforretning.
I det daglige liv er det verdt å nevne at det er kort vei til ukens innkjøp hos Coop, Rema 1000 eller Meny Arena på Pindsle. Her er det også mange butikker med alt for hus og hjem med lange åpningstider. Dette er eiendommen for deg som ønsker å bo med nærhet til det meste.
Bugården er meget attraktivt og populært boligområde, spesielt også kanskje for barnefamilier siden det er rolig, etablert og fine tur/aktivtetsmuligheter i nærmiljøet.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Krokemoa barneskole og Bugården ungdomsskole. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Felles eiet tomt på 2.965 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er opparbeidet med store gressplener og diverse sittegrupper.

Parkering

Parkering på felles parkeringsplass, ellers er det felles gjesteparkering. Det ble bygget nye garasjer i 2017, det er mulighet å leie garasjeplass. Kontakt megler for mer informasjon rundt ledigheten av garasjeplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse i henhold til reguleringsplan Nygårdsomr. Stafettveien 1, 3, 5 og 7 datert 24.09.2019 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 4 270,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter, tv og internett, forretningsfører, felles forsikring, felles strøm, snømåking/brøyting og garasjeplass.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Renteutgifter kr 541,-
Avdrag kr 835,-
Driftsutgifter kr 2.394,-
Garasjeplass kr 500,-
**Om ny kjøper ikke ønsker garasjeplass, kan denne sies opp og redusere kostnaden med kr 500,- pr. mnd.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 13.708 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Sandefjord Bredbånd som leverandør av tv og internett dette er inkludert i felleskostnadene.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 525.323,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 1.891.162,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 40 443,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 343 013,- pr. 23.02.2021
Total fellesgjeld for boligselskapet er 6.174.235,- pr.23.02.2021 og lånevilkårene er:
Lånenummer: 62728252583, Nordea Bank ABP
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 23.02.2021: 1.9% pa.
Siste termin 30.06.2047

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 300 pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 1.969.445,-. Av dette beløpet utgjør kr 343.013,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,-. Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-.
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.494,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Dag Roar Thorbjørnsen

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Sportsveien Borettslag.
Borettslaget består av 18 leiligheter.
Forretningsfører er Boligbyggelaget USBL, avd. Sandefjord.
Dyrehold er ikke tillatt.
Planlagte påkostninger: blokken skal vaskes utvendig og det skal skiftes terrassedører. Det vil ikke medføre økning i felleskostnadene.
Foretatt påkostninger de senere år:
2006 Skiftet vinduer i stue.
2003 Tilleggsisolert 5 cm, ny ytterkledning. Skiftet vinduer i soverom og kjøkken.
1985 Nye balkonger.
Taket er trekket om i 2016.
Sikringsskap byttet i 2009.
Drenering rundt blokka i 2017.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 3% av salgssummen inkl. fellesgjeld.
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.250,-
Visninger: kr 1.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 22-0019/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandefjord
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR22.2119

Dato

Sist oppdatert: 23. april 2021 kl. 13:39

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.