Komplett salgsoppgave

Sundarveien 1

5 790 000 kr
128 m²
3 soverom
Boligen ligger på Sundene, sjønært og helt nord på Tjøme, rett etter Vrengenbrua! Her kan du spasere ned til småbåthavnen på Kråkere og den koselige badestranden som ligger der.
Boligen ligger på Sundene, sjønært og helt nord på Tjøme, rett etter Vrengenbrua! Her kan du spasere ned til småbåthavnen på Kråkere og den koselige badestranden som ligger der.
Tjøme/Sundene
Lekker, sjarmerende og sjønær eiendom på 1,2 mål. Mye sol og koselig hage. Gangavstand til sjøen, båthavn og strand!

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

 • Prisantydning
  5 790 000 kr
 • Omkostninger
  145 920 kr
 • Totalpris
  5 935 920 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1928
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  128 m²
 • Bruksareal
  128 m²
 • Tomteareal
  1 263,6 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Rød C

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Sundarveien 1!
Sjønær og solfylt eiendom med nydelig tomt - omkranset av hvitt stakittgjerde. Eiendommen ligger på Sundene, helt nord på Tjøme og rett etter Vrengenbrua.
Her kan du spasere ned til småbåthavnen på Kråkere og den koselige badestranden som ligger der. Det er også kun en liten gåtur ned til sommerrestauranten "8 glass". Herfra er det også kort vei til Kiwi som ligger i Kjøpmannskjær.
Eiendommen har det siste året gjennomgått omfattende oppgradering! Her oser det av god kvalitet og boligen fremstår innbydende og moderne med delikat fargevalg og detaljer!
I første etasje er det romslig hall, pent kjøkken, vaskerom, bad, soverom og en koselig stue med utgang til overbygget terrasse.
I andre etasje er det 3 soverom og et baderom.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Sundarveien 1, 3145 TJØME
Kommunenummer 3811, gårdsnummer 209, bruksnummer 65, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 128 kvm
Totalt primærrom: 128 kvm
Primærrom:
1. etasje 83 kvm: Hall, kjøkken, stue, trapperom/gang, bad, vaskerom, soverom
2. etasje 45 kvm: Trapperom/gang, 3 soverom, Bad/wc
Boligen har kjeller med boder og krypeloft (ikke måleverdig). Takhøyde i kjeller er ca. 1,75m.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 22.09.2022 utført av Boligtakst Vestfold AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det foreligger tegninger fra kommunen, men det er avvik fra disse. Enkelte rom er omdisponert i forhold til fremlagte plantegninger. I første etasje har soverom og badet byttet plass. I andre etasje har selger delt det store soverommet, slik at dette i dag har blitt til to soverom
Se mer under punktet ferdigattest.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Enebolig oppført i tre over grunnmur i 1928 og tilbygd i 1978 og 2021. Boligen er oppført i to etasjer samt kjeller og krypeloft. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
- Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
- Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
- Målt høydeforskjeller på etasjeskille
- Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe.
- Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur.
- Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
- Det er påvist avvik i fallforhold til sluk på baderom i 1. etg. i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Dels motfall til sluk fra øvrige deler av gulvet, men lokalt fall til sluk i dusj er opprettholdt.
Selger opplyser:
- Mindre saltutslag på mur i kjeller.
- Skjevheter i gulv/etasjeskille.
- Sett sølvkre under riving, overgang trebjelkelag-mur.
- Fuktmerke på taksperre, nytt tak etablert.
- Selger er snekker og har gjort det meste av arbeider selv, med unntak av elektrisk og rørleggerarbeid. Dog har membran blitt lagt ved egeninnsats.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten og selgers egenerklæring. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Moderniseringer og påkostninger

Boligen er i følge selger totalrenovert i 2021/2022, blant annet:
Elektro- økt inntak, nytt sikringsskap med fiber på vaskerom.Lagt nye kurser/tilførsler, alle el installasjoner i boligen er fornyet.Samsvarserklæring ligger i boligmappe.
VVS- alle avløpsrør ink lufting over tak i boligen er utskiftet. Det er etablert fordelerskap på vaskerom med rør i rør tilførsler;2x bad, frostfri ute kran, kjøkken med Aqua stopp i benk. Ny bereder på vaskerom.
Dokumentasjon på vvs foreligger.
Takomlegging- undertak fra Icopal, diffusjonsåpenduk med nye sløyfer og lekter. Ny takstein bra Bendersen. Nytt pipebeslag, luftehatt, etablert og tekket appelsinvindu, takrenner og nedløpsrør.
Boligen er etterisolert 15-20cm glava, påforet inn og utvendig. Lukket med asfalt vindtett og avstivende plater, huset er kledd med liggende vestlandspanel.
Vinduer og dører er utskiftet inne og utvendig. Alle innvendige tak, vegger og gulvflater er fornyet. Gulv av herdet tre.
Etasjeskille 1-2 er forsterket, soverom isolert og lagt trinnlydsplate før parkett

Standard

Enebolig oppført i tre over grunnmur i 1928 og tilbygd i 1978 og 2021. Boligen er oppført i to etasjer samt kjeller og krypeloft.
Dette er en meget tiltalende og moderne enebolig med god planløsning og god plass for hele familien! Her har selger det siste året lagt ned mye innsats og all sin sjel i oppgraderingen av dette huset. Her oser det av god kvalitet og god håndverkmessig utførelse.
I første etasje ønskes du velkommen inn i en hyggelig gang med malt panel, enkel garderobe med sittebenk og varme under det klassiske flisgulvet. Innenfor hallen et vaskerom med innredning, utslagsvask og gulvvarme. Det innehar også nytt fordelerskap for VVS, ny bereder og nytt sikringsskap med fiber. Kjøkkenet har en delikat innredning i klassisk stil og innredning fra IKEA. Her er det rikelig med både skap og benkeplass, moderne fliser over kjøkkenbenken og en stilig kjøkkenvifte. Kjøkkenet ligger i delvis åpen løsning med stuen. Stuen er lys og innbydende med en lun tv-krok og plassbygde bokhyller. De store vindusflatene gir fantastiske lysforhold inn i rommet og det er dør ut til en koselig, overbygget terrasse. Her kan du sitte i lune omgivelser og nyte solnedgangen mot Vrengen. I denne etasjen er det også et soverom med plassbygde hyller - et rom som også egner seg fint som et hjemmekontor. Det er i tillegg et lekkert bad med eikepanel på veggene og flislagt gulv. Badet inneholder servant i plassbygd eikeinnredning, vegghengt toalett og dusj med dusjvegger.
Den gamle, vakre trappen er bevart og tar deg opp til andre etasje.
I andre etasje er det 3 soverom, hvor det er to romslige soverom, hvor det ene har deilig balkong. Her kan du våkne opp med utsyn ned mot sjøen og Kråkere båthavn og ikke minst er dette et fantastisk sted å lufte dyner etc.
Her oppe er det også et bad med toalett, servant og dusj. Legg merke til det stemningsfulle, halvrunde vinduet som gir fantastisk dagslys inn i det romslige repoet!
I kjelleren er det boder. Takhøyden i kjelleren er ca. 1,75m.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Varmekabler i hall, vaskerom og to bad. Varmekablene er fra 2021. Varmepumpe fra 2021.
Det er pipe og mulighet for ildsted.
Det ble utført tilsyn med fyringsanlegget og feiing den 22.06.2018. Det ble under dette tilsynet ikke avdekket avvik, anmerkninger eller andre forhold som har betydning for sikkerheten eller atkomsten for anlegget.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1928. Det foreligger kun ferdigattest på tilbygg/påbygg på eiendommen datert 08.08.2022. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3811/209/65:
31.08.1973 - Dokumentnr: 4578 - Best. om vann/kloakkledn.
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
08.07.1986 - Dokumentnr: 11029 - Erklæring/avtale
Avtale om veigrunn, parkerings-/garasjeplass mellom div. eiendommer(gjelder: bruksnummer: 65, 133, 59, 238 og 239). Veien og parkeringsplassen skal vedlikeholdes i fellesskap.
Gjelder denne registerenheten med flere
08.09.1931 - Dokumentnr: 900629 - Erklæring/avtale
Rettighet hefter i: Knr:3811 Gnr:209 Bnr:58 og 157
Bestemmelse om strandrett
Gjelder denne registerenheten med flere

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Det var ikke krav til radonsperre på oppføringstidspunktet.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen ligger på Sundene, sjønært og helt nord på Tjøme, rett etter Vrengenbrua og med utsikt mot Vrengen! Her kan du spasere ned til småbåthavnen på Kråkere og den koselige badestranden som ligger der. Eller du kan ta gåturen ned til sommerrestauranten "8 glass". Herfra er det også kort vei til Kiwi som ligger i Kjøpmannskjær.
I sentrum er det blant annet dagligvarebutikkene Spar, Rema 1000 og Extra med post og bank i butikk, vinmonopol, Grand frisør, apotek, interiørbutikken Helt Interiør, Tjøme pizza og Skafferiet- en hyggelig cafe og interiørbutikk mm. På Grand Park er to klesforretninger- Brodersens Handleri og barnebutikken Engler og Pirater, samt Tjøme Kolonial og skjønnhetssalongen Tjøme Cabinet. Gangavstand til barnehagen på Randineborg. Det er busstopp rett i nærheten og her er det avganger både syd og nordover.
Tjøme er spesielt kjent for sin vakre skjærgård på sommerstid. Fra eiendommen er det gangavstand til fine turområder i Kynna og til Herkelås. Herkelås er en kolle og med sin høyde på 80,5 moh. er det Tjømes høyeste punkt, og det mest karakteristiske med sin stupbratte fjellside mot sørvest. På toppen av Herkelås er det flere gravrøyser fra bronsealder eller jernalder
Ellers er det flotte turområder i Moutmarka og ut til Verdens Ende - en del av Færder Nasjonalpark, hyggelige restauranter og isbar på Hvasser, samt mange hyggelige strand- og badeområder. Det er flere muligheter for den aktive med ridesenter på Verdens Ende, Golfbane på Rød, idrettshall på Lindhøy, tennis- og fotballbane på Ormelet, samt volleyballbane, frisbeegolfbane og Skatepark på Haug.

Adkomst

Følg FV308 utover mot TJøme å ta til venstre inn Østveien rett etter Vrengenbru. Boligen kommer på høyre hånd etter svingen.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Det er barneskole på Lindhøy og ungdomsskole på Haug. Randineborg barnehage er privat og ligger på Mølledammen. På Lindhøy finner du en kommunal barnehage.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1.263,60 kvm. Lett skrånende tomt, dels fjell- og naturtomt. Tomten er pent opparbeidet med plen og avskjermet med stakittgjerde. Her er det flere hyggelige uteplasser og det er en hage som innbyr til lek og moro for hele familien.
En veldig hyggelige og solrik tomt med umiddelbar nærhet til sjøen, koselige båthavner og ikke minst en barnevennlig strand ved Kråkere båtforening.

Parkering

Parkering på egen gårdsplass. Det er lagt føringsvei for ladekabel fra sikringsskap til biloppstillingsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei. Selger opplyser at Sundarveien skal asfalteres(kostnad bæres av selger).
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen. Det er slamavskiller med kommunal slamtømming på eiendommen. Det er sendt varsel om pålegg om separering av avløpet. Det vil si at avløpet skal separeres og slamavskiller skal kobles ut. Frist for å utføre pålegget er satt til 01.03.2023. Dette er opp til ny eier å gjennomføre (kostnad bæres av kjøper). Det går kommunal vannledning langs eiendommens nordgrense (se vedlagte kart).

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 31.01.2018 avsatt til: Boligbebyggelse- Nåværende.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 14 850,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 13.000,- pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 10.000,-.
Det er innlagt fiber på eiendommen, men dette er ikke tilkoblet p.t.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 677 937,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2020 kr 2 440 573,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.935.920,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger mindre/større enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Lars Tore Fjellheim

Konsesjon

Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt på Tjøme i Færder kommune. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper derfor signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen inkl. ma.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 18.400,-
Visninger: inkludert i meglerprovisjonen
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 21-0100/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Tønsberg
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR21.22100

Dato

Sist oppdatert: 29. september 2022 kl. 10:17

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.