Solgt: 21 200 000 kr

Kapellveien 154C

17 500 000 kr
319 m²
6 soverom
Stor enebolig med rolig, tilbaketrukket og barnevennlig beliggenhet. U.etg med egen inngang. Romslig tomt. Dobbeltgarasje.
Jan Egil Røttingsnes
Presenteres av
Jan Egil Røttingsnes
Grefsen/Kjelsås
Stor enebolig med rolig, tilbaketrukket og barnevennlig beliggenhet. U.etg med egen inngang. Romslig tomt. Dobbeltgar.
 • Prisantydning
  17 500 000 kr
 • Omkostninger
  438 842 kr
 • Totalpris
  21 638 842 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1950
 • Soverom
  6 soverom
 • Bad
  3 bad
 • Primærrom
  319 m²
 • Bruksareal
  324 m²
 • Tomteareal
  978,8 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Meget romslig og innholdsrik enebolig med sentral og tilbaketrukket beliggenhet i et svært barnevennlig og rolig boligområde på Grefsen/Kjelsås.
Fra boligen er det kort vei til en rekke servicetilbud slik som skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, butikker og marka. Boligen sogner til populære Grefsen barneskole som også ligger i Kapellveien og det er fortau frem til skolen.
Boligen er tilbygget ca 2003/2004 over tre etasjer med blant annet et stort spisekjøkken i 1.etasje, 2 soverom i 2.etasje og full kjeller. Boligen ble samtidig ombygget og fremstår i god stand, men noe modernisering må påregnes. Det er etablert vannbåren varme tilknyttet bergvarme/varmepumpe i boligen.
Boligen er over 3 etasjer og har en fleksibel planløsning samt garasje og vil passe for flere typer familier

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Kapellveien 154C, 0493 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 73, bruksnummer 684, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 357 kvm
Totalt bruksareal: 324 kvm
Totalt primærrom: 319 kvm
Primærrom:
1. etasje 120 kvm: Entre, vaskerom, toalettrom kjøkken, spisestue, gang/trapperom, stue og tv-stue.
2. etasje 91 kvm: Trapperom/gang, baderom, garderoberom, kontor/soverom og 3 soverom.
Underetasje 108 kvm: Vindfang, gang, 2 baderom (1 med vaskeromsnisje), toalettrom, badstue, kjøkken, tv-stue og 4 soverom.
Sekundærrom:
Underetasje 5 kvm: Teknisk rom
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 27.10.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det presiseres at to av soverommene i underetasje er byggemeldt/godkjent som kjellerstue og ikke er å anse som rom for varig opphold. Stue/kjøkken i underetasje er byggemeldt som "velvære". De to siste rommene som er benevnt som soverom i underetasje er byggemeldt som kontor og gjestesoverom.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med gulvflater i U.etasje av mur og etasjeskillere av tre. Yttervegger og bærende konstruksjoner av grunnmur og bindingsverkskonstruksjon, utvendige fasader er kledd med beiset trepanel. Takkonstruksjon av tre i vinklet saltaks form med ark, utvendig tekket med betongtakstein.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på. Boligen har i rapporten gjennomgående fått TG1 og TG2 på alle bygningsdeler. TG2 er i hovedsak ikke gitt for at det er funnet noe feil, men grunnet alder og forventet gjenstående levetid på bygningsdelen.
Det er i tillegg gitt TG2 på følgende:
U.etasje: Membran og tettesjikt bad B grunnet synlig utenfor klemring, samt alder på sluk. Høydeforskjell fra terskel til sluk er mindre enn anbefalt. Uoversiktlig utførelse av slukmansjett og membran, samt smøremembran er smurt over og rundt klemring på bad C. Og motfall på ett sluk, samt mindre fall enn anbefalt på et annet sluk. Bruk av kullfilter i vifte på kjøkken samt bom i noen fliser. Vegger i U.etasje er stedvis utlektede fra grunnmuren. Manglende tilluftsventil og avtrekksventil på badstu,
1.etasje: Manglende spalte under toalett for lekkasjevarsling på toalettrom. 1 ødelagt vindu i stue. Utvendige vann/råteskader på begge terrassedører. Mindre fall enn anbefalt på gulv vaskerom.
Generelt: Stedvis knirk i gulv, naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk på våtrom. Rekkverk/håndløper i trapp oppfyller ikke dagens krav. Råteskader på rekkverk ved tidligere inngangsparti. Stedvis slitte fuger på pipeløp. Isspreng på taknedløp, samt at vann ikke ledes bort fra grunnmuren.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Meget romslig og innholdsrik enebolig med sentral og tilbaketrukket beliggenhet i et svært barnevennlig og rolig boligområde på Grefsen/Kjelsås. Fra boligen er det kort vei til en rekke servicetilbud slik som skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, butikker og marka. Boligen sogner til populære Grefsen barneskole som også ligger i Kapellveien og det er fortau frem til skolen.
Boligen er tilbygget ca 2003/2004 over tre etasjer med blant annet et stort spisekjøkken i 1.etasje, 2 soverom i 2.etasje og full kjeller. Boligen ble samtidig ombygget og fremstår i god stand, men noe modernisering må påregnes. Det er etablert vannbåren varme tilknyttet bergvarme/varmepumpe i boligen.
Boligen er over 3 etasjer og har en fleksibel planløsning og vil passe for flere typer familier, med store oppholdsrom og en rekke soverom samt egen inngang til underetasje.
Det medfølger en stor dobbeltgarasje på ca 47 kvadratmeter med god plass til to biler i tillegg til lagring.
Inneholder:
1. etasje:
Romslig entré med mye veggplass til klesoppheng og skoskap, i tillegg til garderobeskap. I entréen er det lagt dekorative og klassiske skiferheller.
Fra entréen kommer man videre inn til stuen og TV-stuen. Stuen har god størrelse, med god plass til stor sittegruppe i tillegg til lesekrok eller lignende. Kaminen varmer godt på kalde vinterdager. Et utspring fra stuen egner seg svært godt som TV-stue, med plass til sofa og TV-møbler. Fra stuen er det utgang til hage via trapp.
Stort kjøkken med plass til stort spisebord. Kjøkkenet har profilert innredning med eikefronter og benkeplate i sort granitt med nedfelt kompositt oppvaskkum. På gulvet er det lagt de samme klassiske skiferhellene som i entréen, som står godt til innredningen. Integrert stekeovn fra Siemens, mikrobølgeovn fra Bosch, oppvaskmaskin fra Bosch, induksjonstopp fra Miele og gassbluss fra Siemens. Frittstående 80 cm kombiskap i nisje. Kjøkkenet har svært godt med både skap- og benkeplass, i tillegg er det ekstra lagring i smart halvøy som vender ut mot spisestuen. I tilknytning til kjøkkenet er det plass til stort spisebord i spisestuen. Herfra er det utgang til sydvestvendt terrasse på ca. 23 kvm via doble glassdører.
Fra entréen er det inngang til et stort vaskerom. Vaskerommet har svært godt med oppbevaringsplass i skapinnreding, i tillegg til mye benkeplass for bretting av klær og lignende. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel under benkeplate, i tillegg til praktisk utslagsvask. Vaskerommet er svært romslig med god plass til tørking av klær.
Gang med trapp opp til 2. etasje. I gangen er det godt med lagringsplass i stor skyvedørsgarderobe med speilfronter. Trappen ned til underetasjen er lukket, slik at det pt ikke er gjennomgang fra 1.etasje til underetasje, men dette er enkelt å reetablere.
Toalettrom med vegghengt toalett og servant.
2. etasje:
Etasjen har 4 gode soverom. Hovedsoverommet er romslig med god plass til dobbeltseng med nattbord på begge sider. Ekstra god lagringsplass i kryploft. Fra hovedsoverommet er det utgang til nordvestvendt balkong på ca. 1,4 kvm.
Bad med fliser på gulv. Badet er utstyrt med gulvstående WC, to servanter med underskap og dusjkabinett. Det er gulvvarme på badet.
I gangen inn til soverom B og C er det etablert praktisk garderobe med mye lagringsplass for klær og sko i to store skyvedørsgarderober. I den ene skyvedørsgarderoben er det etablert alkoveløsning med en plassbygget seng for eventuelle overnattingsgjester.
Soverom B og C, begge er romslige med god plass til seng, arbeidspult og garderobeskap. Downlights i tak.
De siste soverommet har også god størrelse og brukes i dag som kontor. Her er det plass til garderobe, seng og pult. Fra dette soverommet er det inngang til praktisk lagring i kryploft. Flott plassbygget seng i dette rommet.
Underetasje:
Underetasjen har inngang via utvendig trapp og er på hele 113 kvm BRA.
Fra entré/gang kommer en inn til et vaskerom med plass til vaskesøyle og god lagring i skapseksjon med benk. Videre er det inngang til et pent bad med fliser på gulv og baderomsplater på vegg. Dusjhjørne med innfellbare dusjvegger, servantskap og toalett.
Videre er det inngang til et toalettrom med vegghengt servant, toalett og downlights i tak. Fra toalettrommet er det inngang til en badstue med trebenker og en Tylö badstueovn.
Kjellerstue som nå benyttes som to soverom. I det ene rommet er det en åpen peis som er lukket av med gipsplater. Det er fliser på gulv og rommene er adskilt med lettvegger som det er mulig å ta ned med enkle grep dersom en ønsker å tilbakestille til kjellerstue. Rommet er ikke å anse som godkjent for varig opphold.
Teknisk rom/bod hvor varmtvannsberedere og opplegg for vannbåren gulvvarme/bergvarmepumpen er installert.
Pent nyere Ikea kjøkken med mye skap- og benkeplass. Moderne, grå innredning med integrert stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin og kjøleskap. Det er åpen løsning mellom stuen og kjøkkenet. Rommet er byggemeldt/godkjent som velværeavdeling og det er sluk i gulvet på stuen.
Stort flislagt dusjbad med servantskap og dusjhjørne med innfellbare dusjvegger i glass.
To soverom som er byggemeldt/godkjent som gjestesoverom og kontor.

Løsøre og tilbehør

Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger boligen i tillegg til fryseskap, vaskemaskin og tørketrommel nede i underetasjen. Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Boligens hovedoppvarming er vannbåren varme tilknyttet bergvarmepumpe. Det er i tillegg elektrisk oppvarming via gulvvarme på bad samt noe panelovner. Det montert kamin i stue samt en peis i del av opprinnelig kjellerstue som er tildekket med gipsplate. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert. 14.07.1969. Det foreligger ferdigattest for innredning av kjellerstue i kjeller datert 25.02.1976. samt for utvidelse av 2.etasje datert 14.11.1979. Disse kan fås ved henvendelse til megler.
Det foreligger en godkjent meldingssak for oppføring av dobbeltgarasje datert 21.09.2006.
Det foreligger også en tillatelse for enkle tiltak datert 14.10.2003 for tilbygg til enebolig. Det er i samme tillatelse gitt godkjenning for igangsetting av tiltaket. Det foreligger ikke ferdigattest på tiltaket og . Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven, men det er ikke søkt om dette på denne byggesak. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.
To av rommene i kjeller som benyttes som soverom er byggemeldt som en kjellerstue. I godkjennelsen av innredningen av kjellerstuen fra 1976 står det at kjellerstuen ikke er godkjent som varig oppholdsrom, så innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Plantegningen på hovedplan, samt for bad i 2.etasje er vist noe annerledes på sist godkjente byggetegninger enn slik det er bygget,.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:
Dagboknr 20660, tinglyst 02.12.1970, Erklæring som gir naboeiendom gnr 73, bnr 708 (Kapellveien 152 A-C) tillatelse til å bebygge eiendommen inntil 0,5 meter fra denne eiendom sin eiendom. Eier av denne eiendom forplikter seg og senere eiere til ikke bebygge sin eiendom nærmere enn bygningslovens bestemmelser om avstand mellom bygninger tilsier.
Dagboknr. 12220, tinglyst 29.06.1973. Erklæring som gir parsell utskilt fra Gnr 73, bnr 475 tillatelse til å legge kloakkledning over denne eiendom. Dette gjelder kloakkledningen til Kapellveien 154B. Stikkledningen skulle legges mot Kapellveien 156 B og minst 1 meter fra bebyggelse. Eier av Kapellveien 156B hefter for all skade/ulempe som forvoldes på denne eiendom under anleggsarbeid og senere skade/ulempe og er ansvarlig for kloakkledningens vedlikehold.
Dersom det blir aktuelt å knytte kloakkledningen til offentlig kloakk, skal felles vedlikeholdsansvar for fellesdelen være løst før tilknytning.
Dagboknr. 74376, tinglyst 27.12.1996 - Erklæring med diverse bestemmelser om vann- og avløpsledninger og kjørbar adkomst for eiendommene Kapellveien 154A-C. Erklæringen gir denne eiendom rett til å ha stikkledninger for vann- og avløp over gnr 73, bnr 1083 (Kapellveien 154B) samt rett til atkomst for å utføre drift og vedlikehold av disse.
Det er også en bestemmelse om tinglyst bruksrett til kjørbar adkomst for denne eiendom fra Kapellveien og over bnr 1083 (Kapellveien 154B) sin sydvestre grense.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.
Eiendommen har gjennom dagboknr. 11506, tinglyst 12.07.1969 tinglyst bruksrett til den nødvendige adkomstvei over bnr 475 (Kapellveien 154A) langs sydvestgrensen frem til Kapellveien.

Eventuell adgang til utleie

Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.
Deler av boligens underetasje som er innredet som en utleiedel er ikke godkjent til varig opphold. Underetasjen er pt separert fra resten av boligen med en sperret trapp, men er ikke godkjent som separat boenhet av kommunen. Men, skattemyndighetene har godtatt utleien, slik at eier får 2 bunnfradrag på beregningsgrunnlaget for eiendomsskatt
Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger tilbaketrukket fra vei i et idyllisk og attraktivt boligområde på Grefsen/Kjelsås, med nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, flotte rekreasjonsområder, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud.
Det er kort vei til Maridalsvannet, der området byr på flotte turveier, enten til fots eller på sykkel. Her finner du både kulturlandskap, kirkeruiner, historiske veier og fine rasteplasser med nydelig utsikt. I nærheten av sameiet ligger Brekkedammen med populære friområder og idylliske badeplasser.
Det er også kort vei til alpinanlegg i Grefsenkleiva, samt Grefsen Tennisklubb som har et flott anlegg med syv baner. Kjelsås Idrettslag tilbyr i tillegg blant annet basketball, fotball, håndball, langrenn, orientering og allidrett. På toppen av Grefsenkleiva ligger populære Grefsenkollen restaurant, med fantastisk utsikt mot fjorden og hovedstaden.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Coop Prix som ligger i Marsveien eller i Midtoddveien, Rema 1000 og Spar. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort vei til Storo Storsenter, som er Oslos største kjøpesenter. Senteret har en oversiktlig planløsning og en spennende miks med 130 butikker, spisesteder og tjenester. Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil.
Holdeplass for buss og trikk i Kjelsåsalléen ligger ca. 300 meter fra boligen. Med bil fra Kjelsås tar det ca. 4 min til Storo, 10 min til Majorstuen, 12 min til Oslo S og 34 min til Oslo lufthavn.
Eiendommen har gangavstand til Grefsen barneskole og Engebråten ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Boligen sogner til populære Grefsen barneskole (1-7 klasse) og Engebråten ungdomsskole (8-10 klasse). Begge skoler er innenfor gangavstand fra boligen.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Tomten er opparbeidet med gruset innkjørsel, plen, beplanting og hellelagt adkomst til boligen. Tomten er romslig og her er det plass til både ballspill, lek og trampoline.

Parkering

Det medfølger en dobbeltgarasje på ca 47 kvm med god plass til to biler i tillegg til god plass for lagring. Det er også plass til å parkere foran portene samt muligheter for å etablere biloppstilling for flere biler på egen tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst fra kommunal vei via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-4220 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 15.03.2006, rev. 12.06.2013 og 17.3.2015.
Oslo kommune har varslet at småhusplanen for Oslos ytre sone skal revideres. Det ble 04.02.2021 sendt bestilling på revisjon av småhusplanen (S-4220) fra Byrådsavdelingen for byutvikling til Plan- og bygningsetaten:
"Plan- og bygningsetaten gis med dette i oppdrag å igangsette dette revisjonsarbeidet basert på følgende føring: Småhusområdene må i større grad skjermes for ytterligere fortetting, og utbygginger bør skje med sterkere vern av de grønne verdier i områdene. Planrevisjonen må samtidig, innenfor rammene for nevnte føring, søke å forenkle og klargjøre aktuelle reguleringsbestemmelser med sikte på at byggesaksbehandlingen kan gjennomføres enklere og billigere."
Det er sendt ut varsel til berørte parter med invitasjon til å si sin mening om planarbeidet, fristen er satt til 16. august 2021. Plan- og bygningsetaten skal utarbeide forslaget i løpet av 2021, som videre sendes på høring i starten av 2022.
Se hele saken i saksinnsyn på Plan- og bygningsetatens hjemmesider; saksnummer 202102096
Eiendommens grense mot nordvest er inkludert i reguleringsplan S-4736 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 11.03.2014. Denne reguleringen gjelder vanntunnel i fra Oset til Voldsløkka og hvilke bestemmelser som gjelder for denne og overliggende eiendommer. Det er spesielt reguleringsbestemmelsenes §5.1 og 5.2 som påvirker eiendommene som ligger over vanntunellen. § 5.1 Vertikalnivå 2 – på grunnen Eiendommer som er berørt av sikringssonen skal alltid kontakte Vann- og avløpsetaten før de gjennomfører tiltak som medfører graving og / eller sprenging mer enn 5 meter under terreng, herunder boring etter jordvarme. § 5.2 Vertikalnivå 1 – under grunnen Sikringssonen har en bredde på 50 meter i horisontalplanet og 8 meter over og under tunnelen i vertikalplanet. Vanntunnelen kan justeres innenfor sikringssonen der det er behov for tilpasning i forhold til eksisterende tekniske anlegg og infrastruktur i området. Se evt saksnr 200607965 eller reguleringsbestemmelsene for mer informasjon.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 20 180,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 11 326,- for inneværende år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 40.000,- pr. år. / 35.000,- kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på ca kr 14.000,-.
Boligen er tilknyttet Viken fiber/Altibox. Ny eier tegner eget abonnement dersom det er ønskelig å videreføre.
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap. Ny eier tegner eget abonnement dersom det er ønskelig å videreføre.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 3 738 958,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 13 460 248,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 17.938.842,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr.14.650,- for eneboliger større enn 230 kvm.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Vera Nygård og Kjetil Nygård

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 41-0114/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Grefsen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR41.21114

Dato

Sist oppdatert: 09. november 2021 kl. 13:23

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.