Komplett salgsoppgave

Baugsåsen 5B

12 450 000 kr
165 m²
4 soverom
Illustrasjonsbilde av eiendommen.
Illustrasjonsbilde av eiendommen.
Kart
Frode Larsen
Presenteres av
Frode Larsen
Baugsåsen, Feste
Prosjektert familiebolig med høy standard, nydelig utsikt, 4 sov, 2 bad og integrert garasje. Resalg av kontrakt
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  12 450 000 kr
 • Omkostninger
  71 342 kr
 • Totalpris
  12 521 342 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  2022
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  165 m²
 • Type
  Halvpart vertikaldelt bolig
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt til fellesvisning eller privatvisning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Prosjektert familievennlig halvpart av tomannsbolig på Baugsåsen / Feste
 • Høytliggende i vestvendt terreng med vidstrakt sjøutsikt
 • Smart romløsning over tre plan med fire soverom og to bad
 • Alle innredninger til kjøkken, bad, vaskerom og garderober leveres av Strai og HTH
 • Innvendig dobbel garasje tilknyttet boligen
 • Nærhet til strand og turmuligheter
 • Sykkelavstand til sentrum og togstasjon
 • Store deler av anlegget er lagt opp til xcomfort smarthus som muliggjør app styring av det elektriske.
 • Det blir vannbåren varme i alle rom i huset utenom garasje
 • Lave kjøpsomkostninger
 • Boligen leveres med Flexit EcoNordic WH4 inneklimasentral. Her kan gulvvarme og ventilasjon styres gjennom APP Flexit go.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Baugsåsen 5B, 1525 MOSS
Kommunenummer 3002, gårdsnummer 190, bruksnummer 65, seksjonsnummer 2, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 210 kvm.
Totalt primærrom: 165 kvm.
Bruksareal pr. etasje:
U. etasje: 77 kvm.
1. etasje: 75 kvm.
2. etasje: 58 kvm.
Følgende rom inngår i primærromsdelen:
U. etasje: Entre, soverom og vaskerom.
1. etasje: Kjøkken, stue, entre, bad og soverom.
2. etasje: Soverom (med kjøkkenbenk - mulighet for å avbestille), soverom, walk in-closet, bad og stue.
Følgende rom inngår som sekundærrom:
U. etasje: Integrert dobbelgarasje, teknisk rom, sluse og bod.
Se vedlagte byggetegninger/plantegninger i salgsoppgaven. Byggetegningene/plantegningene kan avvike på mål.

Byggemåte

Betongarbeider i forbindelse med fundamenter, grunnmurer, støpt plate, pilarer etc. prosjekteres og leveres iht. stedlige krav og laster.
Våre boliger utføres i tradisjonelt bindingsverk med stendere i konstruksjonsvirke med senteravstand c/c 600mm. Bjelkelag utføres i trekonstruksjoner, dimensjonert jfr. spennvidder og nyttelast. Takkonstruksjon utføres som trekonstruksjon, av prefabrikkerte i-bjelker. Takkonstruksjon samt nødvendige søyler og dragere av limtre eller stål dimensjoneres jfr. stedlig krav til snølast. Isolasjon blåses inn i både yttervegger, takkonstruksjoner samt bjelkelag (350 mm). Dette for at det skal gi optimal isolasjon både i forhold til kulde, men også støy mellom etasjer. Skillevegg mellom leilighetene leveres i forhold til krav fra både brann og lyd. Det bygges to vegger i 48 x 98 med rockwool brann og lydisolasjon. Begge sider får dobbelt lag med gips.
Underetg får 240 takhøyde, mens hovedetasjen får 250 takhøyde, mens det i topp etg kan bli 233-240 takhøyde. Dette på grunn av oppbygning av bæringer og at det blir 240 cm høye vinder i hovedetg.
Det leveres plate på mark av betong samt isolasjon og radonsperre iht. gjeldene krav og forskrifter.
Det blir vannbåren varme i alle rom i huset utenom garasje. Det er ikke egen kurs til sportsbod og teknisk rom, men øvrige rør i kjelleren går gjennom disse to rommene og avgir varme. Det benyttes undergulv av sponplater. Som overflater på gulv leveres det 1-stavs eikeparkett til veilende 700 kr/m2. Forbeholdt at vi får tak i eikeparkett. På våtrom og i entre leveres det 60x60 cm flis iht. romskjema. Fliser inkludert veiledende opp til 800 kr/m2.
Himlinger leveres med nødvendig nedlekting for tekniske føringer samt gipsplater i malt utførelse. Belysning med spot og dimming i alle oppholdsrom, ref. vedlagt romplan av 10.04.2022.
Det leveres stor terrasse i boligens 2. etg. med glassrekkverk. Alt trevirke til balkonger/terrasser leveres i vedlikeholdsvennlige produkter i treverk.
Taket tekkes med sort papptekking med sedum kort type på taket. Gesimsbeslag, kaizer takrenner og kaizer taknedløp med tilbehør og vindusbeslag leveres i sort utførelse.
Yttervegger bygges opp av tradisjonelt bindingsverk i konstruksjonsvirke og isoleres i henhold til krav i gjeldende Teknisk forskrift. Som grunnlag for energieffektivitet benyttes energirammer i TEK jfr. §14-2, og boligen energiberegnes jfr. krav til totalt netto energibehov.
Yttervegger i U.Etg bygges opp av Thermomur elementer iht. Dimensjonering bortsett fra fasade mot vest som bygges i bindingsverk.
Til avstiving og vindtetting benyttes vindtettplate med klemte skjøter, og i hjørner og overganger benyttes vindsperrerims, tettebånd og tape.
Kledning på yttervegg leveres med både stående kledning i 19 x 148 med spor og liggende kledning i 19 x 123. Kledning leveres grunnet og med mellomstrøk fra fabrikk farge sotgrå beis for at trestukturen i kledning skal bli synlig. Utvendig panel er grunnet og malt to strøk.
Innvendig på ytterveggen monteres dampsperre og gipsplater i malt valgfri farge iht. std sortiment. Vegger sparkles med duk for å redusere skjolder, ujevnheter og sprekker.
Det leveres røkvarslere og slukningsutstyr i tråd med myndighetskrav.
Vinduer og balkongdører leveres med fabrikkmalt i dempet sort med sorte håndtak og innvendige spacere i sort som 3-lags energiglass. Vinduene er utvendig kled med aluminium slik at disse er tilnærmet vedlikeholdsfrie.
For vinduer med 3-lags glass må man forvente utvendig kondens /dugg. Dette skjer på dager etter kalde og klare netter med høy luftfuktighet.
Gode vinduer og dører med lav U-verdi slipper gjennom mindre varme og glasset blir varmere på innsiden og kaldere på utsiden. Da oppstår dugg på glassets utside. Dette skjer særlig på høsten og tidlig vinter. Det kan leveres tilvalg på antidugg.
Ytterdører leveres med fabrikkmalt mørk overflate fra Gilje. Innerdører leveres fabrikkmalt i hvit slett utførelse. Alle dørkarmer leveres med dempelist. Dørvridere i krom inngår. Det levers garasjedør med automatisk åpning.
Innvendige vegger bygges opp av konstruksjonsvirke og isoleres med min. 100 mineralull. Vegger kles med gipsplater og males i valgfri farge iht. std sortiment. Det brukes også duk på vegger. Tykkelse på vegger kan variere, avhengig om de er bærende eller om de omfatter føringer for tekniske anlegg.
For vegger i våtrom er det tilsvarende oppbygning med membran og fliser på gulv og vegger iht. romskjema.
Trekkerør for IKT leveres Fremføring av kabler, samt abonnement og oppkobling må kjøper besørge og bekoste. Det ligger klart fiber inn til trekkeskap inne på området.
3 stk. vannutkaster/utekraner kaldtvann plassert på egnet sted.
Innvendig trapp leveres etter mål tatt på stedet. Det leveres en u-trapp med repo. Trappen blir tett og utføres i eik. Trappene produseres iht. gjeldene byggeforskrifter med hensyn til barnesikring, stigningsforhold, trinnstørrelse og høyde. Håndløper i eik
Boligen leveres med Flexit EcoNordic WH4 inneklimasentral. Her kan gulvvarme og ventilasjon styres gjennom APP Flexit go. Den sikrer et sunt inneklima, rikelig med varmtvann og varme i alle gulver (utenom garasje) på en energieffektiv måte.
Utearealer leveres med ferdiggress, enkel beplantning og asfaltert oppkjørsel.
Det gjøres oppmerksom på at vedlagt utomhusplan ikke er endelig og at det kan forekomme endringer i omfang og plassering.
Overflatebehandling på produkter som er, eksempelvis listverk, dører og vinduer leveres fabrikkmalt. Listverk rundt dører males og sparkles. Det skal i størst mulig grad legges opp til listfritt rundt vinduer, dører og tak, men gulvlist skal legges.
I en bolig er det mye tre baserte produkter som påvirkes av temperatur og fuktighet. I disse vil det oppstå bevegelse og det kan medføre knirk i blant annet parkett og trapper. Det vil oppstå tørkesprekker i byggets første leveår på grunn av at trematerialene tørker, dette er en naturlig konsekvens og må påregnes.
Plantegninger innvendig kan få mindre justering. Sannsynlig blir de fleste rom noe større enn antatt.
Norrøn Bygg AS:
Norrøn Bygg AS er et lite firma, med tre lokale eiere. Norrøn Bygg AS har eksistert siden 2005, men var lite aktiv i flere år. Norrøn Bygg AS legger stor vekt på kvalitet og kontroll. Vi bruker kun lokale, kvalitetsbevisste firmaer som samarbeidspartnere. En av eierne driver selv et byggmesterfirma, som står ansvarlig for bygget. Det gjør at vi har kontroll på alt som foregår på byggeplassen. Snekkerfirmaet Tommy Fredriksen har også bygd nabohuset Baugsåsen 5A, samt parallelt bygger Baugsåsen 7C for en kunde. Norrøn Bygg AS skal også bygge en tilsvarende tomannsbolig på Baugsåsen 5A. Tommy Fredriksen har drevet eget firma i bransjen i over 20 år. Her får du erfaring, kvalitet og trygghet.

Kjøkkenleveranse

Kjøkken leveres i henhold til vedlagte tegninger fra Strai. Pr. nå er ikke kjøkkenet satt opp og det er derfor mulighet for undersøke om det kan endres ved ønske. Se vedlagt kjøkkenbeskrivelse i salgsoppgaven.

Baderomsleveranse

Badene leveres med innredning med 2 vasker fra Strai ihht til tegning. Pr. nå er ikke badene satt opp og det er derfor mulighet for undersøke om det kan endres ved ønske. Se vedlagt badebeskrivelse i salgsoppgaven. Begge bad leveres med dusjhjørne i glass 90 x 90. Begge bad utføres med moderne 60x60 cm. fliser på både gulv og vegger. Dusjnisjen leveres med Mosaikkfliser.
Vaskerom leveres med innredning fra HTH ihht til tegning , fliser på gulv i 30 x 30. Pr. nå er ikke badene satt opp og det er derfor mulighet for undersøke om det kan endres ved ønske. Se vedlagt vaskerombeskrivelse i salgsoppgaven.

Andre oppholdsrom

I entre både underetasje og 1. etasje leveres det skyvedørsgarderobe med innredning fra Strai.
Det er lagt opp til pipe i boligens første etasje. Peis på illustrajonsbilde eller tilsvarende kan følges med som tilvalg.
Mastersoverom i 2. etasje leveres med garderobeinnredning fra Strai ihht til tegning i salgsoppgaven.
Soverom i 2. etasje leveres med kjøkkenbenk, vask og kjøleskap under benk. Samme stil som kjøkken i 1. etasje. Ref. tegning i salgsoppgaven.
Himlinger leveres som sparklet og malte gipsplater.
Vegger leveres som sparklet og malte gipsplater. De fleste rom sparkles med duk i tillegg. Baderommene vil ha veggfliser i 60 x 60.
Gulv på soverommene, kjøkken, stue leveres med eikeparkett en-stavs. I de øvrige rommene vil det leveres gulvfliser. I dusjsonen på badene vil det være Mosaikkfliser.

Oppvarming

Det blir vannbåren varme i alle rom i huset utenom garasje. Det er ikke egen kurs til sportsbod og teknisk rom, men øvrige rør i kjelleren går gjennom disse to rommene og avgir varme.

Ferdigattest/brukstillatelse

Ved overtagelse skal det foreligge ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse. I tilfeller hvor det overleveres på bakgrunn av midlertidig brukstillatelse, vil ferdigattest bli rekvirert av selger når alle arbeider er fullført. Kjøper vil være berettiget til å holde tilbake en forholdsmessig del av kjøpesummen som sikkerhet for selgers oppfyllelse av gjenstående arbeider, herunder utstedelse av ferdigattest. Ved enhver overtagelse opphører et eventuelt dagmulktkrav.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Boligen overdras fri for pengeheftelser.
På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3002/190/65/2:
03.03.2017 - Dokumentnr: 192104 - Bestemmelse om veg
Rettighetshaver: Knr:3002 Gnr:190 Bnr:17
Bestemmelse om vedlikehold
Gjelder fremtidig fradelte parseller
Overført fra: Knr:3002 Gnr:190 Bnr:65
Gjelder denne registerenheten med flere
03.03.2017 - Dokumentnr: 192104 - Best. om vann/kloakkledn.
Rettighetshaver: Knr:3002 Gnr:190 Bnr:17
Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler
Bestemmelse om vedlikehold
Gjelder fremtidig fradelte parseller
Overført fra: Knr:3002 Gnr:190 Bnr:65
Gjelder denne registerenheten med flere
27.05.2020 - Dokumentnr: 2508064 - Bestemmelse om veg
Rettighetshaver: Knr:3002 Gnr:190 Bnr:64
Overført fra: Knr:3002 Gnr:190 Bnr:65
Gjelder denne registerenheten med flere
27.05.2020 - Dokumentnr: 2508064 - Bestemmelse om vann/kloakk
Rettighetshaver: Knr:3002 Gnr:190 Bnr:64
Overført fra: Knr:3002 Gnr:190 Bnr:65
Gjelder denne registerenheten med flere
15.07.2022 - Dokumentnr: 787631 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Krogsveen Moss AS
Org.nr: 992 616 733
Elektronisk innsendt
08.07.2022 - Dokumentnr: 759976 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 2
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 50/100
Det gjøres oppmerksom på at det kan bli tinglyst nødvendige erklæringer/avtaler knyttet til gjennomføringen av prosjektet. Kjøper kan ikke motsette seg eller kreve prisavslag/erstatning for dette. Kjøper aksepterer videre at eiendommen kan påheftes nye private og offentlige rådighetsinnskrenkninger dersom offentlig myndighet krever det.
For mer informasjon, ta kontakt med meglerforetakets representant.

Eventuell adgang til utleie

Boligene har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele boligen.
Det er krav til forsvarlige radonnivåer på utleieboliger. Prosjektet bygges slik at nødvendige radontiltak gjennomføres iht. den byggetekniske forskrift som gjelder for prosjektet.

Diverse

Byggestart er besluttet, overtagelse er satt til 1.kvartal 2023. Selger kan kreve inntil 4 mnd tidligere overtakelse, med 2 mnd forvarsling. Pr. i dag ser det ut til at overtakelse kan foretas rundt årsskifte.
Dette er et salg av kontraktsposisjon hvor opprinnelig kjøpesum var kr 11.500.000,-. Det er foretatt tilvalg til boligen på tilsammen kr. 150.000,-.
Standardkontrakt vil bli benyttet på resalget, denne utleveres ved henvendelse til megler. Kontraktsposisjonen som er til salgs følger vedlagt.
Boligen selges under oppføring og selger forbeholder seg derfor retten til uten forutgående varsel å gjøre mindre endringer som er hensiktsmessige og nødvendige for gjennomføringen av prosjektet.
Det gjøres oppmerksom på at tegninger, planer, skisser og bilder i salgsoppgaven kun er av illustrativ karakter og kan inneholde innredning og tilbehør mv. som ikke inngår i avtalen. Opplysninger gitt i leveransebeskrivelsen er gjeldende.
- Det leveres terrasseplatting fra Møre Royal på verandaer og markterrasse (øst). På bilde sett fra øst er det plate i betong som ikke stemmer.
- Inngangsparti i øst vil få en stolpe for bæring, samt sedum på taket. Dette er ikke vist på bilde.
- Veranda i vest vil få en stolpe for bæring. Dette er ikke vist på bilde.
Boligens areal fremgår av salgdokumentasjonen som er vedlagt i denne avtale. Arealene er oppgitt som bruksareal og primærrom (BRA og P-ROM) i henhold til NS 3940. Det endelige arealet kan erfaringsmessig avvike noe fra det omtrentlige areal som er angitt under salgsgrunnlaget. Slike mindre justeringer i arealene skal ikke gi noen av partene rett til å kreve hhv tilleggsvederlag eller avslag i prisen. Med mindre justeringer menes endringer inntil +/-5 %.
Det kan forekomme avvik fra oppgitt areal på boliger, rom og terrasser. Arealer på de enkelte rom kan ikke summeres til boligenes totalareal. Det gjøres oppmerksom på at skisser, perspektiver, utomhusplan, plantegninger og bilder i prospektet kun er av illustrativ karakter, og inneholder detaljer som farger, innredninger, møblering, beplantning og arkitektoniske detaljer mv. som ikke inngår i leveransen. Plantegninger og illustrasjoner som viser ulike innredningsløsninger er ment som illustrasjoner for mulige løsninger. Disse løsningene inngår ikke i leveransen. Tegningene i prospektet bør ikke benyttes som grunnlag for nøyaktig møbelstilling.
Det kan være forskjeller mellom leveransebeskrivelsen og plantegninger. I slike tilfeller er det alltid leveransebeskrivelsen som gjelder.

Energimerking

Energiattest vil foreligge før overtagelse.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Blant boligbebyggelsen på Baugsåsen råder en tilbaketrukket, landlig og fredfylt atmosfære som appellerer spesielt til barnefamilier. Adkomstveien fører kun frem til dette nabolaget og er dermed uten gjennomgangstrafikk.
Til sentrum av Moss er det omlag fire kilometer og godt ca 5 minutter med bil. Sentrumskjernen byr på typiske fasiliteter som gågate, kjøpesenter og et utvalg spisesteder samt kulturelle tilbud året gjennom. Gode shoppingmuligheter er det også ved City Syd på halvveien til sentrum, i en rekke store varehus og på Rygge Storsenter som inneholder et større antall forretninger. Hverdagslige innkjøp kan du gjennomføre ved nærbutikken SPAR på Ekholt som ligger langs adkomstveien til Baugsåsen.
Skal du med toget, er det hyppige avganger å velge blant fra Moss stasjon og en reisetid til Oslo S som i dag er fra 41 minutter. Når den pågående utbyggingen av jernbanen etter planen ferdigstilles i ca 2025, vil reisetiden til Oslo forkortes til kun 30 minutter.
Med utgangspunkt i Baugsåsen er turmulighetene mange, spesielt i det fagre Ryggelandet som også har en kulturell tyngde. Her kan du legge treningsturene til fots eller på sykkel, eller spenne skiene fast når forholdene tillater vinterstid. For et slag golf er Evje golfbane et nærliggende alternativ og blant landets mest anerkjente med vakkert banelandskap ned til vannkanten. Veien er heller ikke lang ut til Mossemarkas lysløype og preparerte skispor vinterstid.
Sommerstid er den sjarmerende kaféen Bryggerhuset på Kallum Søndre et koselig sted for en liten time-out. Til den populære Festestranda som har både flåte og en deilig gressbakke er det kun en kort spassertur, mens en enda større sandstrand og vakre svaberg ligger ved Fuglevik en kort sykkeltur sydover. Verdt gjentatte besøk er også sommerperlen Larkollen med kulturliv og spisesteder.

Beskrivelse av tomt

Boligene er seksjonert, og kjøper eier en ideell halvpart av tomten, med tilhørende vei.
Tomten blir ca. 719 kvm totalt som tilhører begge seksjonene. Felles tomt med ideel andel.
Utearealer leveres med ferdiggress, enkel beplantning og asfaltert oppkjørsel.
Det gjøres oppmerksom på at vedlagt utomhusplan ikke er endelig og at det kan forekomme endringer i omfang og plassering.
Det vil således kunne være utomhusarbeider som gjenstår etter at boligene er innflyttet.

Parkering

Integrert dobbelgarasjeplass i boligen, øvrige biloppstillingsplasser på egen tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei inn til kommunal vei. Eierne vil være begge ansvarlig for veien inn til enhetene. Eiendommen blir tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier blir selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

I henhold til informasjon fra Moss kommune datert 06.09.2022 omfattes eiendommen kommunedelplan "kommuneplanens arealdel 2021-2032" med formål boligbebyggelse, nåværende og bevaring kulturmiljø, vedtatt 24.03.2021 med plannr. KP_3002.
Det er nåværende bygging på denne tomten, samt tomten nedenfor. I tillegg skal det bygges på tomten ovenfor, så kjøper må regne med byggearbeid i dette område.
Det er gitt ett-trinns tillatelse til tiltak - nytt bygg - boligformål, datert 17.08.2020.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er ikke stipulert av Moss kommune da byggene er under oppføring.
I henhold til Moss kommune sitt betalingsregulativ fremkommer følgende:
Vann:
Årsgebyr kr 16,33 pr. m3
Fastdel kr 625,- pr. boenhet
Avløp:
Årsgebyr 28,23 pr. m3
Fastdel kr 938,- pr. boenhet
Feieravgift:
Pr.år pr. pipeløp for helårsbolig. Kr 544,-
Eiendomsskatt:
Bolig 2,8 promille av beregningsgrunnlaget fastsatt av kommunen.
Renovasjonsgebyr, standard:
Restavfall kr. 2.188,-
Papp og papir kr 325,-
Plast kr 325,-
Glass og metall kr 325,-
Henteavstand for restavfall 8-18 meter kr 644,-
Henteavstand for papp/papir, plast, glass/metall 8-18 meter kr 131,-
For ytterligere informasjon om kommunale avgifter og kommunale saksbehandlingsgebyrer, se vedlagt link:
https://www.moss.kommune.no/egen-okonomi/priser-og-gebyrer/

Formuesverdi

Da boligen selges som bygg under oppføring er formuesverdien ikke fastsatt på nåværende tidspunkt.
Formuesverdi fastsettes med utgangspunkt i en formel for kvadratmeterpris som fastsettes av SSB. Den estimerte kvadratmeterprisen er fastsatt ut i fra flere kriterier (beliggenhet, alder, areal og boligtype) som danner markedsverdien i området. Boligens faktiske markedspris vil derfor ikke være Skatteetatens grunnlag for den første fastsettelsen av formuesverdi.
Det første året boligeiendommen skal formuesverdsettes, må skatteyter påse å gi tilstrekkelig med opplysninger om boligen til skattemyndighetene slik at korrekt estimert markedsverdi og formuesverdi kan beregnes. Formuesverdien vil senere automatisk justeres i takt med prisutviklingen på boliger og beregnet formuesverdi vil fremgå av forhåndsutfylt skattemelding.
Formuesverdien for boligeiendommer for inntektsåret 2021 skal ikke overstige 25 % av dokumentert markedsverdi for primærbolig (der man bor fast). Formuesverdien for sekundærboliger (øvrig bruk av eiendommen, f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) skal for inntektsåret 2021 ikke overstige 90% av dokumentert markedsverdi. For nærmere opplysninger om formuesverdi kontakt skatteetaten.
Se http://www.skatteetaten.no for nærmere informasjon.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt i Moss kommune. Eiendomsskatt baseres på markedsverdien minus bunnfradrag multiplisert med den promillesats som til enhver tid gjelder for den enkelte kommune. Spørsmål om eiendomsskatt rettes til kommunen.
Eiendomsskatt faktureres direkte til hver seksjonseier, sats 2,8 promille av kommunen sin takst som ikke er fastsatt for 2022.

Omkostninger

1) Dokumentavgift til staten tilsvarende 2,5 % av andel tomtekostnad. Avgiftsgrunnlaget utgjør kr 2.000.000 pr. bolig og andel dokumentavgift utgjør således kr 50.000 pr. bolig. Det tas forbehold om aksept av avgiftsgrunnlaget fra tinglysingsmyndighetene.
2) Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
3) Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter med attest, kr 757,- pr. stk.
5) Transportgebyr til utbygger kr 20.000,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesummen betales i 2 terminer :
1. 10 % av opprinnelig kjøpesummen innbetales til meglers klientkonto så snart garanti jf. Bustadoppføringslova § 12 er stilt og Kjøper har mottatt faktura. Delinnbetalingen må være fri egenkapital, dvs. at det ikke kan tas pant i kjøpt eiendom for dette beløpet. Megler fakturerer Kjøper for beløpet.
2. Resterende del av kjøpesummen og betaling for kontraktsposisjonen samt omkostninger og evt. tilvalg-/endringsbestillinger betales uoppfordret og må være disponibel på meglers klientkonto senest 2 virkedager før overtagelse.
Innbetalt beløp sikres på klientkonto eller mot bankgaranti. Påløpte renter tilfaller Kjøper frem til skjøte er tinglyst på Kjøper, med mindre Selger får disposisjonsretten over beløpet som en følge av at det stilles garanti medhold av buofl. § 47. Kjøper er ikke forpliktet til å betale noen del av kontraktssummen eller tilvalg-/endringsbestillinger før selgeren har stilt sikkerhet, jf. buofl. § 12.

Annen viktig informasjon

Eier

Per Annar Lilleng og Cathrine Lilleng

Informasjon om sameiet

Sameiet har ikke forretningsfører eller styre, og det føres ikke regnskap eller budsjett. Dersom det mottas felles regninger til sameiet vil kostnader bli fordelt etter nærmere regler angitt av sameiet, vanligvis etter sameiebrøk eller vedtekter. Det vil bli utarbeidet vedtekter.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Eiendommen antas å være klar for overtakelse innen utgangen av 1. kvartal 2023.
Selgeren kan kreve overtakelse inntil fire (4) måneder før den avtalte fristen til å ha boligen klar til overtakelse. Selgeren skal skriftlig varsle Kjøper om dette minimum to (2) måneder før det nye overtakelsestidspunktet. Det eksakte overtakelsestidspunktet skal gis med minst 14 dagers skriftlig varsel. Pr. i dag ser det ut til at overtakelse kan foretas rundt årsskifte.
Dersom eiendommen ikke er klar til overlevering i henhold til varsel etter punktet over vil kjøper kunne ha krav på dagmulkt i henhold til bustadoppføringsloven § 18, forutsatt at forsinkelsen ikke skyldes forhold omtalt i punktene under. Forsinkelse i forhold til antatt overtakelse i punktene under gir normalt ikke krav på dagmulkt.
Dagmulkt beregnes med 0,75 promille av Kjøpesummen og regnes for hver kalenderdag frem til Eiendommen er klar for overlevering. Dagmulkt kan ikke kreves for mer enn 100 dager, j. buofl. § 18.
Dersom arbeidene forsinkes av forhold Kjøper svarer for, har Selger krav på fristforlengelse og  dekning av sine merkostnader jf. buofl. §§ 11 og 43.
Dersom arbeidene forsinkes av forhold utenfor Selgers kontroll har Selger krav på fristforlengelse jf. buofl. § 11. 

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app oppfylles samtlige vilkår. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Boligen selges i henhold til bestemmelsene i Bustadoppføringslova av 13.06.1997, nr 43, forutsatt at kjøper er forbruker i henhold til definisjonen i bustadsoppføringslova § 2. Dersom kjøper ikke kommer inn under denne definisjonen kan man ikke forvente kontrakt i henhold til bustadsoppføringslova. Kontakt eventuelt megler vedrørende dette.
Utbygger stiller selvskyldnergaranti for eventuelle mislighold. Utbygger plikter også ihht loven å være forsikret.
Utbygger vil stille garantier i henhold til bustadsoppføringslova § 12. Standardkontrakt vil bli benyttet, denne følger vedlagt. Prosjektbeskrivelsen er utarbeidet for å orientere om prosjektets generelle bestanddeler og funksjoner og er således ikke en komplett beskrivelse av leveransen. Det vises til kundetegninger og kjøpekontrakt med vedlegg for ytterligere informasjon om leveransen.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,7 % av salgssummen
Tilrettelegging kr 9.900,-
Oppgjør: kr 4.600,-
Markedspakke: kr 9.400,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 30-0327/22
Krogsveen avd. Moss AS
NO 992 616 733 MVA
Oppdragets KR-kode KR30.22327

Dato

Sist oppdatert: 28. oktober 2022 kl. 10:47

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt til fellesvisning eller privatvisning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.