Solgt: 4 350 000 kr

Karl Staaffs vei 61

3 600 000 kr
64 m²
2 soverom
Ulven
Rålekker og gj.gående 3-R med solrik balkong - Garasjeplass - Nydelig beliggenhet - Ingen forkjøpsrett eller dokavgift!
 • Prisantydning
  3 600 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  86 000 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  4 437 132 kr
 • Byggeår
  1955
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  64 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 579 kr
 • Energimerke
  Rød F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Eiendomsmegler Krogsveen v/ Emir Resulbegovic har gleden av å presentere Karl Staaffs vei 61 - Lys, lekker og gjennomgående 3-roms andelsleilighet. Leiligheten har en stilren og moderne standard. Store vindusflater sørger for godt med naturlig lys inn i rommene. Vinduene og balkongdøren er fra 2013. Fra leilighetens stue er det utgang til en romslig, overbygget balkong vendt mot syd, med åpent utsyn og gode solforhold. To kjellerboder medfølger leiligheten. Veldrevet borettslag, med trivelige fellesområder. Her bor du sentralt, men samtidig tilbaketrukket i et attraktivt boligområde. - Medfølgende garasjeplass i rekke - Gode lys- og solforhold - Balkong på ca. 7 kvm - Disponerer to kjellerboder - Kort vei til alt av kollektiv- og servicetilbud

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Karl Staaffs vei 61, 0665 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 132, bruksnummer 84
Andelsnummer 49, Helsfyr Borettslag, organisasjonsnummer 946 802 107

Innhold

Totalt bruttoareal: 71 kvm
Totalt bruksareal: 64 kvm
Totalt primærrom: 64 kvm
Primærrom:
1. etasje 64 kvm: Entré, bad/wc/vaskerom, stue , kjøkken, 2 soverom.
I tillegg disponerer boligen to kjellerboder på ca. 3,2 og 3,6 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 13.08.2020 utført av Jan Berby. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med grunnmur i støpt betong og støpt kjellergulv. Støpte etasjeskillere. Yttervegger i murverk med etterisolert teglsteinsfasade, utfyllende fasader ved balkonger i bindingsverk kledd med trepanel. Saltak med tresperrekonstruksjoner tekket med plater. Støpte trapper belagt med terrazzo og malte murvegger mellom etasjer.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.
Følgende har fått tilstandsgrad 2:
- Bad, vann og avløpsrør, og ventilasjon.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Eiendomsmegler Krogsveen v/ Emir Resulbegovic har gleden av å presentere Karl Staaffs vei 61 - Lys, lekker og gjennomgående 3-roms andelsleilighet. Leiligheten ble pusset opp i nyere tid og har en stilren og moderne standard. Store vindusflater sørger for godt med naturlig lys inn i rommene. Vinduene og balkongdøren er fra 2013. Fra leilighetens stue er det utgang til en romslig, overbygget balkong vendt mot syd, med åpent utsyn og gode solforhold. To kjellerboder medfølger leiligheten. Veldrevet borettslag, med trivelige fellesområder. Her bor du sentralt, men samtidig tilbaketrukket i et attraktivt boligområde.
Diverse:
- Gode lys- og solforhold
- Romslig og flott balkong på ca. 7 kvm. vendt mot syd
- Disponerer to kjellerboder
- Veldrevet borettslag
- Ingen dokumentavgift!
- Ingen forkjøpsrett
- Kort vei til alt av kollektiv- og servicetilbud
- Et område i rivende utvikling
Nærmere om boligen:
Entré:
Lun og romslig entré med plass til skotøy og klesavheng. Lysmalt vegg- og himlingsflater, og pen enstavs lyspigmentert eikeparkett på gulv. Porttelefon er installert.
Stue:
Lekker stue i åpen løsning med boligens kjøkken. Her er god plass til det en måtte ønske av sofagruppe, tv-seksjon og oppbevaringsmøblement. Naturlig plass for spisebord i tilknytning til kjøkkenet. Store vindusflater som gir gode lysforhold. Lysmalte vegg- og himlingsflater, og pen enstavs lyspigmentert eikeparkett på gulv.
Fra stuen er utgang til en romslig, overbygget balkong på ca 7 kvm, med sydvendt beliggenhet, åpent utsyn og følgelig gode solforhold. I følge selger er det sol fra ca. 09:00-18:00 sommerstid. God plass til sittegruppe, og med praktiske blomsterkasser tilhørende rekkverket.
Kjøkken:
I åpen løsning med stuen er boligens kjøkken. Nyere kjøkkeninnredning med hvite glatte skapfronter, laminat benkeplater, nedfelt rustfri oppvaskkum og et greps armatur. Integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, stekeovn, induksjon koketopp og kjøl-/fryseskap medfølger. Videre er det opplegg for vaskemaskin, fliser mellom benk og overskap og kullfilterventilator. Water-guard montert i benk.
Baderom:
Flott, flislagt bad med varmekabler i gulv og downlights i tak. Baderommet ble oppgradert med nye fliser og sanitærutstyr ca. 2018. Innredningen består av dusj på gulv med buet dusjdør i herdet glass, servant med skapinnredning og klosett med vegghengt klosettskål.
Hovedsoverom:
Romslig og lyst hovedsoverom med god plass til dobbeltseng og større garderobeløsning. Større vindusflate som gir godt med lys. Pen enstavs lyspigmentert eikeparkett på gulv.
Soverom:
Soverom 2 har også fin størrelse og egner seg godt som barnerom/gjesterom/kontor. Også her gir stor vindusflate godt med lys. Vegger malt i en behagelig sand-/beigetone og pen enstavs lyspigmentert eikeparkett på gulv.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med sentralvarme samt gulvvarme på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger approbasjon fra 18.01.1955, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.
Videre foreligger det approbasjon fra 14.06.1996 for rehabilitering av inngangsparti og nye balkonger.
Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter at approbasjonen ble gitt, men selger opplyser at det ikke er gjort endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr.3945, tinglyst: 22.03.1965: Festekontrakt for borettslaget.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst en servitutter på borettslagets eiendom. Denne omhandler blant annet bestemmelse om veg, adkomstrett, vann/kloakkledning, og gjerde, med flere bestemmelser.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten er sentrumsnær og attraktivt beliggende i blindvei på Ulven, uten noen form for gjennomgangstrafikk. Skjermet og trafikksikkert innenfor borettslagets område, og flott opparbeidet fellesområde.
Kort vei til skole, barnehage, offentlig kommunikasjon, nærbutikk (Matkroken ca 3 min. gange), idrettsanlegg og bydelssenter som Fyrstikktorget og kjøpesentrene Bryn og Alna med de fleste servicetilbud og fasiliteter. Nærmeste idrettsanlegg er Valle Hovin og Jordal Amfi. Store grøntarealer i nærområdet med fine tur- og rekreasjonsmuligheter rundt andedammen ved Valle Hovin, hvor det forøvrig er fotballbane, skøytebane, sykkelbane, Muai Thai trening og diverse andre fritidstilbud. En spasertur ned til blant annet Tøyenbadet og Botanisk hage.
Kort vei til offentlig kommunikasjon:
- Buss nr. 401 og 411 fra Teisenkrysset til sentrum (ca. 7 min.)
- Buss nr. 68 og 58 til Helsfyr/Grorud
- Buss nr. 23 og 24 langs Ring 3 til Lysaker/Simensbråten
- T-bane linje 1-4 på Helsfyr (ca 5 min. til sentrum med t-bane fra Helsfyr)
Nærområdet er i ekstrem vekst med spennende utvikling. Vålerengas nye stadion på Valle Hovin åpnet i 2017. Her finner du blant annet Fitness Express. Videre er det heller ikke langt til den kommende "Ensjøbyen" som vil bli et nytt og pulserende knutepunkt, med forretninger, barnehager, idrettsanlegg m.m. Ikke langt til Økernområdet som er under spennende utvikling. Her kommer det over 150 butikker av alle slag. Det planlegges også en ny mathall, kino, restauranter, caféer, bibliotek, og mulig et stort, innendørs badeland.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Karl Staaffs vei 61 sogner pt. til Bryn skole. For nærmere informasjon rundt nærmeste skole- og barnehagetilbud, se vedlagt nabolagsprofil. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Festet tomt på 5.237 kvm. Tomten er pent opparbeidet med plen, prydbuskær og trær. Fine asfalterte gang- og internveier, og flere sittebenker for beboerne. Her finner en også lekeplasser for de minste.
Årlig festeavgift fra og med 01.01.2020 er estimert til kr 400.000,- og gjelder for Helsfyr Borettslag i sin helhet. Konsumprisindeksen vil bli lagt til grunn ved beregning av festeavgift. Festeavgiften betales etterskuddsvis. Festekontrakten utløper 01.01.2046. Denne kan reguleres hvert 10 år iht konsumprisindeksen.
Grunneier, Oslo kommune, har ikke forkjøpsrett. Samtykke til overdragelse fra grunneier kreves ikke.
Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.
Når festeavtalen utløper kan avtalen kreves forlenget. Fester kan alternativt kreve tomten innløst. Ved en evt. forlengelse løper festeforholdet videre på samme vilkår, men bortfester har rett til å kreve et "engangsløft" av festeavgift regulert til 2 % av råtomteverdien, maksimalt på kr. 12.208,- pr. dekar tomt. Beløpet reguleres årlig iht. KPI. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Parkering

Medfølgende garasjeplass nr. 77 i rekke i Ulven-Helsfyr-Garasjene Aksjelag. Denne kan fritt omsettes til beboere i borettslaget. Ved eierskifte påløper et administrasjonsgebyr til forretningsfører, som pt. er kr 3.960,-. Månedlig leie for garasjeplassen kommer da i tillegg til felleskostnadene og er pt. på kr 270,- pr. mnd.
Det er også tidvis muligheter for å leie parkeringsplass, som fordeles etter annsienitet. P.t. koster parkeringsplass kr 300,- pr. mnd.
Det må betales administrasjonskostnader som p.t ligger på kr 731,- inkl. mva. til forretningsfører ved tildeling av plass.
Andelseier får også utdelt to gjesteparkeringskort for parkering på borettslagets gjesteparkering.
Utover dette er det gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-493 datert 18.09.1953 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Det er stor satsing på å løfte området ytterligere. Se www.projectokern.com for mer informasjon.
Plan og byggesaker i området:
201604970 - Reguleringssak: Hasle - Valle Hovin - Planprogram med veiledende plan for offentlige rom - VPOR - Forslag til politisk behandling. Planprogrammet skal vise et forslag til fremtidig byutvikling innenfor planområdet, med anbefalinger for blant annet bystruktur, arealformål, torg, parker og grøntområder. Planprogram og veiledende plan for offentlig rom (VPOR) skal gi rammer for fremtidige reguleringsplaner innenfor planområdet. Valle Hovin skal videreutvikles som det viktigste arealet for idrett og rekreasjon i Hovinbyen.
202005563 - Byggesak: Dronning Margrethes vei 11 - Riving av deler av tribune - valhall Arena.
201703235 - Byggesak: Innspurten - Valle - Opparbeidelse av gang- og sykkelvei - Vålerenga stadion.
201414695 - Byggesak: Ulvenveien 109 - Riving av bygg - Barnepark.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Felleskostnadene er kr 3.579,- pr. mnd. og inkluderer: Fyring, varmtvann, kabel-tv/internett (grunnpakke), felles bygningsforsikring, festeavgift, kommunale avgifter, nedbetaling andel fellesgjeld, dugnad, forretningsførsel, drift og vedlikehold av borettslaget.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Herav:
Felleskostnader kr 3.529,-
Dugnad kr 50,-
Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 4.000,- pr. år. / 3.327 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 796.465,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2.867.274,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 18.710,- pr. 31.12.2019.
Andel fellesgjeld er kr 86.000,- pr. 01.08.2020.
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 14.975.795,- pr. 01.08.2020 og lånevilkårene er:
Lånenr: OBBK01-98207379719
Rentebetingelser: Flyt 1,80%
Restsaldo: kr 3.688.270,- (saldo for denne andelen kr 21.166,-)
Kapitalkostnader for denne andelen: kr 92,-
Lånets løpetid: 23 år 8 md.
Avdragsfrihet: Nei
Lånenr: OBBK02-98207846910
Rentebetingelser: Flyt 1,80%
Restsaldo: kr 11.287.525,- (saldo for denne andelen 64.775,-)
Kapitalkostnader for denne andelen: kr 237,-
Lånets løpetid: 29 år 5 md.
Avdragsfrihet: Nei

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 652,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.687.132,-.
Av dette beløpet utgjør kr 86.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Ole Tommy Vatnås og Heidi Anette Haugen Bjerke

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Helsfyr Borettslag.
- Borettslaget består av 168 leiligheter.
- Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 98 14 64.
- Styret minner om at ved oppussing av bad vil borettslaget dekke inntil 30.000 kr for utskiftning av sluk og soilrør dersom arbeidet er forskriftsmessig utført av entreprenør med ansvarsrett.
- Forsikret hos: Tryg Forsikring med polisenummer 6647897.
- Helsfyr borettslag har avtale om vaktmestertjeneste med ProEiendom AS, og Renhold Senter AS om renhold av fellesarealene.
- Mulighet til å hente nytt brannslokkingsapparatet via borettslaget .
- Borettslaget praktiserer ikke forkjøpsrett.
- Borettslaget har egen hjemmeside: http://helsfyrborettslag.no/
Dugnad må påregnes.
Det er tillatt med husdyr i borettslaget, men skal foregå på en slik måte som ikke er til sjenanse eller ulempe for andre beboere.
Styrets nylige arbeid:
- Det er blant annet renset nedløp og takrenner på alle blokkene, beskåret trær og busker, nødvendig vedlikehold av utgangstrapper, satt ned flere sykkelstativ og ordnet to ekstra sykkelrom i kjellere, satt leilighetsnummer på kjellerbodene og skiftet alle utekraner til frostsikre.
Foretatt påkostninger de senere år:
2019-2020: Bergvarme.
2016: Nye ringeklokker. Samtlige oppganger ble pusset opp og dette ble ferdigstilt i slutten av august 2016. Pålegget fra Oslo kommune om utskiftning/restaurering av de gamle bunnledningene i borettslaget ble også gjennomført på forsommmeren 2016. Nye brannslukningsapparater til hver andelseier. Utført en del vedlikehold og forbedringer på borettslagets vann og fyringssystemer. Flere hovedstoppekraner har blitt byttet ut, vannrør har blitt isolert samtidig som frostsikrede vannkraner har blitt innstalert utendørs. Det har også blitt utført service på fyr-rommene i kjellerne.
2015: Etablert El-bil ladestasjoner.
2014: Nye vinduer og dører i borettslaget.
2010-2011: Nye avfallsbrønner.
2009: Rehabilitering av vaskekjeller, og etablering av 13 nye parkeringsplasser.
2006-2007: Rehabilitering av boder/ kjeller.
Planlagte påkostninger:
Normalt vedlikehold må påregnes.
Sluk og rørsytem er opprinnelig fra slutten av 1950-årene. På grunn av elde vil alle sluk og soilrør måtte skiftes ut etterhvert. Hvis badegulv i leiligheten skal utbedres, må det meldes fra skriftlig til styret senest en måned før oppussing. Dette for at styret skal kunne skaffe tilveie autoriserte fagfolk til skifte av sluk og solirør. Andelseiere som pusser opp badet kan få dekket jobben rundt utskiftning av sluk og soil-rør med inntil 30.000 ihht. selskapets vedtekter vedtatt på generalforsamling april 2016.
Det er bestemt at alle i borettslaget skal ha samme type skilt til postkasse og ringetablå. Skiltene koster kr 250,- + adm.kostn. kr 94,-. Dette blir fakturert ny eier direkte fra forretningsfører.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,5 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 37-0125/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Hasle
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR37.20125

Dato

Sist oppdatert: 17. desember 2020 kl. 07:24

Dokumenter

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.