Komplett salgsoppgave

Asnespynten 16

13 900 000 kr
265 m²
4 soverom
Asnes/Vesterøya
Fantastisk beliggende villa med 1,7 mål tomt - Kun ca. 60 meter til sjøen - Vestvendt eiendom med optimale solforhold
 • Prisantydning
  13 900 000 kr
 • Omkostninger
  348 842 kr
 • Totalpris
  14 248 842 kr
 • Byggeår
  1961
 • Soverom
  4 soverom
 • Primærrom
  265 m²
 • Bruksareal
  303 m²
 • Tomteareal
  1 742,7 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

Sammen skal vi sikre trygge visninger og ivareta smittevern. Derfor inviterer vi nå kun til individuelle visninger etter gitte forhåndsregler. Kontakt megler i god tid før visning for avtale om tidspunkt, så finner vi gode løsninger. Husk å lese salgsoppgaven før visning, da denne ikke lenger deles ut i papirform pga smitterisiko.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Nå har du muligheten til å skaffe deg hus med umiddelbar nærhet til sjø og bademuligheter! Denne eiendommen ligger på Asnespynten med stor tomt, flott sjøutsikt og sjelden beliggenhet. Dette er et av Sandefjords mest attraktive boligstrøk langs Sandefjordsfjorden med optimale solforhold. Meget barnevennlig nabolag langs skjærgården, der idylliske turområder starter ved boligen.
Vi ønsker alle interessenter velkommen til en bolig som trygt kan kalles for vesentlig påkostet med en gjennomgående eksklusiv standard. Perfekt tilpasset en stor familie da det er flere alternativer til både tv-stuer og soverom. Nytt Sigdal kjøkken med Corian benkeplater, samt Quooker kjøkkenarmatur med kokende vann. Nyrenoverte bad m.m.
Det er sjeldent slike eiendommer kommer for salg, eiet tomt på 1.724 kvm.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Asnespynten 16, 3222 SANDEFJORD
Gårdsnummer 111, bruksnummer 83, kommunenummer 3804

Innhold

Totalt bruttoareal: 280 kvm
Totalt bruksareal: 303 kvm
Totalt primærrom: 265 kvm
Bruksareal:
Utestue 41 kvm
Hovedbolig 262 kvm
Primærrom Utestue:
1. etasje 27 kvm: Bad, stue
Primærrom: Hovedbolig :
1. etasje 201 kvm: Kjøkken, stue , entre, hobbyrom/ treningsrom, tv stue, bad , bad/vaskerom, gang m garderobe, 3 soverom, wc
2. etasje 37 kvm: Stue/soverom
Sekundærrom Utestue:
1. etasje 14 kvm: Bod
Sekundærrom Hovedbolig :
1. etasje 24 kvm: Garasje
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 09.02.2021 utført av Hans Petter Olaussen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Megler opplyser at takstmann har tatt med arealer i hobbyrom/trimrom under primærrom. Hobbyrom/trimrom er registrert som bod på forelagte byggetegninger og er ikke godkjent/registrert for varig opphold hos Sandefjord kommune. Det foreligger ingen bruksendring/ferdigattest på endring av bruk ( bod til treningsrom)
Sandefjord kommune opplyser at utestuen ikke er en selvstendig enhet, og at den ikke kan leies ut. Det er ikke godkjent å ha platetopp/vann/vask på innredet kjøkken, og kjøper er eventuelt ansvarlig for å fjerne dette.

Byggemåte

Konklusjon tilstand iflg. Tilstandsrapport utført av Hans Petter Olaussen den 05.02.2021: Enebolig over en etasje og loftstue/soverom som ble oppført med trekonstruksjoner over støpt plate, ringmur og søyler på mark i 1961. Boligen ble tilbygget i 1999 og i 2017. I 2017/18 er den vesentlig oppgradert og modernisert utvendig og innvendig. Tomten er pent opparbeidet med hage og asfaltert gårdsplass, og eiendommen ligger kun få meter fra sjø og badestrand. Det er integrert garasje ved inngang og det er frittstående anneks som er innredet med bad, kjøkken stue og bod. Boligen og anneks har utvendig liggende Royal impregnert trekledning og en kombinasjon av saltak og pulttak som er tekket medMestertek asfaltpapp. Stor terrasse er bygget ved stue i 1 etasje og det er stor takterrasse med jacussi og rekkverk av glass. Boligen er vesentlig oppgradert og modernisert ved at de aller fleste innvendige overflater er skiftet, nye våtrom er bygget og nytt kjøkken er montert. De aller fleste vinduer er skiftet og det er montert heve skyvedører i 1 etasje og i hele fronten mot terrasse i 2etasje. Det alt vesentligste av vvs.anlegg er skiftet og hele el.anlegget er nytt. Anneks er også oppgradert likt hovedhus. Boligen fremstår som godt oppgradert og modernisert og har ingen vesentlige feil, skader eller mangler.
Boligen fremstår som godt oppgradert og modernisert og har ingen vesentlige feil, skader eller mangler. Det henvises forøvrig til rapportens enkelte poster med vurderinger og tilstandsgraderinger.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på,
Det burde monteres rekkverk på en side av trapp, samt et det anbefales elektrisk vifte på gjestetoalett.
Tg2 settes på fundamenter fra 1960 tallet som følge av alder. Det er i følge tidligere BS rapport montert drenskum og drensledninger på oversiden av boligen og frem til eldre drenskum i hagen. Tomten er svakt skrånende, men det kan bli liggende noe fukt i ujevnheter i terreng.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Vi ønsker alle interessenter velkommen til en bolig som trygt kan kalles for vesentlig påkostet med en gjennomgående eksklusiv standard. Samtlige overflater er pusset opp de siste 3 år, og boligen er perfekt tilpasset en stor familie da det er flere alternativer til både tv-stuer og soverom. Asnespynten har en stor vindusflate mot vest, som sørger for godt med lysinnslipp samt en imponerende sjøutsikt.
Som det fremkommer av vedlagte Tilstandsrapport er boligen vesentlig oppgradert og modernisert ved at de aller fleste innvendige overflater er skiftet, nye våtrom er bygget og nytt kjøkken er montert. De aller fleste vinduer er skiftet og det er montert heve skyvedører i 1 etasje og i hele fronten mot terrasse i 2 etasje. Det alt vesentligste av vvs.anlegg er skiftet og hele el.anlegget er nytt. Anneks er også oppgradert likt hovedhus.
På takterrassen kan en nyte sommeren med gjester og grilling til sent på kveld, samt trekke inn i stuen og avslutte kvelden med fyr i peisen og se på alle båtlanternene som vender hjem til en trygg havn. Nåværende eier har alltid prissatt Sankthansaften i Asnespynten 16, der gjestene har komplett skue ut over båtkortesje i tillegg til å kunne nyte solen til sent på kveld.
Nøkkelkvalifikasjoner:
* Idyllisk og sjønært beliggende enebolig med en arkitektonisk gjennomført fasade
* Stor vindusflate med fantastisk sjøutsikt
* Umiddelbar nærhet til flere badestrender
* Liten og sjarmerende gate langs sjøen uten trafikk
* Eiet tomt på 1.7 mål
* Gode alternativer til soverom og stuer
* Optimale solforhold med sol fra morgen til sent på kveld
* Jacuzzusi på takterrasse
* Lydisolert dør mellom tv-stue og kjøkken ( perfekte med ungdom i huset)
* Garasje med direkte adkomst til boligen ( ideelt på vinterstid)
* Smart-hus med Eaton xcomfort app på både lys og oppvarming
* Nytt Sigdal kjøkken Corian benkeplater - Quooker kjøkkenarmatur med kokende vann
* Hovedbad med Italiensk innredning ( 2 m. single fliser)
* Takvarme ved solrik utsiktsplass på forsiden av boligen. Forlenger sommersesongen ytterligere

Oppvarming

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med. Sandefjord brann og feievesen opplyser i svarbrev datert 09.03.2020 at Skorstein 1 mangler tilfredsstillende feiemulighet.

Ferdigattest/brukstillatelse

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen fra byggeår, megler har kun mottatt eldre tegninger på tidligere bebyggelse. Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.
Det foreligger ferdigattest på eiendommen 05.06.2019 vedrørende tilbygg og påbygg til bolig.
Hobbyrom/trimrom er registrert som bod på forelagte byggetegninger, og er ikke godkjent/registrert for varig opphold hos Sandefjord kommune. Det foreligger ingen bruksendring/ferdigattest på endring av bruk ( bod til treningsrom).
Det foreligger ferdigattest datert 22.06.2020 som omfatter: Bruksendring av bod til utestue. I tillegg tilbygg på bod tilknyttet utestue, og utvidelse av takutspring. Tilbygg totalt 12,5 kvm. Sandefjord kommune opplyser at utestuen ikke er en selvstendig enhet, og at den ikke kan leies ut. Det er ikke godkjent å ha platetopp/vann/vask på innredet kjøkken, og kjøper er eventuelt ansvarlig for å fjerne dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
Bestemmelse om veg tgl. 07.10.1937
Det foreligger en tinglyst rett fra 1937 som omfatter veirett og adkomst til sjøen over gnr./bnr. 111/33. Nåværende eier har ikke benyttet seg av nevnte rettighet i sin eiertid, og det opplyses at det er uklart hvor denne adkomsten er gjeldende. Det er en pågående tvist vedrørende nevnte rettighet og dens eksistens, og rettighet kan muligens måtte bli slettet. Selger kan verken garantere eller ta ansvar for at en kjøper kan benytte denne rettigheten i fremtiden og kjøper overtar alt ansvar for dette.
BESTEMMELSE OM VEG TGL: 04.01.1962 MED DAGBOKNR. 1962/45-1/29 2
Rettighet hefter i: KNR: 3804 GNR: 111 BNR: 25. Det har ikke lykkes megler å få tak i denne heftelsen/bestemmelsen
BESTEMMELSE OM VEG TGL: 01.10.2015 MED DAGBOKNR. 2015/900898-1/200
Rettighet hefter i: KNR: 3804 GNR: 111 BNR: 4. Felles drift og vedlikeholdsplikt av privat adkomstvei til eiendommen.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. Sandefjord kommune opplyser at utestuen ikke er en selvstendig enhet, og at den ikke kan leies ut.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Nå har du muligheten til å skaffe deg hus med umiddelbar nærhet til sjø og bademuligheter! Denne eiendommen ligger på Asnespynten med stor tomt, flott utsikt og sjelden beliggenhet. Dette er et av Sandefjords mest attraktive boligstrøk langs Sandefjordsfjorden.
Fra eiendommen har man flott utsikt mot Sandefjordsfjorden, med det yrende båtlivet på varme sommerdager. Sandefjordsfjorden har en flott skjærgård og det er kun en kort båttur inn til sentrum eller ut til flotte skjær og holmer i fjorden. Er du glad i å gå tur, er det vakre turområder like utenfor stuedøra, samt flere badestrender like ved boligen.
For de aller minste er området et lite paradis med friområder, store skogsområder og bademuligheter rett i nærheten. Asnes er kjent for sine flotte sandstrender, gressletter, stupebrett og svaberg, samt den spennende kyststien som leder deg ut til Vesterøyas flotte naturperler ligger like i nærheten. I nærområdet ligger også MIX storkiosk med lange åpningstider og søndagsåpent. Vesterøy barneskole ligger ca. 2 km unna og innerst på Vesterøya ligger Skagerak International School ( barnehage til videregående skole). Sandefjords lufthavn, Torp, ligger ca. 15-20 minutters kjøring unna med mange direkte destinasjoner inn- og utland.
Vi ønsker velkommen til visning!

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Eiendommen ligger med nærhet til Vesterøy barneskole, samt flere barnehager. Det er også kort gange Skagerak International School. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 742,7 kvm.
Asnespynten 16 har usjenerte utearealer samt optimale solforhold. Dersom en er glad i sjøutsikt kombinert med fantastiske solforhold og nærhet til bademuligheter må denne eiendommen besiktiges. Tomten er pent opparbeidet med lettstelt have, og asfaltert gårdsplass. Her kan en spasere ned til stranden og ta morgenbadet før frokost, samt nyte morgenkaffe til en nydelig utsikt kombinert med lyden av fuglekvitter. En tiltalende have som er anlagt med flere terrasser, plen og diverse blomsterbed. En virkelig vakker have som gir deg mange gleder i rolige og usjenerte omgivelser.

Parkering

Parkering i garasje som er tilknyttet huset. Meget gode parkeringsmuligheter på romslig gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles driftskostnader og vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men området er i kommuneplanen/kommunedelplanen datert 24.09.2019 avsatt til: Boligbebyggelse - Nåværende
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 11.159,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr, 20.000,- pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr. 2.500,- Megler opplyser at nevnte sum trolig er noe lav og at kjøper bør påregne en årlig forsikringkostnad på ca. kr. 8.000,- til 11.000,- pr.år.
Det må påregnes kostnader til vedlikehold og snømåking av privat adkomstvei.
Boligen er tilknyttet Sandfjord Bredbånd som leverandør av tv signaler og internett, mnd. kostnad ca. kr. 1.349,-
Boligen er tilknyttet alarmselskap, og denne avtale kan overtas av ny eier. Ta kontakt med megler for informasjon om mnd. kostnad m.m.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 137 239,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 4 094 060,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 14.248.842,-
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 14.300,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.500,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Paul Edward O`Bryan og Emma Louise Johansen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr. 14.250,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 22-0028/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandefjord
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR22.2028

Dato

Sist oppdatert: 08. april 2021 kl. 08:28

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Visning

Sammen skal vi sikre trygge visninger og ivareta smittevern. Derfor inviterer vi nå kun til individuelle visninger etter gitte forhåndsregler. Kontakt megler i god tid før visning for avtale om tidspunkt, så finner vi gode løsninger. Husk å lese salgsoppgaven før visning, da denne ikke lenger deles ut i papirform pga smitterisiko.
Lurer du på noe?

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.