Solgt: 4 600 000 kr

Knarten 14

4 750 000 kr
141 m²
3 soverom
Velkommen til Knarten 14 - En attraktiv og flott enebolig på populære Tomteråsen
Tomteråsen
Innbydende og velholdt enebolig over to plan med tre soverom, to bad og vaskerom | Dobbelgarasje | Populært boområde!
 • Prisantydning
  4 750 000 kr
 • Omkostninger
  120 092 kr
 • Totalpris
  4 720 092 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1998
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  141 m²
 • Bruksareal
  152 m²
 • Tomteareal
  1 061 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Energimerke
  Rød B

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Knarten 14 er en attraktiv og flott enebolig beliggende i et barnevennlig og populært boområde på Tomteråsen. Boligen går over to plan med en familievennlig planløsning og rommer tre gode soverom, to flislagte bad, praktisk vaskerom og et sjarmerende kjøkken delvis skjermet fra stuen. Stuen er i god størrelse med plass for flere sittegrupper og flott klebersteinspeis som byr på varme på kalde vinterdager. Utgang til stor markterrasse på ca. 70 kvm som blir en naturlig forlengelse av stuen på sommertid. Tomten er pent opparbeidet med steinbelagt gårdsplass, gressplen, hekk, beplantinger og terrasseplattinger.
Dobbelgarasje med hems og to utvendige boder som byr på ekstra lagringsplass. Kort vei til barnehage, barneskole og offentlig kommunikasjon. Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Knarten 14, 2165 HVAM
Kommunenummer 3034, gårdsnummer 221, bruksnummer 195, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 168 kvm
Totalt bruksareal: 152 kvm
Totalt primærrom: 141 kvm
Bruksareal:
Enebolig 152 kvm
Primærrom:
1. etasje 86 kvm: Entré, stue med trapp, kjøkken, bad, vaskerom og garderobe
2. etasje 55 kvm: Loftstue med trapp, bad, kontor og 3 soverom
Sekundærrom:
1. etasje 1 kvm: Kott under trapp
Utvendig 10 kvm: 2 utvendige boder
Bruksareal:
Dobbelgarasje 33 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 21.02.2021 utført av Hans Petter Lindstad. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre.
Bygningen er fundamentert med støpt såle/plate på markkonstruksjon til antatt fast grunn, antatt sprengsteinsfylling. Yttervegger er oppført i trebindingsverksvegger, utvendig kledd med liggende trepanel på fasader. Takkonstruksjon med saltak av tre med vinkel med taksperrer og limtredrager i møne med isolasjon, tekket med dobbeltkrummet takstein og med nødvendige beslag. Støpt dekke i 1. etasje og etasjeskiller med trebjelkelag over 1. etasje.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.
Følgende har fått tilstandsgrad 2(TG2):
- Takkonstruksjoner. TG pga manglende tilkomst og snødekke som til sammen gir begrenset inspeksjonsmulighet.
- Vaskerom. Tilluftsspalte under dørblad savnes, sprekk i gulvfliser, bom i (hulrom under) enkelte gulvfliser, skader i noen sokkelfliser og noe synlig ufagmessigheter i flislegging/fuging.
- Bad i 1. etasje. TG pga alder.
- Bad i 2. etasje. TG pga manglende dokumentasjon av detaljoppbygging av badet.
- Kjøkken. Tg pga alder.
Selger opplyser videre:
- Det har ikke vært noen feil knyttet til våtrommene i den perioden jeg har bodd i huset, men tidligere eier opplyser: "Liten lekkasje ved bytte av badekar for 3,5 år siden, klemring var ikke festet, reparert av Bygg & Våtromsgruppen." Det ble lagt ny flis på gammel flis(også ny membran) i november 2016.
- Tidligere eier opplyser: "Fliser fjernet rundt slik, skånsom pigget rundt slik. Slukforhøyer montert på sluk, støping rundt sluk. Membran blottlagt og skjøtet, montering av mansjett/membran som ble tilsluttet slukets klemring på riktig måte. Alle arbeider er utført etter gjeldende forskrifter". Det er ikke mottatt dokumentasjon på utført arbeid fra tidligere eier.
- Opplysning fra forrige eier: "Et par små fuktskader pga. knekt takstein. Utbedring gjort av fagmann.".
- El-arbeider utført i 2020: Ny innmat i sikringsskap med jordfeilbrytere og overspenningsvern, downlights og dimmere i 1. etg, stikkontakter i ny vegg og ved TV-uttak, endevender i trapp, lys i tak i loftstue, lys i uteboder og lys på hems i garasje. Samsvarserklæring på arbeid utført av Ola Stigum medfølger.
- Det foreligger en avtale med Homenett om tilknytning av Fiber som kan overtas av kjøper. Hvis ikke dette er ønskelig vil avtalen bli kansellert.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Knarten 14 er en attraktiv og flott enebolig beliggende i et barnevennlig og populært boområde på Tomteråsen. Boligen går over to plan med en familievennlig planløsning og bærer preg av å være godt vedlikehold. Vannbåren gulvvarme i 1. etasje bidrar til en lun varme.
Entré
Lys entré med god plass for å henge fra seg yttertøy og sko i praktisk garderobeløsning.
Stue
Tiltalende stue med nymalte vegger i smakfullt fargevalg og lyst laminatgulv som bidrar til en god romatmosfære. Stuen har god plass for flere sittegrupper og tilhørende møblement. Gode vindusflater slipper inn rikelig med naturlig lys som gir en luftig romfølelse. Utgang til stor og flott terrasse på ca. 70 kvm som blir en naturlig forlengelse av stuen på sommertid. Stemningsfull peis plassert praktisk i midten av rommet byr for øvrig på god varme og ekstra hygge på kalde vinterdager.
Kjøkken
Kjøkkenet er i delvis åpen løsning med stuen, samtidig som det oppleves separat. Innredningen er med bar-løsning mot stuen med malte profilerte fronter, laminat benkeplate med buet kant og fliser på vegg over benk. Det er takhøye overskap, hvorav fire overskap er med glassfelt og integrert belysning. Ventilator over komfyrplass og oppvaskkum i stål og med ett-greps blandebatteri. Plass for og opplegg til oppvaskmaskin.
Bad i 1. etg
Badet i 1. etasje er fra byggeår med flislagte vegger og gulv samt gulvvarme. Rommet er innredet med klosett, dusjkabinett og baderomsmøbel med servant. Det er videre sidehøyskap, to overskap og speil med belysning. Gulvsluk under kabinett og mekanisk ventilasjon.
Bad i 2. etasje
I 2. etasje finner man ytterligere et flislagt bad med gulvvarme. Badet er innredet med klosett og praktisk badekar. Det er videre servant over baderomsmøbel i hvit profilert utførelse, to overskap og speil med belysning. Tilluftsspalte under dørblad og mekanisk ventilasjon.
Vaskerom
Et vaskerom er kjærkomment i enhver barnefamilie! Rommet har flislagte gulv med gulvvarme, vegger med malte plater og himling med takessplater. Innredet med skyllekum i stål, hvit glatt innredning med underskap og overskap samt tilkobling for vaskemaskin og tørketrommel.
Soverom
Boligen har tre gode soverom, alle plassert i 2. etasje. Fra to av soverommene er det utgang til trivelig balkong. For øvrig lagringsplass kan man ta i bruk to utvendige boder på ca. 10 kvm og hems over garasje.

Oppvarming

Boligen blir oppvarmet med vedfyring og elektrisk fyring via vannbåren gulvvarme i hele 1. etasje samt på bad i 2. etasje. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 17.06.2003. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Enebolig med god beliggenhet, i landlige og idylliske omgivelser på Tomteråsen i Nes kommune. I tillegg er det gode lys og solforhold med store og fine uteplasser som gir mange soltimer.
Tomteråsen er et populært boligfelt på grunn av sin gode beliggenhet med kort vei til mye.
Veletablert boligfelt i meget barnevennlig omgivelser. Fra boligen er det kort vei til Neskollen hvor den daglige handlingen (Rema 1000, Coop Extra, Mix) kan gjøres. Kort vei til Årnes med forretningssenter og et godt utvalg. Skulle det være behov for et ytterligere servicetilbud er det kort vei til Jessheim By med alt av bymessige fasiliteter og servicetilbud.
Tomteråsen har en ideell beliggenhet for barnefamilier og etablerte. Meget barnevennlig boområde!
På feltet finnes det egen barnehage. Utover det er det barnehage på Udnes og Neskollen. På Neskollen er det også barneskole. Ungdomsskole både på Årnes og Vormsund.
Kort vei til Hvam videregående skole som har parkanlegg, gårdsbutikk, gartneri mm. I tillegg er det Nes VGS.
Flotte frilufts- og rekreasjonsmuligheter i området - både sommer og vinter!
Nes har generelt en natur som byr på en rekke rekreasjonsområder og turmuligheter. Du kan vandre langs merkede stier, sykle langs de mange skogsbilvegene eller padle på et stille skogsvann.
Vinterstid kjører bygdas ulike idrettslag opp mange skiløyper. I tillegg finner du også lysløyper.
Hvamsetertjernet ligger på Hvamsåsen i nærheten av både Neskollen og Tomteråsen. Det er ikke bilveg hit, men merket sti både fra Udnes skole, Neskollen og parkeringsplass mellom Neskollen og Udnes. Et hyggelig tjern med sandstrand og brygge. Populært badevann ved sommertider!
Turområder og badevann, ridesenter, ishall og både 9 og 18-hulls golfbane (Hvam og Vormsund), Udnes idrettsannlegg m/lysløype, løpe og fotballbane og organisert allidrett for å nevne noe.
Området tilbyr et variert og godt tilbud for den aktive!
Avstander med bil:
Neskollen: ca. 7 min.
Årnes: ca. 9 min.
Jessheim: ca. 16 min.
Gardermoen: ca. 25 min.
Oslo: ca. 40 min.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 061 kvm. Arealet er beregnet og avvik kan forekomme. Tomten er pent opparbeidet med steinbelagt gårdsplass, gressplen, hekk og beplantinger. Solrik tomt med god bolteplass for hele familien!

Parkering

Parkering i dobbelgarasje samt biloppstillingsplasser på egen gårdsplass. Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Vann: Eiendommen er tilknyttet privat vannverk(Årnes Vannverk) via private stikkledninger.
Avløp: Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan "Tomteråsen 2" med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 17.12.1996.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 12 450,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendommen er tilknyttet Årnes Vannverk som fakturer for vann etter antall i husstanden.
Avgift pr. år for en husstand på følgende:
2 personer(minstesats): 2.800,-.
3 personer: kr. 3.500,-.
4 personer: kr. 4.200,-.
6 personer: kr. 5.600,-.
Eiendomsskatten er kr 4 095,- for inneværende år. Disse faktureres og er inkludert i de kommunale avgiftene.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 22.000,- pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 4.839,-.
Velavgift er kr 500,- pr. år. Velavgiften inkluderer vedlikehold og oppgradering på fellesarealer, slik som lekeplasser/ballplass/akebakke o.l.
Det er inngått en avtale om tilknytning til Homenett som leverandør av Internett og har avgift på kr 600,- pr. mnd. Tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv med en avgift på kr. 509,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 654 516,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2 356 257,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomskatten utgjør kr. 4 095,- pr år. Avgiften er inkludert i de kommunale avgiftene.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.870.092,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-/kr.14.650,- for eneboliger/hytter mindre/større enn 230 kvm. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Ola Stigum

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning)
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,75% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.500,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 63-0026/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Jessheim
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR63.2126

Dato

Sist oppdatert: 15. november 2021 kl. 13:58

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.