Solgt: 6 300 000 kr

Høvikskogen 12

5 800 000 kr
133 m²
3 soverom
Velkommen til Høvikskogen 12
Tom Christopher Sand
Presenteres av
Tom Christopher Sand
Båtstø
Pen og koselig enebolig på en solrik, usjenert og pent opparbeidet tomt - Dobbel garasje
 • Prisantydning
  5 800 000 kr
 • Omkostninger
  146 342 kr
 • Totalpris
  6 446 342 kr
 • Byggeår
  2011
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  133 m²
 • Bruksareal
  136 m²
 • Tomteareal
  813,9 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Rød C

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Høvikskogen 12
Nyere, pen og meget velholdt bolig med gode solforhold. Eiendommen ligger usjenert til innerst i blindvei. Boligen er arealeffektiv og holder en god standard med åpen løsning mellom stue, spisestue og kjøkken. Lyst pent kjøkken med integrerte hvitevarer og gode oppbevaringsmuligheter. Store vindusflater som siker godt med lys. Gangavstand til barnehage og til 3 forskjellige badesteder, blant annet Høvikvollen. Det er gode turmuligheter i nærområdet sommer som vinter med kyststien og skiløyper i marka.
- Meget gode solforhold
- Usjenert og stille
- Arealeffektiv og praktisk bolig
- 3 soverom
- Dobbel garasje
- Pen og koselig hage
Inneholder:
1. etasje: Entre, gang, bad, vaskerom, stue, kjøkken, spisestue og 2 sov
2. etasje: Gang, stue, wc, kott og sov

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Høvikskogen 12, 3477 BÅTSTØ
Kommunenummer 3025, gårdsnummer 246, bruksnummer 231, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 145 kvm
Totalt bruksareal: 136 kvm
Totalt primærrom: 133 kvm
Bruksareal:
Primærrom:
1. etasje 102 kvm: Entre, gang, bad, vaskerom, stue, kjøkken, spisestue og 2 soverom
2. etasje 31 kvm: Gang/stue, wc og soverom
Sekundærrom:
2. etasje 3 kvm: Kott
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 14.04.2021 utført av AS Huskonsulenten. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med støpt betongplate på mark. Ytterveggene består av bindingsverksvegger i tre med utvendig kledning i tre. Skråtakkonstuksjon i tre tekket med betongtakstein. Vinduer med ramme og karmer i tre med isolerglass. Ytterdør i tre med isolerglass.
Garasjen er iht. tilstandsrapport oppført med overbehandlet støpt gulv med varmekabler og ringmur i leca. Ytterveggene består av bindingsverksvegger med utvendig kledning i tre. Isolert ledport, samt en bi-dør.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, som er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten kan det fremkomme forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, og det er fastsatt ulike tilstandsgrader som uttrykker tilstanden til objektet, med utgangspunkt i hva som er forventet ut i fra alder og normal bruk.
Hele huset har fått tilstandsgrad 1.
Selger opplyser i egenerklæringsskjema at selgerne selv har satt opp garasje. Det elektriske anlegget i garasjen og lys på uteområdene er gjort av faglært elektriker på dugnad. Selger opplyser også at sportsboden ligger utenfor eiendommens grense.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Meget pen familiebolig med en god standard. Det er parkett og fliser på alle gulv. God planløsning med åpen løsning mellom kjøkken, spisestue og stue. Kjøkkenet er innredet med overskap, underskap, fliser på vegg og laminatbenkeplate med nedfelt koketopp og benkebeslag. Det er integrert ovn, kjøl/fryseskap og oppvaskmaskin. Mekanisk avtrekk over koketopp og det er montert komfyrvakt. Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger. Pent flislagt bad med gulvvarme. Badet er innredet med dusj på vegg med glassdører, vegghengt wc og servant i innredning. Vaskerommet har flislagt gulv med gulvvarme og malte vegger. Det er store vindusflater som siker god med lys inn i huset. Huset ble bygget i 2011.
Selger opplyser om at lysekronen i spisestuen ikke medfølger.

Oppvarming

Det er elektriske varmekabler i hele første etasje. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 10.07.2012 for boligen og for påbygd spisestue og entre. Dette ble påbygd i 2012. Det foreligger også ferdigattest på garasjen datert 14.12.2013. Disse kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Det gjøres oppmerksom på at utebod står utenfor tomtegrensen til eiendommen, se vedlagt kart. Så deler av gårdsplassen, ved inngangspartiet, er opparbeidet på annen manns grunn. Det foreligger ingen skriftlig avtale på dette og kjøper må være forberedt på at dette kan kreves tilbakeført av grunneier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Båtstø er et idyllisk sted like ved Oslofjorden som er kjent for flotte bademuligheter. Noen minutters gangavstand til 3 forskjellige badesteder, blant annet Høvikvollen.
Gode turmuligheter i område sommer som vinter med kyststien og løyper i marka. Skiløyper finner man i nærområdet. Idrettsmiljø i NÅIF IL, Slemmestad IL, ROS IL og Graabein IL. Flere med flotte idresshaller og kunstgressbaner. Røyken hopp har også et flott skihoppanlegg få minutter fra eiendommen.
Kort vei til Åros som er et lite tettsted med nærbutikk. Sætre ligger ca 10 minutters kjøretur unna med nærsenteret med vinmonopol, dagligvare, blomsterbutikk og flere serveringssteder. Sætre har yrende båt og badeliv på sommerstid. Det bygges i disse dager et stort nytt kjøpesenter i Slemmestad. Til det står ferdig er det et lite nærsenter der også.
Eiendommen ligger i Båtstø ca. 40 minutter fra Oslo, 20 minutter fra Asker og 25 minutter fra Drammen. Snaue 10 minutter til Rortunet kjøpesenter og Slemmestad med hurtigbåt til Aker brygge. Fra Høvikskogen bussholdeplass ikke så langt unna boligen er det ekspressavgang til Oslo i rushtiden (ca. 50 minutter til Nationaltheateret)

Adkomst

Fra Oslo: Kjør E18 til Holmen og følg skilt videre mot Slemmestad. I Slemmestad, ta videre mot Nærsnes. Kjør forbi Nærsnes sentrum og følg veien videre langs Oslofjorden. Følg Sundbyveien til du kommer til Båtstø. Ta inn Høvikskogen til venstre. Etter noen hundre meter tar du første inn til venstre og så til venstre igjen etter ca 100meter. Da ser du boligen rett frem. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Frydenlund barneskole og Slemmestad ungdomskole. Barnehage inne på feltet ellers få minutters kjøring til diverse offentlige og private barnehager.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen og barnehagene.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 813,9 kvm. Tomten er pent opparbeidet med gressplen, natursteinmur og gruset gårdsplass. Noe naturtomt.

Parkering

I egen dobbel garasje ellers på gruset gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til 778 kvm boliger og 1kvm felles avkjørsel i henhold til reguleringsplan Nedre Høvik gård vedtatt 18.06.2003. Eiendommen er også regulert til 35 kvm friluftsområde og 9 kvm høyspenningsanlegg i henhold til reguleringsplanen Høvikvollen vedtatt 01.12.1994. Videre er eiendommen regulert til 4 kvm nåværende grønnstruktur og 810 kvm nåværende boligbebyggelse i henhold til kommuneplan Røyken 2015-2027 vedtatt 01.10.2015.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter var kr 9.597,- for 2020. I dette inngår gebyr for vann, avløp og renovasjon. Eiendommen har vannmåler så kommunale avgifter vil variere etter forbruk.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 15.000,- pr. år. / 18.000 kwh. pr. år. Årlig nettleie er kr 12.000,-.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 3.700,-.
Velavgift er kr 400,- pr. år.
Brøyting er kr 1.500,- pr. år.
Boligen er nå tilknyttet Viken fiber som leverandør av kabel-tv/internett. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke. Telenor legger fiber frem til tomtegrense, planlagt 3 kvartal 2021. Eier av denne eiendommen er bundet til å benytte dette med bindingstid på 12 mnd.
Boligen er tilknyttet Sector alarmselskap som koster kr 6.600,- pr. år. Avtalen sies opp ved salg av boligen, men kan overtas av ny eier.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1.196.340,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2018 kr 4.306.825,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.946.342,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Bente Knutsen Asp og John Åke Patrik Asp

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 58.000,-
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.000,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 16-0027/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Røyken
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR16.2127

Dato

Sist oppdatert: 11. oktober 2021 kl. 08:22

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.