Solgt: 3 515 000 kr

Siggerudveien 614

3 400 000 kr
69 m²
1 soverom
Velkommen til Siggerudveien 614!
Henrik Skalstad
Presenteres av
Henrik Skalstad
Ski/Siggerud
Enebolig med flere bygninger på tomten beliggende i et idyllisk og naturskjønt område på Siggerud - Småbruksfølelse
 • Prisantydning
  3 400 000 kr
 • Omkostninger
  86 342 kr
 • Totalpris
  3 601 342 kr
 • Byggeår
  1956
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  69 m²
 • Bruksareal
  69 m²
 • Tomteareal
  2 569 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Siggerudveien 614!
Sjarmerende eiendom beliggende i et idyllisk og naturskjønt område på Siggerud. Flott opparbeidet tomt med diverse beplantning, solrike uteplasser og flere bygninger på tomten.
Flere tjern/vann i nærheten og Langenvannet byr på mange spennende muligheter og er en utrolig fin plass både sommer og vinter. Det er opparbeidet mange fine og usjenerte badeplasser og er meget populært for kano/kajakk og fiskeentusiaster. Det er mulig å padle hele veien til Enebakk!
Flotte turområder i umiddelbar nærhet med alt som Sørmarka og Østmarka har å by på, fra sykling, jakt/fiske, skiturer samt Krokhol Golfklubb. Det er milevis med oppkjørte skiløyper på vinterstid.
Veien inn er i noe dårlig stand og adkomsten er bratt med noen isete partier.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Siggerudveien 614, 1425 SKI
Kommunenummer 3020, gårdsnummer 91, bruksnummer 24, ideell andel 1/1
Kommunenummer 3020, gårdsnummer 91, bruksnummer 44, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 69 kvm
Totalt primærrom: 69 kvm
Primærrom:
1. etasje 37 kvm: Stue og kjøkken.
Kjeller 32 kvm: Soverom, bad og vaskerom.
Boligen disponerer i tillegg fire frittstående byggverk. Et anneks på ca. 29 kvm med bod på ca. 10 kvm i kjeller. Carport med bod/verksted på ca. 11 kvm. Veksthus på ca. 9 kvm. Lekestue/hønsehauk på ca. 4 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 01.12.2021, utført av Øystein Solberg. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis.Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre/mur/betong. Boligen er oppført med grunnmur og gulv mot grunn av betong. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Yttervegger med stående trekledning. Saltak av trekonstruksjon tekket med takplater (ikke besiktiget). Profilerte entrédør ved entré og profilert ytterdør ved kjøkken inngang. Vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra ukjent eldre årstall. Vinduer i kjeller fra 2004. Balkongdør i kjeller med karmer av tre og to-lags glass fra 1976.
Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
- Bad: Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning. Det registreres bomlyd i enkelte fliser. Det kan ikke verifiseres om det er benyttet membran på våtrommets gulvflater/veggflater. Ytterligere undersøkelser anbefales.
- Vaskerom: Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Varmtvannsbereder: TG2 er valgt på grunn av alder og tilstand. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning innen rimelig tid. Det ble registrert noe forhøyet fuktverdier på yttervegg. Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser. Fuktindikatorinstrument viser utslag som ikke helt kan utelukke at det er fuktskade i veggen. Anbefales ytterligere undersøkelser for å få en bekreftelse eller avkreftelse på fuktskade. Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 3 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet.
- Loft: Overflatesøk med fuktindikasjonsinstrument ble gjennomført, og det ble registrert forhøyede verdier. Skjulte eller bakenforliggende skader kan være oppstått. Ytterligere undersøkelser anbefales. Mangelfull/liten ventilering av yttertakkonstruksjon. Deler av kaldtloftet ble ikke undersøkt grunnet redusert/ingen tilkomstmulighet. Ytterligere undersøkelser anbefales. Vepsebol på loft.
- Yttertak: Symptomer på slitasje og elde er registrert, selv om det ikke ble observert tegn på lekkasjer eller skader. TG2 er valgt for å belyse at bygningsdelen har en alder og tilstand som tyder på behov for tiltak i fremtiden.
- Utvendig trapp: Rekkverkets tilstand og/eller utforming vurderes å ha behov for utbedringer med tanke på sikkerheten. Tiltak anbefales.
- Drenering: Det er høyst usikkert om grunnmuren er fuktsikret med grunnmursplater eller tilsvarende. Tiltak anbefales.
- TG2 er satt grunnet alder for skorstein.
- Det er ikke rekkverk/håndløper i trappen. Det mangler rekkverk rundt trapp fra stue.
- Enkelte steder bør det vurderes å bytte deler av kledning,
- Takrenner bør oppgraderes.
- Et vindu på soverom er blendet innvendig men ikke utvendig.
- Vindu i trapp har en sprekk, vinduer i 2. etasje er generelt av eldre årgang.
- Anneks: Overordnet forenklet vurdering av tilstanden er at det er relativt høy slitasjegrad som gjør at det anbefales utbedrende tiltak. Mindre lekkasje i anneks mellom tak og pipe.
- Veksthus og lekestue: Overordnet forenklet vurdering av tilstanden er at det er relativt høy slitasjegrad som gjør at det anbefales utbedrende tiltak.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om rommenebygningsdelene som er beskrevet over. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Moderniseringer og påkostninger

- Ny garderobe på soverom
- Nytt kjøkken
- Nytt gulv
- Ny innredning på bad
- Installert varmepumpe

Standard

Enebolig over to etasjer med stor tomt. Her får man ¨småbruksfølelsen¨ med blant annet drivhus, slik at man kan dyrke sine egne grønnsaker etc. Fint for dyrehold/hund. På tomten er det også et lite hus som er tidligere brukt som hønsehus. Boligen disponerer fire frittstående byggverk, i tillegg til boligen; Et anneks på ca. 29 kvm. med bod på ca. 10 kvm. i kjeller, carport med bod/verksted på ca. 11 kvm, veksthus på ca. 9 kvm og lekestue på ca. 4 kvm.
Eneboligen:
1. etasje:
Entré: Utgang fra entré til vestvendt, delvis overbygget terrasse på ca. 28.5 kvm.
Kjøkken: Delvis åpen løsning mot stue. Ikea kjøkkeninnredning med glatte fronter fra 2021. Benkeplate av laminat. Nedsenket oppvaskkum med ett-greps armatur. Malt flate over benkeplate. Frittstående kjøleskap med fryser. Integrert stekeovn og oppvaskmaskin. Nedsenket platetopp. Vegghengt ventilator med avtrekk ut av bygg. Vannrør av kobber. Synlig avløpsrør i plast. Avtrekksventil i himling. Uinnredet kaldtloft med adkomst via luke fra kjøkken. På kjøkkenet er det plass til spisebord med stoler.
Stue: Fin stue med store vinduer som slipper inn godt med dagslys. Stue og kjøkken har nytt gulv. Det er plass til både TV-krok med tilhørende møblement. Peisovn i stue fra Contura som varmer godt samt varmepumpe fra Mitsubishi, fra 2020.
U. etasje:
Soverom: Stort soverom med plassbygd skap. Soverommet er malt i tidsriktige farger. Mitsubishi mini-ventilasjon fra 2020, plassert på soverom. Utgang til hagedel.
Bad: Baderom fra ukjent eldre årstall. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger samt malte flater. Himlingsflate av malt trekonstruksjon. Vegghengt servantskap med glatte fronter. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Vegghengt speilskap med integrert lys over servant. Dusjhjørne med vegg av glassbyggerstein og dusjarmatur tilkoblet hånddusj og regndusj. Gulvstående toalett fra Ifø. Vannrør av synlige forkrommede kobber rør. Synlig avløpsrør i plast. Avtrekksventil på vegg. Oppgraderinger i 2021: Nytt servantskap, servant og speilskap.
Vaskerom: Vaskerom fra ukjent eldre årstall. Flislagt gulv. Veggflater med malt betong og sokkelflis. Himlingsflate av malt trekonstruksjon. Vegghengt servantskap med glatte fronter. Benkeplate av tre. Nedsenket oppvaskkum med ett-greps armatur. Vannrør av kobber. Synlig avløpsrør i plast. Oso varmtvannsbereder på 116 liter fra 2002. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.
Det er kun de hvitevarene som er listet opp som følger med. Disse hvitevarene følger med: Platetopp, stekovn, oppvaskmaskin, micro og frittstående kjøleskap på kjøkken. Vaskemaskin og tørketrommel på vaskerom.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med varmepumpe, gulvvarme på bad og soverom samt peisovn i stue.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det er heller ikke funnet ferdigattest/byggesøknad på de andre bygningene på tomten.
Det foreligger godkjente bygningstegniner av eneboligen fra 1956.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.
Deler av kjøkkenet er opprinnelig byggemeldt som bod jf. byggetegninger og er ikke godkjent til varig opphold. Hele underetasjen er ikke innredet jf. byggetegninger og ikke godkjent til varig opphold.
Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent for denne bruk av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende rettighet på eiendommen. Dagboknr 2602, tinglyst 15.10.1959, Bestemmelse om vannrett: Omhandler retten til å anlegge brønn og retten til fri passasje for henting av vann, samt rett til å anlegge vannledning fra brønnen og frem til gnr. 91, gnr. 24.
Rettigheten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger i naturskjønne omgivelser, ca. 6,5 km sør for Siggerud sentrum. Flere tjern/vann i nærheten og Langenvannet byr på mange spennende muligheter og er en utrolig fin plass både sommer og vinter. Det er opparbeidet mange fine og usjenerte badeplasser og er meget populært for kano/kajakk og fiskeentusiaster. Det er mulig å padle hele veien til Enebakk!
Flotte turområder i umiddelbar nærhet med alt som Sørmarka og Østmarka har å by på, fra sykling, jakt/fiske, skiturer samt Krokhol Golfklubb med 9 hulls bane. Det er milevis med oppkjørte skiløyper på vinterstid og det er en hyggelig skitur til Sterkerudhytta hvor det er servering. Et aktivt og trygt nærmiljø for barn og unge å vokse opp i.
Det er bussholdeplass i Siggerudveien, med forbindelse til Oslo og Ski. Det går også skolebuss og det tar ca. 20 minutter til Ryen.
Dersom man ønsker utvidet servicetilbud er det ca. 10 minutter med bil til Ski. Ski er regionsenteret i Follo. I Ski sentrum finnes alt av forretninger, servicetilbud og offentlig kommunikasjon. Ski kan by på Ski storsenter med over 145 butikker og spisesteder, restauranter, caféer, bibliotek, bowlinghall, kinosenter, offentlige kontorer og togstasjon.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Se vedlagt nabolagsprofil.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Stor eiet tomt på 2.569 kvm. Tomten er delvis skrånende og er opparbeidet med plenarealer, trær og diverse beplantning.
Hele eiendommen består av to gnr. og bnr. Den ene tomten er 2.255,8 kvm og den andre 313,3 kvm.

Parkering

Parkering med god plass til flere kjøretøy på egen tomt. Ladepunkt for el-bil på husvegg. Fastmontert lader for EL-bil følger med.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar. Veien inn er i noe dårlig fatning og adkomsten er bratt med noen isete partier.
Boligen har eget vann fra borebrønn med instrument panel plassert på vaskerom. Avløp til mini-renseanlegg fra Klargester BioDisc, tilknyttet kommunal tanktømming.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan for Nordre Follo 2019-2030 datert 12.06.2019 er avsatt til: LNFR-område.
Hensynssone H310_1 - Ras- og skredfare. Denne hensynssonen gjelder for store deler av Nordre Follo kommune.
Båndleggingsone H740 - Markaloven. Båndlegging etter lov om naturområder i Oslo og nærliggende kommuner.
Området kan som hovedregel ikke utvikles med tanke på boligbygging eller annen bebyggelse, fordi det skal tas særlige hensyn til f.eks. allemannsretten, naturvern, landbruk eller friluftsliv. I LNFR områder kan det
være bygge- og deleforbud, i tillegg er det ikke sannsynlig at man får godkjent bruksendring av eksisterende bygninger eller godkjent oppføring av bygninger i strid med hovedregelen. I arealdelen i kommune-planen
kan det fremkomme opplysninger om virkningen av LNFR kategorien. Reguleringen gjelder fremtidige tiltak, dvs. eksisterende hus og fritidsboliger kan nyttes i tråd med tidligere gitte kommunale tillatelser, men
reguleringen kan få konsekvenser ved eventuelle gjenreisning, for eksempel etter brann. Oppføring av nye boliger i LNFR område kan ikke skje uten etter dispensasjon eller som følge av bestemmelsene i reguleringsplanen.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 8.235,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for renovasjon, slamtømmin og feiing/tilsyn.
Privat borrevann.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 17.000 kwh. pr. år.
I selgers husstand har det bodd ett menneske og det opplyses om at strømforbruket har vært ca 17.000 kwh pr år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 4.750,-
Brøyteavgift er kr 5.000,- pr. år.
Boligen er tilknyttet NextGenTel som leverandør av internett og har avgift på kr 400,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster kr 4.800,- pr. år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 679.725,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 2.447.010,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.486.342,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Christian Ødegård

Konsesjon

Da eiendommen er over 2 mål er den i utgangspunktet underlagt konsesjonslovgivning, og kjøper må ved kontrakt undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet. Denne erklæringen må godkjennes fra kommunen før eiendommen kan overskjøtes til kjøper.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 45.000,- av salgssummen
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 46-0148/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ski
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR46.21148

Dato

Sist oppdatert: 10. januar 2022 kl. 14:26

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.