Solgt: 2 100 000 kr

Thornegata 59

1 990 000 kr
40 m²
1 soverom
Ola Skarra Arnesen
Presenteres av
Ola Skarra Arnesen
Bragernes
2-roms selveierleilighet med sentral beliggenhet - 2. etasje - Kort vei til det meste - Parkeringsplass
 • Prisantydning
  1 990 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  32 000 kr
 • Omkostninger
  50 972 kr
 • Totalpris
  2 072 972 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1896
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  40 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fellesutgifter
  1 796 kr
 • Energimerke
  Rød G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

2-roms leilighet beliggende meget sentralt, samtidig i rolige omgivelser. Praktisk planløsning med gjennomgående lys utførelse. IKEA kjøkkeninnredning fra 2011, godt med oppbevaringsplass. Noe nyere baderomsinnredning. Leiligheten fungerer godt som et utleieobjekt. Parkeringsplass på sameiets tomt. Nyere felles terrasse. Felles oppbevaringsplass i kjelleretasjen. Kort gangavstand til Bragernes Torg, CC kjøpesenter og Elveparken med strandpromenade.
- 1 soverom
- Nyere kjøkken
- 1 stor bod på loft
- Parkeringsplass
- Felles terrasse
- Felles oppbevaringsplass
- Sentrumsnær
- Rolige omgivelser
- Pendlervennlig
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Thornegata 59, 3015 DRAMMEN
Gårdsnummer 113, bruksnummer 760, seksjonsnummer 4, kommunenummer 3005

Innhold

Bruttoareal (BTA): 45 kvm
Bruksareal (BRA): 41 kvm
Primærrom (P-rom): 40 kvm
Sekundærrom (S-rom): 1 kvm
Primærrom
40 kvm: Kjøkken, stue, bad og soverom.
Sekundærrom
1 kvm: Kott.
I tillegg følger det med 1 bod i loftetasjen og det er godt med lagringsplass i felleskjeller.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare.
De oppgitte arealene er innhentet fra tilstandsrapport datert 22.01.2020, utført av Holm Takst og Eiendom AS. Det er bruken av rommet på befaringstidspunktet som avgjør om rommet defineres som P-rom eller S-rom. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med grunnmur av teglstein og yttervegger av reisverk/tømmer med stående trekledning. Saltak konstruksjon av tre, tekket med imitert takstein av stålplater fra 2010. Etasjeskiller av tre. Vinduer av tre i hvit utførelse med 2-lags glass fra 1984. Standard inngangsdør inn til leiligheten fra fellesareal. Teglsteinspipe fra byggeår, ikke tilkoblet ildsted.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, som er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten kan det fremkomme forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, og det er fastsatt ulike tilstandsgrader som uttrykker tilstanden til objektet, med utgangspunkt i hva som er forventet ut i fra alder og normal bruk.
Takstmann konkluderer med "Leiligheten holder en normalt god standard med innslag av nyere og gamle overflater" og "Det er hovedsaklig normal aldringsmessig slitasje som preger leiligheten hvor det kan påregnes noe oppgradering og overflatebehandling. Badet er av eldre dato med lite gjenværende brukstid, noe som bør hensyntas av nye eiere".
Følgende punkter har blitt tildelt tilstandsgrad 2 (TG2):
- Vinduer og dører, bad og etasjeskiller gulv pga. alder.
- Manglende ventilasjon på bad.
- Overflatene generelt er av varierende alder og har ulik slitasjegrad.
TG2 gir uttrykk for en tilstand som vesentlig avviker fra dagens byggetekniske krav.
Følgende punkter har blitt tildelt tilstandsgrad 3 (TG3):
- Inngangsdøren er ikke brannklassifisert.
TG3 gir uttrykk for en tilstand som i større grad eller kraftig avviker fra dagens byggetekniske krav.
Se vedlagt tilstandsrapport for mer informasjon vedrørende boligens tilstand.
Oppsummering av selgers egenerklæring: Litt dårlig fall mot sluk, under dusjkabinett på bad. Skift av toalett, håndvask og taklampe på bad, samt overflate oppussing av vegger på bad (arbeid utført som egeninnsats). Glitre Energi har trukket kabler under innkjørsel.
Det har blitt observert gnagere som har prøvd å komme seg inn i kjelleretasjen de siste årene, det har ikke oppstått noen innvendig skadedyrsaktivitet. Det er inngått en vedlikeholdsavtale med Pelias skadedyrsikring, de utfører rutinemessige befaringer og sprøytinger for å sikre boligen mot angrep fra skadedyr (gnagere). Tidligere forekomster av borebiller i år 2000, disse er det ingen gjenværende spor av.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Leiligheten ligger i 2. etasje, sydvest-vendt. Praktisk planløsning med gjennomgående lys utførelse
Stue: Sofaområde og mulighet for spiseplass/kontorplass. Delvis åpen kjøkken- og stueløsning. Parkett på gulv, hvitmalt panel på vegger samt én malt fond vegg og hvitmalte plater i tak. Svart kubeformet takpendel medfølger ikke.
Kjøkken: IKEA kjøkkeninnredning fra 2011. Over- og underskap med skap- og skuffløsninger, grå høyglans utførelse og frostet glass på overskap over oppvaskkum. Integrerte hvite høyskap, godt med oppbevaringsplass. Plass til spiseområde. Videre er kjøkkenet utstyrt med oppvaskkum av stål, ventilator fra 2016 (kullfilter skiftet i 2020) og integrert stekeovn og platetopp. Opplegg for oppvaskmaskin og vaskemaskin. Parkett på gulv, hvitmalte vegger og hvitmalte plater i tak. Svarte geometriske takpendler medfølger ikke.
Bad: Badet består av heldekkende servant med servantskap i mørk utførelse fra 2018. Vegghengt speil med lysarmatur fra 2018, gulvstående toalett fra 2016 og dusjkabinett. Lyst vinylbelegg på gulv, gråmalte vegger og hvitmalte plater i tak. Veggene på badet ble sparklet og malt i 2018.
Soverom: Parkett på gulv, hvitmalte flater på vegger og hvitmalte plater i tak.
Generelt om boligen: Alle overflater i leiligheten ble nymalt i 2016. Røranlegg av plast, kobber og jern (soil). Varmtvannbereder (benkebereder) fra 2010 og innvendig hovedstoppekran, under kjøkken benk. Sikringsskap med automatsikringer (oppgradert i 2010), plassert i fellesgang. Automatisk strømmåler i felles skap, plassert i kjelleretasjen.
Godt med lagringsplass i loftetasjen hvor denne leiligheten disponerer 1 bod, nåværende eier opplyser om at det er mulighet for å utvide boden. I tillegg er det felles lagringsplass i kjelleretasjen.
Seksjonseierne har tilgang til en stor felles terrasse, som ble oppført i 2017.
Noen hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen, dette gjelder integrert stekeovn og platetopp. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

Oppvarming

Gulvstående oljeovn.
Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med. Dette fraviker fra NEF’s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/brukstillatelse

Drammen kommune opplyser at de ikke kan finne ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse i deres arkiv. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. Pr. 1. Juli 2015 inntrådte det en forandring i PBL §21-10 femte ledd hvoretter det ikke skal utstedes ferdigattest for tiltak som er omsøkt før reglene om ansvar og kontroll trådte i kraft 1. Januar 1998. Dette innebærer at kommunen ikke kan kreve ferdigattest for disse tiltakene, og at kommunen skal avvise eventuelle søknader om dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
16.10.1989 - Dokumentnr: 10586 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 4
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 40/300

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Energimerking

Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Meget fin beliggenhet i stille og rolig boområde, samtidig er leiligheten godt plassert i forhold til alt av servicetilbud og offentlig kommunikasjon.
CC Vest kjøpesenter ligger innen kort avstand fra leiligheten, i tillegg til Torget Vest og Magasinet i nærheten. Gågatene i byen kan friste med et stort utvalg av sentrumsfasiliteter som caféer, dagligvareforretninger, restauranter, nisjébutikker m.m., i tillegg er det kino, minigolf, skøytebane (vinterstid) og teater. Kort vei til strandpromenaden langs Drammenselva, som er pent opparbeidet med grøntområder, lekeplasser, volleyballbane og badeplass.
Drammen har en rekke fritids- og sportstilbud. Drammen Strong og Drammen Ballklubb er idrettslag i nærmiljøet med diverse tilbud. Ytterligere tilbud og anlegg på Marienlyst med kunstis og kunstgressbane, Drammensbadet, Marienlyst stadion, Turnhallen, etc.. Drammen slalåmklubb i Haukåsløypa slalåmbakke med egentrening og kurstilbud. Kort vei til flotte turmuligheter samt. rekreasjonsområder i Bragernesåsen, Drammensmarka og Elveparken.
Meget godt kollektivtilbud i form av buss og tog, kort gangavstand til bussholdeplass og nærhet til Brakerøya togstasjon se www.brakar.no og www.vy.no for avganger. Gode togforbindelser mot Kongsberg, Oslo og Vestfold, tidsmessig tar det ca. 30 minutter til Oslo. Flytoget bruker ca. 60 minutter fra togstasjonen i Drammen til Gardermoen flyplass, se www.flytoget.no for mer informasjon.

Adkomst

På visningsdagen vil det bli skiltet med Krogsveen visningsskilt. Se vedlagt kart for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning!

Barnehager, skoler og fritid

Et godt sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager. Bragernes Strand barnehage innen kort gangavstand. Bragernes barneskole og Heltberg barne- og ungdomsskole i nærheten. Det ligger flere videregående skoler i Drammen og Lier, samt. Universitet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden for mer informasjon se www.usn.no. Se for øvrig Drammen kommunes hjemmeside for ytterligere opplysninger om barnehager og skole.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 439,3 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og er opparbeidet med parkeringsplasser og felles terrasse

Parkering

1 biloppstillingsplass på plass nr. 4, denne medfølger leiligheten. Forøvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er avsatt til boligbebyggelse ved kommuneplanens arealdel 2014-2036 datert 05.10.2015. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Eiendommen er verneverdig/SEFRAK-registrert. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av kommunen eller fylket før igangsetting. Boligen ved Thornegata 59 (Nedre Bragernes, Drammen) er registrert som kulturminne i SEFRAK-registeret, dette gjelder hovedsakelig bygninger eldre enn år 1900 som ikke er fredet etter Kulturminnelova. Gjeldende bygning er ikke meldepliktig. Kontakt megler for mer informasjon.

Økonomi

Boligens kostnader

Renter og avdrag på fellesgjeld, bygningsforsikring, Pelias skadedyrkontroll, kabel-tv og internett grunnpakke, avsettelse til oppsparing, felles vedlikehold, felles driftskostnader m.m.
Det må påregnes kostnader til vann og avløp (kommunale avgifter), RFD, innboforsikring, strøm.
Kommunale avgifter (vann og avløp): kr 3.921,- pr. år (fakturert på eiendommen i 2019). Det er installert fellesvannmåler, avgiftene fordeles på hver enkelt seksjon etter brøk. Seksjon nr. 4 har en brøk på 13,2%. Renovasjonskostnader kr 5.663,- pr. år. Type renovasjonsordning: Samarbeid renovasjon, 2020.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 6.618,- pr. år (4.590 kWH pr. år).
Boligen er tilknyttet Viken fiber Altibox som leverandør av kabel-tv og internett, grunnpakke er inkludert i felleskostnadene for sameiet. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc..
Ovenstående er basert på tidligere eier/husstands forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 708 474,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2018 bli kr. 2 550 506,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel fellesgjeld er ca kr 32.000,- pr. 15.01.2020.
Total fellesgjeld for sameiet er kr 230.752,- pr. 15.01.2020 og lånevilkårene er:
Lånenummer: 1213.24.85915, DNB
Serielån MV, 12 terminer pr. år
Rentesats: 6,85%
Reell innfrielsesdato: 15.09.2025
Gjenstående nedbet. tid: 5 år og 8 mnd
Antall terminer til innfrielse: 68
Avdrag: kr 3.392,-

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 2.072.972,-.
Av dette beløpet utgjør kr 32.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 10.200,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.400,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Informasjon om sameiet

Leiligheten er tilknyttet Felleseiet Thornegata 59.
Sameiet består av 5 leiligheter, fordelt på 1 bygning.
Dugnader, trappevask og snømåking tilknyttet sameiet må påregnes.
Dyrehold er tillatt.
Sameiet drives etter fri modell og seksjonseierne har et godt samarbeid. Det avholdes beboermøte etter behov, dog minst en gang i året (årsmøte).
Det er inngått en vedlikeholdsavtale med Pelias skadedyrsikring, de utfører rutinemessige befaringer og sprøytinger for å sikre boligen mot angrep fra skadedyr (gnagere).
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensninger som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle overdragelser og leieforhold.
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i sameiet i henhold til lov om eierseksjoner. Dette gjelder ikke for kjøp og erverv av fritidsboliger, erverv ved ekspropriasjon, arv eller forskudd på arv til livsarving eller en kreditors erverv for å redde en fordring som er sikret med pant i en seksjon.
Dokumenter vedrørende sameiet kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 40.000,- av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 20-0021/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR20.2021

Dato

Sist oppdatert: 11. august 2020 kl. 15:48

Dokumenter

If Boligkjøperpakken
PDF 262 KB

Område

Prisutvikling for området

0 kr/m²
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.