Solgt: 3 000 000 kr

Ratvikvegen 27B

2 890 000 kr
71 m²
2 soverom
Ratvika
Flott eierleilighet med populær beliggenhet | Stor terrasse | Garasjeplass | Flotte turområder
 • Prisantydning
  2 890 000 kr
 • Omkostninger
  73 592 kr
 • Totalpris
  2 963 592 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  2013
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  71 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  1 300 kr
 • Energimerke
  Oransje C

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Lys og attraktiv eierleilighet med svært populær beliggenhet i Ratvika. Fra eiendommen er det kort veg til flotte turområder enten om du liker fine grusbelagte stier eller kuperte løyper. Ca 500 meter til kunstgressbane. Ellers kort veg til dagligvarebutikker, badeområder og god tilgang til offentlig kommunikasjon.
Leiligheten går over ett plan og inneholder: Entre/gang, to lyse og luftige soverom, flislagt bad/wc, romslig stue med vedovn og adskilt åpen kjøkkenløsning. Fra stuen er det utgang til en stor og solrik terrasse på ca 30 kvm.
* God planløsning
* Svært barnevennlig og populær beliggenhet
* Egen garasje i rekke
* Stor, solrik terrasse på ca 30 kvm
Dette er en bolig man kan flytte rett inn i og trives godt. Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Ratvikvegen 27B, 6015 ÅLESUND
Gårdsnummer 45, bruksnummer 271, seksjonsnummer 14, kommunenummer 1507

Innhold

Totalt bruksareal: 74 kvm
Totalt primærrom: 71 kvm
Bruksareal består av:
Primærrom:
Gang, stue/kjøkken, 2 soverom og bad: 71 kvm
Sekundærrom:
Bod: 3 kvm
I tillegg disponerer boligen 1 bod i bakkant av garasjen på ca 5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 07.10.2020 utført av Takstmann Oddbjørn Nilsen . Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført på følgende måte: Gulv mot grunn av betong. Yttervegg som støter mot terrenget er oppført i betong, mens resterende yttervegger er med ringmurer av betong og isolert bindingsverk med utvendig liggende bordkledning. Etasjeskiller av tre. Saltakskonstruksjon av tre, utvendig tekket med betongtakstein. Terrassedør og vinduer med ramme av tre innsatt med 2-lags glass fra byggeår (2013). Utvendig er det opparbeidet terrasse på 30 kvm belagt med terrassebord og rekkverk. Terrassen er delvis overbygget.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder punkter som har fått tilstandsgrad 2. Øvrige kontrollerte punkter har fått tilstandsgrad 0 og 1!
TG2:
- Bad: Elastisk flisfuge har stedvis manglende vedheft i overgang gulv-vegg i dusjhjørnet. Det er blitt målt forhøyet fuktnivå på gulv i området rundt dusj og varmtvannsbereder. Uvisst om det er drypplekkasje fra varmtvannsbereder som ble utbedret september 2020 som er årsak. Eier har opplyst om lekkasje og reparasjon i egenerklæringen.
- Overflate gulv: Det er sprekk i flis i gang ved ytterdør.
- Fasade: Bordkledning og vannbrett over stuevinduer har stedvis stor slitasje på overflater. Ingen beslag montert på vannbrett over vinduer. Selger opplyser om liten fuktskade i vinduskarm lengst til høyre i stue. Boble i malingen på grunn av vann fra blomsterpotte.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Leiligheten er lys og tiltalende med god planløsning og praktiske innredninger. Boligen er godt vedlikeholdt med standard fra byggeår.
Innvendige overflater består av laminat/flis, slette, malte vegger/panelplater og malte, slette himlinger.
Boligen inneholder:
Entre/gang: Romslig entre/gang med flislagt gulv, malte lyse vegger og malt himling.
Gangen har god plass til klær og sko, samt en stor skyvedørsgarderobe som vil følge boligen.
Hovedsoverom:
Lyst og luftig soverom med god plass til dobbeltseng, barneseng, pult, garderobe etc.
Idag står her en stor garderobe som vil følge med boligen.
Malte lyse vegger, malt himling og laminat på gulv.
Soverom 2:
Lyst soverom med plass til seng og garderobe.
Garderobene som står her idag vil følge boligen.
Malte lyse vegger, malt himling og laminat på gulv.
Kjøkken:
Lyst og innholdsrikt Kjøkken med åpen løsning mot stue. Kjøkkeninnredningen er fra Sigdal med profilerte fronter, godt med skap og benkeplass. Benkeskap med integrert oppvaskmaskin og induksjonskomfyr fra Bosch. Benkeplate i laminat med nedfelt koketopp fra Bosch. Kjøleskap medfølger.
Malte lyse vegger, malt himling og laminat på gulv.
Stue:
Lys og trivelig stue med vedovn og utgang til stor og solrik vestvendt terrasse. God plass til egen sone med sofa, samt plass til spisestue.
Vedovn fra Contura. På terrassen har man sola fra ca kl 12 til kl 21 på sommerstid. Her er det både lunt og solrikt på deilige sommerdager. Fra oktober forsvinner solen på terrassen i 19 tiden.
Bad:
Flislagt bad med varmekabler i gulv. Badet er utstyrt med svingbare dusjdører i glass. Lys og innholdsrik baderomsinnredning med god skapplass og nedfelt heldekningsservant.
Vaskemaskin medfølger.

Oppvarming

Leiligheten oppvarmes gjennom vedovn på stue, panelovner og varmekabler på bad og stue/kjøkken.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 04.06.2014. Det foreligger og ferdigattest på garasjebygg datert 13.06.2014. Disse kan fås ved henvendelse til megler.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
04.06.2012 - Dokumentnr: 431850 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 14
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 1/18

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

Diverse møbler foruten spisebord m/stoler og skatoll kan medfølge etter avtale med selger.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Dette er en lys og trivelig eierleilighet beliggende i et barnevennlig, relativt nyetablert og attraktivt område i Ratvika. Det er cirka 5,5 km til Ålesund sentrum og cirka 5,5 km til Moa. Boligen har en fin beliggenhet i feltet med gode lys og solforhold. Fra eiendommen er det kort vei til barnehage, skole, flotte tur- og badeområder, god offentlig kommunikasjon og flere dagligvarebutikker.
Det er cirka 300 meter til Prinsen hvor det er flott sandstrand, langgrunt og ellers gode badeforhold. Det er cirka 500 meter til kunstgressbane i Ratvika. Fra eiendommen er det kort vei til utmerkede turområder enten du liker fine grusbelagte stier eller kuperte turer. Det er 800 meter til foten av Høgnakken. Turen til toppen tar omtrent 30 minutter og gir deg flott panoramautsikt mot sentrum og Sunnmørsalpane. Det er også kort vei til foten av Hatlaåsen som fører deg til Lerstadvannet. Videre er det fine stier og løyper rundt Ratvikvatnet, mot Prinsen og langs Hatlevika fra Bogneset. Kort oppsummert byr nærområdet på mange flotte og varierte turer, lett tilgjengelig for alle!
Nærområde/Fasiliteter:
Dagligvarebutikker som Rema, Kiwi Klokkersundet og Kiwi Hatlane ligger like ved. Området gir gode muligheter for offentlig kommunikasjon. Det er cirka 3 min til nærmeste holdeplass i Ratviksvingen, hvor bussen tar deg til sentrum og Moa innen 15 minutter. Avgangene er hyppige. Eiendommen ligger cirka 1 km fra den nyoppførte barneskolen i Hatlane. Her har barna flotte uteområder med sjakkspill, paradis, bordtennisbord, buldresteiner, lekeapparat, ballbaner og en kunstig elv til vannlek. I tillegg er klasserommene toppmoderne, skolen har eget auditorium og samtidig en flott flerbrukshall. Både Gnist Ratvika og Ratvika barnehage ligger i gåavstand fra eiendommen, på veier med lite biltrafikk. Pr. nå ligger Ratvikåsen ungdomsskole like ved. Fagerlia Videregående Skole ligger cirka 2,5 km fra eiendommen og byr på yrkesfaglige, såvel som studiespesialiserende studieretninger.

Adkomst

Om man kjører Borgundvegen innover fra sentrum, ta av til høyre ned Grønvika, følg svakt til venstre inn på Ratvikvegen, ta deretter til venstre og så første til høyre. Boligen ligger innerst i feltet på venstre hånd. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Skoler:
Aalesund International School (1-10 kl.) 0.7 km
210 elever
Hatlane skole (1-7 kl.) 1.1 km
462 elever, 19 klasser
Kolvikbakken ungdomsskole (8-10 kl.) 3.2 km
406 elever, 15 klasser
Fagerlia videregående skole 2.5 km
960 elever, 65 klasser
Ålesund vgs. - Volsdalsberga 4.7 km
270 elever, 12 klasser
Barnehager:
Gnist Ratvika (0-5 år) 0.1 km
4 avdelinger
Ratvika barnehage (0-6 år) 0.4 km
75 barn, 4 avdelinger
Ratvikåsen barnehage (0-5 år) 1.1 km
16 barn, 1 avdeling
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 4 358,5 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og er opparbeidet med asfalterte veier til garasjebygg samt oppsinglet internveier til leilighetene. Mot vest og sør for leiligheten er det plenarealer.

Parkering

Garasjeplass på ca 19 kvm i felles garasjebygg anlagt nord for boligen. Elbil-lader kan oppføres etter eget behov og egen regning. Det er og 1/2 gjesteparkering pr. husstand.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei, men privat innkjørsel.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse i henhold til reguleringsplan for Ratvika datert 15.10.2012 med tilhørende reguleringsbestemmelser revidert etter vedtak 22.09.2002.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Det er planlagt bebyggelse i Prinsenområdet, men her er det ikke bestemt hva som kommer. Det er ikke blitt utsendt noen nabovarsel.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 1.300,- pr. mnd. og inkluderer: Oppsparing vedlikehold, TV/internett, brøyting og medlemsavgift for huseiernes landsforening.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert årsmøte 2019.

Kommunale utgifter

Eiendomsskatten er kr 4.166 for inneværende år og inngår i de kommunale avgiftene.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 10.000,- pr. år. / 7.200 kwh. gjennomsnitt siste 3 år.
Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og inngår i fellesutgiftene. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 743 938,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2 678 176,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.963.592,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,-/ kr 11.100 for enebolig/tomannsbolig med snr.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Tuva Elisabeth Wyller

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Øvre Ratvika BK2 sameie, med sameiebrøk 1/18.
Sameiet består av 16 leiligheter.
Styreleder er Sonja Sætre, tlf. 988 76 986
Dugnad må påregnes. Denne boenheten og to andre deler på ansvar for gressklippingen av plenen foran terrassen.
Dyrehold er tillatt.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet.
Seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring).
For alle boligtyper unntatt tomter inneholder den i tillegg innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 40.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.950,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 76-0159/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ålesund
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR76.20159

Dato

Sist oppdatert: 01. desember 2020 kl. 15:15

Dokumenter

If Boligkjøperpakken
PDF 262 KB
Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

0 kr/m²
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.