Solgt: 4 000 000 kr

Christian Michelsens gate 12

3 900 000 kr
46 m²
2 soverom
Velkommen til Christian Michelsens gate 12, 3. etg., presentert av Marcus Blohm!
Marcus Blohm
Presenteres av
Marcus Blohm
Sjarmerende leilighet m. fine klassiske detaljer| Peis | Varmtvann & fiber ink.| Vinduer fra 2010/2011| Hyggelig bakgård
 • Prisantydning
  3 900 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  87 000 kr
 • Omkostninger
  9 620 kr
 • Totalpris
  4 096 620 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1933
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  46 m²
 • Type
  Aksjeleilighet
 • Eierform
  Aksje
 • Fellesutgifter
  3 271 kr
 • Energimerke
  Rød E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Christian Michelsens gate 12 - en sjarmerende leilighet med klassiske detaljer som originale tregulv, dype vinduskarmer og god takhøyde. Alle rommene i leiligheten er nymalte i 2021 og leiligheten bærer preg av en moderne, tidløs standard.
- Velutnyttet leilighet med smarte romløsninger.
- Moderne overflater, store vindusarealer og god takhøyde bidrar til en luftig følelse i alle oppholdsrom.
- Originale tregulv og dype vinduskarmer.
- Prisbelønnet bakgård.
- 1000Mbps/1000Mbps linje ink.
- Vinduer fra 2010 og 2011.
- Peis fra 2016.
- Sentral beliggenhet.
- Godt med ekstern oppbevaring i kjeller- og loftsbod.
- Veldrevet boligaksjeselskap!
Velkommen til en hyggelig visning.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Christian Michelsens gate 12, 0568 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 227, bruksnummer 22, ideell andel 1/1
Aksjenummer 17, Ringgaten Byggeselskap 2 AS, organisasjonsnummer 933 774 988

Innhold

Totalt bruttoareal: 50 kvm
Totalt bruksareal: 46 kvm
Totalt primærrom: 46 kvm
Primærrom:
3. etasje 46 kvm: Entré, bad, stue, kjøkken, to soverom.
I tillegg disponerer boligen en kjeller og loftsbod på hhv. 3,5 kvm og 6 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 15.06.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført i mur- og trekonstruksjoner.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
TG3: Ingen.
TG2:
Bad: Membran, tettesjikt, sluk, ventilasjon, overflater vegger og fallforhold gulv har fått tilstandsgrad 2.
Overflater gulv: Gulvet bærer preg av alder og har derfor fått TG2.
Informasjon fra tilstandsrapporten: Begge soverommene har en størrelse og utforming som begrenser bruken av rommene. Begge soverom er medregnet i leilighetens primærareal grunnet dagens bruk.
Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Velkommen til Christian Michelsens gate 12.
Entré: Praktisk entré og innbydende entré med god plass til oppbevaring av yttertøy. Vegghengt porttelefon. To eksterne boder.
Stue: Hyggelig stue med store vindusflater som slipper inn naturlig lys. Fra stuen har man hyggelig utsyn over bakgården. Stuen er av god størrelse og her har man god plass til spise- og sofagruppe. I hjørnet av stuen finner man en peisovn som gir varme til hele leiligheten på kalde vinterdager.
Kjøkken: Stilrent og tidløst kjøkken fra 2013 med god skap- og benkeplass. Kjøleskap med frys, oppvaskmaskin, komfyr og nedfelt platetopp er hvitevarene som er integrert i kjøkkeninnredningen.
Hovedsoverom: Hyggelig soverom med plass til dobbeltseng, oppbevaring og nattbord.
Soverom II: Praktisk soverom med plass til seng, oppbevaring og nattbord.
Bad: Tidløst flislagt baderom fra 2004 med varmekabler i gulv. Badet er av god størrelse med speil, servant og dusjsone.

Oppvarming

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 09.11.1934, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.
Det foreligger også ferdigattest for rehabilitering av våtrom datert 02.05.2005.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras aksjene fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst 5 servitutter på aksjelagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om felles gårdsplass, brannvegg/-dør og urådighet.

Eventuell adgang til utleie

Aksjeeier kan ikke uten samtykke fra styret i aksjelaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan aksjeeier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis aksjeeier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Sentral og meget attraktiv beliggenhet på øvre del av sjarmerende Rodeløkka. Rodeløkka er et idyllisk område med verneverdig trehusbebyggelse fra slutten av 1800-tallet. Området ligger kun noen minutters gange fra Grünerløkka, samt kort vei til Carl Berner der man har tilgang til særdeles god offentlig transport med både trikk, buss, bane og flybuss. Området har rolige gater uten gjennomgangstrafikk, og egner seg godt for fine turer som kan ende i flere parker i nærområdet som Botanisk hage, Birkelunden, Sofienbergparken og Torshovparken.
I umiddelbar nærhet finner man også Oslos særegne og kulturelle puls, med et yrende café og uteliv, konsertsteder, restauranter, samt et mangfold av spennende forretninger og sjarmerende butikker. Alle de mest attraktive spise- og utesteder som Villa Paradiso, Le Benjamin, Vespa & Humla, Grünerløkka Brygghus, Schouskjelleren mikrobryggeri, Osteriet, The Nighthawk Diner, Delikatessen, Fru Hagen, Aku Aku, Ryes og Parkteateret, for å nevne noen, ligger en kort spasertur unna. Med ikke mange minutters gange vestover finner du også nyutviklede Vulkan med Mathallen og nye spennende spise- og utesteder. Mathallen er en spennende arena for unike smaksopplevelser med det beste av norsk og internasjonal mat og et yrende folkeliv året rundt.
I nærheten finner du også fine rekreasjonsområder som Torshovparken, Sofienbergparken og Ola Narr. Hyggelige Birkelunden med grønne plener, fontener og ukentlige søndagsmarkeder ligger en kort gåtur unna. Det er også gangavstand til Botanisk Hage, Tøyenparken og Tøyenbadet som har flotte og store grøntområder for å oppleve solrike dager eller ta seg et bad. Tøyenparken kan også friste med den årlige utsolgte Øyafestivalen, mini-Øya for de minste og Munch-museet for de kunstinteresserte. Kort vei til turveiene langs Akerselva, som strekker seg helt fra marka i nord til Bjørvika i sør. Ypperlig for både treningsøkter i senografisk landskap og hyggelige spaserturer.
Området byr for øvrig på butikker, treningssenter som SatsElixia, Fresh Fitness, Evo eller BareTrening og de fleste andre servicetilbud du trenger. Postkontor i Dælenenggata. Særdeles god offentlig kommunikasjon med både buss, trikk og T-bane. Dette tar deg enkelt byen rundt.
Leiligheten passer perfekt for den som vil bo sentralt med alt dette har å by på av goder, men samtidig vil ha grønne rekreasjonsmuligheter i nærmiljøet

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 3.221 kvm som tilhører aksjelaget. Fellesarealet er opparbeidet med asfalterte internveier, sittebenker, sykkelparkering, plenarealer, prydbusker og diverse beplantning.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser.
Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 900,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 450,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Aksjelaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 01.10.1987.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Husleie er kr 3.271,- pr. mnd. og inkluderer: Fibernett (1000/1000 linje), varmtvann, kommunale avgifter, drift/vedlikehold, forsikringer og nedbetaling av fellesgjeld. .
Husleien justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til aksjelagets faktiske utgifter.
Felleskostnader:
Internett: 129,-
Fellesutgifter: 2.739,-
Vedlikehold: 403,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer 3010 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet NextGenTel som leverandør av internett og er inkludert i fellesutgiftene.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 931.494,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien bli kr 3.353.377,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 24 347,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 87 000,- pr. 01.06.2021
Total fellesgjeld for aksjelaget er 7.519.655,- pr. 04.06.2021 og lånevilkårene er:
Lånenr: OBOS01-98207547557
Restsaldo: 7.519.650,-.
Type: A
Restløpetid: 11 år og 10 mnd.
Term pr. år: 12
Type rente: Flyt
Rente (04.06.2021): 2,10%
Lånenr: 1OB956-98207367613
Restsaldo: 5,-.
Type: A
Term pr. år:
Type rente:Fast
Rente (04.06.2021):5,90%
Lånet med lånenummer: 1OB956-98207367613 er ferdig nedbetalt pr. 30.05.21. Lånet har kvartalsvis forfall. Derfor vil innkrevningen over felleskostnadet først utgå fra 01.10.2020.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5 995,-
- Pantenoteringsgebyr for kjøpers lån kr 3.625,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.996.620,-.
Av dette beløpet utgjør kr 87 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring til kr. 6.850,- for aksje/andelsboliger.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Martin Dovland

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Ringgaten Byggeselskap 2 AS.
Aksjeboligmodellen innebærer at aksjelaget eier eiendommen, mens aksjeeierne eier aksjer som gir leierett til en bestemt bolig.
Aksjelaget består av 74 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 98 14 64.
Aksjeselskapets eiendommer er forsikret i OBOS Skadeforsikring AS.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt, men skal ikke sjenere naboer på noen måte.
Foretatte påkostninger de senere år:
2017: Elektrisk: oppdatert sikringsskap for fellesstrøm og vaskerier, samt andre oppdateringer av det elektriske i fellesarealene.
2017: Utearealer: plantet ny hekk ved sykkelparkeringen i samarbeid Ringgatens Byggeselskap 3.
2016: Piperehabilitering, nye postkasser, montering av punkt-til-punkt fibernett.
2015: Brannvarslingsanlegg, bygget balkonger i Dælenenggata 11 E.
2014: Totalrenovering av fellesarealer, inkludert el-anlegg og TV-kabler i Dælenenggt. 11 A.
2013: Bygget balkonger over portalen, nye dørtelefoner i alle leilighetene.
2011: Bygget balkonger. Alle vinduer mot indre og ytre bakgård byttet. Alle leiligheter har fått montert røykvarsler med 10 års batteri, pulverslukker og brannteppe. Montert seriekoblet røykvarslere og brannslukningsapparater i fellesarealer.
2010: Alle vinduer i fasade mot Christian Michelsensgate og Dælenenggata byttet.
2005: Våtromsrehabilitering. Elektriske anlegg oppdatert.
2002: Byttet dører. Alle dører mellom loft og kjeller byttet til brannsikre dører.
Planlagte påkostninger:
Styreleder informerer om at det skal plante blomster, gress osv i de nye bedene som lages i bakgården. Øvre del av bakgården skal også få et lite løft og det vil skje til neste år.
Taket skal legges om i høsten 2021. I samme prosjektet skal også fasadene pusses opp og endel av loftet skal omgjøres til leilighetene i 4. etg. Når dette prosjektet er ferdig skal oppgangen males. Det foreligger et vedtak fra generalforsamlingen om å ta opp et lån på inntil 10 millioner for å dekke prosjektet. Etter generalforsamlingen ble loftsalgene vedtatt og inntekten fra salgene vil gå til dette prosjektet. I følge styreleder er det derfor ikke sannsynlig at hele lånerammen på 10 millioner vil bli brukt. Tak/fasadeprosjektet vil medføre økning i fellesgjeld, men det er foreløpig for tidlig å si hvordan dette vil påvirke felleskostnadene.
Aksjelaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
I henhold til aksjelagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny aksjeeier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten.
Dokumenter for aksjelaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Salg av aksjeleiligheter reguleres av kjøpsloven, men avhendingslovens bestemmelser legges til grunn så langt de passer. Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at aksjene transporteres til kjøper.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Fastpris: 30.000,-.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.250,-.
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 52-0073/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sagene
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR52.2173

Dato

Sist oppdatert: 26. oktober 2021 kl. 21:15

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.