Solgt: 3 800 000 kr

Rødgata 43C

3 500 000 kr
78 m²
3 soverom
Gulskogen
Nyere rekkehus med sentral og barnevennlig beliggenhet - Sen kveldssol - Terrasser - Garasje (ny 2019)
 • Prisantydning
  3 500 000 kr
 • Omkostninger
  88 842 kr
 • Totalpris
  3 588 842 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2008
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  78 m²
 • Type
  Rekkehus
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Rød C

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Bolig i rekkehus som strekker seg over 2 plan, gjennomgående tidsriktig fargevalg på overflater. Stue med sofaområde og spiseplass, åpen løsning mot kjøkken. Praktisk WC-rom i 1. etg. og flislagt bad/vaskerom med dusjhjørne. Boligen disponerer mye lagringsplass bl.a. på loftet, i utvendig bod og på hems i garasjen. Tilgang til fransk balkong fra hovedsoverom. Terrasseplatting ved inngangsparti fra 2013, og terrasseplatting fra stue med tilgang til felles opparbeidet hageområde. 1 garasjeplass i felles garasjerekke (ny 2019). Skjermet felles hage med stor gressplen. Barnevennlig og sentral beliggenhet.
- Moderne standard
- 3 soverom
- Godt med lagringsplass
- Terrasseplattinger
- Garasje i rekke (2019)
- Kort vei til Gulskogen Senter
- Kort vei til Gulskogen togstasjon

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Rødgata 43C, 3048 DRAMMEN
Gårdsnummer 109, bruksnummer 173, seksjonsnummer 2, kommunenummer 3005

Innhold

Totalt bruttoareal (BTA): 84 kvm
Totalt bruksareal (BRA): 78 kvm
Totalt primærrom (P-rom): 78 kvm
Totalt sekundærrom (S-rom): 0 kvm
Primærrom
1. etasje:
39 kvm: Entré/gang, stue, kjøkken og WC-rom.
2. etasje:
39 kvm: Gang/hall, bad/vaskerom og 3 soverom.
Garasje i felles rekke
Bruttoareal (BTA): 19 kvm
Bruksareal (BRA): 17 kvm
I tillegg disponerer boligen 1 utvendig bod på 5 kvm i felles bodrekke og hems i garasje med lagringsplass.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare.
De oppgitte arealene er innhentet fra tilstandsrapport, utført av Benjaminsen Takst og Eiendom AS. Det er bruken av rommet på befaringstidspunktet som avgjør om rommet defineres som P-rom eller S-rom. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført på støpt betong fundament. Yttervegger i bindingsverk med utvendig liggende samt stående kledning. Sal-takkonstruksjon med lett undertak, tekket med takstein. Etasjeskiller av trebjelkelag. Vinduer med isolerglass og standard utgangsdør.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, som er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten kan det fremkomme forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, og det er fastsatt ulike tilstandsgrader som uttrykker tilstanden til objektet, med utgangspunkt i hva som er forventet ut i fra alder og normal bruk.
Takstmann skriver bl.a. i sin konklusjon "Boligens tilstand anses sett ut i fra alder som normalt god".
I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på.
TG3 gir uttrykk for en tilstand som i større grad eller kraftig avviker fra dagens byggetekniske krav.
Det er ingen punkter som har blitt tildelt TG3.
TG2 gir uttrykk for en tilstand som avviker fra dagens byggetekniske krav.
- Gulvsystemer: Setning ved pipe.
- Bad/vaskerom: Registrert noe misfarging i fuger i dusjsone og noe lavt nivå for topp sluk og topp flis ved dørterskel.
- WC-rom: Manglende ventilasjon.
- Kjøkkeninnredning: Noe svelling/slitasje på fronter (dører).
Se vedlagt tilstandsrapport for mer informasjon vedrørende boligens tilstand.
Selger opplyser om at garasjen ble bygget i 2019 og terrasseplatting ved inngangsparti ble bygget i 2013.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Terrasseplatting fra 2013 ved overbygget inngangsparti med morgensol.
1. etasje
Entré/gang: Trappegang til 2. etasje, hvitmalt tretrapp med rekkverk på begge sider. Downlights i tak. Fliser på gulv, malte vegger og malt himling.
Stue: Stue med sofaområde og spiseplass, åpen løsning mot kjøkken. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling. Utgang til terrasse med levegger mot naboer, ettermiddagssol til sen kveldssol (midtsommerstid). Videre direkte tilgang til stort felles hageområde, pent opparbeidet med plen og diverse beplantninger.
Kjøkken: Kjøkkeninnredning med over- og underskap i hvit og profilert utførelse. Flislagt felt over benkeplate av laminat. Videre er kjøkkenet utstyrt med oppvaskkum, oppvaskmaskin, vegghengt ventilator, platetopp og stekeovn. Downlights i tak. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling.
WC-rom: Vegghengt servant med speil samt lysarmatur over. Gulvstående toalett. Varmekabler i gulv. Fliser på gulv, malte vegger og malt himling.
2. etasje
Gang/hall: Nedfellbar trapp fra takluke, tilgang til loft med god lagringsplass. Trappegang til 1. etasje, hvitmalt tretrapp med rekkverk på begge sider.
Bad/vaskerom: Heldekkende servant over servantskap i hvit og slett utførelse, tilsvarende utførelse på vegghengt skap med hylle. Speil med lysarmatur over servant. Videre er badet utstyrt med gulvstående toalett og dusjhjørne med foldedører av glass. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. El-vifte. Downlights i tak. Varmekabler i gulv. Fliser på gulv, fliser på vegger og malt himling.
Soverom 1: Skyvedørsgarderobe i hvit og slett utførelse. Laminat på gulv, malte vegger og malt himling. Tilgang til fransk balkong.
Soverom 2: Laminat på gulv, malte vegger og malt himling.
Soverom 3: Rommet er innredet som soverom. Laminat på gulv, malte vegger og malt himling. Rommet er opprinnelig byggemeldt som bod, dette er ikke bruksendret/omsøkt til kommunen. Kjøper overtar ansvaret for dette.
Generelt om boligen: Rør-i-rør anlegg av kobber og plast. 200 liters CTC varmtvannsbereder, plassert i WC-rom. Montert vannmåler. Sikringsskap med automatsikringer.
Integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen, dette gjelder oppvaskmaskin, ventilator, platetopp og stekeovn. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

Oppvarming

Det er varmekabler i hele 1. etasje, samt på baderommet i 2. etasje.
Videre er boligen basert på elektrisk oppvarming ved evt. panelovner.
Synlig pipeløp i stuen (vedovn ikke tilkoblet).
Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 15.10.2008, som omfatter oppføring av tremannsbolig med frittstående bod. Det ble foretatt en bygningsmessig endring vedrørende sløyfing av avtrapping mellom Rødgata 43 C og 43 D, det ble utstedt ferdigattest for endringen datert 02.12.2008. Dokumentene kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.
Pr. 1. Juli 2015 inntrådte det en forandring i PBL §21-10 femte ledd hvoretter det ikke skal utstedes ferdigattest for tiltak som er omsøkt før reglene om ansvar og kontroll trådte i kraft 1. Januar 1998. Dette innebærer at kommunen ikke kan kreve ferdigattest for disse tiltakene, og at kommunen skal avvise eventuelle søknader om dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
24.10.2008 - Dokumentnr: 864895 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 2
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning og grunn
Sameiebrøk: 76/228

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. Det er ikke målt for radon i denne boligen.

Energimerking

Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen ligger sentralt på Gulskogen beliggende i blindvei, og det er derfor ingen gjennomgangstrafikk. Umiddelbar nærhet til Gulskogen kjøpesenter med dagligvarebutikker og et godt utvalg av servicetilbud. Det er gangavstand til barnehage, barneskole, ungdomsskole, Gulskogen togstasjon, busskommunikasjon mot Mjøndalen og Drammen sentrum, Gulskogen idrettspark og elvepark. Kort kjørevei til Drammen sentrum med bl.a restauranter, kafèer, kjøpesentre, kino, teater etc.
Strømsgodset IF er et aktivt idrettslag med mange aktiviteter for alle aldersgrupper. De innehar eget treningsanlegg med kunstgressbane på Gulskogen, samt naturisbane på vinterstid. Kort vei til elveparken med tur- og sykkelstier rundt elven. Gangavstand til Marienlyst med kunstis/kunstgress, Marienlyst Stadion, Drammenshallen, Drammensbadet og Turnhallen.
Drammen slalåmklubb i Haukåsløypa slalåmbakke med egentrening og kurstilbud. Drammensbadet sentralt på Marienlyst har helårsanlegg med badeland og treningstilbud. Bikkjestykket friområde ved Austad gård. Kort vei til ski og turmuligheter i Strømsøåsen med lysløyper. Kulturinstitusjoner slik som Union Scene og Drammensbiblioteket med et variert tilbud av konserter og arrangement, kun en praktisk spasertur unna boligen. Det samme gjelder White list restauranten Frukt og Grønt. Sølfastøya er et fritidsområde med ballbane og fiskemuligheter og er tilholdssted for Drammen sportsfiskeforening, se www.drammenssportsfiskere.com. Gulskogen gård er en flott bygning med tilhørende park og gangstier.
Nærhet til bussholdeplass langs Skogliveien og Professor Smiths Allé med god bussforbindelse til Drammen sentrum, se www.brakar.no for rutetider. Kort vei til Gulskogen togstasjon, samt praktisk avstand til til Drammen sentrum og togstasjonen i Drammen. Det er ca. 40 min med tog fra Gulskogen togstasjon til Oslo og ca. 33-35 minutter med tog fra Drammen stasjon til Oslo, se www.vy.no for oversikt over avganger. Flytoget bruker ca. 60 minutter fra togstasjonen i Drammen til Gardermoen flyplass, se www.flytoget.no for mer informasjon.

Adkomst

På visningsdagen vil det bli skiltet med Krogsveen visningsskilt. Se vedlagt kart for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning!

Barnehager, skoler og fritid

Det er full barnehagedekning i Drammen kommune, et godt sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager.
Barnehager: Gullstien familiebarnehage, Gulskogen barnehage avd. Rødgata, Kjerraten barnehage.
Skoler: Gulskogen barne- og ungdomsskole, Rødskog barneskole.
Det ligger flere videregående skoler i Drammen og Lier, samt Universitet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 27,6 kvm som tilhører denne seksjonen, samt andel av sameiets fellesareal (ubebygget areal som ikke er seksjonert). Hver enkelt seksjon eier arealet ved eget inngangsparti og utearealet ved terrassen. Tomten er pent opparbeidet med hekk, plen, trær og diverse beplantninger. Gruset innkjørsel og gårdsplass, videre er det gruset adkomstvei til inngangsparti.

Parkering

1 parkeringsplass i felles garasjerekke, som var ny i 2019 i regi av Igland Garasjen AS. Garasjen har støpt betongdekke, innlagt strøm og leddport med automatisk portåpner. Strøm fra garasje går på egen kurs til hver enkelt leilighet. Det er i tillegg felles biloppstillingsplasser på sameiets tomt. Forøvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er avsatt til boligbebyggelse ved kommuneplanens arealdel 2014-2036 datert 05.10.2015. Og kommunedelplan for Gulskogen datert 07.05.1997 med tilhørende bestemmelser. For mer informasjon om reguleringsforhold kontakt megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter (vann og avløp): kr 11.440,- pr. år (3 terminer), fakturert på eiendommen i 2019. Det er installert vannmåler slik at avgiftene vil variere etter vannforbruket i boligen.
Renovasjonskostnader: kr 2.830,- pr. år (2 terminer). Type renovasjonsordning: Samarbeid renovasjon, 2020.
Eiendommen har privat brøyting og har kostet ca. kr 1.750,- pr. år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer 9.710 kWH pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie for bygningsforsikring via DNB på kr 4.600,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Viken fiber Altibox som leverandør av nett og tv, har kostet ca. kr 1.059,- pr. mnd avhengig av hastighet på nettet og avhengig av kanalvalg. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Dersom det installeres ildsted vil det også komme gebyr for feiing og tilsyn fra Feiervesenet.
Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 774 265,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2018 kr 2 787 354,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.588.842,-.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 10.200,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.400,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Marianne Aarseth og Thomas Hagen

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert og leiligheten er tilknyttet et sameie bestående av 3 boliger, med sameiebrøk 76/228.
Sameiet har ikke forretningsfører eller styre, og det føres ikke regnskap eller budsjett.
Dersom det mottas felles regninger til sameiet vil kostnader bli fordelt etter nærmere regler angitt av sameiet, vanligvis etter sameiebrøk.
Det må påregnes plenklipping på felles hageområde.
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensninger som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon.
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i sameiet i henhold til lov om eierseksjoner. Dette gjelder ikke for kjøp og erverv av fritidsboliger, erverv ved ekspropriasjon, arv eller forskudd på arv til livsarving eller en kreditors erverv for å redde en fordring som er sikret med pant i en seksjon.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,25% av salgssummen
Tilrettelegging kr 14.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 3.000,- for 1 visning (ekstravisninger kr 0,-)
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 20-0253/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR20.20253

Dato

Sist oppdatert: 02. desember 2020 kl. 10:14

Dokumenter

If Boligkjøperpakken
PDF 262 KB

Område

Prisutvikling for området

0 kr/m²
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.