Solgt: 3 280 000 kr

Almveien 16B

3 350 000 kr
108 m²
3 soverom
Omradebilde
Askim
Enebolig i meget attraktivt område med nærhet til sentrum. Barnevennlig. Solrik terrasse.
 • Prisantydning
  3 350 000 kr
 • Omkostninger
  85 092 kr
 • Totalpris
  3 365 092 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1977
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  108 m²
 • Bruksareal
  108 m²
 • Tomteareal
  319 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Almveien 16b!
Enebolig med en attraktiv og barnevennlig beliggenhet. God planløsning. Normalt vedlikeholdt og det har blitt gjort oppgraderinger de siste årene. Kort vei til Askim sentrum, barnehager, skoler og kollektiv. Sol hele dagen.
- Parkering på gårdsplassen
- Uthus
- Stille og rolig område
- Hyggelige naboer
- Nærhet til sentrum
- Fin beplantet hage

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Almveien 16B, 1807 ASKIM
Kommunenummer 3014, gårdsnummer 50, bruksnummer 627, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 119 kvm
Totalt bruksareal: 108 kvm
Totalt primærrom: 108 kvm
Bruksareal:
1. etasje 77 kvm: Entre, stue, spisestue, kjøkken, soverom, baderom
2. etasje 31 kvm: Trapperom, 2 soverom
Primærrom:
1. etasje 77 kvm: Entre, stue, spisestue, kjøkken, soverom, baderom
2. etasje 31 kvm: Trapperom, 2 soverom
Sekundærrom:
1. etasje 15 kvm: Frittstående utebod
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 21.10.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i tre. Støpt plate på mark. Yttervegger og etasjeskillere av trekonstruksjoner. Fasader utført i stående kledning. Takkonstruksjonen er utført i saltaksform utvendig tekket med shingel.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på.
Tilstandsgrad 2:
- Enkelte gulvflater bærer preg av ufagmessig utførelse samt knirk enkelte steder.
- Stedvis knirk i gulvet samt enkelte sprekker i gulvet.
- TG 2 gjelder eldre vinduer.
- Yttertak: Symptomer på slitasje og elde er registrert, selv om det ikke ble observert tegn på lekkasjer eller skader. TG2 er valgt for å belyse at bygningsdelen har en alder og tilstand som tyder på behov for tiltak i fremtiden. Restlevetiden er usikker.
- Den fagmessige utførelsen på renner, nedløp og beslag er utilfredsstillende. (skjøter er fuget og fall er ujevne)
- Rekkverkshøyden er under 0,9 meter. Avvik fra gjeldende forskrift. Skjevheter er registrert. Årsaken er ikke vurdert.
- Det hefter en usikkerhet om takvann er ledet i eget lukket avløpsystem og at det fungerer tilfredstillende.
- Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut i fra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, men basert på alder er restlevetiden vurdert til å være usikker.
- Det er målt skjevheter i rom utover 10 millimeter innenfor 2 meter. Det gis derfor TG2. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 20 mm. Det er målt i stue.
- Det er målt skjevheter i rom utover 10 millimeter innenfor 2 meter. Det gis derfor TG2. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 14 mm. Det er målt på soverom B.
- Det er målt skjevheter i rom utover 10 millimeter innenfor 2 meter. Det gis derfor TG2. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 11 mm. Det er målt på soverom A.
- Anbefales utført sjekk/feiing av pipe, frarådes fyring før pipen er kontrollert.
Tilstandsgrad 3:
- Det er ikke etablert ubrennbar plate under ildsted. Avstand fra ildsted til brennbart materiale er mindre enn 30 cm og dermed i utgangspunktet forskriftsstridig.
Til informasjon:
- Det ble på befaringstidspunkt observert stedvis muselort i kneboder(soverom A og B). Selger har ikke hørt, sett eller merket noe tegn til mus.
- Eier opplyser at hun ble anbefalt at pipeløp feies før potensielt bruk.
- Det er en variasjon av jordet og ujordet stikkontakter i boligen.
Informasjon fra egenerklæringsskjema:
- Litt skjevt gulv i gangen som nok er en del av at tilbygg
- Feiing ikke utført pga manglende tilkomst på tak.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Moderniseringer og påkostninger

Boligen er modernisert/påkostet:
- Pusset opp bad 2021
- Rekkverk og delvis overbygg på eksisterte terrasseplatting
- Nytt tak på uthus
- Skiftet råtten bekledning både på uthus og hovedhus
- Malt hus, uthus devis malt
- Bygget stativ til søppelkassene
- Opparbeidet hage
- Lagt heller utenfor uthuset
- Lagt singel på 2 av husets sider

Standard

Enebolig beliggende i et attraktivt og sentralt område i Askim. Eiet tomt opparbeidet gårdsplass med singel, gressplen og diverse beplantning. Delvis overbygget vest-vendt terrasse på ca 26 m², tilknyttet inngangsparti samt pergola. Boligen er elektrisk oppvarmet kombinert med vedovn og luft-luft varmepumpe plassert i stue/spisestue. Biloppstillingsplasser på gårdsplass.
1.etasje
Entré: Koselig inngangsparti med plass til å henge fra seg klær og sette fra seg sko. Trapp opp til 2.etasje. Inngang til bad, kjøkken og stue.
Stue: Romslig og åpen stue med store vinduer som gir mye naturlig lys. Peis i stue som gir varme og hyggelig stemning på en kald vinterdag. Det er plass til spisestue der familie eller venner kan kose seg med en god middag. Fra spisestuen er det inngang til soverom.
Kjøkken:
Stort kjøkken med mye benk og skapplass. Kjøkkeninnredning med slette fronter. Overskap med belysning under og ventilator tilkoblet avtrekkskanal. Laminert benkeplate med nedsenket oppvaskkum med Oras ett-greps armatur. Vinylbelegg over benkeplate og doble stikkontakter på vegg. Komfyr og oppvaskmaskin. Kjøleskap med fryser. Platekledning i himling.
Bad:
Baderom fra 2021. Gulvbelegg med varme og baderomsplater på vegger. Innredning med slette skuffefronter og servant med Damixa ett-greps armatur. Speilskap med overbelysning og dobbel stikkontakt på vegg. Gulvstående toalett. Dusjhjørne med buede innfellbare dører og ett-greps armatur med hånddusj. Opplegg for vaskemaskin og dobbel stikkontakt på vegg. Avtrekksvifte på vegg. Malt tapetsert overflate i himling.
Soverom: Soverom med plass til seng og garderobeskap.
2.etasje
Trapperom: Plass til lagring i gang mellom soverommene i 2.etasje.
Soverom: Det er to soverom i 2.etasje. Ene soverommet blir brukt av nåværende eier som tv-stue. Ett av rommene har utgang til balkong. Plass til seng og garderobeskap i begge rom.
Uteområde
Bod: Stor bod på 15 kvm med god lagringsplass.
Terrasse: Utgang fra entré til vestvendt terrasse på ca. 26 m2. Gulvflater belagt med terrassebord. Rekkverk av tre. Levegger av tre og frostet plexi glass. Pergola med tak på ca. 7,3 m2(inkludert i terrassens mål). Utelys på hovedhus.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Ting selger tar med seg:
- Krystall lampe på kjøkken og i gang
Ting selger lar stå igjen:
- Hvitevarer på kjøkken (det som ikke er integrert)
- Garderobeskap

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet kombinert med vedovn og luft-luft varmepumpe plassert i stue/spisestue. Gulvvarme på bad.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1977.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.
Det gjøres oppmerksom på at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Det foreligger ikke byggetegninger av boligen hos kommunen, så det er usikkert om innredning av rommene til bruk for varig opphold er bruksendret/omsøkt og om det er godkjent for denne bruk av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Velkommen til Almveien 16b!
En innholdsrik enebolig i et attraktivt og sentrumsnært boligområde. Boligen har en meget sentral beliggenhet med kun få minutter gange til Askim sentrum. Beliggenheten passer svært godt for barnefamilier med gangavstand til flere barnehager og kort avstand til barneskole, ungdomsskole og videregående skole. Trygt i blindvei. Askim har gode og varierte tilbud for barn og unge. Idrettsforeningen er aktive innen fotball, håndball, basketball, friidrett, innebandy, ski, svømming og orientering. Lekeplasser, fotballbane og idrettshall i nærområdet.
Askim sentrum byr på blant annet Askim Torget som er regionens største kjøpesenter med over 50 butikker og spisesteder, Østfoldbadet som er kåret til ett av Norges beste badeland, Askim kulturhus med arrangement hele året, flere dagligvareforretninger og togstasjon. Fra boligen 15 min gange til togstasjon med gode forbindelser til Oslo. Det bygges nytt dobbeltspor mellom Ski og Oslo som antakelig vil stå ferdig i 2022. Reisetiden på direktereiser mellom Oslo og Ski skal da reduseres fra ca. 25 minutter til ca. 11 minutter. Med regelmessige tog- og bussavganger til Oslo og Follo er Askim et attraktivt sted å bo for pendlere. Med bil tar det ca. 45 minutter til Oslo. Når utbyggingen av E18 med 4-felts motorvei til Oslo står ferdig, vil reisetiden reduseres.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Kort vei til barnehager og skoler.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 319 kvm. Tomten er opparbeidet med gårdsplass, uthus og beplantet hage.

Parkering

Biloppstillingsplasser på gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann/avløp, men har privat felles ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig formål i henhold til reguleringsplan for Nedre del av Trøgstadveien datert 20.04.1976 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Informasjon fra kommunen
Informasjon om sanering av vann og avløpsnettet området Bakkegata/Trøgstadveien:
Det har blitt sent ut pålegg til enkelte som bor i område ang sanering. Det betyr at man skal koble seg på nye vann- og avløpsledninger. I følge kommunen er ikke denne eiendommen berørt av dette pålegget enda. Det er fordi boligen er tilknyttet et privat felles ledningsnett som deles med 2 naboer. Det skal gjøres en befaring i vinter/vår 2022 som vil gi en mer konkret oversikt.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 11.993,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier er tilknyttet Fortum og har et strømforbruk som tilsvarer 9196 kwh. pr. år.
Boligens årlig nettleie er ukjent for selger.
Boligen har kabel-tv.
Boligen er tilknyttet Altibox som leverandør av kabel-tv og har avgift på kr 1.100 pr. mnd. Internett er inkludert i kostnad. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Nåværende eier har bygningsforsikring gjennom Jernbanepersonalets Bank og Forsikring, og betaler årlig 5.700,- pr.år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 667 732,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 2 403 835,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.435.092,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Anne Jorunn Kampen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Fastpris: 41.000,-
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 46-0167/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ski
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR46.21167

Dato

Sist oppdatert: 10. november 2021 kl. 17:30

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.